-
IT café
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astrasattila
tag
válasz viharkabat #15798 üzenetére
Értelmetlen? Miért? Normális minőségű buta televízió mennyibe kerül? 20 ezer Forintba? A ~ 200.000 Forint meg.. hát abból lehet gazdálkodni. De ha 20 ezerért lehet kapni, nekem az csak jó! Mint írtam 32"-tól indulna, nem ott a vége. Gőzöm sincs, hogy mennyi egy "buta" LED TV. Mindenütt csak ezt az ( számomra felesleges ) "okos televíziót" látom már. Nekem a televízió legyen televízió, a telefon telefon, a karóra karóra és a zenelejátszó zenelejátszó..Én már csak ilyen maradi, funkcionális ember vagyok
apszi Köszönöm szépen, legalább már van honnan kiindulnom. Jelenleg is Samsung televízióm van, bő 13 éves, gond nélkül üzemel, csak már bajok vannak ugye a felbontásokkal.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz Astrasattila #15797 üzenetére
Nos, ha mindenképp buta, akkor Sasmung H5000-es széria. Állítólag játékra is remek az alacsony input lag miatt. Vagy esetleg Sony tévék között érdemes még nézelődni, amik játékra kifejezetten ajánlottak, és a képük is szép...bár nem tudom, hogy van-e belőlük teljesen buta, de nem túl okosak az biztos
-
viharkabat
aktív tag
válasz Astrasattila #15797 üzenetére
Szerintem eléggé értelmetlen paramétereket adtál meg. 32 collos buta TV 200e-ért??
-
Astrasattila
tag
Ilyen lehetetlen dolgot akarok, hogy senkinek nincs felém egy szava sem?
[link]
VGA fórumon is kérdeztem korábban valamit, 1 ember reagált, Ő is annyit, hogy a helyemben olyat nem venne, mert pénzkidobás. Inkább tartogassam a pénzt. Ott se akadt senki, aki segített volna abban, amit kérdeztem. Lehetetlen kérdéseim vannak ezek szerint. -
Stef@N
tag
Sziasztok,
jelenleg egy 3 éves Sony LCD tv-t használok, melyre 3 eszköz van rákötve HDMI-n keresztül. A tv toslink kábellel van összekötve az erősítővel, és minden eszköz digitális 5.1 hangját továbbítja a tv az erősítő felé. Az a kérdésem, hogy ez a funkció meg van az újabb LG tv-kben is? Konkrétan az LB65-ös szériában, mert sajnos az erősítőn nincs még HDMI bemenet, ezért eléggé fontos lenne ez a funkció.
-
Tomi0703
addikt
válasz nightshadow #15794 üzenetére
22-23"-nál nagyobbat keresnék, ha nem fér bele a fullHD az nem olyan nagy gond, az USB lenne a fontos.
-
Soma01
veterán
válasz nismoka #15780 üzenetére
Akkor ilyet veszek.
Hol érdemes megvenni? Innen jó? [Avplanet][ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Üdv Urak!
olyan 60k körül milyen tévét lehetne kapni? 2-3 méterről nézném, úgyhogy nem kellene túlságosan nagy (58 centinél azért nagyobb legyen) és így talán kis méretnél beleférne egy fullhd-s? USB jó lenne ha lenne rajta, úgyhogy kb ennyik lennének az igényeim. HDMI nem lenne rossz, de nem feltétel. Nagyon nem néztem most körül, szóval nem tudom, hogy reálisak-e az igények ennyi pénzért?
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
Szia Mindenki!
Végre van 3 potenciális jelöltem (feltéve, hogy mennyire beszerezhetőek még)
Sony KDL W805A
Panasonic ET60E
LG LB730V
Figyelmen kívül hagyva a Smartot, képminőség tekintetében (digitális SD adások, 3D), melyik lenne a befutó.
Panát és LG-t bolti vacak körülmények között már láttam, Sonyt sajna nem volt alkalmam, még vadászom. Sonyt eléggé lehúzzák a tesztek a feketéje miatt, kérdés, hogy rosszabb-e ilyen téren a másik kettőhöz képest, lévén, hogy mindegyik IPS paneles. Műszaki paramétereikkel tisztában vagyok.
Előre is köszönöm a hozzámszólásokat!!! -
Soos95
tag
válasz viharkabat #15779 üzenetére
Természetesen ízlések és pofonok, a kommentemben csak az általam korábban említett két termékre értettem
Még mindig az érdekelne, hogy a 42"-os LG LB671V-nél Samsungnál, illetve Sonynál van-e hasonló, vagy jobb termék ár/érték arányban (passzív 3D, korrekt okosTV funkciók, DLNA, Miracast, 3 HDMI, legalább 1 optikai hangkimenet) max 160 ezerért?
[ Szerkesztve ]
-
tibtib62
csendes tag
Ezt a 3 TV-t néztem ki, szerintetek melyik lenne a befutó:
Panasonic 47 AS 650E
LG 47 LB 700V
Sony KDL 50 W 815 B -
Budget TV nézésre mit ajánlotok jelenleg? 32" méret lenne a tuti, nagyrészt PC lenne a forrás. Én hajlok a fullHD felé, de mivel a noteszemen csak VGA és S-Video van, így maximum a TV USB aljazatában bízhatnék. mi lenne a Bestbuy ajánlat fullHD és HDReady kategóriában? Technika by Tesco árához képest?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
tibtib62
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, Ma a MM-ban láttam egy LG 47 LB700 típusú televíziót. Erről valami infó? Megnéztem más üzletek nem forgalmazzák, de a MM-ban igen borsos az ára. Képileg és külsőre is nagyon szép volt, de valahogy én az eladóknak nem nagyon akarok hinni. -
Kachorra
csendes tag
válasz Soma01 #15775 üzenetére
"a távirányító tényleg jobb az LG-nél.."
Meg még gondolom világít is, de ezzel nem kéne foglalkoznod, mert baromira jelentéktelen a képhez képest. Az lg-s fickó az ips feketéről meg egyszerűen hazudott neked.
(Ehhez mondjuk elég lenne neked is egyetlenegy tesztoldalt felkeresned tájékozódásul,hogy számszerűen is lásd, hogy mekkorát) -
nismoka
addikt
válasz Zsmester89 #15777 üzenetére
A szinek milyenségével a VA panelnek sincsen gondja.
-
Soma01
veterán
válasz Zsmester89 #15777 üzenetére
Az igaz, hogy az IPS panelek passzív és a VA panelek aktív 3D-sek? Vagy ez nem törvényszerű?
(ezt az LG-s srác mondta amúgy)
-
Zsmester89
őstag
-
Soma01
veterán
válasz Soos95 #15773 üzenetére
Elmentem ma a MM-ba és ott az egyik LG pólós azt mondta, hogy a VA panelen a fehér a szebb nem a fekete. Az IPS panelen jobb a fekete szerinte. És a VA "ki fogja verni a szememet" sötétben, annyira fehér. Akkor most mi van? Én mintha fordítva emlékeznék az itt olvasottak alapján. Legalább is a fekete VA-n jobb.
Ja, meg a szöveg: azért, jobb az IPS, az iPhone-ban is az van. De mondtam neki, hogy az nem TV!
Mondjuk nem felejtettem el, hogy LG-s a srác és az LG IPS panelt gyárt. De az alapján amit láttam, a Sony W805 képe jobb volt mint az LG. De a távirányító tényleg jobb az LG-nél és a WebOS is. -
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Érdeklődés szintjén írok. Televízió vásárlásán gondolkodom. A rendelkezésre álló keret ~200.000 Forint. Mindenképpen csak "buta tv" jöhet szóba! Legyen rajta legalább 1 Scart, 1 HDMI, 1080p vagy nagyobb felbontás. Kijelző méretében legalább 32". Felhasználási terület: tv adás, DVD, BluRay, esetleg PC-vel összekötve játék, ha megfelelően gyors hozzá a kijelző. Ha valamit kihagytam szóljatok és pótlom. Csak belföldön kapható érdekel.
-
Soos95
tag
válasz LucasGrant #15772 üzenetére
Köszi a segítséget, lehet meg tudom toldani a keretet, és 160-ért már van LB671V.
Más gyártóknál (gondolok itt Samsung, Sony, stb..) van konkurenciája, vagy ebben az árszegmensben az LG-k a legjobbak? -
LucasGrant
aktív tag
válasz Soos95 #15771 üzenetére
Hát ha ekkora a max keret, akkor a 42LB650V is elég karcsún fér bele, nem hogy a 42LB671V. LB671V a local dimmingal, a jobb panellal, magic-el, mélnynyomóval, cinema screen designal tud többet, ér annyival többet amennyivel drágább mint a 650es, de nem fog beleférni a keretbe. Szóval kompromisszumot kell kötnöd
-
Soos95
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és nagyjából 2 hét múlva szeretném letudni az egészet. A véleményeteket szeretném kérni, ti milyen tv-t választanátok.Legalább 42"-os FullHD okos TV-t szeretnék, többségében filmnézésre pc-ről, játékra xboxról és tévénézésre lenne használva falra szerelve. A 3D nem olyan fontos, természetesen ha belefér akkor nem hátrány, de inkább a jó képminőség a lényeg. A max keretem 150 ezer Ft
Amit eddig néztem: LG 42LB650V, LG 42LB671V
Ti mit javasolnátok? Előre is köszönöm!
-
Lacko84
aktív tag
Vki tudna segíteni a Time Machine beállításban? Lg 50Lb650v tv-m van. Köszönöm előre is.
Iphone 6S - Lg 50LB650V - Lg NB300
-
kulfoldi
aktív tag
válasz Soma01 #15763 üzenetére
Igy van ez a legfontosabb. Maradektalanul sosem leszek biztos abban, hogy a legjobb dontest hoztam, hisz a tobbi modellt sosem fogom birtokolni, megismerni de most vegre eljutottam arra a pontra amikor ugy erzem ez nem zavar tulsagosan. De hamarosan jon valaki aki kijavit (ezt teljesen jo ertelemben mondom -nyugodtan javitsatok ki! ) vagy mond egy uj modelt es lehet hogy ujra nyugtalan leszek.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz Soma01 #15760 üzenetére
Nezd en sem tudom a magyarazatokat. Emlekszem erre amit beideztel tenyleg szebb volt a kepe a W805-nek az Auchanban, de lehet, hogy az a 47W805A volt es a felette levo az egy F6400 volt...sajnos erre nem emlekeztem, de ha emlekeznek se lennek elorebb mert a beallitas miatt lehetnek nagy kulonbsegek. Komolyan mondom nem tudom, ugy erzem nincs igazsag, egyre melyebben merulok bele egyre inkabb elveszettnek erzem magam, de mar nem erdekel tegnap a H6400 meggyozo volt boven elegedett voltam a kepevel.
Ezt csak ugy lehetne kideriteni, ha elmennek szemeszhez, aki javitana a latasomon hatha ott is van nemi hiba, aztan megvennem a H6400 H6700 W805B W815B teveket mind, hivnek 1 igazan profi szakembert aki bekalibralna olyanra ami a jo aztan adas fajtankent meg beallitgatna ezer dolgot ahogy szerinte es szerintem is jo es akkor talan lehetne donteni, de akkor sem hiszem, hogy konnyu volna donteni. Es persze nyilvan ez az egesz egy kivitelezhetetlen helyzet. Egyszeruen nem lehet eldonteni, annyira szubjektiv, adas, beallitas-fuggo ez az egesz. Valasztani kell egy modellt ami megnyugtatja vagy a teljesitmeny iranti vagyaid vagy a penztarcad es hinni kell benne, hogy neked az a legjobb. En ezt hiszem, de en csak egy laikus senki vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz kulfoldi #15757 üzenetére
"De ugyanakkor tegnap elmentem az Auchanba, mert volt itt egy srac a forumban (66653. hsz) aki irta, hogy a 46F6400 175000 ott (hat sajnos 190000) es ott lattam egy 50" W805-ot aminek sokkal szebb kepe volt mint a az F6400-ese..."
"A H6700 es a W815B tetszett a legjobban de ezek nem egymas mellett voltak, a W805B a H6700 mellett volt es nekem jobban tetszett a H6700."
"Es vegul a H6400. Nagyon tetszett a ez a TV is, kar hogy csak 40"-ben lathattam, kepe is majdnem olyan szep mint a H6700 a kulonbseg nem jelentos. "
Akkor most mi van? A Sony 805 (=815) hol helyezkedik el?
Ezek szerint ennyit jelent a beállítás?Csak azért kérdezem, mert én is ezek közt válogatok és azon gondolkodok, hogy melyik legyen. Ma bemegyek a MM-ba és megnézem én is őket. (Debrecen, nem jön valaki mostanában?)
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
-
kulfoldi
aktív tag
válasz nismoka #15755 üzenetére
Hat nezd nehez megmondani, hogy miert mondta, sajnos a ket Sony tv nem volt egymas mellett, hogy egyszerre ossze tudjam oket hasonlitani. A H6700-hoz kepest a W805B nem volt olyan jo. Eleg keves infot talaltam a ket Sonyrol de ami talaltam az alapjan a 805B a 400Hz a 815B az 600Hz. Egyebkent tok nem tudom, hogy melyik tv milyen beallitasok mellett volt es lehet csak a szurke talp a kulonbseg a Sony-k kozott es lehet hogy az elado volt hulye/nem ertett a Sony modellekhez de az is lehet, hogy a Samsungokhoz se. Ezekert is inkabb csak a szememre es a penztarcamra hagyatkozom, nekem eleg lesz a H6400 is.
Javaslom mindenkinek aki dontes elott all, hogy menjen el egy ilyen helyre es nezze meg oket. Nagyon okos nem lesz tole, mert szar adas megy es minden tv akarhogy be lehet allitva, de azt latni fogja, hogy hogy az olcsobb modellek nem olyan szarok es onnantol kezdve maga tudja eldonteni, hogy ahhoz kepest o maga mennyit lat a hangzatos kepjavito izekbol a dragabb modelleken.
[ Szerkesztve ]
-
-
kulfoldi
aktív tag
Hali!
Tegnap elmentem egy jo baratommal a Media marktba es masfel oran kinoztunk egy elado sracot (Samsungos). Haverom eleg nagy Sony-s egy 47W805A-ja van.
A kovetkezo modelleket neztuk meg:
Samsung
40H6400
55H6700
Sony
50W805B
50W815B
LG
50LB670VA H6700 es a W815B tetszett a legjobban de ezek nem egymas mellett voltak, a W805B a H6700 mellett volt es nekem jobban tetszett a H6700. Az elado egyebkent a H6700-ast javasolta, de Samsungos letere nagyon elismeroen beszelt a Sony W815B-rol, viszont kritizalta a W805B-t a pontos okokra nem emlekszem, sok mindent mondott es a H6700 mellett nekem se jott be, plusz az MM-ben mindket Sony modell egy arban volt szoval elhittem neki, hogy jobb a W815B nem talaltam logikus okat annak, hogy alaptalanul kritizalna a W805B-t. A Samsung Smart rendszere jobb mint a Sony-e es sokat fejlodott az F6400-hez kepest pl a weblapkezelese (nemreg egy F6400 boldog tulajdonosa voltam es en is szivtama weblapkezelessel). Nagyon bejott a Samsung smart taviranyitoja is. Szoval a sorrend idaig H6700 W815B W805B volt nalam. Haverom is azt mondta Sonyskent, hogy a H6700 meggyozte.
Az LG-t csak a passziv 3D miatt neztuk meg nekem ez a modell nem tetszett amugy, jobban tetszett a passziv 3D, kar hogy mind az emlitett Sony es Samsung modellek aktiv 3D-sek.
Es vegul a H6400. Nagyon tetszett a ez a TV is, kar hogy csak 40"-ben lathattam, kepe is majdnem olyan szep mint a H6700 a kulonbseg nem jelentos. Es mivel a 48H6400 210k, a 48H6700 320k, 50W815B 295k ezert en a H6400 mellett fogok donteni, mar csak azert is mert nem tudom melyik tv milyen beallitasok mellett volt, de ha valami be volt allitva frankora akkor valoszinubb, hogy a 3-500ezres tv-k voltak azok, ennek ellenere a 40H6400 is meggyozo volt, es biztos, hogy azt is be lehet a boltban latottnal jobbra loni.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Nem fogsz meggyőzni, mert nincs mivel, nekem plazma többé nem kell. Baxhatom a csoda feketét, ha a fehér nem fehér, a széle vibrál, a csarotnalogó meg beég.. A szemem meg annyira a sajátom, hogy ami nekem tetszik, azt jónak látja, ami meg nem tetsik, azt rossznak. Én konkrét modellekről beszéltem, nem hinném, hogy hasonló készülékkel kapcsolatban nyilatkoznád ugyanezt, ugyanis annak az lcd-nek (és még a félgagyi vestel belsős 50"-os Blaupunktomnak is) olyan feketéje van, hogy ha az egész képernyő fekete, nem tudom eldönteni, be van-e kapcsolva, vagy nincs.
Tőlem örülhetsz, lehetsz elégedett is, de nekem soha többé nem kell. Ja, amúgy 5 éves plazma.. Nos, a plazma topicban akkoriban ez egy favorit volt, az említett dolgokról nem írt senki (vagy nem is látják, vagy maguknak is hazudnak) ezért vettem meg, 3 nap múlva eladó volt. Egyet kell megérteni, én nem beszéllek le a plazmáról, csináld ahogy szeretnéd, csak leírtam, nem hiszek abban, hogy az általam kiszúrt problémákat valaha is meg tudják oldani.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nismoka
addikt
-
-
Soma01
veterán
válasz Zsmester89 #15744 üzenetére
Amit én írtam Sony (a 8-as), az passzív 3D?
-
Zsmester89
őstag
-
Soma01
veterán
válasz nismoka #15742 üzenetére
Mondjuk nekem nem volt még smart TV-m. Csak ha már smart, akkor legyen már jó. Mondjuk nekem a filmek usb-ről történő lejátszása a lényeg. Az alkalmazások nem nagyon érdekelnek. Talán még a weblapok... Mit tud még egy smart tv?
De azért nem szívesen veszek olyan TV-t amit nem nagyon dicsérnek e téren. De mondom, Sony 50W705B / 50W805B vs. Samsung 48H6500 között vívódok, de még nem nyomkodtam élőben egyiket sem. Csak láttam már MM-ban a Sony-t és egy LG-t. (A Samsungot még nem néztem meg tüzetesebben). De úgy látom el kell mennem, csak mondjátok el mit nézzek, mire figyeljek?
Tetszik az az egér-szerű funkció a távkapcsolóval az LG-n és a Samsung-on. -
Peddy789
őstag
Sziasztok, 3d, de nem smart, samsung, ~170ft ~40" +- kb ekkora, best buy érdekelne!
-
Soma01
veterán
válasz Tegla80 #15739 üzenetére
A Sharp VA paneljei milyenek a Samsunghoz képest? És a "smart-ja" milyen? 50" körül.. Jól láttam, hogy a 3D a Sharp-nál aktív és a Samsung meg passzív? Nem sok 3D-t nézek, de ez még változhat.
Szerintem nem Sony-m lesz, a "buta" smart miatt. Pedig biztosan jobb képe van annak.
A Philips-ről nem sokat olvastam. Az nem ajánlott mostanában?
(VA panelesek érdekelnek továbbra is) -
blakey
titán
Szerintem mindenki tudja mi a plazma előnye/hátránya, légyszíves a megfelelő topikban hirdesd az igét. Tudom, hogy már lassan ott nincs miről beszélni, de itt ez off.
Addig szeresd a plazmádat amíg tudod, mert valószínűleg ez az első és utolsó.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gicz
addikt
Igen, amiket írsz igaz vol, C sorozatú, tehát 4-5 éves plazmákra, a maiakra már nem! Elhinni nem fogod nekem, én sem hinném el ilyen tapasztalatok után, de hidd el nem így van.
Egy ledes LCD hogy lehetne fekete? még a jobb feketével rendelkező MVA PVA panelek is 0,05-0,04 feketét tudnak. a st60-as plazmám 0,005-öt. az tíszer kevesebb. van itthon mellette egy LCD is, rettentően látványos a különbség. Kalibráltatni nappalra 120cd-re, estére 80cd-re szoktak (THX ajánlás), nekem 80-on van, este még ez is kisüti a szememet, teljes fehérnél kb 250W a fogyasztás, és nem ütközök korlátba (az 350 körül lenne) tehát pontosan olyna a fehér mint egy ugyanúgy 80cd-re állított LED, vagy sima LCD-n.
viszont az lcd-n ilyenkor még mindig cska 0,05 a fekete, ittmeg 0,005. tehát 10x-es a kontrszt.
Nem foglak tudni meggyőzni, látnod kelle az a helyzet. Győri vagyok, ha itteni vagy szivesen látlak és megmutatom, és onnantól csak a szemednek kell hinni. A C sorozatú plazma fényévekre van a mostaniaktól minden téren
készítettem fotókat régebben, a linken megtalálsz mindent, ugyanolyan beállítással készültek a kép-párok, tehát abszolút "valid" a "teszt" [link]
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ez a plazma dolog nekem mindig fájó pont lesz, mert még évekkel ezelőtt a milyen tévét vegyek topicban hagytam magam rábeszélni egy Samsung PS50C530-as plazmára, meg is bántam 3 nap után... A leírtakkal szembesültem, holott fél fényerőn kezdtem járatni, a széle vibrált, a többi meg ghostolt, az ottmaradó csatilogókról meg hadd ne beszéljek, és az i-re a pont, hogy fél fényerőn- kontraszton se ment neki az ami kellett volna, karácsony előtt vettem, ment a tévében a műlesiklás, sárgás havon siklottak a versenyzők. Tudtommal egy mai napig megoldatlan probléma, egy ilyen 50" körüli panel elkérne 500W-ot a tiszta fehér képnél, a tápok visz9nt nincsenek erre méretezve, így direkt vissza van véve a kép fehérsége, persze ha vegyes a kép, akkor a fehér már fehér... Oltári zavaró, a képnek köze nincs a valósághoz. Egy dolog miatt volt szebb a kép, a fényes felületű kijelző miatt, de ugye ugyanezt egy notebooknál is megtapasztalhatod, sötétben. Való igaz, hogy a kép fél évi bejáratás után se változott, nem akartam vergődni vele, szóval eldobozoltam, és vettem egy 55"-os LG-t, örömmel használtam a hiányosságai ellenére is.
De utána az LCD-knél eljött a LED korszak, ahol megkapod a csodás színeket, a totál feketét (nem tudod, hogy ki van-e kapcsolva a tévé vagy sem, a plamza se tudja ezt, hiszen nem annyira fekete a kijelző) és a 70W-os fogyasztást is mellé. Szóval lehet jók ma még valamire a plazmák, de hogy a komolyabb LED tévék lelépték az általános felhasználási körülmények között, az biztos.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gicz
addikt
Amiket írtál a plazmáról igaz volt, mondjuk 4-5 évvel ezelőtt. De a fehér az fehér, ugynúgy tudja a 120cd fényerőt mint egy lcd. Vbrálni vibrál, ha túl van húzva a fényerő. Amíg crt monitorok voltak nem bírtam 1 óránál tovább nézni egyszerre mert vibrált, ezzel ilyen gondom nincs, nézhetem egész nap, pedig érzékeny vagyok rá. Ha megnézed egy boltban azt ne vedd alapul, otthon közelsem olyan beállításokkal fogod járatni.
A vízszintesen futó szövegek olvashatatlansága valsz forrás hiba volt, vagy nem tudom milyen TV volt az, mivel plazmának trükközés nélkül 1080 soros a mozgóképfelbontása.Otthoni körülmények között nézz meg egy 2012-13-as panasonicot. Ha győri vagy nálam megteheted, szívesen megmutatom, szerintem minden régi "plazma beidegződésed" elmúla 1 perc alatt. Melette van itthon egy LG lm671s, így lenne összehasonlítási alap is.
-
Rick4
félisten
Ci kártya nincs, csak CI slot, ez van a készülékben, amúgy elárulom, ez egy az egyben a pc iparban elterjedt pcmcia slot, ebbe dugjuk a a CAM modult, abba meg megy bele a smart kártya. Olvass már utána annak amiről fogalmad sincs, aztán beírhatod, de ne szemeteld már tele a topicot ilyen ordas baromságokkal...
-
Rick4
félisten
Na igen, a plazmával tényleg az van, hogy horintol, horint van a szélén, mikor a közepét nézem, és vibrál, horint van az áramszámlán, mikor 2x annyit fogyaszt, miközben a fehér sosem lesz fehér, csak mint az ariel reklámban a rosszul mosott ing, nomeg a vízszintes, közepes sebességen futó szövegek olvashatatlansága, a beégéses horintolást már nem is említem. Még szép, hogy olcsó, ennyi hibával...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz tonero #15731 üzenetére
A tööbi gyártó sem különb, egy picit magasabb kategóriában érdemes nézelődni ill. megemelni a rá szánt összeget.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tonero
csendes tag
válasz LucasGrant #15728 üzenetére
Hogy lehet az,hogy a Philips 40pfl3008h az Orion?Akkor szerintem ez se jobb a Vivax tol.
-
blakey
titán
válasz LucasGrant #15728 üzenetére
Tudom LG barátom, de attól még jobb, mint a VAX.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz blakey #15726 üzenetére
Igaz, hogy a Philipsnek van neve, de az emlitett modell full Orion, semmi koze a Philipses, ha megnezed a Tv hatuljat latni fogod, vagy a menüjét, meg megnezzed utanna az Oriont es latni fogod h detto ugyanaz. Sajnos a Panasonic is beállt ebbe a sorba az A300as modellel.
-
törölt tag
válasz viharkabat #15717 üzenetére
Bocsi, csak egy hozzáértő véleményre lettem volna kíváncsi, szóval semmi hibája nincs?
-
blakey
titán
válasz tonero #15725 üzenetére
…VAX-ot másra használunk, nem tv-zésre.
Olyan tv-z vegyél aminek "van neve". Inkább a Philips.
[ Szerkesztve ]
-
kulfoldi
aktív tag
válasz viharkabat #15720 üzenetére
Koszi! Ezeket mar tudom es a kulso nem is igazan fontos nekem, meg hat ki is van irva minden boltban hogy melyik-melyik csak a boltban meg nem neztem a vegzodest csak mikor hazaertem lattam, hogy van A is meg B is W805-bol. Inkabb a latvany az ami fontos nekem es pont az ultette a bogarat a fulembe most hogy mondtad, hogy eltero kepi vilaga van a tavalyi A-nak mint a 2014-es B-nek es ez az aminek nem orulok, mert ha a tavalyi modelt lattam kirakva es az tetszett de az ideit veszem akkor az lehet nem fog tetszeni. Bonyolult ez a piac...kezdem is unni nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
viharkabat
aktív tag
válasz kulfoldi #15718 üzenetére
Azt hiszem a B az az idei modell. Külsőre jól látható a különbség, ennek egész vékony a kávája és a mostani egyenes (de nem forgatható) talpat kapta. Tehát kinézetre ugyanaz, mint a 705-ös. A tavalyi IPS paneles vastagabb és szügletesebb kávájú, és ami a fő, hogy egy félkörívelt talpon van.
-
kulfoldi
aktív tag
válasz viharkabat #15717 üzenetére
Jo kerdes, ezt akkor meg nem neztem, csak azt lattam, hogy W805. Amikor hazaertem akkor lattam, hogy van a W805A es B is, azt hittem sokban nem ternek el de ezek szerint meg ez is egy faktor... Valamiert amit lattam az szerintem a W805B volt, mert remlik hogy a polcon felette levo az kisebb volt es szerintem az egy 48" es volt, vagyis elvileg az 50W805B volt amit lattam. De az is lehet, hogy a felette levo az egy 46" volt es akkor a 47W805A volt amit neztem nem tudom... Basszus el kell mennem valami helyre megint ahol megnezhetem ujra oket... Amin en gondolkozom csak tul sokba kerul az a 50W805B es annyit nem akarok kolteni 50"-re. Mas gyartok ennyire rosszak, hogy nem mondjatok csak a Samsungot es a Sony-t?
Egyebkent a 2014-es Samsung es Sony modellekkel erdemes kivarni arcsokkenes szempontjabol? A H6400 arak peldaul visszanezve a Samsung topikos kommenteket modellenkent 20-30ezret estek az elmult 2 honapban. Vajon mar megallt a csokkenes vagy tovabbi varhato amig el nem erik az ev eleji F6400 arakat?
[ Szerkesztve ]
-
viharkabat
aktív tag
válasz kulfoldi #15714 üzenetére
Csak hogy egyértelmű legyen: a 2014-es 805-ös modellről van szó ugye? Mert igazán az hasonlítható a 6-os, 7-es modellekhez. A tavalyi 805-ös IPS paneles volt, ami most nem kritika részemről, de némileg eltérő képvilág.
Pumma!
Nem tudom mit értesz belépőszint alatt, rosszul vagyok attól a szövegtől amikor egy üzletben két készülék közti különbségről érdeklődöm, és azzal jön a "szakember", hogy az egyik egy belépőszintű készülék, a másik meg már azért egy komolyabb... Ha a Sony hivatalos termékhierarchiájár gondolsz, akkor az a 4-essel kezdődik.
A 655 nekem teljesen megfelel, 3D nincs de nekem nem is kell. A kép szép, a színek és a fekete rendben.[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
válasz Mika1227 #15654 üzenetére
Szia.
Ha már jól megvizslattad a készüléked válaszolnál néhány kérdésre? Ugyanis nekem sem kéne felesleges cullangokkal teletömött tv, ezért megakadt a szemem ezen amit vettél.
A leglényegesebb, 102 cm képátlós Technikát láttam a szomszédban és teljesen rendben van a kép, nagyon jó az Sd adás ami engem a legjobban érdekel. Na de én inkább elmennék 106 cm képátlóig ami még talán jó lenne az sd-csatornákhoz ezért írd már meg őszintén a véleményed, persze nem tudom milyen szolgáltatód van nekem T-home.
A másik, olvastam ezekben a topikokban arról, hogy sokan kérdezték hogyan kell kikapcsolni azt a funkciót amely leállítja a képváltásonkénti automatikus szín állítgatást. Bocsi, nem tudok és nem is akarok itt szak szavakat írni csak így tudom körbe magyarázni. Na most az egyik boltban vásárolt valaki szintén ilyen tv-t ami neked van és kérdezte az eladót, hogyan lehet kikapcsolni és az azt válaszolta nem lehet az Lcd-tv-k velejárója, csak a háttérfényt lehet állítani . (amit lehetett már kikapcsolta ez a vevő mégis minden képváltásnál automatikusan állítódik a fényerő, stb) Te ezt hogy látod, zavaró-e mert itt sokan panaszkodtak rá de úgy tudom azokon a készülékeken ki lehetett kapcsolni, ez nekem nagyon nem jönne be, egyenesen kizáró ok lenne.
Végül te hogy tudod, a ráírt 100 Herz valóban annyi-e vagy 50.
Nagyon köszönöm ha válaszolsz már múlt év január óta itt vagyok az összes lcd, stb topikban és két okból kifolyólag nem tudok tv-t venni, egyik mint írtam az sd adások miatt és én ilyeneket néznék szinte mindíg (és most a szomszéd 102 cm átlójú tv-je ismét beindított mert az összes csatit (Digi) többször végig zongorázva nem találtam semmi kivetnivalót), a másik számomra csupa felesleges dolgokkal telipakolt tv-k sem érdekelnek, de meg ne sértsek senkit én nem tudnám kihasználni mert ha szükségem lenne rájuk már vettem volna olyant.
Természetesen az itt nick szerint általam már jól ismert szakértők is válaszolhatnak és köszönöm előre is.Erről lenne szó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz viharkabat #15675 üzenetére
Milyen a tv? Igaz hogy ez a belépőszint és csak 50hz-es, és a 3D sincs benne többek közt?
-
kulfoldi
aktív tag
válasz nightshadow #15713 üzenetére
A H6400-tol azert felek mert az F6400-et amikor lattam a W805 mellett akkor sokkal szebb volt a kepe, es ezen nem tudom mennyit javitottak a H szeriara? Ha sokat akkor szuper mert akkor tenyleg jo vetel lenne...
A W705 meg csak 1 tizessel olcsobb mint a W805 es akkor szerintem mar inkabb azt vennem.
-
blakey
titán
válasz Zsmester89 #15694 üzenetére
A Sony 8-as sorozatnak van passzív 3D-s változata és VA paneles.
-
kulfoldi
aktív tag
Meghallgatok minden otletet. Felek toluk, bonyolult ez a piac es a plazmakrol regen lehetett rosszakat hallani pl. beeges, meg hogy hamarabb elromlanak, egyszerubbnek tunt LED TV-t keresni meg ha lattam is, hogy a plazmak olcsobbak es allitolag szebb a kepuk. De azt is hallottam, hogy sokat javult a helyzet, nem tudom hogy allnak most a plazmak ezekkel a bajokkal es ugy egyaltalan a LED-ekhez kepest.
[ Szerkesztve ]
-
kulfoldi
aktív tag
válasz nightshadow #15704 üzenetére
Hat ez egy bonyolult kerdes, mert igazabol van ra akar 275000-rem is de csak bizonyos kereket kozott.
Szoval en felulet/forintban gondolkozom es nem sokkal ezelott volt egy 40F6400-rem ami nekem tetszett amitol meg kellett valnom kulfoldre koltozes okan, ami aztan csak 1 honapig tartott en hazajottem es most nincs tv-m.
Szoval a 40F6400-az alap amibol ki tudok indulni mind meretben mind minosegben ennel rosszabbat nem veszek es ugy szamoltam, hogy ez most legolcsobban 135000 ft es nalam feluletben ez 1 egyseg. Nagyobbat szeretnek venni de nem tudom mekkorat, leginkabb 46-50" lenne jo, de neztem az 55F6400-et is, ami oriasi 1.9x nagyobb felulet az 40"hez kepest es emelle egesz jo a 275000 ft ara, igy felulet/ft-ban megkozeliti az 40F6400 erteket es ezert elgondolkoztam ezen is. 55" az brutalis volna.
De ugyanakkor tegnap elmentem az Auchanba, mert volt itt egy srac a forumban (66653. hsz) aki irta, hogy a 46F6400 175000 ott (hat sajnos 190000) es ott lattam egy 50" W805-ot aminek sokkal szebb kepe volt mint a az F6400-ese, es ez komolyan elgondolkoztatott azon, hogy inkabb vegyek egy 46-50" es modelt de legyen olyan szep a kepe mint a W805-nek. Csakhogy aztan hazajottem es lattam, hogy bizony az 50W805 az 280-290000...azt meg sokallom ekkora feluletre.
Konkluzio: Ha 240-250000 korul lenne valami ami hasonloan szep kepu 50" mint a W805 akkor szerintem azt vennem, de sok marka van es meg tobb model...es az LG, Toshiba,Panasonic markakat pl nem is ismerem egyaltalan. Ha erre tudsz javasolni nagyon megkoszonom.
De ha nincs ilyen akkor szerintem vagy egy 46F6400 lesz 185-ert vagy egy 55F6400 275-ert.
Hat koszi!
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz Zsmester89 #15706 üzenetére
Hát őőőőő...izééé...szerintem is hanyagolható az a 4K.
A szomorú, hogy én simán filmezés közben is GLOWOLOK Jó persze egy alsó kategóriás tévéről beszélek...de akkor is na -
Zsmester89
őstag
A 4K edge led marad a direct led szerintem és elnézem neki a menüs maszatokat Azt írják, hogy állóképnél (feketénél) nincs maszatosodás, ergo 21:9-nél max a nem fele annyira fekete zavarhat.
Nem enged linkelni... http://www.hdtvtest.co.uk/image/uhdtv/LG-49UB850V/blooming.jpg -erről van szó amúgy az a 4K-val kapcsolatban.
Dobtam egy villámtesztet a samsung monitoromról Képernyőkímélő-Üres-Villámnézet és ugyancsak látványos a glow hatás
[ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Gicz
addikt
válasz Zsmester89 #15694 üzenetére
hidd el sokkal jobb a foltos képernyőt nézni, mint a passzív 3d IPS panel iszonyúan szar feketéjét, amit jelen esetben 21:9 filmeknél folymatosan látnád, és ez a sarkokban társul az IPS glow jelenséggel is
-
Zsmester89
őstag
válasz *Tata* #15701 üzenetére
A linkeden még van hozzá g-pad, ha rákeresek a tv-re az oldalon, akkor már 50e olcsóbb és nincs hozzá
Viszont ezzel most megfogtál, élőben meg kéne néznem a képét Külföldi megbízható tesztet tud valaki hozzá?
55LA965VA "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
*Tata*
senior tag
válasz Zsmester89 #15681 üzenetére
Ha teheted nézz meg egy ilyet is élőben, kb. egy árban van az F8000-el. [link]
Ennek sem lehet olyan csúnya a képe.[ Szerkesztve ]