Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Z.É.T. #121976 üzenetére

    Most volt időm meghallgatni, nem egyszerű a helyzet az biztos. Nem tartom elrugaszkodottnak a 2030-as évek közepét, mint trendforduló.

    Lehetne rá legyinteni, hogy korai, de azért nézzük már meg 10 éves léptékekben, hogy milyen volt az élet, a napi megszokott és elterjedt dolgok, a technológia mondjuk 1990-2000-2010-2020 vonatkozásában. Minden évtizedben markáns változások voltak egy átlag ember átlag életében is. Ugyanezek a markáns változások megtörténhetnek ugyanúgy 1-1 évtized alatt, csak épp nem pozitív, hanem negatív irányba. :(
    És ez azért összetettebb dolog annál, mint amit sokszor hallunk, hogy áhh, nem lesz semmi gond, mert 1980-ban is már azzal károgtak, hogy elfogy az olaj.

    Amúgy lehet mondani, hogy az alkalmazkodás a kulcs, de mint az előző, úgy ez is összetett, bonyolult, minden összefügg mindennel kérdés. Eleve hány évesen ér az, amikor nyitott szemmel kell járnod és reagálni időben bizonyos helyzetekre? Nem mindegy, hogy 30, vagy 65 évesen ér el egy trendfordulás. Nekem egyébként ez a félelmem, hogy pont akkor kezd változni erősen a világ minden téren, amikor 55-60 éves leszek már. De ehhez azt mondom még reccs sem kell, elég, ha maga a munkaerőpiac változik meg gyökeresen.
    Függ az anyagi helyzetedtől, a gondolkodásmódodtól, hogy vannak-e gyerekeid, hogy hol élsz, stb...

    Ha szélsőséges dologról beszélek és mondjuk olyan szintű a probléma, hogy azok tudnak meglenni, akik a kis önellátás felé elmozdított életmódban és környezetben élnek, akkor az sem ilyen egyszerű. Ugyanis ha valahol rossz, akkor tömegek indulnak meg. Ez mindig is így volt. Aztán a tömegek, hogy is mondjam, "felhasználják" út közben, ami az útjukba kerül. Állhat ott kerítés, árok, puska, bármi. De ez már valóban a szélsőséges része a dolognak.

    Bármi lehet, de az azért még a legoptimistább nézetekben is szemet kell szúrjon, hogy milyen törékeny a felépített rendszerünk. Erre jó példa az elmúlt időszak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák