Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz E.Kaufmann #60998 üzenetére
Vaslemez a szőnyeg alá, a gyerek cipőjének talpára meg mágnest!
mezis
-
mezis
félisten
válasz E.Kaufmann #60996 üzenetére
Általában nem jó ötlet a PC ház "árnyékába" helyezni (csavarni) a WiFi antennákat.
mezis
-
E.Kaufmann
veterán
Két sávos botantennából (majdnem mindegy, milyen nyereségű, de legalább 1.5-2dBi, csak rp-sma és 2.4/5GHz-hez jó legyen) olyat hol lehet kapni kis hazánkban, aminek vagy nagyon vékony a műanyag az "anyája" vagy tiszta fém?
Van egy Gigabyte B450i Aorus lapom, amin nagyon közel vannak az antennacsatlakozók és a gyári lengőaljzatos antenna meg lassan meg fogja adni magát és praktikusabb lenne hátul két pálca.
Ehhez keresnék vékony dugós botantennát, nem baj, ha az egyik kitakarja pl a hangpanelt:[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok! Olyan èrdekes problèmám van, hogy van mostmár 2 laptop, amik nem tudnak rákapcsolódni egx wifi routerre. Látják a gèpek a hálózatot, de nemi malmozás után kiìrja a windows 10, hogy nem lehet kapcsolódni ehhez a hálózathoz.
A sztori ott válik èrdekessè, hogy más laptop/telefonok simán rákapcsolódnak, a dupla csavar pedig az, hogy az a 2 laptop viszont más wifire megint csak rá tud kapcsolódni. Az adott wifi hálózatra vajon mièrt nem? S hogy lehetne megoldani, hogy menjen?
Köszönöm előre is -
-
zsiga68
őstag
válasz milan07 #60989 üzenetére
Azért a kliens is tud furcsa dolgokat produkállni.Nem feltétlen a router hibás.
" Nem működik más eszköz, és az AP mit jelent?" Pl a környéken több router van és a tiéddel ugyanazon a csatornán múködik, ez által zavarok jönnek létre. Ezért kellene valamelyik programmal leellenórizni a csatornák esetleges átfedését. -
milan07
tag
Kb. 2-3 éves, de új korától kezdve ilyen volt. Az elődje szolgált vagy 8 évet, és sohasem volt ilyen gond vele. Nem működik más eszköz, és az AP mit jelent?
Amúgy fateromnál is ugyanez van a 100 megabites nettel, ha wifin keresztül használom. EGy darabig jó, aztán lehal, és csigalassú lesz, néha még a kapcsolat is szakadozik. Mitől lehet ez?? Lehetséges, hogy ennyire pocsék minőségűek a routerek? EGy minőségibbel is lehetne ugyanez a problémám??
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
milan07
tag
Sziasztok! 8 megabites internetünk van, amit vezetéken keresztül mindig tud. Wifin is általában megvan ez a sebesség amikor jó, de általában nem jó. Olyankor kivétel nélkül 1 megabit körüli sebességet mutat. Olyan még sosem volt, hogy 3,4, vagy akár 5 megabittel megy, hanem mindig csak egy adott sebességgel. Szóval két funkciója van, vagy tökéletes, vagy minősíthetetlen. Olyanról is hallottam, hogy megtelik valamilyen memória (kétlem, mert újraindítás után is ugyanolyan pocsék), vagy csatornát kell váltani. Ezekben nem hiszek, kis faluban élünk, sokaknak van telekom-os internetük, szóval nem hinném, hogy annyira túlterheltek lennének a csatornák. Ilyenünk van https://www.pcx.hu/tp-link-tl-wr841n-router-00016256?gclid=EAIaIQobChMI-46K5NTs8QIVFNayCh2vpARNEAQYASABEgKB2_D_BwE . Az elődje is nagyon hasonló volt (szerintem ez egy újított változat), és azzal a router-el soha az életben nem volt még ilyen problémám, mindig tökéletesen szolgált. Na most pl. 10 megabittel tud letölteni. 1 órája indítottam újra a routert, azután ugyanolyan rossz volt, most meg hirtelen jó lett. Miért lehet ez? Lehet a router-el van a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
czanki90
csendes tag
Szép napot az lenne a kérdésem hogy Repeater módban használt e már valaki hasonló [link] kügyüt WIFI kamerákhoz?
Vagy hogy szerintetek müködik e így, a kamerák 2,4 GHz mennek.
Válaszokat előre is köszönöm. -
mezis
félisten
Ha megoldható, minden WiFi AP (router) a szolgáltató modemjéhez (routeréhez) csatlakozzon UTP kábellel.
Lehetne csatlakoztatni egy újabb WiFi AP-t egy "előző" routerhez (switch-hez, WiFi routerhez) UTP kábellel, de a többi Ethernet portjához már csak kliensek (PC, printer,...) csatlakozhat vagy még egy újabb WiFi router, AP, switch.Hurok ne legyen, mert az olyan lenne mint amikor 230V-os hosszabbító elosztókat csatlakoztatnál egymáshoz, de biztos ami biztos, az utolsót még visszacsatlakoztatnád az elsőhöz. Szerencsére 230V esetén nincs erre kész kábel, külön kellene "legyártani", de NE!
mezis
-
krealon
veterán
válasz felsatan #60981 üzenetére
UTP Ethernet hálózatban fontos, hogy egyértelműek legyenek az adatcsomag útvonalak, nem jó ötlet otthoni körülmények között (nem menedzselhető eszközökből) hurkot épÍteni.
Gyors szemléltető példa:
Legyen 3 switch (A, B, C), mindegyik mindegyikkel összekötve (lásd háromszög).Létezik úgynevezett Broadcast (üzenetszórás) tipusú csomag, ami az adott alhálózat minden gépének szól.
A switch-ek ezt minden port-jukon (csatlakzójukon) át továbbítják.Ha egy ilyen beérkezik az A switchbe, akkor tovább küldi B és C switch-be külön-külön, így már 2 broacast üzenet van a hálózaton.
Mivel ez broadcast üzenet B továbbküldi A-nak és C-nek. Hasonlót tesz C is a beérkezett csomaggal.
Így minden küldési ütemben duplázódik a csomagszám, amíg a hálózat meg nem telik ezekkel broadcast keretekkel és semmi más kommunikáció nem lesz lehetséges.Ezt nevezi a szakirodalom Broadcast Storm-nak.
Menedzselhető switch-eknél a hurkok kezelését a Spanning Tree Protocol (STP) hivatott kezelni, azáltal. hogy felfedezi és megszünteti őket.
-
-
felsatan
tag
válasz Gubek-Einste #60977 üzenetére
Köszi!
A két eszközt összekell kötni közvetlenül kábellel? Az nem elég, ha ugyanabba a modembe vannak bedugva? -
Topikgazda
válasz felsatan #60976 üzenetére
A 02 és 07 pontra lenne jó letenni 1-1 eszközt, a 02-es lenne az elsődleges eszköz, a 07-es pedig a másodlagos.
Két Asus AX58U megfelelő is lehetne.
A 02-es pontról kellene egy kábelt visszavezetni a padlásra és onnan átvinni a 07-esre.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
felsatan
tag
válasz Gubek-Einste #60972 üzenetére
Szia!
Ezt a gyönyörű képet csináltam: [link] Egy hozzávetőleges alaprajz, fal anyagokkal, vastagságokkal, wifi jelerősség adatokkal.
Az ára mindennel jó lenne, ha 100e Ft alatt meg tudna állni, de ha ezen múlik a minőség, lehet több is. És persze olcsóbb is A lényeg, hogy működjön. Ne szakadozzon és ne kelljen belenyúlni, mert én nem értek a hálózatokhoz.
A modem valószínűleg maradni fog, mert a meglévő szerződést fogom átvenni a tulajdonostól. A router nem marad, az nem az enyém.
Még annyi, hogy a padlás olyan kialakítású, hogy viszonylag könnyen ki tudok tenni a "végébe" egy eszközt, ami lefed(het)i az egész udvart.
Ha bármi kell még, szólj. -
w.miki
veterán
Digi netet szeretnék megosztani telefonnal.
Kivettük a sim kártyát az mf833v stickből és áttettük egy Alcatel 1s 5024d telefonba. Beállítottam a telefonon hot spot-ként, de amikor notin csatlakozni akartunk valamilyen pin/szám kódot kért nem a beállított jelszót. Jelszó nélküli hotspottal jó. Hogyan lehetne jelszavasan is csatlakozni?
Digi topikból ide tanácsoltak.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
dkess
őstag
válasz Sensation #60970 üzenetére
Szia,
Javaslom emlékezz vissza arra, hogy miért is kéretted át pontosan azt a Digi ONT -ot bridge módba. Több oka is volt - én most csak egyet írok: a csak 2.4 GHz -en 2x2 -es N -es (!!) WiFi ...
Ettől már ne akarjunk semmit, OK? A repeter -t pedig a szótárból is töröljük, hacsak nincsen rengeteg elégetni való pénzed.
Amit lehet nem hangsúlyoztam ki eléggé, hogy a jelenlegi router eladásával is kalkulálj. Akkor jöhet az AiMesh képes páros a helyére ...
-
Topikgazda
válasz felsatan #60969 üzenetére
Adott egy nagy alapterületű (~150m2) földszintes ház padlástérrel, illetve egy jó hosszú kert. A modem (nem wifis) a padlástérben van, ahonna jönnek le kábelek több helyiségbe is.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen típusú a szolgáltatói eszköz?1. Legyen egy wifi router is a padláson és ahol gyenge a jel, oda tegyek jelerősítőt? Vagy legyen inkább két wifirouter a földszinten a ház két végében, amik kábelen keresztül kapják a jelet fentről és akkor jó eséllyel nem is lesz szükségem jelerősítőkre (max. a kertbe)?
Mindenképpen a kábelen összekötött eszközök lennének az ajánlottak.2. Illetve, ha olyan wifi jelerősítőt veszek, amin van UTP kábel bemenet, akkor az közvetlen a modemhez csatlakozik vagy mindenképp kell közbe egy wifi router?
A hálózatban mindig kell egy router módú eszköz!
A szolgáltatók manapság már nem adnak csak modemet, kombinált eszköz osztanak ki amely wifi router is egyben így ha neked is olyan van akkor az is elég lehet.Fontos az egyszerű kezelhetőség. Azt szeretném, hogy ne kelljen wifi hálózatokat váltanom a telefonon, ahogy mozgok a lakásban. Vagy olyan készülékeket, amik segítségével ez észrevétlenül történik meg.
Amit te szeretnél az a seamless roaming amihez vezérelt hálózat kezelés kell, ezt legegyszerűbben mesh eszközökkel lehet elérni.Előre is köszönöm a válaszokat és nem sértődöm meg, ha konkrét márkát, típust javasoltok, mert nem tudom melyik a jó, viszont gondolom az lenne a legjobb, ha minden eszköz ugyanabból a márkának a temrékeiből kerülne ki.
A seamless roaming miatt csak azonos gyártótól származó eszközök jöhetnek szóba.
Mennyi lenne beszerzésre?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Sensation #60970 üzenetére
De arra gondoltam, hogy ez a Digis cuccal lenne a földszinten wifi, az ASUS-t meg felviszem az emeletre. (Cat5e kábel van fent)
De ez esetben csináltathatom vissza a Digivel a bridge módot?
IgenVagy hogy tudom megoldani?
Eszköz beszerzés nélkül csak így. Optimálisabb megoldás lenne egy újabb eszköznek a beszerzése, leginkább Asus-é mivel a jelenlegi is az, erre kétféle lehetőséged van:
1; A jelenlegi marad ahol van és az új lesz a másodlagos, ez esetben egy AC57Uv3 lenne az ajánlott.
2; A jelenlegi menne át másodlagosba és az új lenne az elsődleges, ekkor már érdemesebb lenne egy AX-es eszköz beszerezni az időtállóság miatt (de legalább egy AC65P-t ha nem akarsz/tudsz többet áldozni a beszerzésre). Érdemes volna olyat venni amely már AiMesh kompatibilis, hogy egy másodlagos eszköz csere után egyből AiMesh hálózat legyen kialakítva.+1; Két új eszköz beszerzése amellyel AiMesh hálózat lenne kialakítva, a korábban ajánlott két darab AC57Uv3 vagy újabb AX-es eszköz.
A második lehetőség lenne az ideálisabb.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Sensation
tag
Szia!
Eszembe jutott még valami, és lehet ez lenne a legegyszerűbb és még pénzbe se kerülne. (Nem is értem hogy nem jutott eddig eszembe)
Van nekem ugyebár egy Digis, wifivel rendelkező ONT eszközöm, eleinte csak ezt használtam, de mivel volt ez az ASUS routerem, szerettem volna inkább azt használni, ezért a Digi ügyfélszolgálattal az ONT cuccot bridge módba tetettem. Sajnos az egyik emeleti hálóban valamiért elég gyenge a jel, ezért kerestem első körben valami "jelerősítőt".
De arra gondoltam, hogy ez a Digis cuccal lenne a földszinten wifi, az ASUS-t meg felviszem az emeletre. (Cat5e kábel van fent)
De ez esetben csináltathatom vissza a Digivel a bridge módot? Vagy hogy tudom megoldani?Köszi!
Samsung Galaxy S20 FE (Snapdragon 865)
-
felsatan
tag
Sziasztok!
Adott egy nagy alapterületű (~150m2) földszintes ház padlástérrel, illetve egy jó hosszú kert. A modem (nem wifis) a padlástérben van, ahonna jönnek le kábelek több helyiségbe is. Szeretnék javaslatot kérni, hogy mi lenne a jó megoldás, hogy mindenütt (a kert végében is) legyen wifi. Alapvetően több dilemmám is van:
1. Legyen egy wifi router is a padláson és ahol gyenge a jel, oda tegyek jelerősítőt? Vagy legyen inkább két wifirouter a földszinten a ház két végében, amik kábelen keresztül kapják a jelet fentről és akkor jó eséllyel nem is lesz szükségem jelerősítőkre (max. a kertbe)?
2. Illetve, ha olyan wifi jelerősítőt veszek, amin van UTP kábel bemenet, akkor az közvetlen a modemhez csatlakozik vagy mindenképp kell közbe egy wifi router?
Fontos az egyszerű kezelhetőség. Azt szeretném, hogy ne kelljen wifi hálózatokat váltanom a telefonon, ahogy mozgok a lakásban. Vagy olyan készülékeket, amik segítségével ez észrevétlenül történik meg.
Előre is köszönöm a válaszokat és nem sértődöm meg, ha konkrét márkát, típust javasoltok, mert nem tudom melyik a jó, viszont gondolom az lenne a legjobb, ha minden eszköz ugyanabból a márkának a temrékeiből kerülne ki. -
dkess
őstag
válasz coccolino #60967 üzenetére
Az alapfelállás az volt, hogy egy meglevő router mellé keresett a kérdező repeatert, mely WiFi -n csatlakozna a routerhez. Az első válaszom alapján alapvetően két jobb megoldás is lenne:
- akár azt a repeatert vagy egy második routert UTP kábelen csatlakoztatást követően konfiguráljuk AP módba,
- a fentebbinél jobb megoldás, ha szintén UTP kábeles összeköttetéssel mesh WiFi képes eszközökkel mesh WiFi -t konfigurálunk ethernet backhaul -al ... -
Topikgazda
válasz dethroner #60964 üzenetére
A mobilnet kapcsolaton jobb kattintás --> Tulajdonságok --> Megosztás fül --> első jelölőnégyzetbe pipa --> Megosztom ezzel --> kiválasztani a "Helyi kapcsolat"-t --> Ok.
A router-t pedig simán beállítod Automatikus konfigurációra és a gépből jövő kábel megy a WAN portba. Korábban a LAN portot írtam de így egyszerűbb lesz. A wifi-nél megadsz egy SSID/jelszó párost.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dethroner
veterán
válasz Gubek-Einste #60963 üzenetére
Mit kell beállítani a pc-n és a routeren ha így akarok wifi hálózatot?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Sensation #60960 üzenetére
Inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén tudnak csak wifi hálózatot létesíteni, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Miért az ilyen típusú eszközöket nézted ki?
-
dethroner
veterán
válasz Gubek-Einste #60957 üzenetére
Egy leírást tudsz erről linkelni esetleg?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Sensation
tag
Szia,
UTP összeköttetés megvan.
Két eszközt néztem ki:
[ASUS RP-AC55l
[D-Link DAP-1620]Ezekről mi a vélemény?
Köszi!
Samsung Galaxy S20 FE (Snapdragon 865)
-
dkess
őstag
válasz Sensation #60958 üzenetére
Szia,
Legyen bármi - első körben egy UTP kábeles összeköttetést javasolnék legalább a két emelet közé. Aztán az emeleti cuccot lehetne ekkor AP módba rakni. Minden más amire gondolsz az pótcselekvés és pénzégetés. Persze, ha túl sok van ...
Második körben akár azt, hogy az ASUS RT-AC1200G+ routert lecserélve egy két eszközös AiMesh megoldásra ethernet backhaul -al konfigurálva. Ezek lehetnek különbözőek is. Akár lehet két ugyanolyan vagy különböző router vagy ZenWiFi - vagy akár egy router, egy ZenWiFi párosítás is ... Akár AX -es vonal is ...
-
Sensation
tag
Sziasztok!
Egy wifi repeater-re lenne szükségem, családi ház emeletére, (téglafal, vasbeton födém)
Mit ajánlanátok Diginet1000 és ASUS RT-AC1200G+ routerhez?
Köszi!Samsung Galaxy S20 FE (Snapdragon 865)
-
Topikgazda
-
dethroner
veterán
válasz Gubek-Einste #60955 üzenetére
Vagyis usb stick megy a pc-be, és a pc lan csatijából kábelt a router wan portba?
-
Topikgazda
-
dethroner
veterán
válasz Gubek-Einste #60953 üzenetére
Persze, tudom hogy jobb lenne, de nincs szolgáltató, akinek a vezetékét bedughatnám a routerbe. XXI. század, megállt a szip fejlesztés is, és a falunak abban a részében semmi sincs.
-
Topikgazda
-
dethroner
veterán
válasz Gubek-Einste #60940 üzenetére
Tudom hogy a router lenne a legjobb megoldás, de sajnos nincs semmilyen vezetések net, kizárólag fosminőségű mobilnet van, vagy mégrosszabb minőségű mikro-s net.
Ezért marad egyetlen lehetőségként a digis stickből nyert mobilnet megosztása.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Egy régi TP-Link C2 AC750 routerem van, de lehet itt az ideje egy upgrade-nek.
Van esetleg tapasztalata valamelyikőtöknek a TP-Link AC2300 és AX50 típusokkal? Melyik vajon a jobb teljesítményben, ár érték arányban?Digi FTTH 1000/300-as netem van, ha ez számít.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
m0rd0k
senior tag
válasz Gubek-Einste #60947 üzenetére
Erre én is gondoltam és teljesen egyetértek a leirtakkal.
Ráadásul találtam egy Mercusys MR50G tipusú routert,amit mint márkát nem ismerek,viszont elég jókat olvastam róla. Ez jóval nagyobb hatótávú és komolyabb specifikációkkal rendelkezik mint a konnektoros AP-k és az ára körülbelül ugyanannyi.
Szóval köszönöm,hogy felnyitottad a szemem. A tulaj annyira belém beszélte a konnektoros Repeatert,hogy nem láttam a fától az erdőt. Egyébként még jó tapasztalatom nem volt ezekkel a konnektoros mini AP/Repeater cuccokkal kapcsolatban,pedig használtam párat,azért is kérdeztem rá,hátha valakinek van jó tapasztalata is,ha leteszteltem a fent emlitett routert,mint AP, lehet irok róla ide pár sort.Minden szinten,szinte minden.
-
Topikgazda
válasz m0rd0k #60946 üzenetére
Inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén tudnak csak wifi hálózatot létesíteni, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Ezekbol a kicsi konnektorba dughato AP/Repeaterekből van amelyik megbizható es erdemes megvenni?Esetleg viszonylag jo a hatotav es a sebesseg is? Kabelen kapna meg a routertol a netet mindenkeppen, tehat AP- kent hasznalnam
Koszonom!
Minden szinten,szinte minden.
-
dkess
őstag
válasz Tomi7887 #60943 üzenetére
Ilyen keretből és lehetőségekből (az ONT rossz helyen van jelenleg) a vezetékezés: a muszáj kategória.
Azaz nulladik lépés a vezetékezés - lehetőleg minden szobába legalább. Egyúttal találni egy épkézláb helyet a routernek ami WiFi szempontjából ideális lenne. Most ugye arról semmit nem tudunk mondeni, hogy érdemes lenne-e mesh WiFi irányába elmenni - mivel nem tudunk semmit. Ennyi info alapján felelősségteljesen ezt lehet ajánlani.
-
Tomi7887
aktív tag
Nagyon köszi a választ, és bocs a kezdeti pontatlanságért. A probléma ugy néz ki hogy relative kis területen (mindössze 3-5 méterre a routertől) a jel iszonyatosan hullámzik kb. 1-3 között a 4-ből és gyakran dobja is a kapcsolatot. Ez nagy valószinűséggel azért van mert a router beton elemek árnyékában van a bejárat felett (hullámzást ezzel együtt sem értem). Keret szintjén rászánnék 20-30k között ha lenne olyan megoldás ami legalább stabil jelet visz át.
Gondoltam is h a drótos megoldás a jó, ezért kérdeztem a koax-ot mert az legalább falban van. Ha nem muszáj nem akarok plusz vezetékeket, de ahogy látom muszáj lesz.
-
-
dkess
őstag
válasz Tomi7887 #60941 üzenetére
Hogyan akarod csatlakoztatni a "TPlink AC1200 mesh eszközeit"?
Mesh hálózatot a F668 WiFI -jével értelemszerűen nem tud alkotni (értelme sem lenne semmi). Amennyiben ilyen repeater féle dologra gondoltál, akkor azt nagyon gyorsan felejtsd el. Amennyiben a F668 csak 2.4 GHz -en 2x2 N -es WiFi -jét még teljes erőből t@kön rúgod, akkor abból nem marad semmi.
Persze egy AC1200 -as router pl. AP módban - vagy amennyiben az ONT -ot bridge módba kéred, akkor router módban megfelelő lehetne. Ugyanakkor ahol egy Digi ONT 2.4 GHz -es WiFi -je nem elég lefedettségben ott valószínűleg egy több egységes mesh WiFi megoldás lenne ideális ethernet backhaul -al. Ez persze kicsit zsebbenyúlósabb és a megadott nulla információ alapján felelősségteljesen nem is ajánlható semmi első körben.
A Digi ONT egy db (nincs több) koax kiállásán TV -t tudsz továbbadni. Ezt persze koax splitter -el lehet osztani. Van megoldás koax -on LAN hálózatot kialakítani, de ez is zsebbenyúlós történet ...
-
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok bocs lehet túl hülye kérdésem van. Wifi jelet szeretnék erősiteni, két dolog merült fel. Digi-s F668-hoz lehet kapcsolni a TPlink AC1200 mesh eszközeit? Működhet ez jól? A másik kérdés, hogy az f668-nál vannak coax kiállások, ezeken netet lehet vinni? Valahogy át kellene vinnem a netet a lakás más pontjaiba, ahol nagyon gyenge a jel illetve hullámzik. Köszi minden épitő jellegű kommentet
-
-
Topikgazda
válasz dethroner #60939 üzenetére
De az ő kártyája ver1.5 amit nem tudom miben lehet más, de drivert csak a V1-hez van
Az v1.5-höz jó a v1 driver.Vajon ha működik a driver, képes egy wn841 router-t kiváltani?
Inkább a router-t kellene használni mert a kártya ilyen irányú beüzemelés sokkal macerásabb és nem is biztos, hogy működni fog.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dethroner
veterán
válasz Gubek-Einste #60938 üzenetére
Muter gépén még W7 fut, és ahhoz találtam driver is. De az ő kártyája ver1.5 amit nem tudom miben lehet más, de drivert csak a V1-hez van [link]
Vajon ha működik a driver, képes egy wn841 router-t kiváltani?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Topikgazda
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Asztali pc-be digi-s usb stick viszi az internetet. Ha rakok a gépbe egy tp-link WN551G kártyát, akkor ezzel tudok létrehozni wifi hálózatot?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dkess
őstag
-
core i7
addikt
Sziasztok remélemjó helyen járok. A kérdésem a következő lenne Adott egy TV amit kivetítőként funkcionál (talán power point dia) Oksotelefonról tudok-e adástsugározni rajta ha wifin- keresztül vagy mobilnetről felcsatlakozok a hálózathoz. Tehát Youtuberól akármi kivetítsek rajta valamit? Válaszokat előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
voyi
aktív tag
válasz nrg_52 #60928 üzenetére
Nincs feltelepitve a Killer Software, direkt nem tettem fel, hogy meg veletlenul se kavarjon be... Most csekkoltuk asszony laptopjat, ott fullon megy a letoltes, szoval az en laptopomban lesz a hiba...
Direkt csekkoltam a jelerosseget, siman felmegy 350 fole is, 5-600mbitre is felugrik neha, de ilyenkor is a megszokott 200koruli vagy azalatti letoltes van.
Lehet-e interferencia a laptopomban ami ezt a lassulast okozza? Ez megmagyarazna azt, hogy pl. telomon vagy a nejem laptopjan miert van full sebessegen a savszelesseg.
Esetleg erdemes-e lecserelni a wifi kartyat egy masikra?
Aláírás
-
korren
aktív tag
válasz Gubek-Einste #60930 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlásokat!
(Sajnos kivitelezhetetlen a mérések és képernyőmentések készítése, teljesen távirányítással vásároltatom az eszközt.)
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
Topikgazda
válasz korren #60929 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router-rel lenne használva?Ajánlottak: Asus USB-AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg most vmi ár-èrtèk ajánlott USB Wifi adapter? (Win10)
Kb. 10-12 m -t meg egy tégla falat kéne átlőni 2.4 GHz-en.
N, esetleg A/C szabvány, dual band.
/ezek az egy antennás TP-Link AC300-600 -as csodák vagy egy antenna nélküli N300-as például?/
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
voyi
aktív tag
Sziasztok,
Laptopomban 100-120mbit-el lassabb a letoltes mint a mobiltelefonomban. Jelenlegi internetcsomagomban 350mbit a letoltes, amit a telefonomon nagyon szepen mukodik mitobb ott meg +30mbit-el jobb eredmenyt is mutat. Mig a laptopom ha a fene fenet eszik se megy fel 350mbit-re.
Mind a kartyam mind pedig a routerem is tamogatja az AC vezeteknelkuli szabvanyt, illetve az 5Ghz-et.
Wifi adapter: Killer 1550i Intel Dual Band Wireless-AC (9560NGW)
Router: Virgin Media Hub 4 - TG3492LG-VMBNemtudom hogy mi lehet az oka, mindesetre az alabbiakat mar probaltam semmi valtozas nem tortent termeszetesen:
- frissen feltelepitett windows
- driver ujratelepites, regebbi driver telepites
- DNS cache urites, DNS cim megvaltoztatasaMajd asszony laptopjan is letesztelem.
Lehet-e a laptopomban valamifele interferencia ami zavarja a wifi jelet es ezert lassabb a savszelesseg?
Lehet-e a laptopomban levo wifi kartya defektes es emiatt nem mukodik rendesen?[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
undercover
őstag
Ha half duplex áll akkor reális, hogy 900 ból ami full-duplex csupán ilyen 500-at tudok kihozni.
Ugyanakkor átnézzem a beállításokat és ilyen gyársi visszaállítást talán már csináltam. De mikor megvettem volt egy Fw frissítés, de azóta vagy nem kapott vagy magától frissült amugy.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
dkess
őstag
válasz undercover #60922 üzenetére
Amennyiben "gigás sebbeség" sebesség alatt a vezetékes gigabit tempót érted, akkor szó szerint azt kb. semmi nem tudja WiFi -n. Hiszen az full-duplex gigabit - a WiFi meg half-duplex ...
Ugyanakkor értjük a kérdést. AX50 még tavaly volt nálam bő egy hónapig. 80 MHz -es csatornaszélességgel tud 800 Gbps körül simán (lehet akkoriban az internetem sem tudott éppen több letöltést).
Fw frissítés és utána gyári visszaállítás volt? Utóbbi TP-Link -nél nem annyira lényeges, de nem árthatunk vele ...
Aztán azt nézném meg, hogy az AX (WiFi 6) engedélyezve van a router fw -ben? Aztán főleg amennyiben nincs 160 MHz csatornaszélességet támogató eszközünk WiFi -n, akkor a csatornaszélességet 80 MHz -re állítanám.
-
zsiga68
őstag
Nézd meg a laptop wifi részénél a kapcsolódás sebességét. Nálam pl 433.3 Mb/s
-
SP4C3
veterán
Mivel konkrét tapasztalatom nincs ennyire új eszközökkel, így csak annyit fűznék hozzá: A WiFi ilyen, AC szabványnál hasonló sebességeket mértem, elméleti 8xxMbps-hoz képest elégedett voltam. Ami wireless az ilyen.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
undercover
őstag
Üdv! Lenne egy wifis kérdésem
Van egy AX50-es TPlink routerem.Az elvileg tudja a gigás sebbeséget jól gondolom wifin keresztül?
Egy telekomos routerhez kapcsolódik és egy újabb Asus Zenfone 8-on mégis ilyen 500-as sebesség van wifin pedig vezetékesen jön 900 a laptopon. Jah ez a közvetlenül 1 méteres körzetében van.
Ez normális vagy valami rosszul van beállítva?
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Topikgazda
-
Doky586
nagyúr
válasz thunfish #60911 üzenetére
"Csak lusták átváltani manuálisan egyik wifiről a másikra."
Miért kéne ilyet tenni..? Ha az egyik alól kifogy a térerő automatikusan átvált a közelebbire. Ha ezt mégse tenné meg akkoris elég egy wifi ki + be kapcsolás (pl a telefonon). Ennyi.
Webezés, internetrádiózás meg se érzi. -
acsati
aktív tag
válasz MaCS_70 #60909 üzenetére
Milyen részletekre lenne szükség. Sajnos nem vagyok nagy guru a témában. Egy Gigabyte B450M S2H alaplapom van, router típusát sajnos nem tudom megmondani. (Upc előfizetés)
Ha néha játszom online, akkor nem is érdemes a wifi-s megoldást erőltetni?Csak láttam, hogy van olcsóért usb wifi stick, meg drágábbért antennás kártya is alaplapra, ezek közül nem tudom, hogy melyik milyen használatra ajánlottak.
-
félisten
válasz acsati #60908 üzenetére
Ha megosztanád a részleteket, esélyes lenne, hogy tanácsot tudjunk adni.
De általánosságban elmondható, hogy a wifi soha a büdös életben nem lesz olyan jó, mint az Ethernet. A kérdés az az, hogy Számodra elég-e a wifi tudása.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
PC-n mivel tudnám helyettesíteni az utp kábelt? Költözés miatt messzebb fog kerülni a routertől és szeretném, ha Wifin csatlakozna hozzá. Mi ajánlott beszereznem hozzá, hogy stabil internetkapcsolat legyen vezeték nélkül is? -
félisten
A vályogról tudjuk, hogy komoly wifigyilkos, de az ajtókban vélhetően meglesz a váltási lehetőség. Az AP-vel el nem látott helyiségek persze neccesek lehetnek, de ugye nem jó minőségű, hanem éppen csak fenntartott kapcsolatra van szükség a váltáshoz. (Amúgy meg ilyen helyzetekben szinte nincs is jelentősége, hogy a rossz kapcsolatot visszük-e tovább, vagy újra csatlakozunk...)
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
thunfish
friss újonc
Sziasztok!
Elég bonyi a helyzet, amit meg szeretnék oldani. Agyalok már régóta rajta, hogy hogyan lenne a legjobb, legolcsóbb, legegyszerűbb. Olvasgattam sok mindent, de nem igazán jutottam dűlőre. Legfőbbképp az eszközöket illetően. Ebben kérném a segítségeteket.
Parasztházról van szó, jó vastag vályog falakkal, nádszövetes vakolattal.
3 helyiségben kellene wifi roaming-ot tudó kialakítás (3db AP).
1 helyiségben csak egy wifi router, ami AP is és lehessen további kábeles csatlakozás is.(itt nem kell roaming)
Ez idáig 4 eszköz és mindegyiknek tudok húzni utp gerincet.
A műveleti központ, ahonnan minden kábel kifut, az a főzőfülke eldugott sarka. Itt tudok most kialakítani olyan csövezést felfelé a padlásra, hogy innen minden irányba tudok kábelt húzni.
Ebben a helyiségben nem kell wifi. Ide egy sima vezetékes routert gondoltam, ami fogadja a bejövő ISP-t és ebben lenne kialakítva az elgondolásom.
Szóval van olyan gyártó, akinek az eszközeivel össze lehet dobni egy ilyen hibrid hálózatot?
Mikrotik és Ubiquiti-nél egyszerűbb és SOHO eszközökkel?[ Szerkesztve ]
-
féldekás
senior tag
válasz Gubek-Einste #60902 üzenetére
Lehet lejjebb adok az igényekből.
Asus-1200GU routerem van, egy szobában az asztali géppel.
Ez 867Mbps-ot tud 5Ghz-en, tehát egy ilyen vevő is elég lenne. Linux támogatás fontos. Szomszéd wifi jelek átjönnek a házba.
Este megnézem telefonnal a wifi analyzert.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz féldekás #60901 üzenetére
Milyen router-rel lenne használva?Ami szóba jöhet: TP-Link Archer TX3000E vagy Asus PCE-AX58BT
Alternatív megoldás az lenne, hogy veszel egy PCIe kártyát amelybe be lehet rakni egy normál wifi kártyát és azt használod.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Milyen PCI-e hálózati kártyát ajánlanátok?
Asrock B450M Steel Legend microATX alaplapom van.
Felső PCI-e slotban van a videókártya, az alsó slot látszik, de elég szűkös a hely.
8-10ezer Ft a határ.
5Ghz-et tudja, illetve 2-3Gbitet vezeték nélkül, linux támogatottsága legyen. Bár nem biztos, hogy lesz ilyen gyors netem, az nem annyira fontos.
A LAN-on lévő érték mitől függ?
Egyelőre vezeték nélkül, de később 2-3 éven belül tervezem behúzni az utp-t a fix készülékeknek meg esetleg 1-2db AP-nak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest