Új hozzászólás Aktív témák

• Gaskin

aktív tag

Üdv!
    Volna egy problémám. Rajzolok egy modellt.(illetve inkább többet) Példaképp legyen a valós kiterjedése ~1.5m az objektumnak. Eddig egy system unit 1cm-ert reprezentált. Rendben is volt minden. Aztán méter unitra kellett áttérnem. Mondom ok. A modellt szépen át méreteztem 1/100-adára, de a perspekítvikus view-m nem műkszik a legjobban. Látszik nem ilyen méretű objektum(ok)ra van optimalizálva. Legalábbis alapból. Ez amúgy abban mutatkozik meg a legjobban, hogy ha forgatom a tárgyat, akkor a "vágási sík" túl közelre kerül. Tehát még mielőtt rendesen rá tudnék nagyítani a tárgya, már felmetszett testet látok. Tehát kb mintha egy 3d megjelenítőnél a "near plane" értéke túl nagy lenne. Az már csak hab a tortán, hogy feltehetően kerekítési hiba miatt, ha egy nézetben centerbe akarom hozni a tárgyat, akkor "center"-re nem képes erre, nem középre rendezi a tárgyat, így manuálisan kell ezt beállítani stb... Amúgy a kimeneti formátumnak feltétlen méter egységben kellene lennie, hogy szoftveresen ne kelljen már átméretezni később. (Vagy inkább úgy mondanám, hogy a 3d objektumaim dimenzióinak az értéke 1-10 közé kellene hogy essen.)
    Tehát összefoglalva. A problémám szerint, a "kevés egységből" álló objektumokat (hossz püll = 1-3 unit) csak igen "nehézkesen" kezeli a perspektívikus nézet. Mit kéne át állítgatnom, hogy ez jó legyen? A unit settings-nél a display unit-al már próbálkoztam, de az ahogy néztem csak annyit tesz, hogy a kiírt méret értékeket váltja át.
    Biztos amatőr kérdés, de én nem tudom a választ.
    Előre is kösz.

Új hozzászólás Aktív témák