Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    Topikgazda

    válasz ArthurShelby #17787 üzenetére

    Szia!
    Igen jól látod a BootLoader-nek mindig a gépben kell lenni. Viszont nem értem miért akarod bonyolítani, ha jól tévdek akkor a Gen8-ban is ott egy alaplapi USB port, bedugod a PD-t és no problem. Jó, mindig van akinek valamiért a járt út nem tetszik, volt már aki megoldotta, hogy SSD-ről bootoljon. Egy a lényeg, hogy a boot PD-t (lemezt) el kell rejtened a DSM elől különben rá akarja írni magát, persze nem fér fel és máris hibára fut a telepítés. A PD mérete elvileg mindegy. Vagyis anno még az 5.2 DSM simán elfutkározott egy 512MB-os PD-ről futtatott loader-ről, addig a 6.0 telepítésekor a loader nem futott le hanem állandóan hibát adott. Kínomban feltettem egy 4 GB-os PD-re és láss csodát gond nélkül ment.
    Az hogy a DSM-et első lemeznek mire telepíted, szinte mindegy, úgy is feltelepül az összes berakott adathordozóra is, mondjuk az elsőről fut, de ssd esetében sem fogsz észrevenni szemmel látható gyorsulást egy hdd-hez képest, és kapacitás - ár arányban ugyanannyi pénzért egy jóval nagyobb kapacitású hdd-t tudsz berakni.
    Upgrade cpu, ram, sőt tán alaplap esetében sem kell újra rakni a DSM-et. Az én HP Gen7 N40L emet is behazudja a loader a dsm-nek, hogy: INTEL Core i3-4130

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák