Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz UberMutant #114049 üzenetére

    Pontosan jól látod. Próbálok elméleteket gyártani. Amelyekkel kapcsolatban, mint olvashattad oda is írom, hogy nincs jogom biztosat kijelenteni, de felvetődik bennem egy kérdés és azzal kapcsolatban egy aggodalom.

    Te orvos vagy ezek szerint. Kértem, hogy mondd el nekem, hogy amit mondasz, azt mi alapján mondod a 0-24-es dologgal, x havi oltással kapcsolatban.

    Mint mondtam nyitott vagyok. Korábban Chesterfield is belőtt egy rövid puffogtatást és nem akart válaszolni, hogy mitől fél, majd mégis megtette és írtam is, hogy azt a részét a félelmének megértem. Nem vagyok vaskalapos, egy válaszokat és összefüggést kereső ember vagyok, aki utálja a szélsőségeket, hogy csak jobb-bal, fekete-fehér, hazudik-nem hazudik van.

    Hidd el nem vagyok annyira hülyegyerek, hogy akár bonyolultabb magyarázatot ne értenék meg, attól, hogy nem vagyok orvos. De ha mégis csak ennyit nézel ki belőlem, akkor nyugodtan magyarázd el így, ahogy itt kérik: [link]
    Nyilván nekem is jó lenne, ha lenne egy egyértelmű válasz és akkor mondhatnám azt, hogy na helyes, akkor az, hogy fél évente inzultálják az immunrendszert nem gond, oké, egy probléma kilőve.

    Ha olyan szintűt kérdeznék, hogy naaa nincs is vírus dokikám, bizonyítsd be az ellenkezőjét, akkor érthető, hogy mély sóhaj és balra el. De ez nem az.

    Orvosként elég szomorú, hogy látsz egy embert, aki láthatóan nem határolódik el lecsukott szemmel az oltás ellen, hanem válaszokat keres, vagy épp tévúton jár és Te nem elmondod neki azt, amivel tisztában vagy, hanem lesajnálóan odabököd, hogy van még mit tanulnod, ahelyett, hogy segítenél neki megérteni valamit. Tudom, egymondatos válasszal ezt nem lehet megtenni, de egy rövid magyarázatot/próbálkozást (nem annyira gondolok, hogy az immunrendszer nem ilyen, pont) megérne, ahelyett, hogy a magas lóról leszólás megy.
    Vagy ez így működik, ez kényelmesebb? Fogadd el, hogy az oltás működik, Magyarország működik, kérdezni ne akarj, mert idegesítesz, meg úgyis hülye vagy, takarodj? (Mondjuk sok orvosnál igen, pont így működik. Feleségem a sasszem klinikán akart szemműtétet csináltatni, a legdrágábbikat ráadásul és mikor odament konzultációra, felírt egy lapra kb 8-10 kérdést és az orvos első mondata az volt, amikor leültünk és meglátta a papírt a kezében, hogy "ezt ugye nem akarja mind megkérdezni?" hát anyukád...)

    Biztosítalak róla, ha olyan dologról kérdeznél, ami az én területem, nem lesajnálóan odalökött választ adnék. Nem is lenne pofám ilyet leírni. Persze van, amit nehéz lenne úgy elmagyarázni, hogy egyszerű legyen, de legalább egy próbát megtennék.

    Ez a van magyarázat, járj utána meg pontosan az, amit már oly sokan számon kértek (sokszor jogosan) más hozzászólóktól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák