Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baltazár123

senior tag

válasz nszabolcs94 #23548 üzenetére

"One X-et vegyek vagy Series S-t"
    Pár napja linkelt valaki egy MS szakértőt, aki elmagyarázott egy csomó mindent az SS-ről. Engem főleg a teljesítmény rész érdekelt és ott mondta a szagértő, hogy az SS tflop az többet ér az architektúra miatt valós teljesítményben, mint az XOX tflop. Említett az rdna2 miatt 25%-al nagyobb valós teljesítményt kapásból, tehát valójában 5tflop vs 6 és még felsorolt egy csomó más gpu dolgot is mellé, amiben jobb az SS és amivel zárja a különbséget. Tehát a nettó üzenete annyi volt, hogy még nyers grafikai erőben is hasonló az SS és az XOX. Processzora meg 3-4x gyorsabb, háttértár, memória stb. még rátesznek egy lapáttal.
    Nekem abból a cikkből világos lett, hogy erősebb konfig az SS. Nem sokkal erősebb, mint az XOX, bár mondjuk töltésidőben igen, de minden szempontból erősebb, még grafikában is kicsit erősebb.
    Aztán lehet azt is nézni, hogy használt konti jár az XOX-hez, ami mondjuk nekem a heppem, ezt nem szeretem más után használni és az állapota is ismeretlen. Nekem pl a one kontija nem néz ki csúnyán, kopottan, de a jack dugónál forgatnom kell a kábelt, hogy hangot adjon, a jobb R1 meg R2 néha nem reagál a nyomásra. Ha eladom valamikor, akkor én szólok a vevőnek emiatt, de vajon mennyien tesznek hasonlóan?
    60-70e között az XOX se rossz választás, de plusz konti ára, hogy legyen új meg a tudat, hogy 1,5-2 év múlva cserélni kell. Igazából egy SS várhatóan mindig drágábban eladható lesz, mint az XOX innentől, tehát az értékállóság is ott van, mint tényező.
    A szakértő meg meggyőzőtt arról, hogy gpu teljesítményben is hasonlóak, tehát ez sem érv tovább, mert valós teljesítményben többet jelent 1 SS tflop, mint 1 XOX tflop. Ez a tflop mérés hibája is, ahogy a cikk elmagyarázta.
    Ha nem jön össze a vodás részletfizetéses vásárlás az SX-re, akkor én is egy SS-t fogok venni.

Új hozzászólás Aktív témák