Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz syberia #114042 üzenetére

    Nem teljesen értem, amit írsz. :((
    1. A vírus már az előtt is szorgalmasan mutálódott, mielőtt a világ észbe kapott volna, és elkezdett volna bárhogyan is védekezni. EU-ban pl. már egy fejlettebb változat kezdett terjedni. (Korai terjedésről forrás, pl. Aki nem ért angolul: vannak benne szép színes ábrák.)
    2. Ha nem védekezünk sehogyan, azzal segítjük a vírus terjedését. Voltak országok, ahol ezzel próbálkoztak, britek, norvégok, stb. Manaus-t (helyes kétmilliós városka) azért hoztam fel példaként, mert ott fél év alatt 50% fölé ment (állítólag) az átfertőzöttség. (És ha terjed, akkor rengeteg alkalma van mutálódni és szelektálódni.)
    3. "Tartós protektív immunitást biztosító intervencióban [...]" Erre tudnál mondani példát? (Nem igazán tudom értelmezni.)
    4. "[...] és hatékony gyógyszerkombinációban lehet a megoldás." A gyógyszer a terjedést nem fékezi (már a tünetek megjelenése előtt fertőz), mondjuk ez lehet, hogy értelmezésedben nem is cél.

    "Elérhető lenne a nyájimmunitás okosan kivitelezett járványkezeléssel."

    Mégis hogy? (Egy ötletet hallottam egy virológustól: Még tavaly márciusban le kellett volna zárni az egész világot 4 hétre...)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák