Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- YouTube
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- XPEnology
- DIGI internet
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz horvathkrisz #14499 üzenetére
Na ez az. Mit tud vele művelni, hogy tönkreveri? Komolyan kíváncsi vagyok. Egy passzívot még megértek, no de egy aktívot??
Én max. félig tekerem fel a hangerőt, de napi használat során csak negyedig[ Szerkesztve ]
-
horvathkrisz
addikt
válasz #84221696 #14498 üzenetére
Hat, azert tudod aki egy ilyen aktiv hangfalat tul tud hajtani a sajat erösitöjevel, komoly gondok lehetnek.
Nem hiszem hogy annyira tul lenne meretezve az erösitö ilyeneken.
Kb 2 hete van a tv-n egy Edifier S330D, a szamitogepnel pedig egy R1600T. Elöbbit fel hangerö föle, utobbit pont ma max 3/4-ed hangeröig tekertem. Nem torzitott, csak vegül is kivancsi voltam hogy kb mit szol.
Szoval nem ertem azt az embert aki egy ilyet kinyir... -
törölt tag
válasz horvathkrisz #14497 üzenetére
Remélem, hogy Norbi visszakapja a pénzét. A hangfal pont olyan cumó, amit azért nem nehéz túlhajtani. Ezért (is) nem szeretek használtat venni, csak megbízható embertől. Pedig úgy gondolom, a nagy többség rendes, korrekt eladó.Csak éppen az ilyen idióták rontják a rendes srácok renoméját.
Amikor használt cuccot veszek, az ár miatt teszem.[ Szerkesztve ]
-
horvathkrisz
addikt
válasz #84221696 #14495 üzenetére
Öszinten szolva en is. Most nem Norbi14-röl beszelek, hanem ugy altalaban: nem azert vesznek az emberek hasznaltan valamit, mert kurvara egy hasznalt szarra vagynak, hanem mert gondolom nem tehetik meg hogy ujat vegyenek. Erre jön egy ilyen barom, es azert hogy legyen par ezer forintja, eladja a szarjat, tudvan hogy atbasz vele valakit.
Mar csak arra lennek kivancsi, hogy vajon mit vesz a penzböl, illetve hogy hajtja alomra a fejet az ilyen kispalyas... -
Norbi14
senior tag
Vásárláskor elég kommunatatív volt az eladó, remélem ha tényleg hibás a készülék (már pedig ezek szerint az) visszavásárolja.
Köszi, hogy segítőkészek vagytok!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz horvathkrisz #14494 üzenetére
Undorodom az olyanoktól, akik átverik a jóhiszemű vásárlót...
-
törölt tag
válasz horvathkrisz #14492 üzenetére
Ha nem kapja vissza a lóvét, segítek kiverni belőle.
-
Norbi14
senior tag
Na de jó, kifogtam..
Hát, holnap azért kipróbálom másik gépnél is...Ha nem jó, visszavetetem vele és inkább veszek boltban pár ezresért többért újat..
[ Szerkesztve ]
-
Norbi14
senior tag
válasz horvathkrisz #14487 üzenetére
Próbáltam Asus Xonar DG hangkártyával, alaplapival, és telefonnal is. De majd még holnap tesztelgetem, már késő van hozzá, fel is veszem, ha nem normális a dolog, írok akitől vettem.
-
Norbi14
senior tag
válasz horvathkrisz #14485 üzenetére
Nálatok akkor semmi ilyesmi nem tapasztalható nagy hangerőn se?
És kössz, most megnyugodtam
[ Szerkesztve ]
-
Norbi14
senior tag
Vettem(használtan) egy Genius 1255a -t és mély hangoknál iszonyatosan zörög, nektek is? már negyed hangerőn ha olyan a zene, hogy a sok a mély olyan hangot ad ki mint ha rá lenne téve egy pénz érme és ugrálna, szóval zavaróan zörög, lettem a földre ott is, ha levegőben fogom úgy is, és mind a két oldali.
[ Szerkesztve ]
-
Smish
tag
Erről tud valaki valamit? Hogy szól, milyen minőségű?
Kro Craft Speaker Plus Rev. B
[link] -
harry
veterán
válasz Szupernova #14479 üzenetére
Mindenki jól jár, még a szomszédok is hallgathatják - ha akarják, ha nem
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
törölt tag
válasz Szupernova #14474 üzenetére
Idén valószínű, hogy nem veszek hangfalat. Itt a karácsony és a gyerekeimnek meg az asszonypajtinak is kell venni valamit. De januárban biztos, hogy lesz hangfalvétel. Ha addig nem kel el, kereslek.
-
harry
veterán
válasz #84221696 #14471 üzenetére
Felhasználás kérdése is, én pl. játékra vagy filmekhez inkább 2.1-et vennék, zenére viszont maradjon csak a sztereó.
No majd valamikor összeengedem a 1255a-t meg az MS40-et, aztán botfüleimmel megvéleményezem őket, vélhetően a hétvégén. Persze sok értelme nincs, nyilván jobb az MS40, azt meg nem fogom tudni leszűrni, hogy négyszer jobb-e a négyszeres árért. De azért kíváncsi vagyok a különbségekre.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
törölt tag
válasz Szupernova #14472 üzenetére
Nem pesti vagyok, de ha meghirdeted, lehet, hogy érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Szupernova
csendes tag
válasz #84221696 #14471 üzenetére
Ez csak az én rangsorom:
1.Behringer MS40
2.Edifier R1900T
3.Microlab solo 3CHa pesti vagy, akkor az edifiert meghallgathatod nálam, épp itt van az asztalomon, lassan meghirdetem, mert nagyobbra (kisebbre váltottam). Szóval most még meg tudom mutatni az érdeklődőknek, hogy mit tud.
-
törölt tag
Átolvastam a topik nagy részét és hát, most sem lettem sokkal okosabb, bár ez utóbbi nem nagy újdonság...
Szóval, inkább 2.0 a 2.1 helyett. Ki is néztem három pc-s hangfalpárt. Nagyjából azonos árban. Melyik szerintetek a befutó?
Szóval ezek lennének:Microlab solo 3C vs. Edifier R1900T vs. Behringer MS40
-
deja vu
addikt
Közben azért kiderült, hogy több Cseh boltból rendelhetnék, meg egy magyar nyelvű honlapról, de Pozsonyból jönne . Egyébként tényleg úgy tűnik swans termékkel van dolgunk, mivel fut több egy az egybe Swans típus is, de Woow márkanév alatt a cseheknél.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz Szupernova #14466 üzenetére
Az jó, de ezt a woow-ot vetted apósnak, mert swans már nincsen?
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
válasz dudika10 #14463 üzenetére
Valaki vehetne egyet próbaképp . Erről a márkáról semmit nem tudni, de ha tényleg annyit tudna mint a swans akkor best buy számomra, mivel az a 40 ropis ársávban mozgott. Talán nálad olvastam, hogy meglepetés volt a swans, hogy milyen jól szól az árához képest.
-
deja vu
addikt
Sziasztok!
Az okosoktól kérdezem, ez[link] nem egy swans d1080mk2 átcimkézve? Swans-t nem nagyon találni már sehol.
-
törölt tag
válasz DeathAdder #14459 üzenetére
Áááá...de jó avatárod van.
-
Szupernova
csendes tag
Tv-re kötött aktív hangfalak zenei minőségét lehet DAC közbeiktatásával javítani? Tv-optikai kábel-dac-hangfal
-
DeathAdder
veterán
Hali,
Nyáron beírtam a topikba, olyan problémával, hogy egy régi PC-n használt Altec VS 2421 woofer + egy pár Altec ATP3 hangszó susog, recseg, dobol nem is tudom milyen jelző volna rá a legmegfelelőbb.
Ezt szinte mindig csinálja egyre gyakrabban. Fél éve 5 percenként most viszont szinte folyamatosan dobol.
Csutkára lecsavarom a hangerőt akkor is ugyanolyan rendszerességgel és hangerővel csinálja.
Ami még érdekes, hogy régebben amikor kikapcsoltam majd bekapcsoltam a hangszórót, akkor volt hogy fél óráig is hallgatott (már mint nem dobolt), mostanra viszont már az sem segít rajta, nagyon idegesítő tud lenniMindenki szerint a hangkártya miatt lehetett, de nem nyert, mivel az én gépemen is dobolt és az újonan vásárolt hangkártya által sem javult a helyzet.
Milyen magyarázat lehet még erre a problémára?
-
bluyoo
nagyúr
horvathkrisz , harry , hemaka Még egyszer köszönöm a válaszokat ,infókat és az okfejtést!
Hallgatok a tapasztalatotokra.
Megérdeklődöm a R1900T -t ha normális időn belül lesz akkor azt hiszem ő lesz a befutó.
Bár az 5.1 lett volna a cél de drágák és rossz minőségűt/hangút nem szeretnék .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
harry
veterán
válasz bluyoo #14452 üzenetére
Egyik sem feltétlenül rosszabb, valamiben más, az 1600-ról hallottam, hogy több benne a mély. Meg talán a kezelőpanel máshogy van kialakítva. Mindkettő jó vétel, csak mint mondtam, én sokallom az 1900 árát kicsit. De az egy dolog.
-
hemaka
nagyúr
válasz bluyoo #14452 üzenetére
Nekem R1600T Plus-om van, ezután már csak valami jóval drágább cuccra cserélném le, de arra meg már nekem nem sok szükségem van.
Szépen szól minden tartományban, basszus is van bőven, de állítható, szóval mindenki kénye-kedve szerint tekergetheti a potmétereket az oldalán.
Én pc-hez használom (trance, dance, house), tehát ~1 méterre ülök tőle, oda lehet vele veretni rendesen a hangerőt, ha esetleg arra van szükségem. Engem nagyon meglepett, hogy ebből a viszonylag két kis dobozból milyen hangok törnek elő.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
bluyoo
nagyúr
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz horvathkrisz #14449 üzenetére
Köszönöm a választ! Neked is PuMbA!
Sajnos csak egy helyen kapni ott is 1-3hét talán .... ezért is néztem másik típusokat elsősorban a Edifier Studio R1900TII 2.0 -t , Edifier Multimedia System E3350 , GENIUS SP-HF 2020 . Csak sajnos egyiket sem tudom meghallgatni.Bár gondolom a R1900t nem potyára van ajánlva.Bazinga!
-
horvathkrisz
addikt
válasz bluyoo #14448 üzenetére
Elmondom neked a sajat tapasztalataimat:
A tv-hez vettem a multkor egy Edifier S330D-t. Hangsulyozom megegyszer, kiprobaltam flac audio hangfajllal, es semmi különbseget nem tapasztaltam az optikai illetve analog csatlakozas között.
A 330D-nek bug a melyladaja.Aztan vettem a szamitogephez egy r1600-at, ez ugyan oolyan szepen szol mint a 330D, viszont egyaltalan semmi alapzaja nincs.
Mar kicsit banom hogy nem ilyet vettem a tv-hez is.
Mellesleg a 330D 125€, az r1600 pedig 75€ volt, es velemenyem szerint utobbi jobb. -
bluyoo
nagyúr
válasz horvathkrisz #14447 üzenetére
Az első hsz. alapján én is az Edifier Studio R1600T-plus 2.0 -t néztem ki első körben. De képbe jött a Edifier Studio R1900TII 2.0 is. Viszont találtam egy optikai (még ha nem is azzal fogom használni) bemenetes szettet is GENIUS SP-HF 2020 olcsóbb is valamennyivel .... Mennyire ajánlott vétel?
Esetleg ezek a dizájn szettek vállalhatók pl.:Edifier Multimedia System E3350 vagy csak szépek ... ?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
horvathkrisz
addikt
válasz bluyoo #14444 üzenetére
Ne akarj optikait, ilyen kimeneten nem fogod tudni szabalyozni a hangeröt taviranyitoval, csak akkor ha az analog fülhallgatokimenetre kötöd az erösitöt.
Szerintem egy Edifier R1600-t vegyel hozza.
Szerk.:(#14446)
Nekem egy Samsung UE40 6030-on van egy Edifier S330D, rakötöttem optikaval is, es öszinten semmi minösegbeli javulast nem hallottam.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kisebb gondom. Egy Samsung ue40es6100w tévéhez keresnék 2.1 vagy esetleg 2.0 -ás hangszórót lényeg hogy normálisabb hangja legyen mint a Tv-ben lévőnek. egy 20m²-es szobába kerülne és csak filmnézésre. Viszont ahogy néztem csak Optikai kimenettel rendelkezik na itt lettem meglőve .... 30K körül szánnék rá. Köszi a tanácsokat/tippeket.Bazinga!
-
Axess
tag
Sziasztok!
Ez lenne az Edifier HCS2330, amit nemrég PcGear-nél 30k-ért adtak? Ha így van, akkor én úgy látom, ez jó vételnek számít 23k-ért. Vagy rosszul gondolom? -
harry
veterán
válasz Chosen #14439 üzenetére
Ilyen árban nem hiszem, hogy ilyen apróságok oly sok mindent befolyásolnának. Én az említett Genius mellett maradnék, arról nagyon sok jó tapasztalat van (lehet jó a Modecom is, de arról még csak kevesebbektől hallottam véleményt).
-
-
dudika10
veterán
válasz Chosen #14434 üzenetére
Hasonló szint, hasonló ár.
nem tudnám azt mondani, hogy egyik jobb mint a másik, bármelyiket nyugodtan meg lehet venni szerintem.(#14435) dantre: így szokás elvileg.
A fejhallgató kimenet viszont sok esetben állítható a táviráynítóval.(#14436) TheChos3nOne: írtam is.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Chosen
addikt
-
Teaway
veterán
válasz Chosen #14428 üzenetére
Külső hangszórót nem tud meghajtani (illetve tudna, de nincs hozzá hangszóró csati), viszont van ilyen rajta:
DIGITAL AUDIO OUT: Digitális audiokimenet házimozirendszerekhez és
egyéb digitális audiorendszerekhez.
(ja, de ezzel is az a baj, hogy a hangerőszabályzó nem hat rá)Sajátomon persze megoldottam. (hátlap le, hangszórókról kábel le, megtold, két külső hangszóróhoz kivezet)
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
dudika10
veterán
válasz Chosen #14428 üzenetére
Aktív kell. A fejhallgató kimenetre dughatod, és ott valószínűleg működik a távirányító. Próbáld ki egy fül/fejhallgatóval/hangszóróval. Valami csak van otthon.
(#14430) TheChos3nOne: az pech.
Keresgélhetnél távirányítóval rendelkező rendszert, de 10k környékén aligha találsz olyat, ami normálisan is szól, úgyhogy marad a folyamatos potméter tekergetés, a külön menüpontos hangerőállítás, vagy egy b terv.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Chosen
addikt
válasz Teaway #14425 üzenetére
Philips 37PFL5405H
Igazság szerint semmilyen információt nem találtam róla, hogy meg tud-e hajtani külső hangszórót, de jó lenne ha tudja.
Ha nem találnál róla te sem, akkor jöhet aktívból és passzívból is egy ajánlás, és még utána is lesz időm utánanézni mit támogat. (aktívat biztos, csak külön kell állítani a hangerejét)
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Sziasztok , melyik az az ajánlott bolt ahol jó áron be lehetne szerezni egy Creative T20 / T40 et ?
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
TV-hez keresek hangszórót ~10k alatt/környékén, mit tudnátok ajánlani? Fontos, hogy magas, de főleg közép tartományban jó legyen, mélyből lehet kevesebb, de túlsúlyba semmiképp se kerüljön.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #84221696 #14421 üzenetére
A harman csoda nem lesz jobb. Előbb beszéltünk, hogy borzalmas. THX hangkarit felejtsd el, ez a THX is egy nagy baromság. Vegyél egy jobb hangkártyát, pld Asus STX 45 ezer körül. Vagy ha ez sok, akkor egyel alatta van DX 17 ezer körül. Ehhez valami jobb Edifier 2.1-el és kész vagy.
-
törölt tag
Sziasztok,
Szeretném én is lecserélni a most meglévő, kissé koros Creative A200 2.1-es rendszerem valami finomabb 2.1-re, amihez egy thx hangkarit is szeretnék beszerválni. Milyet tudnátok ajánlani? Általános felhasználás lenne (kicsi game, sok zene a klasszikusoktól az elektronikus zenén át az alternatív rock zenéig).
A Harman Kardon 2.1-ét néztem első körben. Marha dizájnos, de fülltanilag van is olyan jó, mint amit az árából következtetni lehet?[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Sejtettem, hogy így lesz... Nincsenek akkora igényeim, bár lehet ezt nem hangsúlyoztam annyira, nem vagyok vájtfülű. Egyik ismerősnél a Genius SP-HF 500A-t meghallgattam, az teljesen jó volt, csak színben nem fér bele az elképzelésbe
Visszaolvastam azért a topic-ban, szimpatikus ez a 1255a, 7k-ért aprón lehetne is már venni egyet.Miket érdemes aprón keresnem?
-
harry
veterán
Nincs.
Ebben az árban nagyon is nagy extra a 'jól szóljon'. 2.1 egyből kilőhető. Na meg még színt is szeretnél választani ennyiért, persze, miért is ne. Ja és mindezt zenére... mert még ha kis videókhoz, vagy valami háttérzajnak kell, akkor ok, de így...10k körül van Genius 1255a, ami bár drágább és fa-szín, ellenben legalább nem kidobott pénz lesz, sőt, nagyon is jó cucc.
5k körül használtan nagy szerencsével kifogható valami értelmes szett. De ennyiért talán inkább egy fülhallgatót lenne érdemes venni. Vagy tetszőleges 'csipogót', de attól meg ne várj semmit, csak hát így meg még ennyit is kár érte kiadni, már főleg akkor, ha zenére keresel hangfalat.
-
xtevo
őstag
Sziasztok Urak!
A segítségeteket kérném, egy low budget kérdésben. Számítógéphez főként zenehallgatásra keresek, 2.0 / 2.1 hangfalszettet, fekete-ezüst színben, és árban kb. 5k körül kéne maradnunk. Nincsenek extra igényeim, csak jól szóljon. Eddig egy Genius SW-5.1 Home Theater-t használtam, csak az átkerült a tv-hez.Köszi a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Erre a soundstick valamire keress rá a topicban, én eddig jót nem hallottam róla a hozzáértőktől. Illetve ilyesmi árban, amennyire tudom, 2.1-ekről sincs sok vélemény. Így általánosságban, hogy Edifier, pedig azért csak nem mondanánk, hisz eddig is csak konkrét típusokra mondtuk, hogy ajánlottak. De pl. a C3-nak érdemes lehet utánajárni, hátha.
-
swrt
csendes tag
kérdeztem már, de nem nagyon kaptam választ: pc-hez kb. 40 ezerért, de max 50 ezerért 2.1?
80%- ban zenére kellene. Hangkártya: xonar dx.Harman Kardon soundsticks 3- ról vélemény?
-
AMD Power
titán
Sajnos ha jól tudom ma már nem kapni az én 250D-et.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz horvathkrisz #14409 üzenetére
Nekem semennyire sem búg.A kiskönyvében azt írják,hogy kijöhet valami hang az erősítőből és bár a hangszórók mágnesesen árnyékoltak az erősítőt zavarhatja elektronikus eszköz.Próbáld meg ezektől távoltartva meghallgatni,hátha megszűnik.
-
hemaka
nagyúr
válasz horvathkrisz #14407 üzenetére
Én is azt vettem a géphez, a monitor mellett szépen mutat és ami fontosabb, hogy szépen is szól.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
horvathkrisz
addikt
Vettem egy r1600t-t is, ezt meg a számítógéphez.
Jó cucc. -
bombibmw
veterán
Ja és most nézem:a mélynyomóban(C3) egy 21 centis dübörgő figyel
Plusz a dobozkák impozáns méretezése is hozzátehet a szép hanghoz.
Összsúly:14,8 kg[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
A C3-at még nem hallottam.30W a sub,8W a szatellitek,külön erősítő,gondolom nem csak szép és minőségi,de jól is szól.A 330d ugye 72W(sub:36W,szatellitek:18W).A C3-nak nagyobbak a szatellitjei,nagyobb hangszórókkal.Ez sem lehet rossz.Ám ezek az árak eléggé eltántorítóak,ennyiért már a 330d sem kellene.
[ Szerkesztve ]
-
-
bombibmw
veterán
válasz horvathkrisz #14400 üzenetére
X530-at cseréltem,mert nem tudtam rendesen elhelyezni a hátsókat a szoba adottságai miatt.Meg voltam vele elégedve,de csak addig,ameddig nem hallottam ezt szólni.
swrt:
Én is inkább zenére használom az s330d-t és nagyon szép,tiszta hangja van.Ajánlom,bár csak a plaza market árulja,meg a bluechip(13-14000-el drágább).De egyébként mindenre jó választás lehet.[ Szerkesztve ]
-
swrt
csendes tag
Sziasztok! Pc- hez, kb 40 ezer környékén 2.1? Zenehallgatáshoz kellene elsősorban, tehát fontos lenne a szép hangzás. Köszi
Esetleg Harman Kardon soundstick III- ról vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Már a Plaza-nál sincs Edifier HCS2330, legalábbis ha rákeresek nem ad rá semmit. Vége a gyereknapnak
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest