Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janesz1981

tag

válasz silver87 #6226 üzenetére

"A filmekhez az optimális a 24hz azaz 24p. Ezt tudja az agyunk 100%osan feldolgozni képkockánként. Magasabbra állítva microlaggok, röcögések vehetőek észre de mégis van aki azt preferálja, mert folyamatosabbnak látja a filmet ami valóban így is van 4%-al gyorsabb 50-60hz-n (én érzékeny vagyok az ekkor keletkezett microszaggatásokra)"

A 24 képkocka per másodperc úgy tudom régi szabvány, anno így alakult ki és így is maradt. Ezt még folyamatosnak látjuk de nem érezzük annyira valóságosnak ettől van meg a filmes hatás. Attól hogy te 50 vagy 60hz-en nézed még nem gyorsul a film. Ez esetben csak pulldown történik ami annyit jelent 60hz esetében pl első képkocka 2x lesz ismételve második 3x harmadik megint 2x és így tovább így lesz annyi képkockád ami passzol frissítéshez. Mivel a képkockák nem egyenlő arányban vannak ismételve ezért a mozgás se folyamatos ami pl lassú "úsztatott" jeleneteknél figyelhető meg.Érzi ember valami nem kóser ami attól van ugye képckockák 2-3-2-3-2-3 így ismétlődnek tehát minden második képkockát kicsit több ideig látsz. A 4%-os gyorsulás amit írtál akkor van ha lejátszó progiban van rá lehetőség és beállítod a képfrissítéshez igazítsa film fps-ét. tehát a 23.978 fps (frame per sec = képkocka per másodperc) kb 4,271%-os gyorsítással lesz 25 fps ami már gond nélkül passzol 50hz-hez. 60hz-nél már nem működik ennyire ez az opció de annyit javít a dolgon sebességgel minimálisan játszik (0.100%) pulldown működjön rendesen és akadások ne legyenek. Ezért is szeretem xbmc-t.

• SoundBox

aktív tag

válasz silver87 #6226 üzenetére

De megcsinálja a 3D csak valamiért nagyon el van csúszva az egész, de ezt nem tom mért!

Új hozzászólás Aktív témák