- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Crypto Trade
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
igazad van, de kevés a ram ez egy tény.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Beni2360
Topikgazda
Az a lejátszó nem már nem a DoVi-ről szól szvsz. Mint írtad a realtek ennyit tud. A Dune sem tud többet.
És ez a bt-s táv kenterbe veri a Dune tavjait. Olvasgatom mivel küzdenek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
powerup2
addikt
Csak szerződésbe vannak igy elég nehéz lesz
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
B.F.G.
senior tag
Sajnálom!Mi lett vele? Szervi? Garis volt még?
Azért itt nem egyértelmű, hogy a villám csapta ki, mármint nálam... mert minden más eszköz működik. TV erősítő hangfalak, mármint ami ugyanezen a konnektorról kapta a tápot.plusz még lehet, hogy nekem is kinyírta a 4K-s rész is, csak nem tudok róla, mivel a TV-ém csak 1080P-és...
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
OK, akkor marad és várjuk az átirast és miertjet.
Nincs neve a lejátszónak.
Talán zidoo player.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Esetleg lehetne frissíteni, vagy levenni az elerhetoseget? Mit gondolsz erről?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Pont ezt akartam irni.
Meg ert volna egy ujjabb procit.
Mert ugye mar kint van kovetkezo jobb szeria?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Delfanboy
csendes tag
Nem hinném, hogy ennyi filmet csesznének el, főleg, hogy az említett filmek Universal, Disney, Buena Vista studiósak, tehát nem is egy kiadóról beszélünk. Ebben az esetben azt sem lehet tudni akkor, hogy melyik film "jó müxik" vagy "nem müxik" mivel lehet a ludas a kiadó, a kódolás illetve a lejátszó. talán egy hete volt téma itt a Saving Private Ryan, de senki nem panaszkodott ezekre a hibákra amik nálam fordulnak elő.
Samsung Galaxy S10 , Tab S8 Ultra // Xbox Series X // LG 55C11LB, Zidoo Z9X, Denon AVR-S750H, Q Acoustics 3050i, Q Acoustics 3090ci //
-
Beni2360
Topikgazda
Én is lehúztam az egész filmet mivel írták, hogy esetleg a semple miatt diázik, de az egész olyan. Át állítva LLDV-re ugyan elindul de villognak a színek meg akadozik.
-
Delfanboy
csendes tag
-
kokokka
őstag
Nem volt az annyira rossz. Persze a lába nyomába nem lép egyiknek sem és én is valami nagy dobásra számítottam, de nézhető volt. Sajnos, ahogy a fiam mondta, ez a film nem vette komolyan magát. Pontosabban a rendező nem vette komolyan, aki nem tudom miért ilyenre csinálta meg főleg az előzőeket figyelembe véve. Ettől függetlenül nálam itt lessz a helye az előző három mellett.
-
hakos1987
őstag
Mindegyik mp4
djnice: köszi! Jó lenne tudni, hogy másnál is fennáll-e ez a probléma Z9x-en, vagy csak nálam rossz valami. Itt nem arról van szó, hogy néha akadozik, hanem nézhetetlenül droppol a kép, kb 1 fps-re.
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
powerup2
addikt
Jöhetne már valami új ami tudja a hdmi2.1-et meg minden finomságot.
-
powerup2
addikt
Jó kérdés hogy miben nyilvánul meg az de a lényeg van előnye a hmdi 2.1-nek
-
Skynet258
veterán
Hirtelen ezt találtam, hátha a hozzáértőbbeknek többet mond:
Example for Dynamic Metadata:
Consider the case where all the brightness levels in the image are in range [500000, 501000]:
Now we can map all the levels to 10 bits, without any quantization.
All we need to do is send 500000 as minimum level, and 501000 as minimum level in the image metadata.
Instead of quantization, we can just subtract 500000 from each value.
The monitor that receives the image, reads the metadata, and knows to add 500000 to each value - so there is a perfect data reconstruction (no quantization errors).
Assume the levels of the next image is in range 400000 to 401000, so we need to adjust the metadata (dynamically). -
tomp
félisten
A statikus metaadat az fix. Ez a HDR10. A dinamikus pedig ami folyamatosan változik minden képkockához egyedi metaadat van. Ezt pedig a HDR10+ és Dolby Vision szabvány tudja. Azoknál minden képkockához külön metaadat tartozik amit folyamatosan kap a TV.
Na akkor a 2.1-en mi a dinamikus HDR metaadat? A dinamikus metaadat még dinamikusabban változik? -
powerup2
addikt
Az a HDR static metadata lesz. Hiszen előbbit csak a 2.1 hdmi tudja utobbit pedig a 2.0 tudja.
-
powerup2
addikt
Melyik képes rá hardveresen ?
-
thomasvold
őstag
Bootolásnál nekem is mindig felpörög a venti Z10Pro-ban, aztán megáll mikor bejön a kép. Úgy gondolom, ez normális.
De mióta Beni megmutatta hogyan kell standby módba helyezni, azóta úgy használom és így nem pörög fel. Az szerintem a bootolási folyamat része.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
-
blakey
titán
Bakker, elírtam, , nem VC-1 hanem AV1, szóval minden amit írtam az AV1-re vonatkozik.
Persze, a VC-1-et már nem nagyon használják, kvázi "kihalt".*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
Topikgazda
Én nem élek pont e miatt az elő videózással. A múlt héten volt nálam egy x96 max+ a hűtés végett és azon volt HBO és Netflix. Meg is lepődtem, hogy a Netflix 1080p-ben kapta a stremet. Ugyan úgy mint a hbo. Volt még rajta sok egyéb tv elérhetőség is. Bele néztem a hbo-n a trónok harcába na olyan volt kb mint pár éve a fhd TV -n. Az igazi 4k-hoz képest (DV) ? Na ezért nem izgat a stermelés.
-
Ecc
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Az átlalad leírtak szerint akartam megnyitni a DV.mkv-t, de nem akarja.
Viszont egy sima mkv-t megnyit, akkor ezek szerint valamit a korábbi lépéseknél ronthattam el...
Ha jól tudom, a FEL a 12 bites, a MEL a 10 bites, de ezeknél nem rosszabb, ha csak RPU van?
-
Ecc
csendes tag
-
Ecc
csendes tag
Köszönöm a választ és a segítséget.
Ha jól értem, akkor megoldható, de ez egyben minőségveszéssel is jár, vagy legalábbis valamilyen szinten funkcióvesztéssel, kivéve, ha mkv-ba kódoljuk a leírás alapján.
Adok neki még egy esélyt, megpróbálom átkódolgatni, hátha.
Ha nagyon nem megy, akkor a kukában végzi a Z9X és veszek egy normális bluray lejátszót.
-
powerup2
addikt
Elég ciki volt de amúgy meg lett tesztelve jó pár kábel a Dreamcinemába és semmit nem vettek észre a drágább olcsóbb kábel között. A kábelre felesleges pénzt szórni inkább érdemes jobb lejátszóra fordítani azt a pénzt vagy jobb külső tápra. Hangfal kábelek nagy része ugyan ez mert ha valaki házimozit használ akkor amúgy is dsp-zve lesz minden. Hifis és házimozis gyártók a kábeleken keresnek a legjobban.
-
djpundro
aktív tag
Egy kis turpinsangot megkell engedni .Lenyeg minnel több formatummal elbirjon .
Nem hinnem hogy nagy kepminösegi veszteseget kapunk FEL nelkül .
Lehet eszre sem lehet venni mennyi a külömbseg ,esetleg lehet 2 egyforma TV en ,ha egymas melle tesszük .[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
powerup2
addikt
Lehet azt is megoldjak hamarosan hogy teljes értékű legyen :) az új fw valaki tesztelte már?
-
Beni2360
Topikgazda
Na mindig tanul az öreg ember.
Ezt nem tudtam pedig már vagy 3 éve van ilyen távom.
Hát én ott csak számokat látok egy cetlin. Más nekem nincs.[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
Ezen nem lepödtem meg .Ezt tudtuk (sejtettük)mar hogy kikerüli valahogy (Ez amit csinal a FEL el ,egy mestermü ) .De igen, ez ketertelmü is lehet es mondhassuk azt is hogy hazudott . De a lenyeg per pillanat meg mindeg a legkecsektetöbb az egesz munkaja .Par het utan hogy mar 3 Firmware t kidobott es mijen eredmenyekkel ?!
Azelött A FEL t en sem tudtam eddig jol biztossan mit jelent es msot hogy lattam a külömbseget ,mar nem zavar annyira (,en különben nem sok külömbseget latok )de a lenyeg hogy csak Blue Ray lejatszok tudjak alkalmazni .Tehat nincsen ezen teren mit elvarni a Dunetol !( ö azt alitja hogy tudja a FEL t ,valamilyen modon, igen tudja .
Azt hogy ö ügyesen kikerüli ,azert csakis a Dune dicsösege .! .A Nemet ,Orosz ,söt meg aki tesztelte is nagyon megdicserte a Dune t ."Even though it looks like the dune is ignoring the EL, there is still an improvement compared to the base layer."
Az összkepet kell elemezni ,nem egy szonal leakadni .Es abban a Dune per pillanat verhetetlen .
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
TanczosGabor
csendes tag
Sajnos mivel relatív régi a TV (2016-os) és hiába akkori majdnem csúcsmodell 1.200.000 Ft -ért, akkor még nem volt Dolby Vision, majd rá 3 évre kapta meg frissítés ként ha jól emlékszem.
Igazábol nem érzem annyira hiányát, hogy tudja-e automatikusan vagy sem a DV-t mert így is iszonyat jó képe van!
Azért azt a beállítás párost kipróbálom amit írtatok!
-
kokokka
őstag
Akkor ez mi? Én értem félre?
- Dolby Vision dekódolása és kimenete a következő típusú tertalom lejátszáskor:
- Blu-ray lemezképek:
- A BDMV mappa teljes menü módban lejátszva, P7 MEL és FEL.
- BDMV mappa egyszerűsített módban, P7 MEL és FEL.
- A BD ISO teljes menü módban játszott, P7 MEL és FEL.
- A BD ISO egyszerűsített módban játszott, P7 MEL és FEL.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Ezt próbáltam:
LG: Amaze Dolby Vision
https://4kmedia.org/lg-amaze-dolby-vision-uhd-4k-demo/Továbbá:
A Zidoo hol tárolja a nevét? Mert már ezt is felismeri a TV (Sony XH90), mint a PS4-et és elnevezi magától, nem úgy, ahogy én manuálisan elnevezem a HDMI-t. Csak nem azt szeretném látni, hogy PLAYBACK_1 -
djpundro
aktív tag
-
bernina
csendes tag
Egy kérdésem lenne. Van egy két film (pl. Gyűrűk Ura), ami elérhető dv8.1 és mkv-ban melyet megfelelő eszközzel dv-be is lejátszató. Ezek között is van minőségbeli különbség? Van-e valamilyen trend, vagy irányzat hogy jövőben a dv filmeket milyen formátumban fogják inkább felrakni (gondolom olyan kéne, amit a legtöbb dv képes eszköz támogat és a legjobb minőségű, bele lehet rakni az össze hd hangformátumot).
[ Szerkesztve ]
-
Ecc
csendes tag
Eljutottam egy ideig, de megakadtam az mp4muxernél.
Adott Az első ember teljes disc, ezt demuxoltam, lett két HEVC, gondolom, a BL és az EL, plusz a hangsávok.
Ezután MUX_AND_CONVERT_TO_MEL.bat, a két HEVC fájlt egymás után betallóztam, először csak egy 2 GB-os verziót hozott össze, másodjára meglett a teljes 66GB, gondolom, összerakta a két sávot.
Ezt ugye átmásolom az mp4muxer mappába, a két korábban demuxolt audió sávval együtt (?).
Ha jól értem, itt most át kéne neveznem valamit, de nem igazán vágom, hogyan.
Ha meg akarom nyitni az mp4muxer.exe-t, akkor nem történik semmit, nem nyitja meg a GUI-t, nincs Mediainfo, se kapcsoló...
Mit csinálhatok rosszul?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Na egyet találtam az Első ember-t. HDR10-ben megy a videó. alap beállításon. Auto.
Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
A Profile 7 MEL-t hol találom?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ecc
csendes tag
Köszi, akkor lehet, kikupálom magam, van valahol leírás, milyen programokkal, hogyan lehet átkódolgatni? (Ez nem az a topic, tudom.)
DV így dolgozik tudtommal, hogy jelenetenként változtatja a fényerőt, kontrasztot a metaadat alapján, és nem egy adott beállítással megy végig, mint a HDR10.
Meg ugye 12 bites, bár nem tudom ez mit befolyásol, tekintettel arra, hogy minden TV 10 bites panellel van szerelve.
-
-
-
Beni2360
Topikgazda
A facén ez olvasható: gugli fordítóval
Változások:
Rendszer
1. Javítsd ki a problémát, hogy néhány Dolby Vision videója elakadt (néhány MKV videó).
2. Javítsd meg, hogy egyes TV-k alapértelmezés szerint nem tudják kimutatni a 3 D-t.
3. Optimalizáld az online videós közvetítést.
4. Optimalizáld a HDMI-t előzetesben.
5. Javítsd ki azt a problémát, hogy a Blu-Ray navigáció nem tud automatikusan bekeretezni az árfolyamváltást.
6. Add hozzá a Dolby Vision kompatibilitási módot (ez a mód a legutóbbi SONY 9000 H firmware LLDV-hez abnormális, és néhány régi LG TV HDMI IN modell csak 2160 P 300 DV-t támogat)..Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
HUNgabus
senior tag
köszi,
A DV még "ráér" mert nincs ilyen TV-m csak terv, 1-2 éven belül, addig csak összerakják
csak gondoltam ha már veszek tudja azt is...
a Shiled topic-ot olvasva nem egy leányálom a használata, Plex se vmi egyszerű, nélküle meg nincs nagyon DV külső filmeknél, és ami számomra kihagyó tényező nincs HDR-SDR konverzió,
-
Beni2360
Topikgazda
Ilyen és hasonló 2m-s társai vannak a rendszerbe ezt már 2-3 éve a házimozi topikban megbeszéltük. Vastag harisnyás kábelek és ami a TV-be megy szinte lebeg a többi felett. Rögzítve van a falitartón és utána középen át van bújtatva egy kábelkötözőn, hogy ne lógjon a másikra rá. Amúgy a 2160/60 fps is simán megy semmi zavar. Hétfőn tesztelem tovább.
[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
Topikgazda
-
blakey
titán
Ilyenért vagy ennél enyhébb esetért is kaptam figyelmeztetést..Ha nem írtad volna oda a hardveraprót akkor talán, de így…
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
makkai
aktív tag
Már szedem is lefele. Este dobom is fel rá.
Samba jelszó beállítási lehetőség!!! Ez hátha végre lehetővé teszi, hogy windows-ról is elérjem a meghajtókat.mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.