- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Windows 11
- Az USA pénzügyminisztériumától loptak fájlokat a hackerek
- Bittorrent topik
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Betilthatja a kínai drónokat az USA
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
válasz Viktor0610 #8342 üzenetére
Üdv.
A routerhez van frissebb firmware (ami rajta van: 080527)
Az majdnem egy éves firmware.
amit én tegnap fel is tettem volna, de sajnos nem rendelkezünk LAN-kábellel, a leírás szerint pedig vezeték nélkül nem ajánlott a frissítés...
Komolyan azt mondod hogy nincs egy db hálókábel a közelben Azt a wifi mindenedet! Nem egy nagy összeg egy pár méteres hálókábel. Egyébként igen csóró lehet az a router ha még hálókábelt sem adtak hozzá. Nem lopták ki a dobozából menet közben?
A WiFi-régiónál kiválasztottuk Magyarországot.
Akkor lehet hogy valami spéci fw van rajta, legalábbis a helpjében nem láttam hogy Mo kiválasztható, ezért is kell utánajárni hogy feltehető-e rá a honlapról letölthető fw, de erről már írtam.
A kártya utility-programja is jócskán magasabb értékeket jelenít meg, mint a net elméleti maximális sebessége, most épp' 108 Mbps.
Kicsit fentebb ezt írod:
Lemaradt a Windows által kijelzett sebesség. Ez most épp' 300 Mbps.
Akkor az a 100 épp a harmada, nem? Ezért is írtam hogy főleg ha egy szobában van a router és a wifis gép (próbaképpen legyen!), próbálgasd végig a csatornákat. Persze az meg se fordult a fejemben hogy egy db háló kábeletek sincs, és hát lehet hogy valamelyik csatornán olyan gyenge lesz a vétel hogy már át se tudjátok állítani a csatornát...
A routeren a wifi állítgatást szerintem mindenképp hálókábellel csatlakoztatva érdemes megtenni.Egymást mellett tudniuk kell a maximumot. A 100Mb/s nem sok, hiszen az n elvileg 270Mb/s-et tud a router és a hálókártya a saját leírásuk alapján. Persze a valóságos sebesség jóval kisebb lesz, sacc 75-100Mbit
Jut eszembe ha nincs hálókábel akkor a kipróbált FTP nem lan-wifi közötti sebességet, hanem wifi-wifi közötti sebességet mutatta, ami ha 1,8MB/s akkor az a router részéről 3,6MB/s, ami bizony felette van a g szabványnak (valóságos/jellemző max értéknek).
Ha ezt nem jól gondolom, a többiek majd kijavítanak. Nem igazán próbáltam még egyszerre több wifis gépet.A wifis gépeken eddig a wifi mivel ment? Szintén wifi kártyákkal? Akkor azokat kiszedted a gépekből ügye. Ha alaplapi akkor le kéne tiltani a biosban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Drón topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen TV-t vegyek?
- Unihertz 8849 Tank 3 Pro - ezzel lehet vetíteni
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...