Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
nem a jobb első néma, hanem a bal hátsó..szal a bal első, és bal hátsó a rossz,az összes többi tökéletes
-
Spirit
őstag
Na megint én. Végigpróbáltam az összes lehetséges variációt, és érzésem szerint csak így működhet normálisan. Az eredmény: Bal első néma, center tökéletes, jobb első tökéletes, jobb hátsó tökéletes, jobb első néma. Minden a helyén teszt jó helyen szólal meg.
Na most hogyan tovább? -
Spirit
őstag
válasz #67688960 #1297 üzenetére
Ráér keddig, természetesen.Na akkor részletezem.
A 3 jack-et rágta szét a kutyus, de olyan szinten, hogy felismerhetetlenek voltak, tehát abból bármit megtudni reménytelen, órákig csámcsoghatott rajta.
A kábelt megblankolva 3 vékonyabb gumiborításos kábel van, ugyanolyan,mint a külső, csak vékonyabb, ez a 3*2 hangszóróhoz vezet.a gumiborítás alatt 2db-ban 3 eret, egyben 2 eret találok, amik ráadásul lakkozva vannak, szal csak lakk-eltávolítás, és cinezés után lehet próbálkozni.
Szétpaktam a fülest, és egyértelmű a helyzet. A bal oldali centerhez be fut az egyik háromeres kábel. utána átfut egy a jobboldaliba. A front(középső)hangszóróhoz egy kéteres kábel fut be, ez számomra tök furcsa, majd onnan mind a 2 ér megy tovább a jobb oldalra. A rear ugyanaz,mint a center. Mivel a színek valamelyest különbözőek, ezért tudom,hogy melyik kábel melyik hangszórót hajtja. Na most, egy normális mini-jack az 2 érből áll, és egy 3. szál, ami mindkét érben fut. Akárhogy próbálom pároztatni őket, soha nem kapok olyan eredményt, hogy mondjuk mindkét front szól, és a balance-ot állítani lehessen, szóval egy dual mono-t hallok, vagy ha működik is normálisan, akkor is csak az egyik oldal, pl jobb center szól, lehet balance-ot állítani, helyén van, csak épp a bal oldali nem szól
Fényképeket próbálok csinálni, csak elég macera,hogy látható is legyen.
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
Szamomra eleg remenytelennek tunik...
E-mail Zalmannak? Bar meglepodnek, ha erdemben valaszolnanak.
Probalj netan ide egy kozeli fotot feltolteni a balesetrol, marmint ahol lehet latni a csonkot
Hany szal van ?
Gondolom a szetosztas utan ragta szet, tehat neked most 1db ysinorod van amiben fut nem is tudom mennyi szal ???
Tenyleg kellene egy foto blankolva ha lehetVan me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Spirit
őstag
Sziasztok! Kb. fél éve már kérdeztem, akkor semmi választ nem kaptam, most megpróbálom mégegyszer. A kutyám lerágta a 3 mini jack-et a zalman fülesről. Vettem 3 új jack-et, de akár hogy próbálom kötni vagy az egyik szól(pl centert kötögetem, de csak a jobb szól), vagy mindkettő szól,de ha a balance-ot balra tolom, akkor elhalkul mindkét oldalon, vagyis mindkét oldal a jobb infóját kapja.
Tudna valaki segíteni, hogy mit hogyan kell kötni pontosan??? Ráadásul a center+rear-nél 3 kábel van, a frontnak csak 2. -
-
3aTi3
tag
Sziasztok!
Nemrég jutottam hozzá egy zalman 5.1-es füleshez, először én is alaplapi hangkarival használtam, de az üresjáratban hallható zümmögés eléggé idegesített, és a hangja sem volt vmi szép (bár a térhatással semmi bajom nem volt a SoundStorm-mal).
Aztán vettem hozzá használtan egy audigy1-et, de a gyári driverrel vmiért gecire felhangosodott, mikor beletekertem a filmbe, vagy zenébe. A hangerőszabályzó birizgálása után visszaállt, de nagyon zavaró volt. Softmodoltam az audigy4-es driverére, így hál'istennek ez meg is oldódott (állítólag a hangja is szebb így, de én ebből nem sokat vettem észre -nem vagyok vmi vájtfülű).
Viszont azt alapból észrevettem, h ez a füles nem olyan jó zenéhez. Ez sem hagyott nyugodni, ennek a javítására a módszerem a következő: feltettem a jetaudio-t, azon bekapcsoltam a BBE-t, amivel már eleve sokkal szebben szól. Nem tudom van-e jelentősége, de a biztonság kedvéért átkapcsoltam a 32 bites, magas felbontású kimenetre. Az eq-ban a mélyet kicsit levettem, a magasakat viszont ráhúztam. Emeltem a magason az audigy mixerében is.
Így már nincs olyan Sokol rádió hatása, és viszonylag élvezhető rajta a zene is.én végeztem a feladat oroszlánrészét: üvöltöttem!
-
lajafix
addikt
''de mikor nyomok egy 5.1 körtesztet nem igazán érzem rajt hogy térhangzás lenne''
Nos 3 hónapig én is úgy használtam a zalamnomat, hogy nem éreztem a teret. Mert elbasztam a beláálításokat. Tanácsaim:
- Nekem 5.1Live! kártyám van. A rear mindig is halk volt. Ok: nem volt 100%ig belenyomva a kártya csatijába a rear dugó. Hülye szopás.
- a creative driverbe hiába állítottam be az 5.1-et mindig átugrott stereora. Vagy kézzel átraktam 5.1re, majd megunva:
- felraktam a kxdrivert. Tompán, szarul szólt és végig kellett néznem az összes beállítási lehetőséget míg megtaláltam hogy defaultként 2.1en ment. Átraktam 5.1re és ahogy mondani szokták: MAJD BESZARTAM A GYÖNYÖRŰSÉGTŐL!!! Már a kxdriver tesztjében is lecsukott szemmel megmondtam honnan jön a hang. Játékokban valaki rámlő oldalról 1 pillanat múlva rajta vagyok, nem kell keresgélni.
Szóval ezek voltak nálam. Tehát KXdriver, pontos csatlakoztatás és türelem a beállításokhoz.Rock'n Roll
-
Ziog
aktív tag
Köszönöm!
Nekem bejött a teszt, bár szerintem a Dolby egy kicsit jobban meg van effektezve, de ezt leszámítva szerintem jó.
Audigy hangkarisoknak, egy kis javaslat. Próbáljátok ki Audigy 4 driverrel. Egy kis változás tapasztalható lesz. Főleg basszus terén. Nekem a régi videotonokból úgy harsog ki a basszus, hogy már a szomszéd kétszer csengetett
Itt a [link] és az 1-es hozzászólást érdemes elolvasni ott megvan minden, hogy mit hogyan.
Zalmi füles megvéve, és eddig pozitív tapasztatalat. -
kovsol
titán
pár napja birtokomba jutott egy zalman füles
teljesen megvagyok vele elégedve szépen szól meg minden a mélyet kicsit feltoltam és szépen szól így
de mikor nyomok egy 5.1 körtesztet nem igazán érzem rajt hogy térhangzás lenne, bár filmeknél szépen szuperál és játszani is jó volt veleMay the Force be with you!
-
Twin
csendes tag
Én épp most szívok a Medusa-mal. Behalt a bal hátsó hangfal,meg is állapították, hogy csere, de amikor mentem a cseredarabért az orrom alá dugtak egy USB-s darabot. Azt persze nem vettem át, mert szerintem nem azonos vagy hasonló termék. Most megy a huza-vona már két hete, hogy mi lesz. Eléggé kiábrándultam a forgarlmazóból....
-
Ziog
aktív tag
Valami jó kis 5.1 tesztelésére alkalmas játékot tudnátok mondani?
Én a Splinter Cell Chaos Theoryvan próbálkoztam, de nem sikerült benyomni rajta az EAX-ot, pedig Audigy 2-es hagkarim van, ami elvileg támogatja, vagy esetleg egy új driver kéne hozzá? -
X@b3e
addikt
Nemtom, mostanság az Ozakimban nem veszem észre a rezgő basszus effektet. Használja vki integrált kártyával a cuccát? Mert most perpill arra van dugva nálam (ALC850 AC'97 7.1), az Audigy2-n pedig egy 5.1-es szett van. Ha megéri átdugdosni, akkor inkább rányomom az Audigyre, ott van a beállításoknál bass redirection, tán' most pont az hiányzik
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Allien
veterán
No, lehet, megtaláltam a megoldást! Csak, éppenséggel NEM olcsó! Lehet menni Tts felé, aztán Ő eldönti, behozza-e! Szerintem, ha többen komolyan gondoljátok, tutira hoz be ebből a fínomságból:
[link]
Tehát, ez egy Medusa, de a csatlakozóit tekintve MINDEN van rajta, tehát USB is, meg jazc dugós rész is! Egy hordtáskával megspékelve! csak ugye, az ára az húzósabb lett, kb 21E pénz lesz, szerintem (de ugye, ez TTS-re tartozik)!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
Igen, TTS hozott is párat, amiből Nekem sok részem volt, mivel én kértem meg rá, és volt azon a web oldalon, ahonnan be szokott hozni cuccosokat. 3-4 darabot hozott be, el is adta elég hamar. De, ez a verzió el is tünt a kínálatból, és helyette az USB-s megoldásu maradt, sajnos.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
mm00
aktív tag
Nekem zalman fülesem van mikrofonnal! Nincs a mikrofonnal semmi probléma mert rá lehet rakni a vezetékre! Direct úgy van kitalálval hogy a füles vezetékét jó erősen fogja! A vezetéken is van fogató amivel tovább lehet rögziteni a mic-et! Én nagyon meg vagyok vele elégedve! Most veszek hozzá hangkarit, mert annélkül tényleg nem az igazi!
[Szerkesztve] -
emde
csendes tag
Hát átnéztem és olvastam is, csak hát hátha van valahol még belőle... de akkor nem tom milyet vegyek, zalmit nem szeretnék mert nincsen normális mikije, akkor a marad a genius, de olyat nem szívessen vennék, mert hozzájuk volt már szerencsém és elég hamar tönkre mentek , milyen kapható ittnon ami 5.1 és mikis?
[Szerkesztve] -
Ziog
aktív tag
Tud valaki mondani olyan progit vagy zenét, amit lehetne használni 5.1 tesztelésére?
Vagy létezik egyáltalán ilyen? -
Ziog
aktív tag
Azért kellene, hogy le lehessen venni, mert ha filmezek, akkor nem szeretem, ha kalimpál valami a fejemen, a fülesen kívül.
Másrészt azért jó lenne, mert ha valaki mondjuk nem bal oldalon szereti a mikrofont, hanem jobb oldalon, akkor akár át is tudná rakni, a másik oldalra. -
Ziog
aktív tag
Hali!
A zalminak olvastam, hogy van mikrofonos verziója is, le lehet szedni ezt róla?
Mert jó lenne, ha igen. -
Allien
veterán
Hát, ha átnéznéd a totyikot, akkor TUDNÁD erre a választ!
De, hogy ne mondhassad, hogy senki sem segített, leírom, jelenleg SEHOL sem kapható, és az eredeti behozó nagyker NEM is fog többet behozni!
[Szerkesztve]Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
emde
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy medusa 5.1et, Bp-m merre fele lehet kapni jack-dugósat?
Előre is köszi! -
ArGab
őstag
Tapasztalataim: nemrég beruháztam egy Zalman 5.1-es fülesre, és először nem tűnt túl jónak. Az alaplapi SoundStormra kötöttem, de a center és a hátsók piszok halkak voltak, egyszerűen élvezhetetlen volt hatcsatornásra kapcsolva, ha a Frontot le is halkítottam, akkor is a többi sokkal tompábban szólt, valamint a mélyek is elég szegényesen jöttek.
Ismerősnél aztán röptében kipróbáltam egy Audigyn, ott a hangerőkülönbségek megszűntek, így meglett az elhatározás egy hangkártya véterlére. Most egy Audigy4 hajtja, és így már csak ajánlani tudom. Zene, film, játék, mind szépen szólnak már rajta, csak mininmális + bass kellett rá. -
grex4
aktív tag
sziasztok
vettem egy új genius 5.1es fejhallgatót és azt kérdezném hogy a hátsó hangszórókat ha feltekerem max hangerőre attól még nem olyan hangosak mint az első hangszórói sőt alig hallani vmit.most ez rossz?
kösziüdv
-
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz donhere #1256 üzenetére
9k-ért (ha ténlyeg a Medusa 5.1-es füles volt), akkor az sztem csak a fejhallgató, erősítő nélkül. Amúgy nemtudom miért a kék doboz (eddigiek szürkék+piros), lehet új design (illetve lehet kicsit más a füles, mert egyes darabokon már van vibra szabályzó is a vezetéken, mint ahogy már beszéltünk is erről).
[Szerkesztve]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
donhere
tag
válasz FRIZ 22 #1232 üzenetére
HI! aza helyzer hogy ebből a medusából 2 fajta van szerintem mert én 9k ért láttam a MEDIA.......-ban! nem tudom az milyen volt (tipus) mert ugyan ezeket tudta!! de az kis kék dobozban volt!
Amugy a ZALMAN éna mellet döntöttem. (nem bántam meg!) Egy bjútifúl vánderfúl füles! természetesen az igazi 6 csatornás élményt nem aggya vissza de tényleg nagyon JÓ!!!Magyarország jobb pozícióba került a korrupciós listán, bár ez nem volt olcsó.
-
DummyBoy
senior tag
válasz MegalodonS #1253 üzenetére
Hááát nemtom ... Alienware cuccok mindig is Prémium kategóriások voltak ...
De hogy 140 font egy fülesért ... és még mikrofon sincs ... Áááááá ... SOK(KKK) ...Life is shor...
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok!Valaki megnezne nekem ezt fulest??
Link:[link]
Megeri ezt a sokk penzt?Mert a tech leirasa nekem kinai!
THX -
Ulrik
tag
Hello!
szeretnék venni sima stereo fülest, Labtec-et szerettem volna, de nem nagyon találok
boltban(LABTEC Gaming FX:1), ez ilyen 3 Ft-s kategória
ezért ezt néztem ki(Altec Lansing AHS-502)
van vkinek tapasztalata ezzel a márkával esetleg, hol lehet venni a fent említett labtec-et, webáruház kilőve -
bel26
csendes tag
Sziasztok
Most vettem egy zalman fejhallgatót, alaplapi soundmax hangkártyám van. Miután beállítottam hogy nagyjából térhatású legyen már elég halk lett az egész mivel le kellet halkítanom a front hangszórókat hogy érezhető legyen a különbség, és egyébként is van egy elég hangos alapzaja. Az lenne a kérdésem hogyha vennék egy SB live 24bites kártyát az megoldaná e a problémákat. tehát megszűnne e az alapzaj, és elképzelhető e hogy nagyobb lenne a hangereje? -
Mateee
tag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata a Sharkoon Cosmic 5.1-es fejhallgatóval?
Üdv -
Allien
veterán
-
DummyBoy
senior tag
Razerblueprints-en olvastam, hogy elvileg fogják árusítani külön is ...
Hangkarit meg érdekesnek tartom ... bátor dolog a Creative mellett Gamer hangkarit kiadni ... mert Vagy kegyetlen lóvékat tejelnek a Creative-nek az EAX-ért (Amit ő nem nagyon adott még ki sehova ... főleg nem a 4-5-öt ...) vagy valamit nagyott kell dobbantania, különben csak a jel-zaj voszonyban fog különbözni + pár szolgáltatásban az alaplapi zümmögőktől ...
És ha már 3D-s hangról beszélünk akkor manapság csak EAX van ...Life is shor...
-
harry
veterán
válasz DummyBoy #1241 üzenetére
Néztem én is, végülis nem rossz, de nekem nem tetszik ez a fejpánt, és az a bőr párna a fülnél nem tudom mennyire jó (sztem könnyen bemelegszik; az a plüss szerű anyag nekem jobban tetszik ami Medusán is van). Lesz hozzá külön erősítő? Árról mennyi lesz? Ezt úgy tudom egy hangkártyával együtt jelentették be és szó volt arról, hogy szettben fogják árúlni; de lehet majd külön fülest vagy hangkarit is venni?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
DummyBoy
senior tag
Hmmm ... úgy néz ki érdemes volt várni?
Most jelentettek be valami jobb 5.1-es fülest (Már nem emléxem mit ...) erre a Razer is kiad egyet!!!
Hírként kint is van a ph!-n ... most mutatták be a Cebit-en ...
Nnna kiváncsi vagyok rá ... úgyis gyúrok a Tarantula-ra .. majd mellé jöhet a füles isLife is shor...
-
FRIZ 22
senior tag
A hangkari nem számít, hisz nincs is csatlakoztatva, úgy próbáltam, csak az erősítő meg a füles összedugva, persze áramot kapnak.
Próbáltam másik erősítővel is, egy másik pont ugyan ilyen fülest vettünk a kollégának is, azzal is gerjed.
9-10-re tekerve a potikat, bejön egy kellemetlen zúgás, 7-en már ok, de ez nem gerjedés okozta zaj. -
harry
veterán
válasz FRIZ 22 #1238 üzenetére
Valóban gagyi az árnyékolása, de nálam ennyire nem vészes Megnézted másik erősítővel is? A potik a vezetéken teljesen fel vannak tekkerve? Max.-on nálam is van persze vmi alapzaj, de ha kicsit visszaveszed akkor nem hallani - persze ez nem oldotta meg az árnyékolás problémáját. Elvileg a tiéd másik típus lehet (legalábbis előzőekben leírtak alapján), lehet ez ilyen téren különbözik a régebbi változattól... legalábbis nálam nincs ilyen komoly baj árnyékolással. Esetleg kipróbálni másik hangkarival...? Bár ez elvileg nem lehet gáz, ha jól látom Audigy2 ZS karid van.
-
FRIZ 22
senior tag
válasz FRIZ 22 #1234 üzenetére
A hiba az erősítőben vagy a lakásomban van. Kipróbáltam egy ugyan olyan Medusát, az is zúúúúúúg. Hogy a fenébe nem tudják rendesen leárnyékolni. Minden mást letudnak (tv, porszívó, rádió, hifi, számítógép). Ezt meg nem, ennyi pénzért elvárná az ember. Ahogy olvasom a fórumokat, nem vagyok egyedül ezzel a problémával.
-
MegalodonS
őstag
válasz -BeasT- #1220 üzenetére
Mit szeretnel rola tudni ?
En 1 eve hasznalom Audigy 2 ZS hangkartyaval, es nagyon nagyon meg vagyok vele elegedve, ar/teljesitmeny aranyaban is.Jatekokban a 2x 3 micro hangszoro Real Surround hangzassal elkepesztoen szol!Ha megnezed a teszteket akkor altalaban jol szerepel.En egy kozepkategorias fullhalgatonak tartom viszont jatekban,felsokategorias ''Szerintem''!
Mivel 10.000Ft kategoriaban tartozik,nem hiszem hogy van jobb nala,de majd biztosan velemenyezik amit leirtam.Annyit kell meg eldontened,hogy mire szeretned hasznalni,mert ez egy Gamer/DVD fullhalgato,es nem klasszikus zene hallgatasara lett kifejleszteve,ezt azert tudnod kell. -
harry
veterán
válasz FRIZ 22 #1234 üzenetére
Na ezaz, enyémen nincsen csak 3 poti (front, rear, center). Valamint kampó sincs hozzá, így a tied lehet újabb kiadás. Viszont nálam nem ilyen vészes a helyzet zúgással kapcsolatban, nem nagyon hallani, csak amit mondtam (telefonálásnál).
-
FRIZ 22
senior tag
A kábelen lévő állítók között van egy VIB nevű tekerentyű is. Lehet az előbb rosszul írtam. Tehát külön szabályzó a front, rear, center, vib(bass) számára.
A füles tartó kis műanyag kampószerűség, kétoldali ragasztóval bármely sima felületre felragasztható és erre a füles ráakasztható.
Némi zajt?? Zúg, búg, sípol, akárhova rakom. Ha a kezemet mozgatom előtte, akkor is változik a zúgás. Ez tényleg a legnagyobb hátránya. Vagy lehet rossz helyen lakom, és valami bezavar? -
harry
veterán
válasz FRIZ 22 #1232 üzenetére
Mi ez a külön vibra állítás, meg a füles tartó? Az enyémem nincsen ilyesmi. Front/rear hangzáshoz annyit, hogy eleinte valóban nehéz elkülöníteni, de finomhangolás után (és főleg játékban) elég jól megkülönböztethető. Viszont tényleg legnagyobb hátránya az árnyékolás lehet, mivel talán nincs is, így elég könnyen összeszed némi zajt. Ez alatt azt értem ha pl telefon (hívás) van közelben az bezavar, de ha minden nyugis akkor nincs gáz az alaphanggal sem.
-
FRIZ 22
senior tag
Megvan a Speed-Link Medusa 5.1 (18.000,-Ft)
Eddig csak max. 5000 forintos füleseim voltak (Philips, Sony, Genius) tehát nálam ez nagy előrelépés.
Első benyomások.
A csomagolás az egyik legjobb, óriási fekete dobozban a füles középen, fekete selyembe besüllyesztve, és egy kis piros szalaggal átkötve.
A füles kitűnően eldolgozott, rácsos külső rész, plüssszerű kényelmes felfekvő felület, rengeteg és főleg elég hosszú kábel, aminek a bekötése pofonegyszerű. Külön állítható csatornák (front, rear, center/bass, vibra(bass)) + egy általános hangerő szabályzó, amivel kilehet kapcsolni a mellékelt erősítőt. Nem gondoltam volna de a mikrofon is nagyságrendekkel tisztább, érthetőbb jelet ad le, mint pl. a Genius. A basszus brutálisan dübörög, a vibra tekerőt teljesen felcsavarva a füles szinte leesik a fejről. Fejhallgató tartó, amit kétoldali ragasztóval bármely sima felületre felrakható.
Hátrányok (sajna ez is van):
Gerjed az erősítője, de nagyon. Nálam csak a számítógép alatt a földre rakva van csendben. Vagy ha alufóliával körbetekerem??!?!?!?
Hiányoznak a magas ciripelő hangok, de ez lehet csak beállítás kérdése.
Ne várjuk el, hogy az 5.1 térhatás ugyan úgy átjöjjön, mint egy 5.1-es hangfal szettnél. Ezért nem is jön át A front és center azért szépen különválasztható, de a rear már beleolvad a frontba. De azért nem rossz, már csak azért is, mert a játékon belül most már nem kell átállítani a hangot, ha 5.1 hangfalkészlet után estefelé, hogy a család is aludni tudjon, átváltok fülesre.
[Szerkesztve] -
Hofi_Geza
csendes tag
Kereskedni en biztos nem fogok,1 boven eleg lesz nekem szigoruan maganhasznalatra.
-
Allien
veterán
-
Hofi_Geza
csendes tag
Remelem hangzasban veri majd a Creative-ot.Stereo ban hallgatok most zenet vele,a mely hangokban veri a Sony fullesemet,bar a hang lehetne kicsitt tisztabb,dinamikusabb.Remelem ez az uj Sharkoon bevaltja a remenyeimet,ha igen akkor idealis lesz gamelesre,zene hallgatasra meg filmezesre .Azt irtak az oldalon,hogy a minoseget is figyelembe veszik tehat nem valami olcso darabokbol rakjak ossze elvileg.Majusban ugyis megyek ki Nemetorszagba majd beszerzek egyet(Persze biztos ami boztos elotte kiprobalom a boltban,hogyan szol nehogy ugy jarjak mint a Zalman fullesemel).
-
Allien
veterán
Igen, erről én is megfeledkeztem, 8 hanszóró, azaz 2x4, ebből egy-egy a bass. De, ami a virtuális részt illeti, sokat segíthet, ha egy ''kicsit'' rádolgoznak! Amikor a Creative termékét ''átkapcsoltam'' jelentőssen élvezhetőbb lett a zene is. Bár, halkult is sokat, és amúgy is halk volt a többi füleshez képest, persze.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz Hofi_Geza #1226 üzenetére
Ööö, izé... Bocsi, ez az ár CSAK akkor érvényes, ha kint veszed, gondolom, ide nem küldik be, vagy ha igen, jól megkérik az árát. Szerintem kb. így érdemes számolni:
119 ojró
119*300= 35700 HUF
De, ha postázzák is, akkor is kb. ugyan ott vagy majdnem. Az is kérdés, ki fogja forgalmazni kishazánkban. Már, ha egyáltalán lesz olyan.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Hofi_Geza
csendes tag
119 Euro
119*245=29155FT
itt a link csak nem nagyon tudok nemetul:
http://www.pressebox.de/pressemeldungen/sharkoon-technologies-gmbh/boxid-54259.html
Ha mind igaz ku*va jo lesz ez a fulles -
Zsadi
őstag
válasz Hofi_Geza #1223 üzenetére
''Az összesen nyolc apró hangszóróval, illetve vibrációs mélynyomóval ellátott fejhallgató hangereje csatornánként szabályozható''
Kétlem hogy ennyi hangszóró esetén virtuális hangzáshoz nyúlnának, tekintettel arra, hogy adtak már ki rendes 5.1-es fülest is. Na meg : ''csatornánként szabályozható''
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz Hofi_Geza #1223 üzenetére
NEM biztos! A Sharkoon gyárt igazi 5.1-s fülest, és elképzelhető, hogy most ezt megtoldja egy olyan dekóderrel, mint ami a Creative-nek van. No, ha ez ÍGY lenne, akkor No.1 lenne! Persze, ha árban mondjuk 20-30E között tudna maradni.
Sajnos, még ez találgatás.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Hofi_Geza
csendes tag
Ez kb ugyan az mint a Creative HQ 2300D.Virtualizacios technikat hasznal fel,hogy legyen 5.1 es terhatas.Irja is,hogy *digitális hangot analóggá átalakító, erősítőt tartalmazó vezérlőegység révén* eri el.Tehat ez egy sima stereo fulles.Attol meg lehet jo,csak nem igazi 5.1-es.
-
Hofi_Geza
csendes tag
válasz -BeasT- #1219 üzenetére
Azert mondtam mert 2 ora utan nekem fajt kicsit a fullem tole meg *ugymond* felmelegedett a fullem.Ha sokat hasznalod a fullest nem javaslom a hasznalatat.
Haveromnak Azona musik shakere volt es mehetett dokihoz mert begyuladt a fulle stb.Hangosan meg foleg ne hallgasd a zenet vagy akarmit barmelyik fullesel!
Ha nem vagy hardcore fejhallgato hasznalo,akkor jo lesz a Zalman.Jatekra idealis lesz.Persze csak akkor vegyel ilyet ha nem tudsz szerezni Medusat. -
Zsadi
őstag
A hírekben [link], a Sharkoon X-Tatic 5.1 szimpatikus darabnak tűnik.
Márka/minőség terén mi a vélményetek a Sharkoonról?
[Szerkesztve] -
-BeasT-
csendes tag
Van valakinek tapasztalata Zalman ZM-RS6F Theatre 6 fülessel?
-
Hofi_Geza
csendes tag
Allien letszi mond meg mi ennek a technics termeknek a neve ami 100E kerul.Kivancsi vagyok ra
-
Allien
veterán
válasz Hofi_Geza #1215 üzenetére
Csatlakozom, azzal a plusszal, hogy jelenleg amiről tutira tudok, az amit pl. írtak, hogy az Alien-ben NINCSEN Ozaki!
Bluefish-ben pl. kapható Genius (elvileg), ami ugye megegyezik a Hama termékével (csak át van szitázva). Volt ''szerencsém'' a Genius-hoz, dettó Ozaki. Nem igazány kényelmes, de hangminősége játékokhoz elégséges! Azt lehet mondani, hogy két fülest érdemes használni, egy játékra, egy zenére. Szerintem.
Bár, én a Creative termékét nem csípem, de CSAK azért, mert NEM felel meg azon elvárásomnak, hogy ha már ad hozzá tájékoztatót, legalább a csomagolás felbontása nélkül megtekinthető lenne, akár a neten is, de magyarul egy sor sem olvasható (CSAK a tájékoztatóban, ami meg le van heggesztve), és ez számomra egyenlő a vásárlók TUDATOS (!!!) megtévesztésével.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Hofi_Geza
csendes tag
válasz -BeasT- #1214 üzenetére
Figyi Beast:
Ha nem szamit a hang minosege,meg esetleg akarsz valami maradando fullkarosodast szenvedni akkor a Zalmant ajanlanam mivel azt lehet venni Mo.-n.Ha minden nap kb:5 orat hasznalod akkor par ev mulva tuti lesz valami bajod a fullednek.
Medusa-t en is probaltam de ha teheted akkor inkabb azt vegyed mivel jo a kialakitasa kimeli a fullet,de a hangminosege nem valami jo(marmint en 10E os arkategoriaju stereo fullesekel hasonlitom ossze ezeket),jatekra tuti megfelelnek ezek a fullesek de zenet inkabb ne hallgas vele..
Van penzed,meg persze optikai kimenetes kartyad akkor inkabb Creative HQ 2300D,hiaba szimulalja a hangot,zalmant tobszorosen megveri terhatasban pedig az 5.1-es.Zene hallgatasra,meg filmezesre is jo.Fogjuk ra,hogy kenyelmes is(Zalman fullesnel sokkal jobb kenyelmi meg hangzasi szempontbol).Hibaja az,hogy 2 db ceruza elemmel mukodik.
Medusa jo valasztasnak tunik ha gamelni akarsz vele,de ne vegyel belole USB-t mivel sok forumon panaszkodnak ra,maradj a sima erositos valtozatnal.
Gamelesre kell egy 5.1 es fulles akkor majdnem mindegy szinte,hogy melyiket veszed meg itt a kenyelmi szempont fog donteni marpedig ebbe jobb a medusa(3 termek kozul).
Ezekrol vannak tapasztalataim,igy a MEDUSA-t javasolnam,de nez utanna te is a dolognak es teszteld le mielott vennel barmit is. -
KrAt
veterán
válasz Hofi_Geza #1206 üzenetére
Ok, akkor az előző hsz-em összes jelzője elé képzeld oda az SZVSZ szócskát. Lehet, hogy a zalmi szarul szól, ha megteheted, hogy vegyél magadnak egy 30000 ft-os fülest, egészségedre. Én nem tehetem meg. Egy csóró kis pöcs vagyok. Örülök, hogy ezt meg tudtam venni. Én egy szóval nem mondtam, hogy nincs ennél jobb. De igenis, van. De nekem erre telt, és ezzel kell beérnem. És nekem igenis szépen szól. Ennyi...
-
Hofi_Geza
csendes tag
Atesz akkor szerintem te nem hallotal egy mid-end stereo hangufllest ha azt mondod,hogy a zalman jo szol.Porbald csak ki pl: a media marktban a stereo fulleseket ugy 15E folotti arkategoriaban(azt hiszem Sony MDR CD 780 lehet kapni mar 17E ert).Olyan szinten sz*r a zalman hangminosege ezekhez kepest,hogy nem igaz(a viseleti kenyelemrol meg ne is beszeljunk).5.1 ide vagy oda felejtos a zalman.
-
KrAt
veterán
Mától én is egy boldog Zalman tulaj vagyok. Összeraktam, zene elindít, Atesz majdnem sír. Nagyon bádogdoboz. Elkezdtem állítgatni, hol szebb, hol rosszabb. Most úgy belőttem, hogy nagyon szól. Hihetetlen. Nagyon állat. Még kicsit finomítani kell rajta, de úgy érzem, jó lesz. Egy alaplapi hangkarival...
Összességében: eddig nagyon jó!!
Ami kicsit negatívum, vagy csak nem jöttem rá a nyitjára: ha magam mögé dobok gránátot (cs-s) akkor hiányzik a mély Vkinek ötlet? -
Hofi_Geza
csendes tag
Allien erre a technics fejhallgatora gondolsz ami 100E?: PIONEER SE-XB1
-
harry
veterán
Szerintem sok múlik a beállításokon. Audigy 2 driverben van egy profi kalibráló teszt, gondolom más kártyákhoz is adnak hasonlót. Külön lehet magas/mély, bal/jobb, első/hátsó hangok erejét változtatni, így elég pontosan be lehet állítani. Lehet kicsit unalmas meló, de megéri. ja és ''különben''.
-
Allien
veterán
válasz -BeasT- #1200 üzenetére
Linkelni lehet jópárat, akár 20-t is fel lehetne sorolni. Csak az a kérdés, melyiket kapni nálunk, és mennyi pénzt álldoznál rá! Kb. 5E forinttól lehet már kapni, de határ a csillagos ég. Pl. Technics levitte az árát, már 100E alatt megkapni!
-
Allien
veterán
válasz Hofi_Geza #1199 üzenetére
No, igen. De az alaplapi hangkarimon megfelelő a kimenet (RCA), mert ez kell neki. Optikai bemenetet nem is láttam a kütyün. NEM a hangzása ami rossz, hanem az, hogy sztereó. Így is van leírva a használatiban. De, Nekem mindenképpen olyan kelett, ami nem csak szimulálja a hangokat. Ezért vettem meg a Medusa-t. Külömben, hasonlítanak egymáshoz, ennek is jól állíthatóak a ''párnái''.
Anno, régebben gondolkodtam a Sony-n is. Bementem a boltba, és azt mondták, hogy nálunk nem kapható, és az is ''virtuális'' hangzású. Ergo, azzal sem érnék semmit!
A Medusa-t folyamatossan tesztelem. Igaz, főleg játékkal. Amikor rohanok fölfelé a lépcsőn, bizony olyan, mintha ''belülről'' szólna (már a két fülem között). De, egyébb hangokban viszont nagyon jó. Főleg a tér érzete, szinte tökéletessen lehet hallani, a zajforrás irányát. Egyedül azt sajnálom, hogy nem jöttek rá, hogy ez lehettne 6.1 is, hiszen, ha a centert is imitálják, akkor hátra is ''rakhatnának'' egy hangképet ezzel az erővel. Ugyanis, ha körbe fordulunk, leges leghátul felfelé mozdul a hang, mintha kihagyná a pont hátulról jövő hangokat. De, ez nem a füles problémája, ilyen a technika még, mert az Ozaki-nál is ugyan ezt tapasztaltam.
Illetve, a Creative HQ 2300-D-nél a leghátsó hangok elvesztek, nem szólaltak meg, de lehet, ez csak a beállítási hibáim miatt volt így.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest