Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz F.E.K.. #101828 üzenetére

    Így van. A gyógynövényekkel -természetes formában- az a legnagyobb baj, hogy fogalma nincs senkinek, adott mennyiségben mennyi hatóanyag van. Mert az egyik tő több napot kapott, jobb vízellátása volt, tehát abban akár ötszörös hatóanyag lehet, míg a másikban alig lesz valami. A betegségek kezelésében az adagolás kulcsfontosságú. Ugye direkt mérgező anyagokkal is gyógyítunk, melyek pontosan adagolt, meghatározott dózisban pozitív hatás fejtenek ki, de nagyobb dózisban már mérgezőek a szervezetre. Nos, hogy a f*szba adagoljak egy gyógynövényt pontosan? Az, hogy "1 evőkanál zuzmólevél", nem pontos adagolás, mert az egyik evőkanálban lesz 100mg hatóanyag, a másikban meg 5mg!

    A másik probléma: Egy növényben számos vegyület van, melyk közül általában csak egy vagy kettő az, amelyik az adott gyógyhatásért felelős. Természetes formában viszont megesszük/megisszuk a többit is, sok esetben olyanokat is, melyek kifejezetten nem előnyösek.

    A gyógyszereknél alkalmazott növényi hatóanyagokak pontosan vannak dozírozva, és tesztekkel meghatározva a lehető legjobb hatásfokot eredményező adagolás. Ezért hatékonyabb egy azonos hatóanyagot tartalmazó mondjuk szívgyógyszer, mint pl. önmagában a vonatkozó növényt tea formájában inni.

    Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez a "természetes" maszlag mire jó. A kígyóméreg és a gyilkosgalóca is természetes, aztán mégis jól meghalunk tőle.

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák