Új hozzászólás Aktív témák

  • FrezeR

    senior tag

    Emberölés gyanújával indítottak vizsgálatot a hatóságok az olasz tanár halála ügyében, aki pár órával az Astrazeneca oltása után belehalt a vakcinába.Az 57 éves Sandro Tognatti szombat délután szülővárosában, Biella-ban lett beoltva és aznap este már magas lázban feküdt le - mondta felesége, Simona Riussi az olasz médiának. Másnap reggel mentőt hívott, de a tanárt már nem sikerült megmenteni - mondta.

    Az észak-olaszországi Piemont régió ügyészei már aznap vizsgálatot indítottak és az AstraZeneca vakcina ugyanabból a tételből származó közel 400 000 adagját lefoglalták a hatóságok.A bűnügyi nyomozásnak „teljesen biztosnak” kell lennie abban, hogy kijelenthető legyen: a halál „nem tulajdonítható a fent említett oltásnak” - mondta Teresa Angela Camelio ügyész közleményében.

    Olaszország hétfőn csatlakozott a főleg európai nemzetek egyre növekvő csoportjához, melyek ideiglenesen felfüggesztették az Astrazeneca vakcinájának használatát a riasztó beszámolók miatt, melyek arra utalnak, hogy vérrögképződéshez, trombózishoz, agyvérzéshez, halálhoz vezethet alkalmazása. Hétfőn csatlakozott hozzájuk Franciaország és Németország, Írország , Dánia, Norvégia, Hollandia, Bulgária, Luxemburg és Thaiföld is már felfüggesztette használatát.

    Italy opens manslaughter case after teacher dies hours after getting AstraZeneca vaccine

Új hozzászólás Aktív témák