Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
humigabi
aktív tag
válasz sabrinho #55257 üzenetére
Az inkább 80, mint 70 (árgépen nézve). A vezetékes csatlakozást biztosan tudja.
Neked egy eszköz kellene a tetőtérbe, egy le a switch közelébe és nagy valószínűséggel megoldva a probléma.
Próbáld meg kiválasztani a neked legjobban megfelelőt, ki kell próbálni, ha nem válik be, 14 napod van, hogy visszaküldd és rendelhetsz másikat.humigabi
-
humigabi
aktív tag
válasz sabrinho #55255 üzenetére
Nem tudom mennyit akarsz rákölteni erre, és az eszközöket hol tudod elhelyezni.
Mai áron 2 db Tp-Link EAP225 outdoor és hozzájuk egy OC200 vezérlő 75eFt.
Már is van egy mesh képes rendszered, (megmarad a modem routered) amit később tetszőlegesen tudsz bővíteni, ha szükséges. Most már tapasztalatból írom, bivaly erősek az EAP225-ök, pedig födémen, vastag falon, betoncserépen kell keresztül tolniuk a jelet.Csak a tetőről a kert felé sugárzónak van "könnyű" dolga, de az el is nyomja a kert végéig (100m)
2x8 SSID-t adhatsz meg, ha akarsz, mindenkinek lehet saját wifije, tetszőlegesen konfigurálva. Az OC200-on rengeteg lehetőség van. Lehet, ha jól el tudnád helyezni a két AP-t, elég is lenne az egész házra. De ez attól is függ, hol tudsz a kábelhez csatlakozni.
Szerintem érdemes lenne átgondolnod.Üdv:
humigabi
-
Topikgazda
-
humigabi
aktív tag
válasz sabrinho #55174 üzenetére
Szia!
Az elmúlt három hónapban csináltam azt, amit te most szeretnél. Napok kérdése és megérkezik az unokám. Mivel az a szoba lesz a "babalak", ahol eddig az összes hálózati eszköz volt, a nyáron ki kellet találnom, hova rakjam a nem kevés eszközt. Sikerült, a szoba alatt lévő garázs sarkába kinéztem egy falra szerelhető rack szekrényt és úgy gondoltam, oda rakok mindent, hogy a ház egyik szobájában se legyen látható hálózati eszköz. Mivel a wifit szóró Syno 1900AC-t is odaraktam, vettem 3db Tp-Link EAP225 Outdoor AP-t és a vezérlésükhöz egy OC200 Cloud vezérlőt. Ezek szórják meshben a wifit, ráadásul az egyiket a tetőre tettem (kert végéig van 2.4-5GHz), a másikat a tetőtéri parapet fal és a tető közé (-30 - +70 fok között működnek), a harmadikat pedig egy az emeletre vezető gipszkartonozott, csöveket eltakaró sarok részbe, befelé (ez ki van bontva egy korábbi hiba miatt, azért tudtam odarakni). Minden AP-hoz vezeték megy, szerencsére ezt fúrás nélkül meg tudtam oldani (padlástérben és meglévő gégecsőben). A rack szekrénybe került minden, kivéve a Huawei B525-öt, azt száműztem a padlástérbe, onnan megy le a kábel a Synoba, arról a vezetékes cuccok és egy switch kapja a jelet, a switch táplálja a három AP-t és az OC200-t is PoE-n és innen mennek vissza az AP-khoz a vezetékek. Így nem kellet azon agyalnom, honnan és hogyan adjak az AP-knak tápot, így 5 eszköz megy egy tápról (nem home eszközök, de az áruk ennek ellenére szerintem teljesen elfogadható, a teljesítményük és az OC200 konfigurálhatósága nekem nagyon tetszik)
Pár kép a történetről:
09/739751_img_20190913_170443_1.thumb.jpg]Üdv:
[ Szerkesztve ]
humigabi
-
Topikgazda
-
félisten
válasz sabrinho #55172 üzenetére
Ezen egy kicsit csodálkozom.
Nálam és az összes ismerősömnél, ahol UPC van, bridge mode-ban megy az UPC-s HGW. Egy saját router mindenben biztonságosabb, szárazabb érzés.
Hogyan dobálná szét a hálózatot, ha nem is érintkezik azzal, hiszen ott van maga a saját router?
A mesh-rendszerek persze beidomíthatóak csak wifire, de ennek nem sok értelmét látom, hiszen ezzel pont a legkrtikusabb részt hagyod idegen eszközön.
Akár két RT-AC66u B1 már jól működhet.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz sabrinho #55169 üzenetére
Nem véletlenül árulna két egységes mesh-szetteket, ugyanis már azok is működnek.
Azt, hogy Nálad mennyi előnyt jelentene, lehetetlen megjósolni.
Vannak pre-mesh megoldások, amik többé-kevésbé működnek, pl. az Asusnál a Roaming Assistant, de egyrészt ezekhez is csupa kompatibilis eszköz kell, másrészt eléggé esetleges a hatásfokuk.
Vannak továbbá kliensoldali megoldások, amelyek azt állítják magukról, hogy ügyesen átjelentkeznek az erősebb wifire.
Ha azonban megbízhatóan működő, hézagmentes váltást akarsz, ahhoz menedzselt hálózat kell, hiszen magának a hálózatnak kell ütemezni a az átadást.
MaCS
-
félisten
válasz sabrinho #55164 üzenetére
Az AP nem hoz létre új hálózatot, minden cím marad a helyén, minden ott érsz el, ahol a központi routerről.
Egy sima AP a fizikai elérés tekintetében különül el az alap wifitől, amit a felsőbb réteg a hálózat használatakor (tehát a csatlakozás után) már elfed a felhasználó elől. (Ezzel egyébként a repeater is így van.)
Ha arra gondolsz, hogy egységes csatlakozású wifit szeretnél (tehát egységes SSID-t), akkor a megoldás valamilyen mesh-rendszer lehet, amiben a routernek és az AP-nak is ismernie kell ezt a szolgáltatást.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sabrinho #55162 üzenetére
Biztosan bennem van a hiba, de nem értem, hogy mit szeretnél elérni.
Családi házban szeretném a hálózat nélküli jelet tovább szórni, sávszélesség osztódás nélkül.
Milyen jel jön hálózat nélkül?
Ha nem osztódik a sávszélesség, és többfelé osztod, akkor az többszöröződik.
Az világos, hogy nem akarsz két külön hálózatot, de miért is lenne két külön hálózatod, ha nem hozol létre?Szóval mit szeretnél megvalósítani?
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest