Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz [CS]Blade2 #102023 üzenetére

    Továbbra is azt mondom, egyetlen (esetleg kettő) olyan mérőszám van ami megmutatja, hogy mennyire hatékony egy ország a védekezésben:
    1. naponta mennyien halnak meg és mennyi embert ápolnak kórházban
    2. mennyi gazdasági szereplő "döglik" bele a lezárásokba vagy fordítva, mennyi gazdasági szereplő (ebbe a munkavállalókat is beleértve) tudja túlélni

    Szerintem mindkét mutatóban a béka alsó tájéke alatt vagyunk. Sokan halnak meg, és sokan nem élték túl a gazdasági szereplők közül sok munkavállaló csak a családja segítségével tudott a víz felszínén maradni.

    Az oltás kommunikációja sem volt jó ami jobb lett volna: a bevizsgált, engedélyezett, modern technológiás és "nyugati" oltóanyagokkal első körben a veszélyeztetetteket (krónikus beteg, idős, vagy akiknek a munkája miatt kvázi kötelező) oltjuk de rendeltünk régebbi technológiás, még nem teljes vizsgálaton átesett vakcinát ami már külföldön azonban bizonyított tehát aki NEM AKAR várni a nyugati vakcinára az olthatja magát.
    Persze aztán végül mi lett a rendőröket, katonákat is olthatták Pfizer-rel (átlag életkor kb. 35 év) és a nyugdíjasokat akarták Sinopharm-mal (a szüleimnél is bepróbálkoztak végül Pfizer-rel lettek beoltva)

    Tehát az oltóanyagok sem lettek jól lekommunikálva és az sem hogy kinek mit adjanak be közben túl sok ember hal meg túl sokat kell kórházban kezelni és túl sok gazdasági szereplő adta be a kulcsot, és túl sok ember csak családi segítséggel tud életben maradni.

Új hozzászólás Aktív témák