Új hozzászólás Aktív témák

  • Asbee

    veterán

    válasz Qtya123 #114062 üzenetére

    Nem ragál az immunrendszered non stop az oltás után. Találkozik a "vírussal" , beindulnak a folyamatok, gyártja az antitesteket. Ezt sem éjjel nappal, kb 1 hétig. Ezért is van csökkenés egy idő után. Aztán vannak memóriasejtek is, ezért is pl egy átesettnek sokkal jobb védelmet ad egy oltás. Én sem vagyok az állandó antitest halmozásnak a híve. A delta gyors, agresszív lefolyású tud lenni, és nem biztos van ideje időben a szervezetnek "legyártani" az antitesteket, vagy rendelkezik elegendővel, hogy ne alakuljon ki komolyabb gond.
    Egyáltalán nem biztos, hogy fél évente kellenek majd az emlékeztető oltások. Sok múlik azon hogyan mutálódik, merre halad a vírus.
    Sajnos a covidnál ez egy jellemző dolog. Megy a kapkodás mindenben, mennek a felelőtlen kijelentések, tippelgetések, aztán úgy menet közben alakulnak a dolgok. Ezt sokan szeretik is meglovagolni és a járványtagadó, antiwaxxer énjüket kiélni.
    Összességében azért úgy néz ki működik az oltás, már 2 adag is. Én elég sok háziorvossal, 2-3 covid osztályos orvossal állok kapcsolatban. Mind azt mondják, aki 2x oltott és deltázik, 99%-ban max 2-3 nap láz, kis köhécselés és minden oké. Persze kivételek mindig is voltak, vannak és lesznek is. Oltatlan viszont egyre több van, akik 7-10-14 napig otthon szenvednek. Nem feltétlen belehalnak, de keményen megviseli őket.
    Itt az a fő probléma, hogy milyen hamar kifekteti az eü-t ez az egész. Értem ez alatt milyen gatya állapotban van itthon. Megint jönnek a halasztható műtétek eltolása, alapellátások akadozása stb stb, mert kezdenek tele lenni a kórházak.

Új hozzászólás Aktív témák