Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
csak félig-meddig tartozik a topichoz, de talán találkozott már valaki ezzel a "problémával".
Korábban Microsoft billentyűzetem volt, sokat használtam rajta a számológép gombot.
Megnyomtam, megnyitotta és azonnal számoltam a numerikus billentyűkkel.
Cseréltem a billentyűzetet Logi MX Keysre, amin szintén van számológép; megnyitom, megnyitja, DE nem aktív az ablak, hanem a háttérben marad, maunálisan kell előtérbe hozni és csak úgy tudom használni.Hogyan lehetne ezt kiküszöbölni, mert rettentő bosszantó hiányosság...
-
zetecR
addikt
válasz tordaitibi #141681 üzenetére
Szétnéztem, nem találtam semmit; viszont beugrott, hogy magyar Win lett telepítve, de majd megbolondultam tőle és feltettem az angol nyelvi pakkot.
Lehet, hogy az kavart össze valamit.
Úgyhogy újra raktam angol Win + magyar billentyűvel és most már jó. -
zetecR
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #141676 üzenetére
Első körben megfordítottam a dolgot; egyik, a lakásban lévő, szintén WIn 10 Pro-s gépre rádugtam az MS billentyűzetet és tökélesen műkdik az ö billentyű.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
friss telepítésű Win10 Pro az "ö" karaktert csak hosszú lenyomásra hajlandó írni.
Eredetileg egy Microsoft Wireless Desktop-pal tűnt fel.
Azt cseréltem egy Logitech wirelessre, nagy meglepetésemre ugyanazt produkálta; majd kíváncsiságból egy USB-s Microsoft Natural Keyboardot is kipróbáltam és ugyanaz az eredmény.Minden más tkéletesn működik.
Mitől lehet???
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
adott (volt) egy belakott Windows 10 Pro.
Ryzen 5 3600 (6 mag/12 szál) procit kicseréltem Ryzen 7 5700G-re (8mag/16 szál).
A win szépen felállt, műkdtt, stb; aztán kíváncsiságból ránéztem a feladatkezelőre és látom, hogy csak 6 magot lát az OS. CPU-Z-is.Rákérdeztem a CPU topicjában és azt a tanácsot kaptam, hogy nézzem meg msconfigban a processzorok számát.
12 volt kijellve, kivettem a pipát, azóta nem indul a rendszer.
De annak a kollégának sem, aki a tanácsot adta; kíváncsiságból ő is kipróbálta a saját windows-án.Vissza lehet varázsolni az életet valahogy a rendszerbe?
-
zetecR
addikt
válasz King Unique #128866 üzenetére
AOMEI Backupper.
Több pont ugyanolyan gépem van, nem szeretném egyesével telepítgetni, driverezni, stb; kb 20 gépet klónoztam már pont ugyanígy, egyiknél sem volt probléma.
Igen, a régi HDD el lett távolítva, az új HDD-ről történne a rendszerindítás.
Gyorsindítás nincs, régi HP 8000 SFF gépekről beszélünk.
BIOS/UEFI beállításai elvileg pont ugyanazok. -
zetecR
addikt
Sziasztok,
egy friss telepítésű Win 10 Pro-t klónoztam egy másik HDD-re, és az új HDD-ről nem hajlandó bootolni a rendszer.
Bal felső sarokban villog a kurzor és semmi.
A Windows telepítő nem tud a javításával semmit kezdeni.
Az érdekesség, hogy az a Win 10, amit klónozni szeretnék is már egy klónozott Win 10, tehát magával a klónozási folyamattal nem kellene problémának lennie, valami mégsem az igazi.Hol lehet a bibi?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
vagy egy TP-LINK USB-s WiFi stickem, ami a TP-LINK ügyfélszolgálata szerint nem megy Win10 alatt, nincs is hozzá driver, azonabn egy Win10 Pro-s gépemen azzal netezek...
Viszont nem találom a drivert, amivel annak idején feltelepítettem.
Ki tudom nyerni valahogy a feltelepített drivert, amivel reinstall után ismét be tudom izzítani? -
zetecR
addikt
Sziasztok,
kb 2 hete kínlódok a 1607-tel.
Mindig azt jelzi, hogy Win Update available, szépen frissít, újraindul és újra ott van a frissítési lehetőség.
Hibakód nincs, idegbaj van.Mi a teendő?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
van otthon egy működő HomeGroup-om, két asztali gép win10-zel látja egymást.
Most üzemeltem be egy laptopot (HP 8470p), se WiFi-vel, se kábelen nem csatlakozik a HomeGrouphoz.
Eljutok odáig, hogy megadom a jelszót, a zöld csíkocska fut balról-jobbra, és semmi.
Már néztem Firewall kikapcsolással is, időzónát is egyeztettem, nincs több ötletem.Persze a Troubleshooter nem talál semmit...
Mit kellene megnéznem?
Előre is köszi.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
a Bluetoothnak nincs olyan beállítása, ami lehetővé teszi azt, hogy ha telefonról küldök hangot/képet a PC-re, akkor ne kelljen minden alkalommal Receive a file-t kattintani? Tehát egyszerűen csak Küldöm, a PC pedig automatikusan fogadja?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
soha nem kapcsolom ki a gépem, mindig Sleep módban várja a reggelt.
Azonban mióta Win10-re frissítettem állandó gondom van az Update-tel. Éjszaka felébred, updatel és nem megy vissza aludni, hanem ébren marad.
Semmiféle jelzés nincs, hogy egyáltalán frissített (csak a Win ikon - jobb egérgomb - Restart vagy Shut down-nál jelenik meg az update) és nem találok beállítást arra sem, hogy ne önállósítsa magát frissítés ügyben.Van erre valami megoldás?
-
zetecR
addikt
válasz Stauffenberg #26356 üzenetére
Nekem hasonló problémám van a tálcára tűzött Explorer mappákkal.
Hiába tűzök ki bármilyen létező mappát, rákattintok és nem történik semmi. 7-en, 8.1-en hibátlanul működött... -
zetecR
addikt
Sziasztok,
a tálcán lévő File Explorerre jobb egérgombbal kitűztem néhány mappát + a D: meghajtót.
Azonban a D: meghajtón kívül semmit sem nyit meg, tehát hiába kattintok mappa névre, semmi sem történik.
Mi erre a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Elemlámpa, zseblámpa
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Honda topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Parfüm topik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest