- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Ismét én.
Nemrég vettünk új hálózati eszközöket.
Miért lehet az, hogy az egyik gépünkben azt egyébként tökéletes jelerősség megszűnik, miután a burkolatot feltesszük a házra?
Nem tudom, számít-e, de a fázisceruza áramot jelez a burkolatban -a másik gépünk burkolatában is jelez, az mégis teljesen jól működik.(Igyekszem nem óránként megkérdezni... )
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
A routerhez van frissebb firmware (ami rajta van: 080527), amit én tegnap fel is tettem volna, de sajnos nem rendelkezünk LAN-kábellel, a leírás szerint pedig vezeték nélkül nem ajánlott a frissítés...
A WiFi-régiónál kiválasztottuk Magyarországot.
A hálózati kártya driverét frissítettem a honlapról, semmi változás.
A kártya utility-programja is jócskán magasabb értékeket jelenít meg, mint a net elméleti maximális sebessége, most épp' 108 Mbps.
A csatornákat majd megnézem, de azt írta a router help-része, hogy azt csak akkor változtassuk, ha a közelben lévő egyéb WLAN-hálózatokkal "összeakad" a hálózat, a kártya által talált egyéb hálózatok más csatornát használnak.
Az egyszerre egy aktív gép megoldást tegnap este próbáltuk, semmi változás.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Kipróbáltuk azt is, kb. 1,8 MB/s a max.
Az általad jelzett dolgot csak a hálókártyákon tudtam beállítani, az eredmény az lett, hogy lassabban érte el a maximum sebességet, ami maradt a korábbi...Ja, eleinte titkosítás nélkül próbáltuk, ugyanaz volt az eredmény...
Lemaradt a Windows által kijelzett sebesség. Ez most épp' 300 Mbps.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
válasz Sas madár #8320 üzenetére
Köszi!
Kérdés. Ma megvettem a korábban kérdezett routert és hálókártyákat. A jelerősség példásan jó, a sebesség mégsem alakul az általam előzetesen elvártak szerint... ~1,7 MB/s. Alig gyorsabb, mint a korábbi, mindössze b/g-szabványt ismerő, 54 Mbps sebességű hálózatunk esetében.
A Diginet kábelét az egyik gépre közvetlenül rákötve, ugyanaz a fájl ~3,5 MB/s sebességgel jött... Mitől lehet ez?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Nemrég váltottunk Digi netre (30/20 Mbps), és sajnos, rá kellett döbbennünk, hogy a régi 54 Mbps elméleti sebességű router/hálózati kártya páros ezt nem szolgálja ki megfelelően.
Szeretnénk minél olcsóbban megúszni a váltást, ezt a két terméket néztük ki.
TP-LINK TL-WR841N router és TP-LINK TL-WN851N PCI kártya.
Vélemény, alternatív megoldások?Xiaomi 13T
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- Külpolitika
- Ismét késik az Assassin's Creed Shadows
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- PlayStation 1 / 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...