-
IT café
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sequator
senior tag
válasz sequator #14329 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat, de ismét kérdeznék, mert újabb versenyző lépett ringbe.
Philips 50PFL3008H/12
Ezt a Media Marktban 170ezerért adják mint az 42LA660S-t.
A 3D és Smart funkciók hiányoznak belőle (nekem és a családnak nem szükséges), cserébe 50"-es és erre is 1+4 év regisztrációs garancia van. (Az akció 2014 július 31-ig vásárolt és augusztus 31-ig regisztrált 42"-nél nagyobb Philips TVre vonatkozik.)
Ez csak 50Hzes (100 Hz-es Perfect Motion Rate), de a képe szép, az eladó készségesen állított is rajta, amikor kértem.
Mit kellene látnom rajta, amivel ellenőrizhetem, hogy otthoni használatban is jó lesz a képe? Miben látszik, ha a valós 50 Hz miatt rosszabb lenne a képe? Lehet, hogy nem vagyok elég "vájtszemű", hogy észrevegyem a különbséget? Vagy ez csak a 3Dseknél okoz problémát?Köszönöm a válaszokat.
sautia
sequator
-
sakal83
addikt
Kis segítséget kérnék, hogy melyiket vegyem az alábbi Samsungok közül
ue40eh5000 100k
ue42f5300 120kAmire használnám
- Heti pár óra TV nézés
- Heti egy két film nézése pendriverólEnnyi az igényem
A képminőség számít, de a pénz annál jobban, persze az ár érték arány figyelembevéve
-
válasz FilmMániás #14397 üzenetére
Azt nem értem,h a manóba kapcsolt neked be a tv-d és nem stand by módba állt vissza ez nem normális.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
FilmMániás
csendes tag
-
kerlac
őstag
válasz badrian250 #14395 üzenetére
220-ban csak rajtuk keresztül lehet gariztatni sajnos, rákérdeztem direkt.
-
kerlac
őstag
válasz Flashget #14393 üzenetére
Nekem volt részem gyári gariztatásban és szerződésesben és saját fizetősben is. Óriási a különbség...
Nincs gari: hetetk, hnapok, kuka..
Szerződéses: hetekig javítás, nem tudták megcsinálni, de pénz vissza.
Gyári: Kijöttek és a nappalimban 20 perc alatt modulcsere és voálá!ezért én most rámentem az 5 éves garira, és így 10k-val volt drágább a TV, mint 3 év garival...
-
Flashget
félisten
válasz badrian250 #14390 üzenetére
Mikor nincs akció mint most az 5 napon át 5 év..onnan, hogy samsung esetében 6500-as modelltől felfelé 1+2 év a gari jár regisztrálás után. nem viszonteladóknál mindenhol 2 év, de ezeket a tévéket nem engedi a rendszer regisztrálni
pl. euronics esetében: ki is írják vagy edigital ishátrányok: buksz 1 év garit
gariztatásnál nem mennek ki házhoz javítani (nálam volt 15 perc az alaplap csere) hanem hetekig is tarthat.
előnyök: olcsóbbak az áraik.Realme GT Master Edition
-
kerlac
őstag
válasz badrian250 #14390 üzenetére
Nekem megküldte a Samsung a listát a viszonteladókról, akik részt vesznek ebben az öt éves garis akcióban. Ha priviben dobsz mél címet, átlököm a doksit szívesen.
-
Reweall
csendes tag
Üdv mindenki!
Egyik rokon szeretne TV-t venni ebbe kérnék segítséget, most éppen Euronics ba nézte mert most van akció.
Elképzelése:
-Sony/Samsung
-FullHD
-46"-47"
-Smart funkciók nagy része nem érdekes
-Viszont ezek jók lennének: Wifi,LAN,USB,Skype
-Főként DigiTV HD dekoder néha dvd-s film illetve FullHD filmek.Eddig Sony-ból ezt nézegette:
Sony Bravia 47W807A (W805A)
Samsung-nál nem tudok pontos típust de hasonló árban és tudásban.Remélem semmi lényeges nem maradt ki.
Válaszokat előre is köszönöm!
Youtube/Steam/Origins/etc.: Reweall
-
tixem
addikt
Hali
A samsung féle allshare csak samsung telefonokkal működik, vagy mással is? Illetve ha pl egy f5300-ra kábelen viszek netet akkor a wifin lévő telefonnal tud e kommunikálni? Hálózat elvileg ugyanaz, egy routerről megy minden. Vagy ez nem ennyire egyszerű?
Illetve samsungnál lehet e olyat, mint az LG-nél, hogy a pc-re fel tudok venni műsorokat a tv-ről egy külön erre a célra kreált partícióra?
Lumia 820-ról szeretnék olykor-olykor képeket meg videókat ráküldeni a tv-re.Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
trcvk663
tag
Hali! Mi a különbség az LG 42LM620S és az LG 42LA620S között?
-
whited
addikt
válasz B-L-A-C-K #14382 üzenetére
történt változás, hogy "újra" kitetted, vagy cask úgy ?
B-L-A-C-K:elsőre igazán ijesztő ám az avatar-od
Sokan vannak így is akit át lehet dobni a palánkon vele[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
B-L-A-C-K
titán
-
Paloczi95
tag
Sziasztok!
A napokban szeretnék TV-t vásárolni, 2 kinézett modellem van: Samsung 40F6400 és LG 42LA620S. Szerintetek melyiket vegyem? Az LG-hez kicsit olcsóbban tudnék hozzájutni. A lényeg leginkább a képminőség, smart funkciók és a 3D sem igazán fontos. 90%-ban TV adások vételére lesz használva egy nappaliban.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
aizen92
addikt
válasz KurtCobain #14379 üzenetére
Köszi a választ!!!
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
KurtCobain
őstag
válasz aizen92 #14350 üzenetére
Nekem hasonló problémám volt a Toshiba laptopommal, csak kicsit nagyobb területen. A kép látszódik rendesen, de sötéten. Gariban cserélték a kijelzőt.
Szerintem azon a ponton kiment a háttérvilágítás. Volt hogy fel-le hajtásnál vagy kis ütögetésnél visszajött a fény.Mmm'kay?
-
torreador22
senior tag
Sziasztok! Esetleg valakinek véleménye erről a típusról Samsung UE42F5000AW?
torreador22 felhasználónak 369 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon!
-
válasz whited #14369 üzenetére
Az japán márka ha jól tudom nekem volt videóban egy jól bírta Ez nem 3D-s de én se használom ki viszont hatalmas.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
apszi
őstag
válasz BeriHampeR #14371 üzenetére
Ha valaki tud valami jó kis tesztet róla, vagy az AS650-ről az nagyon érdekelne engem is!!!
[ Szerkesztve ]
-
BeriHampeR
aktív tag
Hello
Panasonic VIERA TX-40AS640E Errol a tvrol mi a velemenyetek? Pana Et60 v LGLA660 hoz viszonyitva -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Samsung 200 vagy 400hz az gondolom fontos difi, ugye?
konkrétan ez 400hz SAMSUNG UE 40 F6500 3D Smart LED televízió
ez meg 200hz Samsung UE40F6320illetve kcsiit drágábban a 6500 helyett 6510 ???
[ Szerkesztve ]
-
aizen92
addikt
válasz pusszycat #14351 üzenetére
Köszi a gyors választ. Én is CRTnél láttam utoljára ilyet, csak úgy kamilláztam reggel, mikor megláttam.
Semmi nincs alatta. Egy komódra ra van rárakva. A TV modem is messze van tőle, semmi fém nincs ott.
Érdekes. Akkor felhívom a csamcsungot."The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
válasz whited #14357 üzenetére
Inkább ő nagyobb is és nem kell a szemüveget töltögetni meg kapsz hozzá vagy 4-5-öt.
LG 42LM620S Full HD 3D Smart LED TV [link] Lehet találsz olcsóbban is.[ Szerkesztve ]
-
-
Sholom
tag
Sziasztok! Tesómnak kéne segítenem TV-t venni. Az AV-Planet-nél nézett ki egy bemutató / csomagolás hibás Samsungot. UE40F5500. Érdemes ezt megvenni vagy tönkremegy 2 hónap múlva? Amúgy szerintem a UE40F6100 jobb lenne ha már itt nézeget.
-
-
Mankó
veterán
Azonos áron melyik az ajánlottabb?
LG 39LA620S vagy Samsung UE40F6320Köszi
-
whited
addikt
üdv uraim/hölgyeim!
Szeretnék TV-t venni, a keret olyan 130k körül lenne maximálisan, viszont lenne 1 fontos kikötés:
Hitelre szeretnénk venni, jobban mondva egy ismerős, viszont ő a tesco-ban akart venni TV-t,mert hogy ott most 0% a THM, viszont néztem az extreme digitalt, ott is most 0% igaz?
Igazából a márka nem kikötés, ha egy mód van rá:
Full Hd-t tudja
Javarészt kábel tv-t néznének rajta, néha-néha filmet.
Más kritérium kell?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
válasz aizen92 #14350 üzenetére
Nincs alatta valami mágneses tárgy, hasonlít a szimptómára. Régi crt tv. is láttam effélét de az 20 éves. Ez nem döglött pixel ezért cserélniük kellene.
-
aizen92
addikt
Sziasztok!
Samsung UE32F5000 TV. Led. Lassan egy éves lesz, és egy ilyen van a jobb alsó sarokban, ami az alul linkelt képen is látszik.
Ez valami beégés? Vagy mi lehet?
Másik kérdés, hogy ezt szerintetek garanciába cserélik/javítják?[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
válasz Flashget #14345 üzenetére
Csak arra célozgattam,h van kevesebbért is kb. ugyanazt nyújtja mint a "nagyok" meg van pl. elhalálozós is ami miután megtette a dolgát eldobható. Amúgy kábeltévén várható villámcsapás ártalom mint a tetőantennán mert arra nem vagyok bebiztosítva.
-
apszi
őstag
válasz gabaly #14301 üzenetére
Szia Gabaly!
Azt kell mondjam, hogy teljesen megértem az elkeseredésedet. Hasonlóképp gondolkodom én is, és túlképp hasonlókon mentem én is keresztül Őszintén szólva nekem se lenne LCD tv-ém, ha szüleim nem lepnek meg vele egyik karácsonykor. Már régóta rágták a fülem, hogy miért nem cserélem le, mert látták, hogy időnként agyfütyköst kaptam mikor nehezen kapcsolt be, vagy a tápja adta éppen meg magát, de mindig mondtam, hogy jó ez nekem. Aztán jött az ajándék. Most viszont az övék adja fel a harcot, és kénytelen vagyok cserélni, viszont akkor már szeretném ezt a lehetőségekhez mérten minnél jobban tenni. Így most itt tartok ahol tartok
-
-
válasz Flashget #14339 üzenetére
Ez bizony picit drága nekem kb 3000. ft van de 2 darabb az egyik a másikba gondoltam ez dupla védelem.
-
Maksifül
senior tag
-
Flashget
félisten
válasz FilmMániás #14325 üzenetére
A gond ezekkel az áramszünetekkel akkor van mikor megszűnnek. Ilyenkor "megszaladhat" az áram. Ez ellen a régebbi CRT tévék érzéketlenek voltak de a PC vagy új lapos tévék már nem. Ezért erősen javallott ezen eszközökhöz túlfesz elleni védelemmel ellátott aljzatot használni. A gyártó ráírja a villámcsapás elleni védelmet is, de ebben azért nem bíznék ilyen tételnél.
Szóval mielött gondod lesz vegyél egyet.
Én ezt használom, mert ebbe a koaxot is belehet vinni.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
-
Maksifül
senior tag
válasz Maksifül #14330 üzenetére
Közben rájöttem, hogy én vagyok a hülye, s az ATV csak az analóg csatornákat jelenti. Azért nem volt tűéles kép egyik adón sem, mert átlapoztam véletlenül a digitálisokat, s megrekedtem a moslék analógoknál.
Szóval nincs semmi gond a tévével.Ha koax kábelen jön az analóg és digitális adás, azt set top box-szal fel lehet javítani/erősíteni valamennyire? Érdemes ilyesmibe beruházni?
Billentyűzetet hogy lehet a Smart TV-hez csatlakoztatni, s kalibrálni?
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Maksifül
senior tag
Mi lehet az oka annak, hogy egy Samsung 46D6570 tévénél egyszer tűéles a kép szinte minden csatornán, de főleg a HD-knál, aztán egyszer csak gondol egyet, s mindegyiknél tök moslék lesz, mint egy rossz képcsövesnél, holott semmit nem állítottam rajta? És minden csatornaváltásnál az ATV-t írja ki a bal felső sarokba, mintha minden csatornán az lenne, közben meg az automatika szerint beprogramozottak vannak szépen sorban.
Sehogy nem tudom megoldani ezt a problémát, csak úgy, ha újrahangoltatom a tévével az összes csatornát. Akkor megint szép és jó minden, de egy idő után ugyanez a jelenség lesz tapasztalható az ATV kiírással, s a moslék képpel.
Mi lehet a jelenség oka, s hogy lehet orvosolni?
Koax kábel megy a tévébe, azon jön a jel.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
sequator
senior tag
Samsung 40F6640 és az LG 42LA660S közül melyik a jobb választás?
MediaMarktban a Samsungra akartak nagyon rábeszélni, de egyelőre az LG szimpatikusabb nekem.
Egy 20assal drágább a Samsung, ellene szól a csak két darab 3D szemüveg (LG 4 db), a Magic Remote hiánya és a kisebb méret. Mellette szól az 1+4 év garancia (MediaMarkt akció), eggyel több HDMI csatlakozó.Főleg világos környezetben lesz használva, éjszaka sötétben ritkán. Általános TV műsorok, főleg UPC SD+HD csatornák. néha egy-egy film netről/DVDről. Smart és 3d nem különösebben fontos.
Köszönettel fogadok véleményeket, tanácsokat.
sautia
sequator
-
darrais
újonc
Sziasztok,
egy 32 collos TV-t vennék, ezt néztem ki: Panasonic TX-L32EM6E.
Van valakinek tapasztalata/infója erről a típusról??Elvileg 100 Hz-es.. Valós lehet ez a 100 Hz...??
Ebben az árkategóriába(~ 80 ezer Ft, 32col) van jobb?
(Film és focinézésre használnám.)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Egy LG 42LA660s nem mindig boldog tulaja vagyok. Az a gondom, hogy HD minőségű online videó lejátszásakor olyan hibaüzenettel szakad meg a mozi, hogy nincs elég memória az oldal megnyitásához, újbóli megtekintéshez kérem frissítse az oldalt...
Ezek szerint nem tud pufferelni nagyobb videókat a TV böngészője? Az ominózus videó a legújabb Totalcar HD-ben...
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
FilmMániás
csendes tag
válasz Seraph 16 #14321 üzenetére
Köszönöm neked is a választ. Ez az aljzat is a túlfeszültség ellen? Őszintén szólva nagyon hülye vagyok hozzá, azt se tudom mi pontosan a túlfesz. de ez az aljzat már nem tűnik olyan borsos árúnak, szóval lehet, hogy beruházok rá... De ha kikapcsolom a TV-t és várok, az is megoldás?
-
őstag
válasz FilmMániás #14322 üzenetére
Semmit. Visszajön az áram, már kapcsolhatod is. Csak az a pillanat a kritikus, amikor éppen visszajön az áram.
[ Szerkesztve ]
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
FilmMániás
csendes tag
válasz pusszycat #14320 üzenetére
Értem, köszönöm a választ... Én azt hittem, hogy ha újra lesz áram, akkor a TV nem kapcsol be, csak stand by módba (a régebbi TV-nk ilyen...), de bekapcsolt, akkor legközelebb áramszünetkor mindenképpen ki fogom kapcsolni hálózatból is... De mennyit kell várni utána, hogy visszakapcsolhassam?
-
őstag
válasz FilmMániás #14319 üzenetére
Nem hiszem, hogy komoly gondot okozna egy-egy áramszünet. Ha nem is szünetmentes táp, de egy feszültségvédelmes aljzat lehet hasznos.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
válasz FilmMániás #14319 üzenetére
Ha elveszik az áramot attól nem valószínű de mikor visszakapcsolják akkor kell vigyázni túlfeszültség miatt én beszereztem egy olyan hosszabbítót ami védett a tulfesz. ellen. De legjobb ilyenkor kikapcsolni a tv-t.
-
FilmMániás
csendes tag
Sziasztok! Megnyugtatás kellene áramszünettel kapcsolatban, ugyanis kényszerbeteg vagyok, és jelenleg ez a kényszergondolat kínoz, szóval jól jönne legalább 1 válasz:
Lett e attól valami baja a 106 cm-es LG 3Ds fullHD LED TV-mnek és a külső HDD-mnek (pl. élettartam csökkenés), ha a TV belső lejátszója által HDD-ről lejátszott film nézése közben áramszünet következett be egy kb.10 percre, majd visszakapcsolt a TV és a HDD?
Sajnos abban a kis porfészekben, ahol lakom, elég gyakoriak nyáron az áramszünetek (volt olyan nyár korábban, hogy hetente volt áramszünet), a számítógéphez ezért is vettünk szünetmentes tápegységet, de a TV-hez már túl sok lenne... :S Ugye nem lesz/lett ettől (és az esetleges későbbi) áramszünet(ek)től baja a TV-nek és a külső HDD-nek? :S
-
Flashget
félisten
válasz #93966848 #14306 üzenetére
De határozottan és Magyarországra értettem. Nem tudom te mit olvastál ki abból amit írtam, de a digitális átállás is még csak most zajlott le nemrég DVB-T-n, miközben már nyugaton DVB-T2 van. Hol vagyunk mi még a 4K-hoz..smart tv..1-2 jó dolog benne a többi mókusvakítás.
Realme GT Master Edition
-
gyeniko
őstag
Bennem is felmerült a 4K, kb. 1 napig törtem a fejem rajta és a FHD-t választottam 5%-kal olcsóbban. Nem az 5% döntött, hanem az, hogy a TV adások 90%-a ma is SD (UPC) és én is azt olvastam, hogy FHD-ben semmiképpen nem jobb (esetleg rosszabb?) a 4K-s TV képe, mint a FHD-é. Nagy ünnep volna nekem, ha 5 éven belül legalább kizárólag FHD adások lennének.
Arra is gondoltam, hogy mire tényleg érdemes volna 4K-s TV-t venni, addigra vszeg már nem az LCD-t lesz érdemes venni (a plazmák már a múzeumban lesznek), hanem mást.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
nismoka
addikt
válasz #93966848 #14302 üzenetére
Nem szebb a 4k-n a full HD, a 4k tv a full hd felskálázásakor egy pixelt négy pixelre tesz ki, ettöl nem lesz szebb... Modjuk az 1millás 4k tv-nek lehet szebb a képe full hd forrásnál is de nem a felbontás miatt..
[link] 500-600ezer ft-ért inkább egy jó full hd tv, mint egy alap 4k, ahogy a teszt is mutatja.[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
Az a baj mivel már megvetted, és nem tudod visszamondani bárki bármit mond te úgyis megmagyarázod hogy de márpedig király, és nagyon is megérte...Pl HD adás nagyon sok városba nincs még, nem hogy 4K. Mire élvezhetően tudod használni azt a TV-t nem jövőre lesz, és szerintem még azután se...Akármit mondasz én is azon a véleményen vagyok hogy felesleges pénzkidobás még a 4K. MM-ben meg mindenhol egy parasztvakítás, belövik a 4K tartalmat és mindenki összepisili magát mi király, mert valóban az de 4K tartalomnál , más szempontból nem lesz jobb mint egy sima FHD TV, vagyis + több százezreket nem ér jelenleg...
De ez csak az én véleményem, akinek megéri vegye meg, legyen vele boldog, én senkitől se irigylem, ha akarnék én is tudnék venni mint írtam, de feleslegesen sajnálom rá a pénzt.
-
Lehet hülyeség de én néha a studió adásnál meg kell nézzem h ez most hd vagy sd és van mikor egy hd adás tűnik vacakabbnak.
-
törölt tag
válasz Flashget #14305 üzenetére
Ugye ezt az 5 évet te se gondoltad komolyan..Már van vagy 50 4k film és már dolgoznak a BD-k 4k-ra való felskálázásán.Rengeteget fejlődik a technika, ég és föld a mostani 4 éves tv-m és a mai smart tv-k között a különbség.
Black: a full HD képet ugyanolyan pontossággal jeleníti meg, mint egy full HD tv-n[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
azt mondta, hogy SD adásoknál valóban rosszabb a minőség,
ez most sincs másképp a mai LCD-kel lényegesen kevesebbért...
én nem irigységből mondom, csak teljesen feleslegesnek tartom még a 4K-s tévé megvételét Mo-n, mert sem adás, sem elérhető árú BD lejátszó+lemez nincs hozzá, hogy valóban kihasználja az ember. Arról nem is szólva a háztartások felében sincs még FHD lapos tv.
Ez a felskálázás történet nekem olyan mint a 2D-ből 3D-t kreálni..használhatatlan pr ficsőr a gyártóknál.
Még sok csatorna csak ott tart nálunk 2014-ben, hogy merev mellszélességgel hirdeti "látod már mi is 16:9-ben adjuk a műsort" persze arról már kussolnak csak SD-ben a HD olyan mint egy urban legend szó náluk.
Ez a 4K történet szerintem majd 5 év múlva lesz aktuális talán.Realme GT Master Edition
-
válasz gabaly #14301 üzenetére
Vegyél példát rólam, nekem a régiekkel együtt 4 tv-m van ha egy elromlik hát elromlik nem problémó. Nem kell annyit olvasgatni, elmész megnézed, tetszik megvesszed.
Jimanszky: Ugye nem azt vártad, h lebeszélnek majd róla.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Azért erre se vennék mérget... Egy FHD-s tv-nél a FHD tartalom pont passzol hozzá értelemszerűen, azaz nem kell semerre se javítania, a 4K-snak meg ugye nagyon is fel kell turbóznia a FHD tartalmat. A 4K-s TV-n ahogy láttam boltban kb ugyan azt a szintet hozza FHD esetében, de az hogy szebb lett volna rajta a kép nem tapasztaltam...4K-ban viszont értelemszerűen olyan a képe hogy bepisilsz, csak ugye ilyen tartalmak még a havon vannak...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Beszéltem az LG Magyarország csetjén egy Úrral és azt mondta, hogy SD adásoknál valóban rosszabb a minőség, de a képjavítókkal teljesen élvezhető az SD forrás is.Viszont ami a lényeg:
Full HD képnél szebb lesz a full HD, mint egy Full HD tv esetén, mivel felskálázza, élesebb is lesz a kép és természetesebb is a színek miatt valamint a képfrissítés (MCI 1000Hz) miatt is
A tv Tru Ultra HD Engine-je megoldja a feljavításokat Persze nem lesz 4k minőségű a full HD képe, de szebb lesz egy Full HD-nál -
gabaly
tag
Szia.
Én meg 1,5 éve olvasgatom ezeket a topikokat, kezdtem a plazmával majd a LG, Samu Lcd, Led, stb stb. Az elején még lelkes voltam kitanultam mindent a leirásokból mert eddig csak régi Tv készülékem volt, most egy 63 cm-es Sony, 13 éves (ez szuper, soha nem volt gondom vele). Többször "megtaláltam az én készülékem" majd jött pár kontra hsz és máris tova eveztem. A Plazma topikot úgy hagytam ott végleg, hogy akkor se kell ha a feketéje a Marson is páratlan. Ezek után pár Lcd Tv-be lettem szerelmes majd jött a nagy felismerés: mivel én csak mezei tv néző lennék kimondottan felejtsem el a nagyfelbontású készülékeket mert az Sd adások csapni valóak, ezt mindenki álltja. Ugyanis min. 50"-ben gondolkoztam, ha lúd akkor legyen már kövér alapon. Most már megalkudtam volna egy 40-42"-ben is de amiket itt olvasok......egy előbbi hsz: neki minden készüléke 3 év múlva behalt, a mostani már 4 évet birt! Micsoda? Szomorú de hiába van meg a pénzem nincs lehetőség "nagy" Tv-t vásárolnom. Ugyanis ettől a mostani Sony-tól vissza nem akarok lépni. Méghogy mázgás, kockásodik, meg focinál húz, meg ijenek....Hát, igy jártam. Mostanában már csak olvasgatok itt de remény nincs, előfizetnék én HD csatornákra is a Téhomnál vagyok és olvastam, hogy műholdasnál 12 csati lenne HD abból viszont 5!!!! olyan van amelyeket soha nem nézem! 1, tv2, rötöel, m2, duna, atv (fúújjj!). Nahát kenjék a hajukra az ilyen kinálatot. Még csak esélyem sincs egy jó nagy Tv-re. Esetleeeeg,.....ha hónapokon belül özönlenek majd a HD adók, vagy 50-60.....[ Szerkesztve ]