- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeniX-
senior tag
Hagyd: belenéztem, és a plugin kódjában ugyanazt a fentebb linkelt bog-bejegyzést írják le kommentben.
Valamint, még ennyit tűztek oda a kódba:
"'Unfortunately, this error can be due to many different reasons.'"
:-)Hát, esetleg valami gúglis fórumon lehetne tovább folytatni a nyomozást.
Valami értelmes logot az smtp szerverből ki kéne nyerni.
Rendszergazdáknak email erről? -
-
FeniX-
senior tag
válasz jokerone #7252 üzenetére
Halihó, sajnos még nem találkoztam ilyen problémával.
További logokat nem láttál esetleg? Rendszergazdai logok a serveren..?Találtam két linket, nekem ez a legfőbb skillem. :-D hátha jó valamire.
[https://wordpress.org/support/topic/token-has-been-expired-or-revoked-2/]illetve:
[https://blog.timekit.io/google-oauth-invalid-grant-nightmare-and-how-to-fix-it-9f4efaf1da35][ Szerkesztve ]
-
Mindegyikre ezt írja. Már tegnap is gondolkodtam azon, hogy a 0 pixel letiltja az átméretezést. Ma a fórumát olvasgatva bebizonyosodott. Logikai és kapcsolat van a formátum konverzió és a felbontás között. Vagyis ha nem kell módosítani a felbontást, a konverziót sem végzi el. Azért ezt egyértelműbben le is írhatták volna! Amúgy sem információgazdag az oldal.
Most hogy az átméretezést kikapcsoltam, és csak a konverzió maradt, már léptem egyet előre, de még nincs minden rendben. A médiakönyvtárban megjelent a "Resize Image" gomb, az Imsanity oszlopban. De! Ha rákeresek .bmp -re, máris eltűnik minden abból az oszlopból.
Még csekkolyam is, hogy tényleg egy mezei bmp-ről van-e szó:
File Name: Still0118_00000.bmp
File Size: 5.9 MiB
File Type: BMPFile Type
Extension: bmp
Mime Type: image/bmp
Bmp Version: Windows V3
Image Width: 1920
Image Height:1080
Planes:1Bit
Depth: 24
Compression: None
Image Length: 0
Pixels Per Meter X: 3780
Pixels Per Meter Y:3780
Num Colors: Use BitDepth
Num Important Colors: All
Image Size: 1920x1080
Megapixels: 2.1
Category: imageKi is emeltem a fura értéket, de lehet ez normális, nem ismerem a bmp-k lelkivilágát.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Nem sikerült, de nem értem miért.
Pl. a könyvtárban van
Still0118_00000-1024x576.png
Still0118_00000-150x150.bmp
Still0118_00000-150x150.png
Still0118_00000-1024x576.bmp
Still0118_00000.png
Still0118_00000-300x169.bmp
Still0118_00000-768x432.bmp
Still0118_00000-300x169.png
Still0118_00000-768x432.png
Still0118_00000.bmpDe azt írja hogy
SKIPPED: 2019/01/Still0118_00000.png (Resize not required) -- 1920 x 1080
Still0118_00000.bmp does not have an allowed file type ()Mindhárom opció be volt pippantva:
Convert BMP To JPG
Convert PNG To JPG (A EWWW Image Optimizer plugin telepítve)
Delete OriginalsEz máshogy működik mint ahogy gondoltam. Plusz hiába nézem a médiakönyvtár listanézetét, a régi fájloknál, pl .bmp-k nem találok konvertálási lehetőséget .
-
-
Amíg az Imsanity konvertál/átnézi a képeket, nekifutottam a fordításának. Ki nézi át, hagyja jóvá?
---
Kíváncsiságból én is lefuttattam az ellenőrzést, és fura dolgok jöttek ki. pl.
Hiba! A weboldal URL-jeiben aláhúzást találtunk!
Mi mást talált volna, és wp-ben ez hol állítható?[ Szerkesztve ]
-
FeniX-
senior tag
-
SharpSA
veterán
Sziasztok!
Egy weboldalhoz kellene chat is. Melyik, melyek ajánlottak?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
A vége frankón lemaradt, ez a kódszerkesztőn még lenne mit faragni a PH!-nak...
Szóval a CSS tartalma:
.city {
background-color: tomato;
color: white;
border: 2px solid black;
margin: 20px;
padding: 20px;
}
A HTML kód pedig
<div class="city"> ... </div>
Így többféle stílust készíthetsz. Keress rá a css programozás-ra és rengeteg leírást, videót találsz.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ha jól tippelek nem használsz .css fájlt, hanem a tag-ekbe írod be milyen stílusa legyen.
pl. <div style="width:50px;height:50px;background color:red">...</div>
Ezt nem kell minden esetben egyesével beírnod az összes helyre, hanem elég egy helyen precízen beállítanod, később már csak hivatkoznod kell rá:
<head>
<style>
div {
height:50px;
width:50px;
background-color:red;
foreground-color:white;
}
</style>
</head>
<body>
<div>....<div>Vagyis a fejlécben definiálod a kinézetet(CSS), és később már elég a HTML kódot írnod. Mindegyik div úgy fog kinézni ahogy a fejlécben beállítottad, anélkül, hogy mindegyiknek egyesével beírtad volna a style paramétert.
Macera minden oldal fejlécét módosítani, ha utólag, vagy menet közben változik a design, ezért egyszerűbb, ha egy központi fájlból tölti be minden oldal:
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>
A style.css fájl tartalma pedig ez legyen:
div {
height:50px;
width:50px;
background-color:red;
}Természetesen nem szükséges minden tagnak )a példánál maradva <div>-nek egyformának lennie, el is nevezheted a stílusokat. Ha készítesz egy "test" stílust, akkor a css-ben:
.pelda {
background-color: tomato;
color: white;
border: 2px solid black;
margin: 20px;
padding: 20px;[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Lefuttattam az oldalunkon egy "SEO elemző szoftvert" ami jelzi, hogy "A weboldaladon sok az inline CSS!".
A neten utánaolvasva több helyen is utalnak rá, hogy a ""STYLE" tag-jének tartalmát külső fájlból is importálhatjuk."
Mivel nem értek hozzá és nem szeretném az oldalt tönkretenni, ezért a kérdésem az lenne, hogy hogyan kell ezt megcsinálni?
Esetleg vállal valaki ilyent?[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Amint bekapcsolom az AdRotate-t, feldob egy hibát (debug módban):
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/veszpre3/veszpremtv.hu/wp-content/plugins/adrotate/adrotate.php on line 56Plusz elcsúsznak az ikonok, mintha vmi felülírná a css-t:
Esetleg tudtok ajánlani másik reklámkezelőt, vagy ennek mi lehet a baja (azon kívül hogy az ingyenes verzióval próbálkozom)?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz tovades #7275 üzenetére
Egy próbát megér: https://www.bing.com/webmasters itt talán kiderül ki/mi uszította rá az oldalra a keresőt. Pl. valami hibás/szándékosan rossz xml fáj lett feltöltve a "Webhelytérkép"-re. A robots.txt-ben nem tudod kitiltani?
---
Nézegetem a https://developer.wordpress.org/reference/hooks/manage_posts_columns/ mintakódjait, működnek is, de még nem esett le a tantusz. Hogyan tudom az oszlopokat rendezni? Pl. ha a Kategóriák és a Címkék közé szeretném beszúrni a Ragadós oszlopot
[ Szerkesztve ]
-
tovades
csendes újonc
8-10 majd 12GB. Ma estére ez is elfogyott. Ennyit ért az IP blokkoló a cPanelen. Beszéltem a honlap fejlesztőivel, hogy nézzék át a forráskódot. Valószínűleg nem itt lesz a kutya elásva, hanem a tárhelyen. Olvastam, hogy a WHM részen is be lehetne pár biztonsági dolgot állítani (tűzfal, stb), de oda nincs hozzáférésem. Így a tárhelygazdával kell megint egyeztetni.
Az awstat tegnap kapott egy resetet (valamiért) és a korábbi forgalmat nem mutatja, a látogatók oldalról szűrtem ki az IP címeket/tartományt is. Onnan sikerült rájönni, hogy ez egy bingbot, vagy valami, ami annak nevezi magát.Itt egy kérés a kismillióból:
IP 207.46.13.179 URL /memorabilia88c04/abaa444468.htm - Kb 20k-os fájlkérés. Még csak hírből sincs ilyen htm fájl az oldalon/tárhelyen -
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz tovades #7267 üzenetére
Beszélni kell rendszergazda/tárhely supportal, hogy blokkolják neked akár modsec szinten...de csak két HTML miatt nem szabadna elfogyjon a sávszélességed...ügyfelemnek a blogját alázzák mennyiségre és még ő sem tudta megemészteni az "átlagos" sávszélességet amit kapunk havonta.
WPSuli.hu ha WordPress weblapot akarsz építeni jó alapokkal olyantól aki tudja és nem csak oktatja ;) <br> BarnaB.hu - minden ami Okosotthon, tech, fotózás, vállalkozás
-
BarnaB@hu
csendes újonc
WP Staging plugin az adminból clónozza neked, csak legyél óvatos, nehogy egy hard link miatt a főoldalra tévedve szerkessz
cPanelben szolgáltatónként változik, de sokszor security miatt nem engedélyezik
WPSuli.hu ha WordPress weblapot akarsz építeni jó alapokkal olyantól aki tudja és nem csak oktatja ;) <br> BarnaB.hu - minden ami Okosotthon, tech, fotózás, vállalkozás
-
FeniX-
senior tag
válasz tovades #7269 üzenetére
Hali, ez a bingbot elég érdekes, de találtam rá egy ilyet:
[https://stackoverflow.com/questions/27188531/block-bingbot-from-crawling-my-site] -
tovades
csendes újonc
válasz CharlieDrop #7268 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Az egyik IP tartomány amiből jön az a 207.46.13.X, a másik pedig a 40.7.X.X - A felhasználói ügynök oszlopában pedig bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm - néven mutatkozik be és mindenféle, ténylegesen nem létező aloldalt (htm végű) akar betölteni.
-
tovades
csendes újonc
Sziasztok! Azt javasolták, próbáljak ide írjak, hát ha tudtok segíteni.
Szóval van egy weblap, aminek a gazdája vagyok, és az elmúlt héten az a probléma jött elő, hogy elfogyott a havi sávszélesség a tárhelyen, amin van és elérhetetlen lett az oldal. Ezzel nem is lenne baj, mert a tárhelygazdát elértem, felemelte, de ma megint elfogyott, megint emeltük a sávszélt. Most, hogy jobban figyelem, azt vettem észre, hogy folyamatosan van a weblapon "szokatlan" forgalom. (szokatlan=károsnak tűnő)
Megnéztem a látogatottságot CPanelen, két IP tartományból jön a forgalom, mindenféle a weblapon nem levő ***.htm oldalakat próbálnak elérni (folyamatosan). Valószínűsítem, ez generálja a forgalmat. Blokkoltam is a tartományt (CPaneles IP blokkolóval), de ugyanúgy küldik a kéréseket. Egyelőre nem tudom, ez generál-e forgalmat.
Tudna valaki segíteni, mivel állok szemben? A honlapot nem én fejlesztettem, csak tartalmakat rakok fel rá, és van elérésem a tárhelyre. Tehát viszonylag tapasztalan vagyok ebben a témában.
-
Taci
addikt
válasz BarnaB@hu #7260 üzenetére
Köszönöm a választ.
Arra amúgy van mód, hogy mondjuk klónozom a mostani oldalt (adatbázissal, mindennel együtt, egy az egyben), és a klónon végzem el a frissítést és a teszteket, és ha minden oké, mehet az éles oldalra is?
Bár ahogy olvasom, pont ez a staging, amit említettél is:
"A staging site is a clone of your live website that is used for testing changes before making them live."Erről esetleg van tartalmad, videód, ajánlásod (sajnos Youtube itt tiltva van, csak este tudok majd ott keresni erre)? Annyiféle leírás és módszer (és eszköz) van rá... Vagy esetleg van beépített WP-megoldás is rá?
Jelenleg lokál környezetben vagyok csak (DesktopServer), de a kiválasztott szolgáltatónál lesz cPanel, és ahogy látom, ott talán vannak erre lehetőségek:
[link]
[link]Ha fizetős megoldással lehet csak jól, stabilan és megbízhatóan, nekem az is tökéletes, de ha van erre mondjuk eleve WP-be beépített funkció, az is nagyon jó lenne, mert már eleve itt lokálban is tudnám tesztelni.
Köszi.
-
Ezt értem, de mint írtam pont az a fura benne, hogy ha a widget hívja meg a médiatárat (kép kiválasztása -» pop ablakban megjelenik a mediatár, és egy másik fülön a feltöltés) nem engem feltölteni se jp se png képet. Viszont ha a baloldali admin menüben választom ki a médiatárat, ott simán engedi feltölteni mindkét képet.
Barna@WPSuli
Nem, nincs telepítve az elementor. Ha jól azonosítottam a plugin könyvtárban, akkor ennek az ingyenes verziója.[ Szerkesztve ]
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz tpeter77 #7259 üzenetére
**közben végigolvastam, de még így is talán adtam tippet a tömeges átírás miatt ami segíteni fog**
Értem, elég korlátolt a dolog :/ De legalább az új config már naprakész alapokkal rendelkezik...Akkor ha tudnak adni egy SQL mentést, meg kell nyitni NotePad++ -ban és egy search and replace-el átiratni a domaineket.
Illetve a wp-configban a database name/user/pass kombót is meg kell változtatni az újra
Ezek után ha az FTP felment, adatbázis fel lett töltve az új helyre átírás után és a wp-config is az új infót tartalmazza 98% mennie kell azonnal. Nekem eddig csak akkor nem ment ha valami gány volt a tárhely amit nem én választottam.
Remélem ez hasznos infó bármi módon-
[ Szerkesztve ]
-
BarnaB@hu
csendes újonc
Image widget - csak nem Elementor?
Mindenesetre tudni kéne a host hogyan kezeli a dolgokat, mert egy minőségi tárhelyen ilyet sosem fogsz látni a helyes config miatt max az SVG felötlést kell engedélyezni amíg felmegy majd kikapcsolni biztonsági okokból.WPSuli.hu ha WordPress weblapot akarsz építeni jó alapokkal olyantól aki tudja és nem csak oktatja ;) <br> BarnaB.hu - minden ami Okosotthon, tech, fotózás, vállalkozás
-
BarnaB@hu
csendes újonc
Ahogy CharlieDrop említette, jelen
Mindenképpen elsőnek azt javaslom, hogy kövesd az official make.wordpress.org híreket és minden apróságról tudni fogsz.
Nem javasolt core dolgokat alakítani, ezért jobb inkább plugin formájában megépíteni egy egy funkciót ha kell mert akkor 95% tuti nem lesz gond ha a kód standardok helyesek.
Van amúgy beta frissítője WP-nek amiben lehet akár nightly vagy stable betakat is kérni amivel tesztelheted localon vagy egy staging oldalon minden oké-e.WPSuli.hu ha WordPress weblapot akarsz építeni jó alapokkal olyantól aki tudja és nem csak oktatja ;) <br> BarnaB.hu - minden ami Okosotthon, tech, fotózás, vállalkozás
-
tpeter77
addikt
válasz BarnaB@hu #7234 üzenetére
szia Barna!
Köszönöm a videót, de esetemben ez nem működik. A KIFÜ (régi nevén NIIF vagy Sulinet) biztosítja a régi sulinet.hu szerverhez és az új edu.hu-hoz való elérést és ők készítik el a felhasználót is. Már egy előre legyártott adatbázis nevet és jelszót kapok.
A weboldal is kész, csak a tartalmat kell alá felmásolni, ami az 1GB méretet nem haladhatja meg.A régi sulinet.hu szerveren WordPress 5.1.9 verzió fut. A környezet: php 5.4.45-0 + debian 7u14
Az új edu.hu szerveren pedig: WordPress 5.7.1 verzió fut. Az új rendszer fontosabb specifikációi:
- Debian GNU/Linux 10 (buster) operációs rendszer; - Apache 2.4 webszerver; - php 7.3 futtatókörnyezet; - MariaDB 10.0 verziójú adatbázis.Annyit tudok csinálni, hogy a régiről lementem a Duplicatorral a tartalmat zip-elve, de az adatbázist csak php-ben lehet lementeni, mert a mysql nem fut a régin. Vagyis erre következtetek a hibából.
Mysqldump-ra kattintva az alábbi piros üzenet jelenik meg:
Mysqldump was not found at its default location or the location provided. Please enter a custom path to a valid location where mysqldump can run. If the problem persist contact your host or server administrator. See the host list for reliable access to mysqldump.A manuális módszerrel meg az a baj, hogy a legtöbb kép és hivatkozás nem frissül át automatikusan.
Az adatokat lementettem, új helyre felmásolom, a hivatkozásokat átírom, majd a wp-config.php fájlban átszerkesztem az új adatbázis eléréseket és jelszót. Látszatra minden oké, de a hivatkozások még a régi oldalra mutatnak.Csak annyit kellene megtenni, hogy a
http://iskolanev.sulinet.hu
hivatkozást az alábbira kell módosítani:
https://iskolanev.edu.hu
és ha a régi tartalmat felmásolom, az ott van, csak a hivatkozások zöme a régi oldalra mutat.Amit most költöztetek oldalt, ott 4000 kép van, de azt képtelenség, hogy egyesével átirogassam.
-
Taci
addikt
Minden .jpg képre ezt dobja, vagy csak arra az egyre?
Ha jól tudom, alapból csak ezeket támogatja:
.jpg
.jpeg
.png
.gif
.ico(Minden mást az ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS bekapcsolásával (wp-config.php) lehet engedélyezni.)
Viszont ha te fogsz egy képet (mondjuk egy .bmp-t), és átnevezed .jpg-re, a Windows pl. attól még megnyitja neked, hogy nem a valós kiterjesztése van megadva.
Nem tudom, hogy ez lehet-e a hiba oka nálad, de talán egy ellenőrzést megér.
-
Taci
addikt
Az miért jobb ha akkor frissíted amikor már véglegesen készen vagy és akkor hullik szét?
Mert amíg nem 100-as minden szkriptem (és még nem azok), nem tudhatom, hogy nem-e a kódjaimban volt valami hiba. Viszont ha már rendben van minden szkriptem (amik persze sosem lehetnek talán tökéletesek, viszont most biztosan tudom még, hogy nincsenek készen), és utána frissítek, és akkor jön a széthullás, már könnyebb az okát megtalálnom. Legalábbis így gondolkodom.De köszönöm a tippet a frissítés érkezése utáni pár nap várakozási időre, megfogadom.
Neked is köszönöm a választ, CharlieDrop. -
Az mitől lehet, hogy a médiatárba simán feltöltöm azt a mezei .jpg képet, amit az "image widget"-en keresztül nem enged:
Elnézést, ennek a fájltípusnak a használata - biztonsági okból - nem engedélyezett.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
CharlieDrop
veterán
általában hagynak időt átállni az újra,
vagyis depracted állapotot sikítja, de még jó pár verzióig nem vezetik ki a funkciókat.Még szerintem erről Barna@WPSuli tud többet.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Met
nagyúr
Azóta "nem mertem" frissíteni a WordPress-t, mert nem akarom, hogy amíg még tesztfázisban vagyok, egy esetleg kompatibilitási hiba "kiszedjen alólam mindent".
Az miért jobb ha akkor frissíted amikor már véglegesen készen vagy és akkor hullik szét?Amúgy nem szokott gond lenni frissítésből. Annyi hogy megjelenés után érdemes várni pár napot a frissítéssel hogy ha valami nagy gond derülne ki akkor azt kijavítsák.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Taci
addikt
Amikor elkezdtem a weboldalamat készíteni (HTML, JS, CSS, PHP, SQL, mind-mind "saját kézzel"), és alapnak a WordPress-t választottam, még az 5.6.3-as változat volt az aktuális.
Azóta "nem mertem" frissíteni a WordPress-t, mert nem akarom, hogy amíg még tesztfázisban vagyok, egy esetleg kompatibilitási hiba "kiszedjen alólam mindent".
Van erre esetleg egy bevált mód, hogyan lehet tesztelni, hogy egy-egy újabb WP-kiadás okoz-e valami kompatibilitási hibát, még frissítés előtt?
Esetleg valami "upgrade advisor"?
Mert oké, frissítem (backup után persze), de annyifelé ágaznak a funkciók, hogy lehet, hogy elsőre minden rendben lévőnek tűnik, de amiben meg esetleg hibát okozott, azt a funkciót csak később használom újra, így egy darabig nem veszem észre.Hogyan lehet ezeket alaposan elő-tesztelni?
Vagy csak úgy, hogy frissítem, próbálgatom, ha minden oké, mehet élesbe?
Meg nézzem a change logot, hátha valami ott feltűnik, hogy gondot okozhat talán?Köszi.
-
jokerone
tag
válasz jokerone #7139 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos 1-2 hetente eldobja a kanalat a linkelt megoldásom és újra kell engedélyeznem a gmail-ben az appot. (viszont addig nem küldi el az üzeneteket az oldalról, aminek nagyon nem örülök)
Ilyenkor WP Mail SMTP ezt a hibaüzit dobja:
EMAIL DELIVERY ERROR: the plugin WP Mail SMTP v2.7.0 logged this error during the last time it tried to send an email:
Mailer: Gmail
{
"error": "invalid_grant",
"error_description": "Token has been expired or revoked."
}
Please re-grant Google app permissions!
Go to WP Mail SMTP plugin settings page. Click the “Remove Connection” button.
Then click the “Allow plugin to send emails using your Google account” button and re-enable access.Van esetleg bárkinek ötlete, hogy miért lehet, vagy találkoztatok ezzel a hibával? Esetleg használjak más megoldást az üzenetküldésre (contact form-ból megy (ha megy) jelenleg gmail-re WP Mail SMTP segítségével)?
Köszi előre is.
Üdv:
Laci -
Sziasztok!
Egy kvázi online kiállítás bemutatásához olyan plugint keresnék, ami vagy:
- tud egy oldalt jelszóval levédeni, úgy hogy mindig új jelszót generál, ha új usernek adunk hozzáférést, és a jelszó idővel magától lejár
- vagy minden alkalommal egy új random URL előtétet/paramétert generál ami ettől függetlenül ugyanarra a (publikusan nem elérhető) contentre mutat, és mondjuk 24 óra után nem lesz többé elérhető ez a random link.Tehát (GDPR, egyéb okok) ne kelljen külön usert létrehozni az oldalon az lenne a lényeg, és hogy ne lehessen könnyen publikálni az elérést, vagy ha mégis, viszonylag gyorsan szűnjön meg alapból is.
Plusz pontért mindezt automatikusan, emberi beavatkozás nélkül, esetleg bekötve valahova hogy ha fizetés érkezik (=megveszik a "belépőt") akkor automatikusan elküldi a szükséges elérési adatokat a vásárlónak).
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
CharlieDrop
veterán
válasz tpeter77 #7247 üzenetére
jobb ha az lent van a gépeden is, egyépként duplicator bővítményt használnék, mert az leszedi a db-t is és úgy teszi vissza, ahogy szeretnéd (csak előtte lennie kell egy db-nek). És nncs pöcsölés, meg szívás, hogy hol mit nem írt át... 2 fájl össz vissz amit csinál és kész.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
tpeter77
addikt
válasz adatfalo #7245 üzenetére
Várjál, ez is egyszerre csak 1 szerverhez tud kapcsolódni. Egyik ablakban a helyi, másikban a távoli szervert látom.
Olyan szoftvert keresek, hogy mindkét a távoli szerverhez tudjak kapcsolódni. Az egyikkel a sulinet.hu szerverre, a másikkal az edu.hu-ra csatlakoznék és közvetlenül másolnám át a saját gépet kikerülve az adatokat.
20 éve pedig használtam egyszer ilyet, csak nem emlékszek a nevére...[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
válasz tpeter77 #7244 üzenetére
Még mindig ugyan azzal a weboldal migrálással van a baj, amivel lentebb? Mert nem a megválasztott programtól fog függni, hogy meg tudod-e csinálni. Ha mindent úgy csinálsz, ahogy lentebb a többiek is írták, akkor menni fog.
Egyébként a kérdésedre a válasz: FileZillawww.adatfalodesign.hu
-
FeniX-
senior tag
válasz FIREBLADE78 #7235 üzenetére
Hali, és milyen hibát dobott pontosan?
Ki tudtál választani magasabb verziót?
A szolgáltató engedi? Nem volt megkötés? -
Sasos
senior tag
Sziasztok!
Egy WP oldal alatt kellene domaint cseréni. Az a.hu domain alá lett telepítve, majd a b.hu domian lett leparkolva a tárhelyre. WP alatt a WP cím és a honlap cím átállítva b.hu-ra.
Viszont meg kellene cserélni a két domaint. Ilyen esetben a szerveren változik a könyvtárnév (gyökér/domains/a.hu/public_html/ -ről gyökér/domains/b.hu/public_html/ -re), de fizikailag a helyén marad a tartalom és az adatbázis sem mozdul. Milyen beállítás kellhet még ahhoz, hogy domaincsere után fusson az oldal tovább, illetve mire figyeljünk oda?[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Srácok,hogyan kell a php verziót feljebb állítani cpanelben? Nézegettem a beállításokat,de inkább nem nyúlnak hozzá. Illetve post max size értéke kisebb,mint az upload max. Ezt hogyan tudom korrigálni?
Multiphp managerrel nem sikerült a php verziót növelni,hibát dobott ki.[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
FeniX-
senior tag
+1:
[https://tiddlywiki.com/]
Ez is jó, letöltöd magadnak és szép dokumentációs oldalt lehet cinálni vele. -
FeniX-
senior tag
Hát, szerintem mindenki kitalál magának valami jegyzet-tárolási szokást.
Nálunk a munkahelyen a többség a "treepad"-et használja.
fa-szerkezetes sima jegyzettömb, csak meg lehet adni mappákat, könyvtárszerkezetet.
Ingyenes, letölthető.:
[https://treepad.en.softonic.com/]Azthiszem, egy páran a wiki-nek valami letölthető, db nélküli verzióját is használták a syntax highlight miatt:
[https://www.dokuwiki.org/dokuwiki][ Szerkesztve ]
-
FeniX-
senior tag
Próbáld ki, hogy beállítod az adatbázisodban ezt a két opciót:
SET GLOBAL log_output = 'TABLE';
SET GLOBAL general_log = 'ON';Ekkor az adatbázis mysql.general_log táblába elkezdi gyüjteni a lekérdezésket.
utána kipróbáltam, hogy 2-re, majd 3-ra állítottam a custom lekérdezésem limitjét.
Utána exportáltam ezt a mysql.general_log táblát és találtam benne két megfelelő sort:'SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS wp_posts.ID FROM wp_posts WHERE 1=1 AND wp_posts.post_type = \'actors\' AND ((wp_posts.post_status = \'publish\')) ORDER BY wp_posts.post_date DESC LIMIT 0, 2'),
'SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS wp_posts.ID FROM wp_posts WHERE 1=1 AND wp_posts.post_type = \'actors\' AND ((wp_posts.post_status = \'publish\')) ORDER BY wp_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3'),
Hátha neked itt valami más kefélődik el.
(Hozzáadni biztosan nem ad hozzá x sort, csak rosszul szűri. Lehet, hogy összeakad valami előzetes lekérdezés paraméterével (?) -
Jegyzetről jut eszembe a dokumentálás/dokumentáció. Már a 3. doksit kezdem teleírni a funkciók leírásával, kódrészletekkel, és szöveges leírásokkal, hogy mit mire kell módosítani, ill. mit hol találok,... Hogyan lehet rendet vágni a káoszban? Hogyan lehet/kell szép átlátható dokumentációt készíteni? Vannak bevált praktikák? Van ennek irodalma (magyarul)?
-
FeniX-
senior tag
válasz tpeter77 #7226 üzenetére
Hali, szerintem cigam jól leírta a lényeget, de azért bemásolom ide a jegyzetemet, amit anno használtam, és a 7.2-es pont ezzel pont egybevág.
1.) Backup készítése a fájlokról. (pl. WinSCP)
2.) Backup készítése az adatbázisról (Quick export phpmyadmin-ból)
3.) Új domainen adatbázis létrehozása (+user, grant privileges; jelszavak megjegyzése. stb.)
4.) wp-config.php fálj szerkesztése (megfelelő jelszavak beírása):
define( 'DB_NAME', 'db_name' );
define( 'DB_USER', 'user' );
define( 'DB_PASSWORD', 'password' );
5.) SQL importálása az új adatbázisba.
6.) FTP-re fájlok feltöltése. (új domain alá)
7.1) (Opcionális):
Bejegyzésekben található linkek kicserélése, ezzel a tool-lal:
https://github.com/interconnectit/Search-Replace-DB
7.2) wp-options táblában site_url és home rekordokat át kell írni az új domainre. -
Kiíratom, csak a sallangot kivettem, az egyszerűség érdekében.
A wp_reset_query(); nem segített.
Ha csak 3-at szűrök le, akkor 5-öt ír ki, szóval valahol 3-at hozzáad. Még böngészem a functions.php-t. Idegen kód, rá kell jöjjek mi, mit csinál, és miért úgy csinálja.
Köszi a tippeket!rokafiu77
Nem csak a wp-config.php-t kell átírni, hanem az adatbázis ..._options tábláját, azon belül is a siteurl és home sorokat a weboldal új címére. pl
option value: https://iskolanév.edu.hu[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz tpeter77 #7226 üzenetére
Én nem így csinálnám. A régi oldalról csinálnék egy mentést a Wordpress beépített alkalmazásával, meg egy teljeset a tárhelyről. Az új helyre felraknék egy szűz új Wordpress telepítést. Ha ez megvan, beimportálnám a mentést, és az esetleg hiányzó mappákat feltölteném a teljes mentésből.
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Az iskolai weboldalakat új helyre kell költöztetni. Központilag a régi sulinet.hu szervert hamarosan kivonják a forgalomból, helyette egy másik, új szervert állítottak be, aminek edu.hu a címe.
iskolanév.edu.hu - ez lesz az új weboldal.A gond az, hogy a sulinet.hu oldalon lévő tartalmat át kell tölteni az új szerverre, amit a KIFÜ nem csinál meg, mert nincs rá kapacitásuk, helyette rábízza ezt a felhasználókra.
WordPress-ben készültek az oldalak.
Sajnos még nem költöztettem soha weboldalt, és itt nem csak a fájlokat, mappákat kell FTP-vel átvinni az új helyre, hanem az adatbázist is költöztetni kell.
phpmyadmin weboldal alól exportáltam a régi adatokat a gyors módszerrel, és importáltam az újra. Itt a
wp_options részben az új webcímre módosítottam a két régi hivatkozást.WinSCP-vel költöztettem a régi tartalmat az új helyre, majd a
www/wp-config.php fájlban javítottam az új adatbázis nevét, jelszavát és átírtam a kiszolgálót is.Ezek után a weboldal még mindig nem megy rendesen.
Kinézetre más szinte olyan, mint a régi oldal, de két súlyos hibát találtam:
1. a letöltések még a régi oldalra mutatnak
2. nem lehet bejelentkezni a wp-login.php oldalon. Beírom a nevet jelszót és hiába nyomok a bejelentkezésre, nem történik semmi. Nem dolgozza fel az adatokat, csak áll és vár...Kérem segítsetek, hogy minden működjön újra.
-
Ja és a csere a posts táblát is érinti:
UPDATE `wp_posts` SET `post_type` = REPLACE(`post_type`, 'actress', 'post') WHERE `post_type` LIKE '%actress%' COLLATE utf8mb4_bin
A "poén" az, hogy ha visszacserélem akkor megint jól, 8-ig számol. Mi lehet elkeffentve?[ Szerkesztve ]
-
Egy különleges(nek tűnő) problémába futottam (már megint ):
<?php $i = 1;
$the_query = new WP_Query(
array(
'posts_per_page' => 8,
'orderby' => 'date',
'order' => 'DESC',
'post_type' => 'actress',
'post_status' => 'publish'
)); ?>
while ($the_query->have_posts()) : $the_query->the_post();
echo ($i);
i++;
endwhile; ?>
Látszólag semmi különleges nincs benne, fogja az adatbázist, és dátum szerint rendezve lekéri az utolsó 8 bejegyzést. A ciklus addig fut, amíg a lekérés tartalmaz bejegyzést. Szépen elszámol 8-ig. Most jön a csavar! ha post_type-ot lecserélem actress-ről post-ra, 11-ig számol el.
Miért?
-
Egy kis ez egy kis az
Még filózom hogyan kerülhetem meg.---
Van tapasztalat a swiper-el? Ezzel a scriptel oldották meg a post-ok lapozását a főoldalon. Szépen átcsúszik a kép, és miután megtörtént a váltás, a jobb fele villant egyet, mintha elmenne fehérbe egy nagyon rövid pillanatra.
[ Szerkesztve ]
-
-
FeniX-
senior tag
Szia,
találtam egy ilyet erre a kérdésre:
[https://wordpress.stackexchange.com/questions/222921/childs-php-files-not-overwriting-parents-php-files]Röviden: A child téma csak a template fájlokat írhatja felül. Ha más funkcinalitást akarsz bevezetni, akkor azt a functions.php-ban kell megvalósítani.
[ Szerkesztve ]
-
válasz CharlieDrop #7213 üzenetére
Hát ezt nem értem, hogy miért nem írja felül a child, és miért nem mellőzi a parent .php fájlt.
-
válasz CharlieDrop #7211 üzenetére
Hopsz, az csak innen maradt ki, az eredetiben benne van.
Text Domain: newseschildFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Létezik olyan bővítmény ami kikeresi, hogy az adott médiaelemet melyik bejegyzésekben használták fel?
-
válasz CharlieDrop #7208 üzenetére
Szerintem jól, de pontosan mire gondolsz?
/* Theme Name: Newses
Child Theme URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/
Description: Newses Child Theme
Author: John Doe
Author URI: http://example.com
Template: newses
Version: 1.0.0
License: GNU General Public License v2 or later
License URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Tags: light, dark, two-columns, right-sidebar, responsive-layout, accessibility-ready Text Domain: newseschild
*/
/* Az eredeti témában a dátum és az idő hosszától függően kicsit ugrál a jobb széle. Ha fixálom a szélességet, akkor nem ugrál. */
.mg-head-detail .info-left {
width:270px;
}
-
Még mindég a child-al ismerkedek, és nem esik le a tantusz...
Azt írják, hogy ha módosítani szeretném a szülő téma inc/asap/valami.php-t, Akkor másoljam át a a child könyvtárba, a könyvtárszerkezetet is megtartva.
Ott a child/inc/asap/valami.php, de tojik rája.Ha a child functions.php-ben behívom pl. require-al, akkor meg jogosan hisztizik, hogy nem képes újradefiniálni, mert a parent már létrehozta. Valamit rosszul csinálok, de mit?
-
-
TigerDzsó
tag
Lehet buta ötlet, de a kérdező szerintem a wordpress.com-on regisztrált, ott szerintem csomaghoz van kötve a téma feltöltés.
-
sz.j
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest