Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz #16695808 #114142 üzenetére

    Nekem inkább azzal van a bajom, hogy egyértelmű a statisztika és a tendencia, hogy fertőz itt már mindenki mindenkit, de még most is úgy állnak az oltott emberekhez, hogy azokon ott a pajzs mehetnek/tehetnek bármit.

    És innentől kezdve ha az van, hogy az oltott kevesebb valószínűséggel kerül kórházba oké legyen, de egyrészt a fertőzés ugyanúgy fut tovább, másrészt nekem most 6 darab 2x oltott ember van a környezetemben, akik covidosak és mindenki kiesett a munkából, egyrészt mert tüneteik vannak és betegek, másrészt nyilván ha csak egy torokkaparásuk lenne, akkor is otthon kellene dekkolniuk a karanténban, hiszen fertőznének másokat.
    Ennek ellenére, mint írtam is korábban a munkahely azt a logikát követte, hogy az oltatlanok, akik érintkeztek velük azok kérdezzék meg a háziorvosukat, hogy nem-e kell karanténba menniük, az oltott dolgozók, akik érintkeztek velük, azoknak elég, ha figyelik magukon a tüneteket. Ebben mi a logika? Ha már tünetei lesznek, addigra már rég megfertőzhetett másokat.
    Vagy az osztrák példa, hogy egy oltott ember (aki simán lehet tünetmentes fertőző) minden kontroll és teszt nélkül bemehet a 25 fő feletti rendezvényre, de egy oltatlan, aki csináltat aznap egy PCR tesztet és negatív lesz, az még a negatív tesztel sem mehet be!
    Erre maximum azt a logikát lehet ráhúzni, hogy igazából az oltatlant akarják megvédeni, nehogy bent elkapja és súlyos tünetei legyenek. De a vírus terjedésének lassítását nem lehet ráhúzni. Hiszen bent az oltottak fertőzhetik egymást, teríthetik szét a vírust, utána jöhet megint a karantén, kontaktkutatás stb... Talán, hangsúlyozom talán kevésbé lesz leterhelve így az EÜ, de a csiki csuki tovább megy.
    Szerintem egy 100 fős beltéri rendezvényen nem az csökkenti a vírus terjedését, hogy oltott vs. oltatlan, hanem mondjuk az, hogyha minden belépőnek van egy friss negatív PCR tesztje, függetlenül attól, hogy oltott-e. De ugye ez aggályos, mert akkor menni fog az ajvék, hogy minek tesztelik a beoltott embert. Persze szívás a tesztelgetés meg minden, de nagyobb eséllyel fogná meg a vírust egy adott összejövetelen, mint ez a maszatolás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák