Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz DonJoee #1976 üzenetére
Akkor még egyszer: attól hogy az adó oldalon növeled a teljesítményt, a routerhez csatlakozó egyik eszközöd sem fog nagyobb teljesítménnyel adni. Tehát hiába ad a routered 20 helyett 25 vagy 30dBm-mel, a klienseket hallani ettől még nem fogja jobban. Csak az e-pénisz fog nőni tőle, hogy 3 pucuka helyett 4 pucukát mutat a telefon vagy a laptop. És tekintve, hogy a laptopok, telefonok még 100mW-tal sem tudnak adni, a limitáció mindig ezen az oldalon lesz, nem pedig a router-nál. Ezt kéne már végre megérteni. 200wattos erősítőt is köthetsz a routerra, attól még uplinked nem lesz, ami a valódi limitáció a WIFI-nél. Az egyetlen eset ahol ennek van értelme, az ha két ilyen router néz egymással szembe mesh-ben. Minden más esetben szimpla önámítás az adásteljesítmény felpiszkálása.
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
gaben88
őstag
válasz DonJoee #1751 üzenetére
Na, pontosan erre gondoltam, részemről ezt tiszta sor. De akkor a fenti kollégák az "okosságot" is megtették a CN FW telepítése mellett vagy nem? Ha nem, akkor... na, akkor nem értem mitől lett nagyobb és/vagy jobb a jel.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
tlala
addikt
válasz DonJoee #1634 üzenetére
Vagy még opció a kínai firmware és ez az angolosított új Mi Wifi.
Szerintem ez a kombó többet tud, mint a global fw.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz DonJoee #1631 üzenetére
A szűk keresztmetszet nem a Xiaomi-nél van, hanem a Qualcomm-nál van. A regiszter dokumentáció szokás szerint hiányzik, ez nehezíti az ethernet témát is. Az meg, hogy Ansuel kapott egy AX3600-at, nem hiszem, hogy bármiféle elvárásra is feljogosít minket. Amennyit beletolt már az OWRT-be, bőven megérdemli akkor is, ha nem csinálna semmit. Ehhez képest ha megnézed a github account-ját, bőven tolt bele energiát: [link]
Mivel a két router nagyon haosnló, én azon gondolkodom, hogy az AX3600 INT-ből kinyerem a webes felületet, és beletolom az AX6-ba, hátha sikerülne angolosítani. Már az nagy előrelépés lenne.
-
Rick4
félisten
válasz DonJoee #1627 üzenetére
Azért is kérdeztem rá, mivel a kolléga ezt írta:
Mi több a CN verzióra fel lehet rakni az INT változatot, és vissza lehet hekkelni úgy bele a kínai régiót, hogy a nyelve közben angol marad.
Namost én kínai nyelvű kínai routert használok, mikor meglett az international fw, felflasheltem, restart, és minden ment tovább. Nem raktam vissza semmiféle kínai régiót, minden maradt ahogy volt, és ennyi. Nem értem, miért kellene visszahekkelni bármit is, ha a firmware flash nem változtatta meg.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
dchard
veterán
válasz DonJoee #1599 üzenetére
"Tehát pl. a Magyarországon, a 2.4GHz-es sávban használható 20 dBm (~100 mW) helyett 13 dBm-t (~20 mW) ad ki magából."
Erről kéne valami megbízható forrás. Nehezen hiszem el, 2.4-en talán sehol a világon nincs ilyen szigorú korlátozás. Az viszont előfordul, hogy mondjuk 20dBm helyett csak 18-at tudsz kiválasztani, mivel az EIRP-be beleszámít az antenna nyeresége, mi több az antennák száma is. Például az AX3600 (ha megnézed az erősítő specifikációját) is úgy tud kiadni 1 wattot, hogy az a 4 darab 5GHz-es antenna összesített kimenete (4x22.5dBm), nem pedig áganként 1 watt.
Nálam az AX6-on csak kínai verzió van, az IW kiírja, hogy 30dBm a maximum, de ettől még az erősítő nem fog tudni kiadni ekkora teljesítményt fizikailag. Tehát a mit ír ki a router, meg mi a valóság megint nagyon eltérő lehet. A másik gond, hogy aki szeretne is megfelelni a szabályozásnak, jelenleg nehezen tudja megtenni, hiszen a router webes felülete kínaiul annyit mond, hogy "erős", "közepes" meg "gyenge". Amiről ugye fingunk nincs, hogy mégis mit jelent dBm-ben kifejezve
-
Rick4
félisten
válasz DonJoee #1585 üzenetére
Nekem a router egy telekomos, bridge módba rakott HGW-ből kapja a netet, a routerből megy egy kábel a 8 portos swwitch-be, meg mér pár eszközbe körülötte, abból a switchból itt mellett még a maradék gépekbe kábel beledugdosva, (2 db pc, 1 db szerver, lanos nyomtató) plusz egy kábel egy szobával arrébb egy 5 portos switchbe, ott minden beledugdosva, (másik szerver, erősítő, médialejátszó, műholdvevő) és abból egy kábel a padlásra egy switchbe, amibe a padláson lévő eszközök (yagi antennás router és 2 db ip kamera) vannak bedugva. Augusztus közepe óta egyszer húztam ki a routert, hogy megmérjem, mekkora a tápegység dugója, azóta nálam egy nyekkenés se volt, minden működik leokézás után azonnal, és egy csomó ezköz adja- veszi az adatokat egymás között, meg persze kifelé- befelé.
A gearbestes router pontosan micsoda?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Integrator
aktív tag
-
Integrator
aktív tag
válasz DonJoee #1537 üzenetére
Igen, kihúztam az előző routert, minekután annak a helyére menne ez az új router. Áramtalanítás volt, ez helyettesítette a felmászok a padlásra, és kihúzom a 220-ból. Így dobta ezt a hibát (azaz dobja eddig a pilantig is). Ami a legszebb a történetben, hogy a DIGI-t hívva azt mondták, hogy nem látnak semmilyen kapcsolódást. Kérdésemre, hogy ha a modem beragadt volna, és azt észleli, hogy a régi router be van dugva, nem lehet-e ez a baj, azt a választ kaptam, hogy dehogy is, hisz egyszerre 4 kapcsolódás van engedélyezve, tehát vagy direktbe 4 gépet dugok a modemre LAN kábellel, vagy 3 gép + 1 router, vagy akár 4 router, nincs jelentősége.
Narancssárga doboz volt, kínai karakterekkel egyedül a telefonos applikációban találkoztam.
De meguntam, bevittem a XIAOMI-hoz (Igazából WayTeq, hisz ez a Mo-i forgalmazó), hogy nézzék meg. A szervizes arc szerint router hiba, meglesik, 1-2 nap és adnak újat.[ Szerkesztve ]
-
bnj
csendes tag
válasz DonJoee #1368 üzenetére
Én közben némi heurisztikával (értsd ideges ide-oda kapkodással) asszem megoldottam. Végigcsináltam megint a siemensfun kollega által megosztott linket mindent ugyanúgy, downgraded 017 verzióról indulva, és most működik minden...
Amit másképp csináltam az első körhöz képest:
(0. figyelmesebben olvastam )
1. kimaradt az első körben egy extra reset, azt is beiktattam (valamelyik posztban valaki figyelmeztetett is rá, csak elkerülte akkor a figyelmemet)
2. a Miwifi setup-jánál a root jelszót a wifi access jelszavával azonosra állítottam, és ezzel beenged az upgrade után telneten. -
mforce
csendes újonc
válasz DonJoee #1225 üzenetére
Időközben az asszony hozott haza egy Globál darabot Lurdyból. Hát nagyon szomorú vagyok. Úgy voltam vele az 53nm-re lehet elég lesz, de ha nem, akkor váltás kínaira.
Háló és nappali 5 méterre egymástól. Hálóban a telefonok Wifi 6-ra csatlakozva is 150-200mbps a jel. Jelenleg hálóban lévő PS használhatatlan, 10-30mbps a max.
Mindent 2,4Ghz-n tart, kivéve ha átjövök a nappaliba.
Ezelőtti router is itt csücsül, Redmi AX5, de annak mennie kell a kollégámhoz. Csak összehasonlításképp az 876-ot adta a wifi6-os telefonoknak a hálóban tartózkodva.Blitzwolf okoseszközök jelenleg folyosón, konyhában kb. szerencsejáték, hogy hanyadjára csatlakoznak, de ha csatlakoznak is instabil a jel.
-
vottokar
senior tag
Akkor én is jelentkeznék egy teljesítmény növelő " agysebészet hül*e gyerekeknek két mondatban" leírásra. Emlékezem anno a Dlink-re is csak így lett padavanom.
Bár nekem nem sürgős, fogalmam nincs, hogy mikor üzemelem be az AX 3600-amat.Esetlegesen egy másik kérdés. Itt hogy lehet beállítani, hogí az 5G csatornák közül mindegyik kiválasztható legyen?
Ha jól dereng a magyar beállítással "csak" 36-64 és a 100-112 5G wifi csatornák szabadok. Melyik országra kellene "tennem" reset után, hogy működjön az összes? pl- a a 149-161 is?"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
bnj
csendes tag
Egy ilyen cookbook jellegű segédletet én is nagy örömmel fogadnék. Szintén nemzetközi verzió pihen a szekrényemben, és épp emiatt nem mertem még nekifogni én sem, túl sok lépés, túl sok buktatóval, ha száz kommentből ollózom össze a szükséges lépéseket akkor tuti hogy a lényeget hagyom ki . (Tegnap éjszakára olvastam végig becsülettel a topikot és nem érzem magam jobban )
-
Norby-007
tag
válasz DonJoee #1219 üzenetére
Wifi zóna annyi van amennyit ad, autóra van csatolva, de érdekes módon mindig a leggynegébbet használja, de ezt láttam már a tendánál is korábban. De lehet ez csak a szar appoknak az átka. A tendánál már korábban beállítottam fixre, de akkor galiba volt, így visszatettem autora. Itt sem tudom, hogy ezzel kéne-e kísárleteznem. Meg egyelőre még mesh-ben van az emelti így abban semmit sem tudok állítani. Ha ap-be raknám akkor lehetne a csatornát állítgatni rajta.
-
Norby-007
tag
válasz DonJoee #1219 üzenetére
Az előbb megtettem két laptoban tiltottam és indítottam újra a wifi adaptert a pc-ben meg mindhárom adaptert tiltottam és indítottam újra, sajnos ugyanaz a helyzet.
Míg a samba servert (ami a mini pc-n van) elérem mind a wifis laptopokról, mind a vezetékes pc-ről addig a file megosztás és a hálózat nem megy, nem elérhető, gondolom ugyanez a baja a printer szervernek is, pedig az csak az új routerre kapcsolódott, mivel előzőleg a tendába volt usb-vel bedugva. Mégsem lehet nyomtatni, pedig a nyomtató szervet normálisan csatlakozik és minden beállítás jó, mindenre azt írja megfelelő és amikor nyomtatok kapom a hiba üzenetet, hogy nem lehet kinyomtatni az anyagot. Tehát valami hálózati galiba még mindig van, csak én ezt nem fogom megfejteni, hogy mi lehet. -
Norby-007
tag
válasz DonJoee #1213 üzenetére
Köszi, de így tettem, fokozatosan mentem át. Először a vezetékes eszközöket, aztán írtam át a wifi ssid-t a régire és csatlakoztak rá a cuccok. Az elején még minden vidám is volt, de állanmdóan pakolgatja őket, és sajnos nem igaz, hogy az erősebb wifi jelre csatlakoznak az eszközök, mert a földszinten lévő ax3600-nak sokkal erősebb a jele mégis az emeltre tett mesh node wifijére kapcsolódnak a földszinti cuccok. Mindegyik eszközt megtalálta és működnek is, de időről időre elérhetetlenné válnak pl. a Home Assistant számára, azaz akkor offline módba kerülnek ahogy nézem a miwifi appban, aztán vissza és állandóan ki-be táncolnak.
Amikor a másik router volt beállítva, akkor az emeleten egy reapeter volt és arra voltak csatlakoztatva az eszközök, de például a xiaomi gateway az istennek sem szerette ezt a megoldást és nem működött rendesen állandóan elérhetetlen volt minden eszköz ami rá csatlakozott, pedog a reapeter mellett volt. Kénytelen voltam az emeleti gatewayt a földszinit router ssid-jére kapcsolni akkor is. Úgy működött is. AZ emeleti reapeternek külön ssid-je volt és ahhoz kapcsolódtak az emeleti eszközök. Nem is váltottam volna, ha utóbbi időben időről időre nem szűnt volna meg a router wifi jel sugárzása, azaz az összes wifi eszköz, legyen az 5 vagy 2.4 Ghz-es leesett, a lan elérhető volt. Ekkor vettem meg ezt a xiaomi routert.
A windows gép amiben a megosztás meg van adva nem wifivel kapcsolódik, hanem lan kánellel, így nem tudom resetelni a wifi kártyát. Egyelőre tanácsatalan vagyok, mert alapvetően xiaomi párti vagyok és nagyon szeretem a kínai kütyüket, szinte mindet onnan vettem az elmúlt 4 évben, de ez most egyelőre kifog rajtam és mivel teljesen láma vagyok hálózatok terén nem igazán tudok mit tenni. A samba server is hol megy hol nem megy a mini pc-n amire a Home Assistan van téve. Vagy elérem a win gépen vagy nem.
Nagyon hálás vagyok, hogy segítesz nekem, köszönöm szépen. Egyelőre olvasgatok, nézem mit lehet tenni.
Ha az emeleti AX1800-at ap módba teszem és más ssid-t állítok be neki, akkor az lehet erre megoldás lesz, csak azt nem értem, hogy a földszinten érzékelhető harmatgyenge ax1800 jelére miért kapcsolódnak az eszközök amikor ott van a sokkal erősebb ax3600 jele is. -
Alex91
félisten
válasz DonJoee #1213 üzenetére
En par napja csereltem routert (mondjuk nem ilyenre). De egy Sonoff dugalj kivetelevel minden siman csatlakozott... (A NAS-om kellett meg ujrainditanom, mert ott valoban beregadt az ip.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Norby-007
tag
válasz DonJoee #1207 üzenetére
Köszi szépen az instrukciókat. Nekem azért elég fura, hogy egy terméknél kísérletezgetni kell, hogy jó legyen. A Tenda routeremnek erősebb volt a jele mint ennek, ezért nem hiszem, hogy az lenne a gond, hogy erős a jel. Nekem az a problémám, hogy sokat nem tudok kísérletezgetni, mert az smart home-ban nálam elég sok minden ezen múlik. És elég nehéz úgy használni a házat, ha állandóan újra kell rakni a dolgokat. A jövő héten adok még neki esélyt, de ma a forma 1 után visszateszem a Tendat egyelőre.
-
DonJoee
tag
válasz DonJoee #1206 üzenetére
Még azt felejtettem el írni, hogy a kínai fw miatt valószínűleg "zeng a ház" a router wifijétől. Próbáld meg a teljesítményt visszavenni Low-ra. Még ez is kb. 500 mW (2.4 GHz-en 5x, 5GHz-en 2.5x annyi, mint a "hivatalos"), de hátha jót tesz...
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
mailman
tag
válasz DonJoee #1138 üzenetére
Ezt honnan veszitek elő újra meg újra? Ez egy wifi eszköz, semmiféle más protokollt nem ismer és nem támogat. Arra jó a dedikált iot antenna, hogy a mi-home-ba felvihető wifis cuccokat -elvileg- automatikusan felismeri és külön kezeli a többi normál eszköztől, így garantálva a stabil és gyors működésüket.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz DonJoee #1151 üzenetére
"Egyes régi eszközök nem támogatják jól a Wi-Fi6-ot, és előfordulhat, hogy nem képesek beolvasni a jelet vagy rosszul csatlakozni. A kapcsoló bekapcsolása után Wi-Fi5 módra vált, hogy megoldja a kompatibilitási problémákat. De ugyanakkor kikapcsolják a Wi-Fi6-tal kapcsolatos funkciókat, mint például az OFDMA, a BSS Coloring stb."
Esetleg próbáld meg úgy, hogy bekapcsolod a Wifi 5 komp. módot, majd indítsd újra a routert és közben töröld ki a Wifi 5-ös eszközböl (telefon/tab./laptop) a mentett Wifi kapcsolatot (AX3600-asét) és ha újra látható az 5-ös eszközön a router akkor párosítsd össze.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz DonJoee #1143 üzenetére
Azok a digis routerek bizony tolják, nálam a lakásban több ilyen erősebben bejött, mint a saját tplinkem. Egész addig, míg annak be nem állítottam japan2 csatornát. Na attól kezdve nem volt ellenfél
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
DonJoee
tag
válasz DonJoee #1137 üzenetére
De akkor már azt az infót is javítanám, hogy a középső antenna az csak 2.4GHz-es.
Ez részben igaz, de nem csak wifi megy rajta, hanem Bluetooth, BLE (Bluetooth Low Energy), IEEE 802.15.4 (pl. Zigbee) rádiók is rádolgoznak.Mászok felfelé tovább. Már látom az alagút (innenső) végét...
-
Rick4
félisten
válasz DonJoee #1131 üzenetére
Telefonnál, tévénél, nyomtatónál gondolom nem is fontos a sebesség, viszont kisebb jelszint ellenére minden eszköznél megvan a stabil kapcsolat, és a jó sebesség... A router nem a 2.4-es sávra van kihegyezve, ezt vételkor is tudni lehetett, bár én nem érzem, hogy szégyenkeznie kellene, nálam egy fallal arrébb egy eszköz megy a 2.4-en, az erősítőm van wifin, erősebb a jel, mint az előző AC65P-vel, és az se számított gyengének, szóval annyira nem értem a problémát..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Goose-T
veterán
válasz DonJoee #1131 üzenetére
Azt jó tudni, hogy 5 darab 5 GHz-es antenna van az AX3600-on, de csak 2 darab 2,4 GHz-es. Ezért sosem lesz acélos térereje 2,4 GHz-en, ne is várjuk tőle.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
válasz DonJoee #1121 üzenetére
Már leírtuk párszor, hogy AX200-zal mutatja az igazi erejét ez a router. Valószínűleg a WiFi 6 szabvány miatt van ez. Én innen vettem, ennyi pénzt simán megér. Tényleg nagyon megdobta, akadozós, lassú kapcsolatból a ház túlsó végében lett gyors és stabil. Előtte AC7265 volt, nem is nagyon tudta tartani 5Ghz-en a kapcsolatot, most meg egész nap stabil kapcsolatot tart ezen a frekvencián is. Itthonról dolgozom, szóval napi 8 órában tesztelem. Ráadásul ugyanazt az antennát is használom, mint előtte, szóval csak a kártya változott.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
adorjant
őstag
válasz DonJoee #1121 üzenetére
Nekem AX200-al kijön a 2,4gbites link, és igen, a Wifi6-nál leginkább az lehet a lényeg, hogy sokkal jobban terjed, és ahol eddig nem volt jel, vagy gyenge volt, most simán megy, méghozzá igen derék sebességgel. És ami a legdurvább, hogy mindez sokszor nem is 2.4ghz-en,hanem 5ghz-es frekvencián.
-
DonJoee
tag
válasz DonJoee #1120 üzenetére
Egyébként meg: az az érzésem, hogy WiFi 6-nál már nem csak a puszta "térerő" számít. Ha ugyanazokat a sebességeket produkálja megegyező távolságban, mondjuk -41 dBm mellett, mint az Asus WiFi 5-ös routerem ugyanilyen kondíciókkal, csak -35 dBm-nél, akkor kit érdekel a térerő? Gyors legyen, a szomszéd ne zavarjon be és annyi. Tőlem suttoghat is, csak mindent értsek...
szerk: Ahogy nézem, egy rendes, AX200 wifi kártyával párosítva mutatja majd meg igazán ez a router, hogy mit tud. Most csak Inte 7260 van a gépemben. Azt fullra kihajtja (300 Mbps 2.4 gigán és 866 Mbps 5 gigán, mindig).
Na, csak jó lesz ez. Legfeljebb az Asus maradékát (martalékák) elrakom a ház legtávolabbi pontjára AP-nak vagy repeaternek.[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
válasz DonJoee #1116 üzenetére
Orosz barátaink szerint nem elég a kínai fw cseréje, mert a fw "bdata"-ba van beírva a régió, ami vagy CN vagy EU (nincs több verzió, az országok csak nyelvet váltanak) - és ez a "2 karakter" határozza meg a maximális adóteljesítményt is.
Ezt egy Python szkripttel lehet átírni, amihez én nem értek. (Mondjuk az én routerem szerencsére kínai verzió.) -
nagyra
tag
válasz DonJoee #1051 üzenetére
Így van, ez így működik. Ha vmi más iot cucchoz kell kínai régió, akkor érthető, de mondom, szerintem a kínai és az international rom között alapvetően nincs jelerősség különbség (én 44-es csatornán használom 5GHz-n, nálam ott a legjobb a vétel).
VISZONT, csak tegyük fel, ha mondjuk szlovákra állítod a régiót, ahol a 2.4GHz-en megengednek nagyobb adóteljesítményt (most este néztem utána), akkor lehet, hogy egész jó lesz a wifi jelerősség mondjuk 2 emelettel a router alatt is... "Én úgy tippelem", hogy kb. 60Mbit/s. De persze ilyet nem szabad csinálni, mert itthon mások a törvényekAmi kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D
-
Lala6
őstag
válasz DonJoee #1043 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a firmware-ket mindenkinek!
Nem lett jó így sem, a router kínai lesz, de a régiót a Mi WiFi app-ban németnek mondja, az admin felületen pedig Szingapúrt ír. A Mi Home megtalálta a router-t, fel is vettem, de a kínai régiós szenzorokat nem tudja hozzáadni. Érzékeli őket, de azt mondja, hogy nem tudja hozzáadni.
Szóval más nagyon örülne neki, hogy tök jó Global routere van, én viszont most bosszankodom miatta. Azért vettem, hogy hátha kitudom iktatni a gateway-t a rendszerből és egy eszköz megold nekem mindent, de úgy tűnik, hogy most nem fog összejönni. -
nagyra
tag
válasz DonJoee #1043 üzenetére
Illetve a külföldi kollégák megtalálták a China Unicom-os kínai firmware-t is:
http://cdn.cnbj1.fds.api.mi-img.com/xiaoqiang/rom/r3600/miwifi_r3600_all_f1e60_1.0.424.binAmi persze nem biztos, hogy jobb, mint a többi (más a firmware számozása is, szóval a magasabb verzió nem feltétlen jelöl újabb verziót vagy több fícsört), de legalább megvan ez is
Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D
-
baani59
aktív tag
válasz DonJoee #1033 üzenetére
Nálam is egy Asus RT-AC68U szolgál kb. 5 éve eddig probléma nélkül szintén Merlin firmware-el. A Xiaomit megvettem a "haladás" jegyében. (Friss hardware, Wifi6, stb.) A Merlinhez képest szörnyen fapados szoftver, google fordítós webes felület, a hiányzó funkciók miatt még nem tudtam rászánni magam, hogy lecseréljem az Asust.
Samsung Galaxy S23 (Android 14) - Pocketbook Inkpad 4 - Samsung Galaxy Watch 4
-
Rick4
félisten
válasz DonJoee #1031 üzenetére
Az asus-szal több okból is megtámogatható módon állítom, hogy komolyan ne számolj, elég rossz mutatóik vannak. Nem hittem az informatikai céget és nagykert irányító barátomnak, hogy ők okkal nem foglalkoznak semmiféle asus termékkel, én bepróbálkoztam, bárcsak ne tettem volna. Az elmúlt 20 évben egyetlen routerem volt, ami meghalt, az egy Asus WG500Gp, utána sok sok TP link jött, eltelt 10-12 év mindenféle gond nélkül, mentek a routerek 180-200 napokat, aztán fejlesztés gyanánt ismét Asus lett, a tavaszi AC65P a vétel után 2 hónap után már garis csere lett, mert 7-12 nap között elment a net, miközben minden led villogott rendben, csak a restart oldotta meg.
Amíg ezt intézték, vettem egy másik AC65P-t, amúgy elég lett volna, mellette ülve 650Mbit átjött telefonon, nekem helyben elég erős volt, de csak a maga 25 ezer forintos kategóriájában voltak ezek jó értékek, meg amíg az ax3600-ast meg nem ismertem.
A második AC65P router szintén hülyéskedett, így amikor szembejött velem az AX3600, azonnal vettem egyet, gigabit átjön wifin, minden flottul megy, és a vicc, augusztus közepén dugtam be, akkor még gyomoideggel keltem minden reggel, hogy megy-e, de megy azóta is, pár napja húztam ki a tápcsatit, hogy megmérjem, mekkora, ehhez nem kell hozzányúlni, és pl ahhoz képest klasszisokkal jobb.Ez a cikkszám valami kreált dolog lehet, elvileg nem EU-s verziót elég nehéz hivatalos forgalomba hozni, nincs CE logó a dobozon és a készüléken, de amúgy gearbest, banggod is tud pár nap alatt szállítani, és akár még 25-30%-kal olcsóbban is kaphatod ugyanazt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Thrustmaster t300 rs gt szett
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest