Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zelikocc

senior tag

válasz zst #7075 üzenetére

8 SSID? Miért? Szereted szivatni magad? :F

Az okos eszközökről annyit, hogy általában azért “nem szeretik” az “összevont” frekvenciájú hálózatokat, mert az adott okos eszközök regisztrációkor, beállításkor MAC cím vagy BSSID alapján keresik a hálózatot és általában a telefon 5 GHz-en van és annak a MAC címét próbálja beállítani, de mivel azt a frekvenciát nem is ismeri az eszköz, ezért nem is találja és sikertelen lesz a beállítás.

Ha már sikerült beállítani, akkor nyugodtan mehet egy hálózati néven újra, jól fog működni. Elegendő az eszköz beállításakor külön választani a frekvenciákat. Hiszen hiába az egyetlen SSID (WiFi név), a BSSID-ja a frekvenciáknak (vagyis a frekvenciák MAC címe) nem lesz egyforma akkor sem.

Sőt! Ha leleményes vagy, akkor még az eszköz beállításakor sem kell külön választani: ha messzebb mész a WiFi AP-től annyira, hogy már csak 2.4 GHz-re csatlakozzon a telefonod, akkor sikeres lesz a beállítás. Legalábbis nekem így működött, mert lusta voltam állítgatni arra a kis időre.

• Songoman

aktív tag

válasz zst #7075 üzenetére

Igen, jól érted. Csak összevonva lehet. De van még jobb is. A klímák és okoskannektorok miatt szedtem őket szét korábban. Most a 3. mesh hozzárakásához összraktam a 2.4G-t és az 5G-t. Ezt követően nem szedtem szét, mégis működik a Gree klíma és a BlitzWolf okoskonnektor is. :F Mondjuk örülök neki, de nem értem. :D

Új hozzászólás Aktív témák