Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    Plázásákban is kötelező lesz hétfőtől a maszk használat, nem csak az üzletekben. És a büntetés mértéke is nő 50E-re. És végre leírták a megfelelő használatot is és azt, hogy nem elég az eltakarása. Valóban maszkot kell használni.

    [link]

    "A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek értelmében hétfőtől kötelező lesz a megfelelő maszkviselés már nem csak a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, hanem a bevásárlóközpontok, mozik, színházak, múzeumok, könyvtárak közönség által látogatott területén, valamint egészségügyi és szociális intézményekben, közszolgálati és postai ügyfélszolgálatokon is. A megfelelő maszkviselet azt jelenti, hogy a maszknak el kell fednie a szájat és az orrot is. Fontos változás az is, hogy valóban maszkot kell viselni, nem elég például sállal vagy kendővel eltakarni a szájat. Ugyancsak hétfőtől lép életbe PCR-tesztek hatósági ára, valamint a zenés, táncos rendezvények, a vendéglátó üzletek és szórakozóhelyek esetében a 23 órás nyitvatartási korlát. Természetesen továbbra is fennmarad az 500 fő feletti rendezvények tilalma. A kormány döntése értelmében október 1-jétől életkortól függetlenül bárki igényelheti ingyenesen az influenza elleni védőoltást.

    A MASZKVISELÉSI KÖTELESSÉG BE NEM TARTÁSA SZIGORÚBB SZANKCIÓKKAL FOG JÁRNI. A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZRŐL LESZÁLLÍTHATÓ LESZ AZ, AKI NEM VISEL MASZKOT, ÉS EMELLETT AKÁR 50 EZER FORINTRA LESZ BÍRSÁGOLHATÓ."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák