-
PROHARDVER!
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Genius007
őstag
válasz
lafaty80 #22948 üzenetére
Igen DSM alól csináltam updateet, első képen ezt illesztettem be.
Huuu tudnál ebben esetleg segíteni?
Megmondom őszintén kb 2 éve feltelepítettem X Y leírás szerint, s itt is segítettek páran beállítani, hogy tökéletesen el lehessen érni másik készülékről ddns alapján, viszont most csak úgy bárminemű leírás nélkül nem szívesen nyúlnék bele (segítség nélkül), mert tényleg nagyon sok mindenem rajta van, amit ha elvesztek (családi képek, videók, stb) sosem tudom pótolni. -
RedCat
senior tag
válasz
ratkaics #22943 üzenetére
A váltásra nem tudok mit mondani. Én sosem használtam 3615 vagy 3617-t sem. Tudom hogy komolyabb nasok, de nekem elég volt a 918+. Most is ezt használok. Gondolkozom a 920+-on, de még vannak vele gondok, így várok a váltással.Engem nem vonz a 3622... De ez a te döntésed lesz, akadálya nincs.
-
ratkaics
senior tag
válasz
RedCat #22941 üzenetére
Köszi szépen! Bár én ESXi-t használok, de azt hiszem, hogy értem, hogy mit kellene csinálnom, majd egy bátrabb pillanatomban lehet, hogy kipróbálom.
Még az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne-e esetleg váltanom 918+-ról esetleg valamelyik 36xxXS-re? /A fizikai gép procija i5-11400T/ -
Genius007
őstag
Valaki help me pls!
Fenn volt a sima DSM 6.1.7-15284 Update 3, már jó ideje tökéletesen működött, de mint mindig, hajtott a kíváncsiság, és megnéztem, hogy van-e hozzá új update.
Ki is dobta a DSM 6.2.4-25556, hogy updatelhető DSM alól, rá is nyomtam, látszólag tökéletesen meg is csinálta, de mégsem indul el a rendszer, távolról nem tudok rámenni, és ha Tv-ről ránézek a szerverre, akkor csak annyi van mintha betöltene, de 1perc után újrabootol a gép.Egyenlőre a középsőt nem mertem kipróbálni, gondoltam először megkérdezlek Titeket.
3db 4TB WD Nas HDD van a gépben RAID-ben (direkt ha valamelyik meghalna, csak beteszek egy másikat, és elvileg "visszaépíti az adatokat" (sosem próbáltam még), de a 8TB-ből 7TB adatom van a szerveren, és én lennék a legboldogabb ha tudnátok segíteni, hogy ne vesszen el.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Még működés és update előtt ...
Jelenlegi helyzet ...
-
RedCat
senior tag
válasz
ratkaics #22933 üzenetére
Igen, meg tudod csinálni, nekem már sikerült.
SZedd le a tinicore loadert (ne a VMDK-t, hanem a simát). Másod fel a proxmoxba, pl a root könyvtárba.
Utána add ki ezt:qm importdisk xxx /elérési út ahol van a loader/fájlnév local-lvm
Az xxx a virtuális géped száma ahol a 6.2.3 fut
Ha jól csináltad akkor lesz a VM-ben egy 1 GB unused disk. Csatold le a rági 6.2.3 loadert, ezt csatold fel sata0-nak.
Bootolj róla. Figyeld a konzolt, a loader boot menüjében a tinicore loadert indítsd el.
Innen ugyanúgy csinálod tovább mint egy szűz 7.1 rendszert.
Ha kész a loader akkor reboot.
Indul a syno dsm és fel fogja ajánlani a költöztetést. -
ratkaics
senior tag
válasz
stigma #22937 üzenetére
Igazából új telepítéssel már ment VM-ként a redpill-es 7.1.0, de a migrációtól félek egy kicsit. Sajnos komplett mentést nincs lehetőségem készíteni, mert nincs akkor helyem sehol, amekkora tárterületet használ a jelenlegi XPEnology ( a kritikus dolgokról persze van több helyen is). Szóval jó lenne biztosra menni.
-
stigma
addikt
válasz
Skipper #22934 üzenetére
Hi, örülök, hogy megy, viszont plusz sata kártyám nincs, de a leírásból azt veszem ki, hogy:
Leírásban szerepel egy DS3622xs+ típus aminél ha futtotod a sricpted ez az alapeset:
tc@box:~$./rploader.sh satamap now
SataPortMap = "4"
DiskIdxMap = "00"
Ha van egy 6 portos SAta-s hálókártyád akkor erre kell módosítani:
SataPortMap = "46",
DiskIdxMap = "0000"Én okoskodni/megmondani nem akarom, viszont valahogy így kell hogy eljárj szerintem.
Tehát ha egy 918+ teszel és a satamap-es részre 2-t ír, és van egy 4 portos Sata kártyád akkor valamilyen hasonló dolgot kell beleírnod:
SataPortMap = "24",
DiskIdxMap = "0000"De ez csak tipp, mert én alaplapi sata kártyákat használok.
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
válasz
lafaty80 #22931 üzenetére
Hi, hát lényegében megválaszolta kgymac fórumtárs amit már szerettél volna, igaz konkrét példa nem volt.
Loaderek esetén tudni kell mit szeretnél velük elérni, de én kb erre lövöm neked be a dolgokat:
Procid ahogy nézem 2016 környéki, akkori mint a J3455-ös integrált CPU-s 918+-ok.
Ha nincs plusz sata kártya/2.5 vagy 10Gb-es hálókártya akkor egy 918+-os loaderrel próbálkoznék.
2016 Q1-es CPU-d van ami 2mag/4 szál, magasabb órajellel mint J3455 IGP-ben is jobb.
Első körben kezd vele szerintem, ha stabil akkor ahsználd 1 hónapig, ha restart vagy probléma van akkor másikat próbálj ki pl.: DS3615xs,DS3617xs
-
HIJ
őstag
Valaki próbált már alaplapi m2 slotban lévő ssd -t megismertetni egy ilyen redpilles loaderrel? Nekem sehogysem megy. Sem satas sem nvme -s formában…
-
Skipper
tag
válasz
stigma #22930 üzenetére
7.1.0.-42621 is megy bootolhatóan, ma este csinálok egy próba telepítést, utána még szórakoznom kell a sataport mappinggel (22 nem jó az 1 vinyóra, viszont nekem a 6.2.3. alatt 3 HDD van (2 poolban), viszont első körben biztonsági okokból a 2. pool 2. HDD-jét (ami egy RAID1 gyakorlatilag) nem engedném rá elsőre a migrációra).
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Én VM-ként futtatok egy DSM6.2.3-at 918+ modelltípussal.
Vajon a meglévő rendszeremet tudnám migrálni 7.1.0-ra? Ha igen, akkor mi a menete?Köszi előre is a segítséget!
-
kgymac
őstag
válasz
lafaty80 #22931 üzenetére
A használt hw és sw igényeid alapján.
918-on nem nagyon megy sas vagy scsi vezérlő, általában csak alap alaplapi sata-k használhatóak.
i915 hw is csak azon megy (egyedi, eredeti syno sn kell!), bár az újabbakat nem próbáltam (3221, 3622), mert nem menne az E3-as xeonjaimmal (G8). Ez lenne ugyebár a hw transcode. -
lafaty80
addikt
válasz
stigma #22917 üzenetére
Meg is van, köszi a segítséget
bár én is úgy jártam, hog yelsőre a 7.1 nem akart felmenni, 7.0 viszont igen. (Majd lehet kipróbálom, hogy most ráfrissítek 7.0-ra, ha jól látom pendrive-on megmaradt a ez eredeti boot is, tehát azt kiválasztva csinálhatom, vagy újra kell csinálni a boot pen-t is?)
Jelenleg DS3615sx-en vagyok, és nemrég cseréltem vasat alatta.
Hogy tudom kideríteni, hogy mire tudom változtatni (918,920, stb)?
(intel z270 chipset + i3 6098p skylake cpu)
Még erre kellene találnom valami támpontot... -
stigma
addikt
válasz
kgymac #22928 üzenetére
Köszi az infót, itt még nem jártam.
Én erre gondoltam (Link) B.4 pontra mikor a hsz-t írtam, de már felvilágosítottál.
Köszi szépen.#22929 Skipper : Próbálj esetleg egy olyasmit , hogy első körben frissíted 7.0.1-42218-re majd azt frissíted 7.1.0-42661-re.
Akkor már annyival előrébb vagy gondolom, hogy a 7.0.1 esetén tudsz bootolható verziót előállítani ugye? -
kgymac
őstag
válasz
stigma #22926 üzenetére
[readme.md]
Szép topicja van az xpenology.com/forum-on, napi 3-10 oldal. -
zex
aktív tag
Tetszetős ez a 7-es DSM, de még mielőtt az éles rendszeremet átpakolom szeretném alaposan letesztelni, hogy jól fog-e működni. Az egyik ilyen sarkallatos pont számomra a Synology Photos.
A 6.2.3-as rendszeren is volt olyan gond, hogy a feltöltött videókhoz nem készített miniatűr képeket, de ezt a synocodectool-al orvosolni lehetett, de ez a 7-esen már nem működik.
A 7-esnél (7.0.1 és a 7.1-nél is) viszont azt tapasztalom, hogy ha a teló Synology Photo app-ja tölti fel a videókat, akkor van index kép, ha viszont csak az adott mappába bemásolok egy régebbi videót, akkor semmiképp nem tudom ráerőszakolni, hogy indexelje be és legyen nekik is miniatűr képük.
Erre esetleg tud valaki megoldást?
-
-
stigma
addikt
Ez baromira érdekes, mert a GUI felületnek mindegy hogy UEFA vagy sem be kell töltődnie.
Milyen programmal írtad ki? Rufus vagy balenaEtcher próbálkozz esetleg.Én 2 pendrival csináltam meg ugaynazt, mivel egyik tesztpendrivenak készült.
1. pendrive első ment, 2. pendrive- elsőre nem sikerült, , majd egy sudo reboot után szintugy próbálkoztam és ment tökéletesen.Frissítés akkor így volt nálad ugye?
[DS3615xs]
./rploader.sh update now
./rploader.sh fullupgrade now
./rploader.sh serialgen DS3615xs
./rploader.sh identifyusb now
./rploader.sh satamap now
./rploader.sh build bromolow-7.1.0-42661A végénél mit írt ki, mikor a build-et csináltad?
Ott akkor lesz jó boot, ha kirja , hogy a Grub-ba a 2 menüt hozzáadta:
- Redpill DS3615xs v7.1.0.XXXX {USB, Verbose}
- Redpill DS3615xs v7.1.0.XXXX { SATA, Verbose}Ha ezeket nem írja akkor nem fut jól le sajnos.
#22920zex : Nincsmit, örülök hogy sikerült, igaz ezeket mindig félve merem meírni, nehogy elcsesszek valakinek valamit
-
SFU
tag
válasz
stigma #22906 üzenetére
Szia!
Először is nagyon köszönöm a Te és a Többiek remek leírásait.
Az általad leírtak/linkeltek alapján elkészítettem a loadert a pendrive-ra, boot-oltam róla, elindult a Redpill, de egy plusz sort is kaptam, miszerint az fdisk szerint 2*32 kb-s szektorom van. Ez még OK lett volna, de a TinyCore grafikus felülete nem jön be, csak a TC@~$:
Ezután lefuttattam az összes parancsot, amit megadtál, rendben lementek, de a reboot után nem a kiírt loader (USB stb) jön be, hanem ismét a sima loader és így természetesen a folyamat is újra kezdődik.
Amit próbáltam:
- több USB pendrive 512 MB - 16 GB,
- sima illetve UEFI loader kiírása., eddig semmilyen sikerrel.
A pendrive-okat a használat után cleandisk-el újra inicializáltam, adtam újra nekik betűt, stb.
A jelenlegi rendszerem: DS3615xs 6.2.3-25426 update 3
Az én próbám a következő rendszer lett volna: DS3615xs 7.0.1-42218 és DS3615xs 7.1.0-42661
A rendszer: ASUS 3050 lap, 8 GB Ram.
Ha van Neked vagy másnak ötlete, kérem ossza meg velem/ünk.Köszönöm!
Üdv!
-
zex
aktív tag
válasz
stigma #22906 üzenetére
Én is szeretném megköszönni a leírást, valóban hasznos. Már csak azért is, mert amit én linkeltem leírást, abban egy fontos sor kimaradt:
enélkül meg ugye egy csomó dolog nem jelenik meg, többek között a DS920+, vagy a 7.1-es verzióra való frissítési lehetőség sem. Nekem eddig ez ezért nem jelent meg. -
stigma
addikt
válasz
lafaty80 #22915 üzenetére
Ha a loader-t (RedPill Tinycore loader) kiirod egy pendrive-ra az lesza bootolható loader.
Régen ugye egy IMG fájlt írtál ki pendrive-ra ahol OSFMountal szerkesztetted és ,,hegesztetted" az egyes verziók Serial,PID/VID-jét.Itt annyi a trükk, a load-ert a Pendrive-ra kiirva pár parancs után automatikusan elkészíti neked, így nem tudod sem a Serial-t rossz helyre írni, sema PID és VID-t.
Viszont figyelni kell ré, ha plusz sata kártyát, vagy nem szokványos integrált lapot használsz akkor itt is kell majd kiegészítés pl.: Sata kártya használat esetén egy valamilyen nevü json fájl szerkesztése.
-
stigma
addikt
válasz
Skipper #22914 üzenetére
Hi, nekem is volt ilyen problémám, de megoldottam manuálisan ami nem a legtutibb.
Routerben eddig DHCP servernél volt MAC-cím alapján beállítva a NAS milyen IP-t kapjon de valamiért mindig más fixet kap.
Erre nem jöttem rá eddig, de DMS-ben a hálózatoknál manuálisan állítottam be, akkor már jó lett.Esetleg próbáld meg ezt, hogy első körben 7.0.1-re frissíted majd 7.1.0-ra.
Ugye ez van 918+-nál én leírásom DS920+-hoz van ahol nem kell a satamap./rploader.sh update now
./rploader.sh serialgen DS918+
./rploader.sh build apollolake-7.0.1-42218
./rploader.sh clean now
./rploader.sh build apollolake-7.1.0-42661Ez a linkednél található 918+-os résznél volt.
-
Skipper
tag
válasz
stigma #22913 üzenetére
Köszi a választ; magáról a gépről csinálom, nem SSH-val, viszont nagy ritkán nem kap IP-t (most már mindenemet rebootoltam itthon: modem+router, most újra van IP-je és internet).
A 7.1.0-42661 továbbra sem megy, nincs ilyen platform, azt írja.
Ezt próbálom követni, de ne az ll parancs nekem nem mutat olyan mappát: https://xpenology.com/forum/topic/60130-redpill-tinycore-loader-installation-guide-for-dsm-71-baremetal/?tab=comments#comment-275464 -
stigma
addikt
válasz
Skipper #22912 üzenetére
Hi, most akartam írni ne az uefi-t próbáld, mert lapod lehet nem tudja. Az csak egérhasználat lett volna asszem, más nem amivel az uefa többet adott volna.
918+ esetén a hivatalos oldalon van 7.1.0-42661-es pat fájl tehát csak a verziószámot kell frissíteni és jó lesz szerintem.build apollolake-7.0.1-42218 (mert nem tudom, hogyan lehetne 7.1.0-t belerakni) OK
./rploader.sh build apollolake-7.1.0-42661Hálózaton azért nem találod, mert másik MAC cím miatt szerintem más porton van, mint eredetileg.
Nekem is ez volt, viszont én HDMI kábel + billentyűzettel csináltama gépnél, ahelyett hogy gondolkodtam volna, mert SSH-n be tudtál volna lépni, csak csekkold milyen IP-re ált át.Akkor lesz bootolható a pendrive ha a végéi kiirja, hogy menüelemként hottáadja a loadered 918+-os {USB, Verbose} és 918+ { SATA, Verbose} elemeket.
-
Skipper
tag
válasz
stigma #22906 üzenetére
Hali!
Én még sajnos a bootolható pendrive-ig sem jutok el, állandóan "error symbol grub_disk_native_sectors not find" hibát dob (szóval maga a bootolhatóvá tétellel lehet valami galiba(.
Eddig DSM 6.2.3 gond nélkül megy, illetve tesztként a DSM 7.0.1-42218 is (ASRock Q1900 DS918+ -ként).
Mi lehet a hiba a tinycora-nál? - Ezek a lépéseim:
update now: OK
fullupgrade now: fekete halál, csak reset segít
serialgen 918+ OK
identifyusb now: OK
satamap now OK
build apollolake-7.0.1-42218 (mert nem tudom, hogyan lehetne 7.1.0-t belerakni) OKutána reset és nem tud bootolni
-
stigma
addikt
válasz
Tommee #22909 üzenetére
Hi, nincsmit. Privit küldtem neked.
Általában nem szeretek uttörő lenni, mivel nem sürűn cserélgetek loader-t ezért általában elcseszem a telepítést és kezdhetem előről.
Most ezzel a loaderrel számomra egyszerűbb sokkal a telepítés, és ha kell az átállás is.Amúgyy nekem is december óta stabilan ment a DS918+ és a 7.0.1-42218 U3-as update.
-
stigma
addikt
-
Tommee
aktív tag
válasz
stigma #22906 üzenetére
Hardveres gpu videó transzkodolás megy vele? Plex/Jellyfin/VideoStation?
Virtual machine manager, docker?
Ezek ha mennek, akkor váltok én is hamarosan.Nekem n3150-es processzor (Braswell architektúra) van a gépben. Erre apollolake konfig lesz a jó és maradjon ds918+ vagy menjen a ds920+ vajon vagy melyik lesz jó?
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Frissítést leírom nektek, szerintem ez a RedPill Tinycore loader lesz , amit majd elöbb vagy utóbb mindenki használni fog, én biztos
Jelenleg egy olyan fix loaderen voltam amin DS918+ redpill-DS918+_7.0.1-42218 path futott, szokásos img kiirás + OFSMount-ot használtam , eddig....Eddig minden stabil volt pár hónap használatig, most kipróbáltam az egyik loader-t (DS920+) mivel Gemini Lake lapom van, ez passzolt hozzá a legközelebb.
Én NAS-om Asrock J5040-ITX + 16GB ram, eredeti Syno DS920+ pedgi egy J4125-ITX-es lap, az alapja így most ezt a loadert szedtem le és frissítettem.Lépésről lépésre ez nálam így zajlott, ahogy a hsz-ben is van
RedPill Tinycore loader topic: Link
Egyes verziókat így ,,lehet" frissíteni, ez nem mind, mert a DS3615xs és 17 hiányzik : Link
DS920+ , DS3622xs+ , DS918+ , DVA3221
Erről egy Youtube-on video is amit linkeltem nektek: Link0. lépés: gép leállít/pendrive kihúz
1. lépés: Kiirtam Rufus-al a tinycore-redpill-uefi.v0.4.6.img -t, majd visszadugtam a NAS-ra.
Fontos: nem SSH-n csináltam a telepítés, hanem HDMI kábelel Monitor/Tv-re kitettem a képét és az alábbi parancsokat adtam ki.(billentyűzet is rá kellett dugnom értelemszerűen)
2. lépés: Link
Itt figyelj, mert billentyűzet angol (z/y fordítva van) és a plus jel is más (ó vagy ü, a nulla=ö)
Minden parancs végén ha kért ,,y"-t nyomtam és ENTER-t../rploader.sh update now
./rploader.sh serialgen DS920+
./rploader.sh build geminilake-7.1.0-42661Ha a Build megvan akkor sok zöld és OK jelnek kell lenni, illetve a végén írja, hogy a loader-nek elkészítette a boot-ját.
Telepítéskor 1 piros error-om van ami a hálókártya csomagjára dobta, nem tudom miért mert nem pörgettem vissza.
Ezek után bootolás után kérte a megfelelő Pat fájlt amit a hitalos oldalról leszedtem és betallózta.
Ezek után a "rendszerkonfigurális ás fájlokra megtartására nyomtam" és minden alkalmazást/csomagot updatelt amit kellett.
Nekem sem plusz hálókártyám, sem Sata portom/sata kártyám sincs, így egyszerű volt a telepítés.
A 920+ és ds1621+ loadereken kívül más verzióknál kell használni az aábbi parancsot.
Szerintem ez a fajta RedPill Tinycore loader az amit az ember szeretne és ahsználna mert nem kell küldön programokkal szórakoznia, max pár parancsot megtanulnia.Nekem DS918+-ról a DS920+-ra váltás így ment gördülékenyen és minden adatom és fájlom megmaradt. A fórumban többen írják is a régi DS6.2.3 U3-ről gördülékenyen ment 7.0.1-re vagy 7.1.0-ra is a váltás ezzel a loaderrel.
#22894Dusee : Köszi az infót én most a DS920+-t kipróbáltam elsőre ment a telepítés problémamentesen. Ha gond lenne vele akkor én is átállok másik típusra.
#22905zex : Picit pontosítok ha engeded. Nem csak ezeket támogatja, többet is, mint írtam :
DS918+/DS3615xs/DS3617xs/DS3622xs+/DS1621+/DV3221/DS920+Támogat rendes pendrive-os és VM-es futtatást is, illetve már a 7.1.0-t is fel tudod pakolni ha szeretnéd. Fontos mielött bármit is csinálsz meg kell nézned, a hivatalosl oldalon mi az utolsó image (pat fájl) amit le tudsz szedni.
-
zex
aktív tag
Időközben rájöttem, hogy a tinycore-redpill.v0.4.6 az alábbi XPEnology típusokat támogatja:
apollolake-6.2.4-25556 - DS918+
apollolake-7.0-41890 - DS918+
apollolake-7.0.1-42218 - DS918+
broadwell-7.0.1-42218 - DS3617xs
broadwellnk-7.0.1-42218 - DS3622xs+
bromolow-6.2.4-25556 - DS3615xs
bromolow-7.0-41222 - DS3615xs
bromolow-7.0.1-42218 - DS3615xs
v1000-7.0.1-42218 - DS1621+Vagyis a ./rploader.sh build után azt kell behelyettesíteni, amilyen típust telepíteni akarunk.
-
zex
aktív tag
Köszönöm eddigi válaszotokat!
Viszont megfogalmazódott bennem még néhány kérdés, amiben szintén a segítségeteket szeretném kérni:
1) ESXI-n próbáltam frissíteni a jelenlegi teszt 7.0.1-42218-et 7.1-re de sajna a frissítés során elszáll, vagyis költöztethető állapodba kerül a rendszer és ennyi. Nektek hogy sikerült a frissítés?
2) Eddig a DS918+ -at használtam már egy ideje 6.2.3 alatt. Most mi a mondás? Újabb CPU alá (i5-8400) melyik verzió javasolt? A DS918+ vagy a DS3622+?
3) Esetleg tudtok adni egy olyan leírást hogy hogyan kell a .vmdk-t legyártani a github-os verzióból? Mert amit én eddig sikeresen használni tudtam azt ezen a leíráson található GDrive-os linken található előre elkészített .vmdk fájl, de ez ahogy nézem csak a DS3622+ -t telepíti.Köszönöm előre is segítségeteket!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest