Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Total Commander
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- OpenWRT topic
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Mikrotik routerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz rickyspanish #15498 üzenetére
Mint írtam, sajnos már nem kapható, pedig az Edifier HCS-2330 volt egy jó ajánlat. Mondjuk kissé nevetséges így, hogy 45k alatt nincs jó 2.1, amit azért furcsállok, de én nem igazán ismerem a felhozatalt, a többiek véleményére támaszkodok ezen a téren - talán más majd tud még ajánlani valamit.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz rickyspanish #15494 üzenetére
Mert nem logikus Ha egyszer nem lesz jobb, amit már te is látsz, akkor miért ragaszkodsz hozzá? Mondom, keress rá arra amit írtam előbb, és láthatod, hogy akár 1W teljesítménnyel is lehet halláskárosodást okozni. Csak egy példa [link] Pont ezért "akarunk kiokosítani" a technikai háttérről, mert így nem fogsz találni semmit. Vagy legalábbis nem jót. Mintha valaki úgy akarna videokártyát venni, hogy mekkora rajta a ventilátor, mert ha nagyobb, akkor biztos jobban hűt, és gyorsabb...
Ár: jó, én meg írtam egyet, innen kezdve rajtad áll, hogy tudsz-e még rá költeni, vagy sem. Ha nem, akkor nincs jó hírem, mert a másik szett, ami olcsóbb volt és ajánlott, már nem kapható - nyilván ezért nem is tudtam ajánlani, csak a drágábbat.
Fancy-boy: nem nézegetni, hallgatni. Ilyen áron remekül szólnak, a többivel meg kell barátkozni valahogy (nekem a geniussal van tapasztalatom, és elégedett vagyok, kinézet meg olyan, amilyen... amúgy tényleg nem króm, az talán zavaróbb lenne, ez matt ezüst).
A nagyobb kerettel az a baj, hogy a következő hangfalszett 28k körül van (Edifier R1600T és R1900TII). Szóba jöhet még a Creative T20, de drágább a genius/modecom hangfalaknál, és nem feltétlenül jobb, én nem venném.[ Szerkesztve ]
-
rickyspanish
csendes tag
megertettem hogy nem attol lesz jo egy hangfalszett ha tobb wattos.de te meg azt miert nem erted meg ha en valami erosebbet szeretnek 46 wattnal?az elsokent javasolt edifier e3 pedig draga.meg ha beernem is 46wattal.40ezret tudok raszanni es ennyi.ennel jobbat amugyis kar laptopra kotni szerintem
-
harry
veterán
válasz rickyspanish #15491 üzenetére
A baj ott van, hogy éltél egy hibás feltételezéssel a teljesítményt illetően, erre felhívtuk a figyelmed, hogy ez nem így működik, de téged ez nem érdekel... na most akkor vagy ne kérj tanácsot és élj a saját elképzelésed szerint, vagy ha mondunk valamit, akkor legalább ne csípőből elutasítsd, hanem nézz után, nyilván oka van annak, amit mondunk.
Amit írtam, lényegében az első javasolt, ajánlható hangfalszett, nem véletlenül írtam azt, amit.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
kadet93
tag
válasz rickyspanish #15491 üzenetére
ricky spanish nem érdemel emberhez méltó bánásmódot, azok után amit tett!
-
-
AMDFan
addikt
válasz rickyspanish #15487 üzenetére
Jobb felső sarok, "gyorskeresés itt", írd be oda hogy: Watt és szezám tárulj...
Nem kell 15.000 hsz-t végigolvasni. -
harry
veterán
válasz rickyspanish #15487 üzenetére
És te miért gondolod, hogy mi leírjuk igen sokadszor, csak azért, mert nem ismered a keresőt? Ki mondta, hogy végig kell olvasni? Ennyire legyél életképes...
Keress rá: "érzékenység teljesítmény", ennyi segítség után el kell tudni boldogulni...[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz rickyspanish #15482 üzenetére
Vicces kijelentés ez, így láthatóan hozzáértés nélkül, ha majd valakinek van kedve, mesél neked a teljesítmény és az érzékenység kapcsolatáról, de innen kezdve szerintem nincs miről beszélnünk, érdemben úgysem tudunk.
Fancy-boy: Genius 1255a, Modecom HF32 vagy HF24, keresővel elég sok infót találsz itt a topicban róluk.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz rickyspanish #15482 üzenetére
Nem kevés... Olvasgasd a topicot, le lett írva 150szer.
-
Fancy-boy
addikt
Egyszerű hangfalat/hangszórót keresek, tehát visszafogott megjelenés, nem fényes, stb...
Ami megtetszett az a LOGITECH X-140 és a CREATIVE Inspire A80
Vélemény?Creative sbs260 ról váltanék, mert kezdi megmakacsolni magát, egyébként nem cserélném le.
Esetleg használt is szóba jöhet, de az új mégiscsak jobb lenne. 15ezerig
[ Szerkesztve ]
-
Felliic
tag
válasz rickyspanish #15479 üzenetére
De mit gondolsz, mi lesz jobb ha 150W összteljesítményű rendszered lesz?
AMDfan
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz rickyspanish #15479 üzenetére
Parancsolj: [link] 2000W elég lesz 60 ezerért?
-
harry
veterán
válasz Locutus #15474 üzenetére
Miért ne lehetne? [link] Első két helyen van is raktáron.
Másikként a Modecom hangfalakra gondoltam, most típust nem tudok (talán 24-es, amit lehet azóta tényleg nem kapni, és talán 30 vagy 32 volt a másik - írták korábban).[ Szerkesztve ]
-
-
Locutus
veterán
Ha valakit érdekel, most vettem egy Logitech Z323 2.1 szettet ide az irodába, 36 euro volt. (rádióhallgatás, youtube zene stb)
A hangerőre nem lehet panasz, a mély erős, ütős, a közepek jók. Magas viszont gyakorlatilag nincs. Ha énekhangot akar hallani az ember, akkor a mélynyomó részét gyakorlatilag le kell venni nullára, mert különben elnyom mindent. Tompa az egész valahogy. Egy bizonyos hangerő felett azt mondom, hogy elektronikus zenére jó, de halkan hallgatva nagyon gyenge minden. Ebben nyilván az alaplapi realtek is közrejátszik, de nemhogy széles színpad nincs, még a stereo pozicionálás se különösebben kivehető.
Azon a hangerőn ahol elkezd kinyílni, ott meg bejön egy zörgés a mélybe, a dobozból, valami zizeg benne. De ezt csak akkor hallani, ha közel ül az ember hozzá.
Szóval az otthoni HD598-am meg FiiO E17-em cipőfűzőjét nem kötheti meg, dehát ez várható is volt
Ettől függetlenül ebben az árban szerintem ajánlható, ha valakinek nincsenek nagyobb igényei.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
harry
veterán
válasz _adaml21_ #15469 üzenetére
A címsorból kideríthető, ha meg véleményt keres, így egyből küldhet neki privátot. Ennyit azért tessék már dolgozni az információért. Bár lehet sokat várok, ha valaki senior tag létére nem képes rákattintani a link gombra... kivéve, ha esetleg mobil eszközről írt, bár nekem úgy is ment.
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
vagy ebből a kialakításból látom még ezt esetleg:
http://www.olcso.hu/muszaki_cikk/hangfal/Genius_SP-HF360A_hangfal-arak_130260553.htmlvagy annyira szar mind hogy ezt :
http://hardverapro.hu/apro/genius_hangszorok_11/hsz_1-50.htmlgondolom nálatok is vannak idősebb családtagok. legyetek megértők
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
olvastam az első hszt. viszont nem magamnak kéne venni egy pc hez valamit és az illetőnek 5k kerete van sacc. meg ez amit ajánlotok 10k körül túl sok helyet is foglalna neki. és használtak között sem nagyon láttam olyat amit ajánlotok.
ha egy ilyet megveszek neki az OK? (ebből vannak kisebbek is, nem tudom mennyire oszt szoroz, hogy hány wattos):
http://www.olcso.hu/muszaki_cikk/hangfal/Genius_SP-S350_hangfal-arak_129265009.htmlvagy inkább ez?
http://hardverapro.hu/apro/genius_sw-2_1_355_hangfal_szett_fekete_uj/hsz_1-50.htmlköszi előre is
we all deserve a bit of luck.
-
harry
veterán
válasz rickyspanish #15459 üzenetére
- a teljesítményérték semmit nem mond el a minőségről, erre teljesen fölösleges szűrni
- ugyanannyiért 6 hangfalat venni vagy 3-t, nagyon nem mindegy... minőség terén nyilván sokat vesztenél egy 5.1 rendszerrel, és zenére totál felesleges is
- mielőtt kérdeznél, nem, ne vegyél logitechetEdifier C3-t vegyél + később egy USB hangkártyát, bár ez így már kicsit többe lesz. Cserébe egy igen ütős szett. Hangkártyát majd ajánl valaki.
-
AMDFan
addikt
válasz #84221696 #15462 üzenetére
Igen, és pontosan emiatt tudom, hogy mennyire nehéz és milyen kicsi a különbség a kettő között. Ha egy random flac filet fogsz és letömöríted 192-es mp3-ba egy nem túl régi lame encoderrel, akkor NAGYON nehéz dolgod lesz vele. Próbáld ki, én úgy gondolom, hogy nem fog menni a megkülönböztetésük. Jó kis teszt
-
Felliic
tag
Sziasztok, adott egy Edifier R1600T, ASUS Xonar DS-el hajtva.
Kicsit keveselltem a mélyet, ezért apám nekem adja az egyik subwooferét.
Egy Yamaha YST-SW225-t. Elvileg aktív ez is. Össze tudom kötni valahogy a kettőt? Vagy mindenképp szükségem van erősítőre? Költeni most nem nagyon tudok rá, ezért lenne jó megoldani.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Hát ha őszinte volnék azt mondanám, hogy költs rá 60k-t, és vidd el a Prodipe Pro 5 Ribbont a hardverapróról.
Több mint a kereted, csak magasságban nyersz vele 10 centit, és 15kg körül van egy pár, de hangban minden bizonnyal nagyon sokat nyernél.Normális dobozokkal csak magasságban nyerhetsz 10 centit. Más irányokba max pár centi...
Ha tényleg pici kell, akkor az Audioengine A2 jó lesz, de nem a hangja kerül ennyibe, hanem a mérete.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
rickyspanish
csendes tag
üdv.van egy laptopom es szeretnek hozza egy aktiv hangfalszettet ami jol szol.milyet ajanlotok?elektronikus zenet hallgatnek rajta leginkabb,minimum 150 watt legyen (ha 2.1),es alljon meg lehetoleg 35 ezer alatt.2.1el beerem,nem kell 5.1 viszont ugyan a gep eleg jo( inspiron 7720) van egy olyan gyanum hogy sajnos a hangkartyaja meg ennek is gagyi egy jobb hangrendszerhez.ha ez igy van akkor valami kulso 5.1 usb hangkartya es egy jobb 5.1 rendszerrel jobban jarok?
-
-
dudika10
veterán
Az attól függ, hogy mi az az elfogadható ár.
De alapvetően a kicsi és a jó nem fog összejönni sajnos.
Az Esi near04 azért már nem olyan apró. Térfogatra vagy 2x akkora emlékezetből mint az A2.
Olcsón Creative T20 drágán Audio Engeine A2. Ha már az Esi méretét nézegeted, akkor már vegyél egy rendes méretű dobozt sokkal jobb hanggal.De azt mindenképp szem előtt kel tartani, hogy a pici méretnek komoly ára van.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
C6 kell neked.
(#15450) F34R: vagy azt inkább mégse.
Az 5-ös se egy túl nagy eresztés.(#15425) CsB84: Ha olcsóbban meg akarod úszni, akkor Prodipe Pro5. Drágábban nézegesd a KRK-kat. Ha populárisabb hangra vágysz, akkor a Mackie MR5 II-t hallgasd meg.
Az AudioEngine szerintem nem igazán éri az árát.
Érdemes használtan nézegetni, mert azért ilyen kategóriájú cuccokat nem szoktak lelakni és használtan az új ár feléért hozzájuthatsz még komolyabb rendszerhez.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
BMWFan
senior tag
Lenne még egy kérdésem. 2 db 2.0-ás szettet össze lehet kötni valahogy hogy 4.0-át kapjak?
[ Szerkesztve ]
-
csyo
senior tag
válasz Slownz #15443 üzenetére
vmi hasonlora gondoltam en is..
Microlab 5c, vagy 6c-t hallottál már szolni?
Es 7C-t?Laikusként gondolom, hogy egy széria az 5c, 6c, 7c, stb...
Talán jobbak mindig egy fokkal az elozonel... remelhetoleg...A microlab az edifierrel van egy szinten emlegetve itt kulfoldon allitolag
Legyen szép a napod!
-
törölt tag
Pénteken asszonypajti elhozta a doktorbácsitól a hangkártyámat és azóta igen csak sok zenét meghallgattam. Az alaplapi hangkari nekem lefárasztotta a füleim. Olyan tompa pufogás az egész zene, hogy inkább zenebona.
A hangfalak hiába edifierek, az alaplai hangkártya szerintem nem való minőségi zenéhez, persze analógon. De amióta visszatettem a hangkarit, hát, zongorázni lehet a különbséget. Nem is kapcsolom le 20 perc elteltével az aimp3-at, szóljon csak az ének.Az előbb volt szó, hogy a zene hibáit jobban kihozzák ezek a stúdió hangfalak. Ezt alá tudom támasztani. A 128-as mp3 és a flac között ég és föld a különbség.
-
csyo
senior tag
Ezeken vacilálok...
3 utas Microlab Solo7C
vagy inkabb 2 utas hang Microlab Solo6c, Solo5c ?Esetleg a 2 utas Edifier1600/1900
Behringer MS20/ MS40
Legyen szép a napod!
-
CsIrKeRaToR
tag
-
kadet93
tag
válasz AMDFan #15433 üzenetére
Már hallgattam... A hifi nekem nem tűnik annyira sterilnek. Valahogy hosszabb távon kevésbé fárasztó. Persze monitor hangfalból nem próbáltam az összeset, de amit igen (tapco s5, krk r8, m-audio bx5) azoknál éreztem a dolgot. egyszerű példa, de pl nem tudnék elaludni az s5-ösöm hangjára
-
AMDFan
addikt
válasz kadet93 #15432 üzenetére
Definíció... Hagyjuk... hallgass meg pár stúdió monitort meg hifi rendszert, aztán utána átértékeled te is ezeket a cikkeket.
szerk: Pfúú átfutottam ezt a cikket, hát ennyi baromságot nem mostanában olvastam... Mélynyomót 80Hz fölé engedni zenehallgatáshoz, édes jó istenem....
[ Szerkesztve ]
-
kadet93
tag
válasz AMDFan #15431 üzenetére
Ez nem sztereotipia. Ez a definicioja a studio hangfalaknak. Persze van olyan típus, amit ilyen néven forgalmaznak, miközben inkább multimédiás hangkeltő lenne a megfelelő kifejezés rá. De mondom, olvass bele a cikkbe. A szerző jól érthetően írja le a fontosabb dolgokat.
-
AMDFan
addikt
válasz kadet93 #15430 üzenetére
Amit írsz az valami 20 éves sztereotípia, de nem vitatkozom. Mindegyikből lehet találni ilyet is meg olyat is. 100e Ft környékén túl nagy különbség nem lesz egy aktív monitor és egy hifi hangdoboz között. Illetve egy valami igen, és ezt kihagytam az előző posztból. A stúdió hangfalakat általában nearfield azaz közeltéri zenehallgatásra tervezik, a hifi hangfalaknál ez általában abszolút nem szempont. Tehát ha valaki mondjuk a számítógépasztalra vesz hangfalakat akkor szintén érdemes lehet aktív monitorban gondolkozni.
[ Szerkesztve ]
-
kadet93
tag
válasz AMDFan #15429 üzenetére
rosszul tudod. Vannak passzív studio hangfalak is. A monitor hangfalak jellemzője, hogy az otthoni, HiFi rendszerek kellemes, élvezetes hangzásával szemben részletgazdag, de egyben hibákat kiemelő hangzáskép, az úgynevezett száraz hangzás elérése a cél. Tehát ha valami nem stimmel a felvételben, akkor hamarabb észreveszed egy studio hangfalnál.
Ez elég szépen leírja az előnyöket-hátrányokat. -
AMDFan
addikt
A hifi hangfalak passzívak, kell eléjük egy különálló erősítő, kell hozzá hangfalkábel, ezek plusz költséget jelentenek. Előnye, hogy olyan erősítőt választhatsz hozzá amilyet szeretnél, ha házimozi erősítőt veszel akkor később kibővítheted 5.1-re a rendszert. Előny még, hogy használtan jó áron lehet venni minőségi polcsugárzókat, és erősítőket is. Hátránya az, hogy nem mindig sül jól el az adott hangfal és erősítő párosítás, és itt jön be a stúdió monitorok előnye, azok aktív hangfalak, nem kell hozzá külön erősítő, és általában csatornánkénti külön erősítés van. Igazából hangban mindkét megoldással ugyanarra a szintre lehet jutni, ha használtban gondolkozol akkor egy hifi rendszert meg lehet úszni olcsón, ha újban akkor viszont mindenképpen érdemes inkább egy stúdió monitor párt beszerezni. Ami Slownz írt azok például tök jó alternatívák, de érdemes előtte meghallgatni őket. Bp-n a friendlyhouseban és a zaj boltokban is meg tudsz hallgatni stúdió monitorokat, az Audioengine-t nem tudom sajnos hol lehetne... Hallgatózáskor nyugodtan vigyél pendriveon mp3-at magaddal amin olyan zenék vannak amiket ismersz és tudod hogy hogyan szólnak a jelenlegi rendszereden. Így tudhatod hogy előrelépés-e az amit éppen hallasz.
[ Szerkesztve ]
-
CsB84
csendes tag
válasz AMDFan #15426 üzenetére
Köszönöm a tanácsotokat! Az Audioengine A5+-t szerintetek hol lehetne meghallgatni? Elég kevés helyen lehet kapni, és szerintem ott sincs készleten, rendelni lehet.
A másik, amivel nem vagyok tisztában (lehet, hogy ez számotokra egy buta kérdés lesz), egy HiFi és egy stúdió hangszóró között mi az alapvető különbség?
Nekem az lenne az elvárásom egy hangrendszertől, hogy szinte mindenfajta zenei stílust részletesen, élvezhetően és ha kell, dinamikusan szólaltasson meg.[ Szerkesztve ]
-
Slownz
senior tag
100k-ért már lehet kapni belépő szintű studio monitorokat is, kérdés, hogy mennyire tetszene.
Elviekben az Audioengine sem rossz.
Esetleg ennyiből már bele lehet szagolni a hifizésbe is.Alternatívák:
Prodipe Pro5
Mackie Mr5
Sound Art W2 passzív hangdoboz + hivox mod + erősítőSzerk1. Aztán a következő lépcsőfok az, hogy az ilyen ársávú dobozok, már meghálálják a jobb forrást is.
[ Szerkesztve ]
-
CsB84
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Hangfalként jelenleg Genius SP-HF 2000x-et használok, elsősorban zenehallgatásra, másodsorban filmnézéshez. Szeretném lecserélni valami lényegesen komolyabb, igényesebb, minőségibb hangrendszerre.
Nézegettem az Audioengine A5+-t és az Edifier S2000-t, ill. az S2000V-t.
Ezek a hangszórók, ugye olyan ~100.000 Ft körül vannak, szerintetek megérik az árukat? Van-e valakinek esetleg személyes tapasztalata ezekről a hangszórókról?Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Öcsémnek keresek hangfalat. 2.0-ból tudom mit nézzek, az érdekelne, hogy 2.1-ből mit keressek? 10k alatt kell, de szigorúan csak használt. Van értelme így keresni?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Ernest.
tag
El sem hiszem, megjött az Edifier R1600 a MlázaMarkettől amit dec 1.én rendeltem (nekem belefért ennyi idő, h 21000-ért vettem) + nemrég beszereztem egy Xonar DX-et is, h tudjam meghajtani rendesen.
Bevallom nemrég indultam el az olcsó édes bor felől a száraz minőségi felé a magam 24 évével. Mármint ezt mind átvitt, mind szó szerinti értelembe véve
Elsőre kicsit csalódás volt, mivel a 16nm-es szobámat is alig tölti meg a zene, de gép előtt ülve elegendő. Leszedtem mindenféle losslesst, amit eddig winampal meg youtuberól hallgattam. Ott már kijött a különbség a régi alaplapi hangkártyához és az olcsó 10 éves 5.1-hez képest, viszont mindenképp megszokást igényel, hogy a basszusból meg veszítettem (sosem hallgattam több basszussal, mindig közepesen volt, de valahogy más, h nem az asztal alól nem jön az a +). Tudom, hogy egy idő után megszokja a füle, és a részletekre fogok odafigyelni, nem a hangerőre. Semmiképp sem bántam meg, főleg ennyi pénzért, csak nem éreztem azt a hűha érzést amire számítottam.
Na meg köszönöm a fórum segítségét, mert különben most egy SW-HF 5.1 6000 tulajdonosa lennék, ami tuti rossz irány lett volna a minőségi zenehallgatás rögös útja felé..
[ Szerkesztve ]
-
csyo
senior tag
Behringer MS20 vs MS40
Mennyivel tud tobbet/kevesebbet a másik?
Legyen szép a napod!
-
Perzeusz
tag
Meg kell, hogy osszak valamit veletek! Hétfőn reggel rendeltem meg az R1600-at, még aznap felhívott egy csajszi, hogy rendelésemet feldolgozták, valószínűleg péntekre érkezik meg. Ma délután írtak, hogy holnap délután mehetek is érte. Ennyi. Úgyhogy holnap tesztelgetek kicsit
2 db WD Red 2TB eladó
-
-
sunmao
csendes tag
JoinR-nek és AMDFan-nak is!
Igazából 200€-t szántam volna a dologra, de annak csak jobban örülök, ha ~100€-ból kijön. Végül is nincs bajom vele, ha a T40 valamivel többe kerül a T20-nál, de valamivel jobban is szól. Viszont bejött a versenybe egy új darab is. Elvileg nem akartam a 2.1-ekkel foglalkozni, de annyira jókat olvasok róla és tudom, hogy a Harman nagyon jó, hogy szeretném a T40 mellé bevenni őt is: Harman/Kardon Soundsticks III
Tudtok róla valamit mondani? Árban végül is nem sok különbség lenne a kettő között, ha össze akarnám őket hasonlítani melyik a jobb és miért?
ps: Más fórumok olvasgatása után úgy döntöttem, hogy monitor hangfalat nem akarok venni.
[ Szerkesztve ]
-
robi baggio
tag
-
harry
veterán
válasz robi baggio #15411 üzenetére
- Ha a hangerőszabályzás miatt akarsz távirányítást, akkor igazából nincs rá szükség, a TV/DVD/forrás hangeredjét állítva változik a hangerő, ha pl. a fülhallgató csatlakozóra kötöd, elvileg (ezt úgyis ki tudod próbálni)
- Ha ki/bekapcsolgatás végett érdekes, akkor ha más nem, vannak távirányítós konnektorok, amivel az egész TV rendszert is kilőheted, ezzel több áramot megtakarítva.
- Hirtelen nem jut eszembe ilyen szett.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
robi baggio
tag
Sziasztok szakik!
Segítsetek Nekem!
Létezik olyan,hogy nem csillagászati összegű TÁVIRÁNYÍTÓS 2.1 rendszer?
TV -re kellene,ezért lenne fontos a távirányító.
DVD-bluray rendszer nem igazán jöhet szóba,mert mindent Allshare-ról nézek a tv-n.
Köszönöm előre is!
Szép napot mindenkinek!
Robihttp://www.personenschutz-robert.at
-
csyo
senior tag
-
JoinR
őstag
Nem vagyok nagy szakértő, csak jó ideje olvasom ezt a topikot, így sok véleményt hallottam, személyes tapasztalatom nincs sok Valszeg sokan jobban értenek nálam ezekhez a dolgokhoz, csak ők most valamiért kevésbé aktívak, én meg pont ráérek, aztán így írok én
Amúgy már leírtam a véleményem, én bejáratott típusokat választanék, Edifier R1600 R1900...a listádból a Microlab Solo5-6C-k keltenék fel az érdeklődésem, illetve a Behringer MS40 még egy kedvelt típus. Előbbieknél a távirányító lehet előny, MS40-nél meg a beépített DAC.
2.1-eket és 5.1-eket nyugodtan kihúzhatod, de az árakat figyelembe véve egyikkel se jársz igazán jól. Talán 40k-ért az MS40 még elfogadható ár, de most nem nagyon van best buy. Solo5-6C-ket hallani kéne, mit tudnak, lehet hogy hozzák az Edifier szintjét, akkor megérheti. 32-36k-t nem adnék az Edifier-ért, akkor már inkább 1255A valahonnan olcsóért. Külföldi honlapokon amúgy egy szinten emlegetik a Microlab-okat az Edifier-rel, úgyhogy lehet meg lehet kockáztatni. Annyival valszeg nem rosszabb (ha rosszabb egyáltalán), mint amennyivel a te esetedben olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Gondolkoztam, hogy a hifi topikba vagy ide írjam-e be, de végülis úgy döntöttem, hogy legyen itt, mert itt van inkább szó aktív monitorokról. Kicsit átértékeltem a dolgokat a Mackie MR5-tel kapcsolatban. Hazavittem 20nm-re falaktól normális távolságra helyeztem őket, állványra, és rendes dacról hajtottam meg. Otthon 2.1-es rendszerben használom őket, és az 54Hz alatti tartományok le vannak róla vágva, így mondhatni gyönyörűen zenél a Mackie, gyakorlatilag a "káros" mélytartományt nem kell megszólaltatnia ezáltal a középhangok is nagyon szépen, letisztultan szólalnak meg. Nem is számítottam ekkora változásra, de ami még jobban meglepett az az, hogy milyen tere van ennek a cuccnak, gyakorlatilag nekem otthon nem volt még olyan dobozom aminek ilyen tere volt, pedig ez csak belépő szintű stúdió monitor. Természetesen nem egy Genelec 8050, de egészen jó. Valójában akkor is bátran ajánlanám a Mackiet ha önmagában 2.0-ban használjuk, de akkor el kell fogadni, hogy ha méretéhez képest ekkora mélyet kapunk tőle, akkor az bizony a középhangok rovására mehet.
(#15401) sunmao: van egy eladó T40 itt a hardveraprón, bár én inkább 1255A-t vennék, múltkor belehallgattam, kellemes kis cucc, de ahhoz képest, hogy évekkel ezelőtt az 1250X-et 10.000-ért vettem, sok érte a 13. Ha a mostani piacot nézzük akkor jó vétel. Nem a reklám helye, de az Allee-ban a besztbájtban van 1255A is meg Edifier 1900 is, meg egy csomó hulladék
[ Szerkesztve ]
-
csyo
senior tag
Köszi a választ HARRY!
JoinR:
Te nagy szakertonek latszol, mit szolsz az uj listahoz? Te mire szavazol?
Legyen szép a napod!
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
2.1-es hangcuccot szeretne vásárolni haver.
- Logitech Z623
- Altec Lansing MX5021(nekem is ugyanez az Altec van, nagyon teccett neki a hangja)
Esetleg ilyesmi árkategóriában mi mást ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Robogó, kismotor
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Total Commander
- Mobil flották
- Egérpad topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest