Új hozzászólás Aktív témák

  • WD40

    aktív tag

    Szép jó reggelt ( :) ) mindenkinek!

    Volt ez a gép:

    Asus P5E-VM SE lap
    Integrált VGA van használatban (Intel G35)
    E5200 proci
    2Gb Geil Value memória
    40Gb IDE winyó
    Acer monitor 1440*900 natívban, (D-sub van csak rajta)

    és annyi változott, hogy a 40-es winyó ki lett cserélve egy szintén IDE-s 160-as Seagate-re, ajándék gyanánt.

    Minden szép és jó volt, felment rá az XP prof (32 bites), ugyanaz a lemez (eredeti), minden ugyanúgy, csak a winyó nagyobb.
    Ott kezdődött a gond, hogy a francnak sem lehetett 1440*900-as felbontást beállítani. Driver természetesen fent, monitor inf fájlja is fent. Szélesvásznú felbontás nem létezik. 1280*1024 után rögtön 1600*1200 jön. Üzemmódoknál sincs 1440-nel kezdődő felbontás.
    Eddig ugyanez a monitor ugyanezzel az XP-vel, driverrel és géppel ment normálisan. Újabb/régebbi driver nem oldotta meg a problémát, SP3 sem.

    A második, nagyobb probléma, hogy hang sincs. Az a Realtek driver, amivel másfél órája gond nélkül működött, most nem telepíthető, semmitmondó hibaüzenetekkel, 0-ás hibakóddal.
    Szintén próba másik driverrel, de semmi. Eszközkezelőben sárga felkiáltójeles ikon, ha rákattintok az Illesztőprogram frissítésére, nem történik semmi!
    Néhány próbálgatás, restart, stb.. semmi változás. Se felbontás, se hang, boldog karácsonyt...
    Winfos újrahúz, hátha talál valami drivert így magában a hangkártyához, és hát mondanom sem kell, ugyanaz történt, mint amit leírtam fent.

    Röpke 5 óra múlva én feladtam, most kérnék segítséget, hogy mi lehet a probléma, ha csak egy retkes winyó lett cserélve a gépben?

    [ Szerkesztve ]

    Az analog világ utolsó (?) harcosa.

Új hozzászólás Aktív témák