-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #140078 üzenetére
Windows 10, version 21H2 Known issues
Megnézed érint-e a listában az a pár dolog, ha nem, akkor nincs miért aggódni. + Ha 2004 / 20H2 / 21H2 rendszerről történne az upgrade 21H2-re, akkor az kb. semmi, csak egy kis méretű enablement package, ami csak aktiválja a havi kumulatív frissítésekkel 2004 / 20H2 / 21H2 verzióban már amúgy is meglévő 21H2 funkciókat és ennek okán a nagyon gyors telepítés + újraindítás után átváltja a rendszert az utóbbira, szükség esetén utólag könnyű eltávolítani a vezérlőpultban és ezzel visszaállni az előző verzióra, stb.
Az meg szvsz eléggé egyértelmű a gépház Windows Update menüjében, hogy melyik a Windows 10 21H2 és melyik a Windows 11 funkciófrissítés.[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz tibaimp #141056 üzenetére
Igen! Nálam alaplap csere után (Asrock Z590 chipset) a win nem látott LAN vezérlőt. A kapott CD sem volt jó! A gyártó honlapjáról leszedett lett a befutó! De ugye hálókártya nélkül kellett egy másik gép amivel lebányásztam. Kellet a chipset driver is! A win saját "univerzális sz@ra" semmire sem volt jó. Ráadásul folyamatosan a neten akart keresni hálókártya nélkül
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Geth
veterán
válasz tibaimp #142383 üzenetére
Nem "választható", hanem választható
Én nem tapasztaltam egyik rendszeren se negatív változást.
Azért választható, mert feb 15-én szórták ki, és ami nem "patch kedden" (hónap 2. kedd) jön ki, azok választhatóak.
Btw, ma van patch kedd, este 7 után jön új frissítés, abban (kumulálva) benne lesz ez is (és ez az új frissítés nem választható lesz).[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #142383 üzenetére
A választható frissítésekre vonatkozóan egy korábbi válaszban le lett írva a lényeg. Ahol ha eddig nem telepítetted a múlt havi "C" kumulatív frissítést, akkor már kb. felesleges, mivel ma van patch kedd és 19 órától elérhető az e havi "B" kumulatív frissítés, ami tartalmazni fogja a múlt havi "C" kumulatív frissítés javításait, újításait is. + Ha a telepítsük / ne telepítsük az amúgy is csak választható "C"-t ekkora kérdés, akkor inkább nem kell telepíteni és marad a "B", ami utóbbi viszont kötelező.
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #143292 üzenetére
• System Restore Point in Windows 10
• Where are System Restore Points stored? How to view Restore Points in Windows 11/10?Megjelenik, a System Volume Information nevű rendszermappában, amihez alapértelmezetten nem lehet hozzáférni, max. rendszergazdaként a rejtett és védett rendszerfájlok megjelenítésének engedélyezése után + megfelelő NTFS hozzáférési engedély - amit csak egy megtekintés miatt nem javasolt elpiszkálni az adott mappánál - birtokában.
Egyébként miért kérdezed?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #143294 üzenetére
Aminek nem feltétlen a Windows-frissítésekhez van köze mint egy ottani hozzászólásban is írták, a KB5005463 számú frissítés pedig csak a PC állapot-ellenőrző alkalmazás a Windows 11 kompatibilitáshoz kapcsolódóan.
A rendszer-visszaállítás használatánál a régi visszaállítási pontok idővel törlődhetnek és újabbak jöhetnek létre azok helyett. Vagyis ha fix mentés kell egy adott állapotról, akkor javasolt az előbbi mellett / helyett komplett rendszermentést készíteni egy képfájlba.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #143464 üzenetére
Az általános javítási, helyreállítási lehetőségeket és módszereket illetően lásd egy másik válaszban leírtakat, amik használatához értelemszerűen a Windows 10 telepítőjét kellene bebootolni pendrive-ról, ha a helyi meghajtótól (pl. belső SSD) nem bootol a rendszer.
"hogyan lehet egy korábbi állapotot visszatölteni"
Ha be volt kapcsolva a rendszer-visszaálítás és volt visszaállítási pont, vagy készült komplett rendszermentés, vagy ha esetleg a legutóbbi frissítés okozott gondot akkor értelemszerűen annak eltávolításával. Egyéb esetben viszont nyilván kb. sehogy.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz tibaimp #143464 üzenetére
Elmentem megnéztem a hibajelenséget.
A Win10 valóban nem indult el, csak újraindult a gép. Az Advanced beállításoknál eltávolítottam a frissítéseket, amit felkínált. Nem tudom végül is mi segített, mert a BIOS-t is állítgattam, de végül bott-olt a win.
Ráindítottam egy Frissítést és a KB5013942 frissítés közölte újraindulás után, hogy a telepítése sikertelen volt, így visszaállt a telepítés előtti állapot.
Megnézve a frissítési részen, ez a kép fogadott:
Most, így működik a Win, boot-ol rendesen, de ez mi lehet?
Esetleg valaki találkozott már ilyennel?A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
King Unique
titán
-
-
tordaitibi
veterán
válasz tibaimp #146790 üzenetére
Azzal a játékkal ami létrehozta, nálam a SonyPS emulátor nyitja ezeket ha ilyen formátumban vannak.
A bin a lemezkép a cue meg megmondja mi hol van benne de enélkül is szokott működni.
A Daemoon tools esélyes ha megmutatod neki a cue fájlt és a hozzátartozó bin ugyanabba a mappába van.
Csak azt nem tudom honnan lehet manapság W10kompatibilis Daemoont leszedni ami nem ransom és bloaware szennyáradatot zúdít a gépre. -
Tamy
senior tag
válasz tibaimp #146795 üzenetére
Van egy Virtual CloneDrive nevű program is, én már 7 alatt is azt használtam inkább a vége felé, pont a fent említett okok miatt. Nem tudom létezik-e még (nem kerestem rá), vagy mennyire frissítik, de egy próbát esetleg megér.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #151481 üzenetére
• Ugyanazon PC-re ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás újratelepítéséhez és aktiválásához nem kell a termékkulcsot manuálisan újra megadni, mivel a már meglévő digitális licenccel eleve automatikusan aktiválódni fog az ahhoz tartozó Windows 10-kiadás, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. Ami akkor is igaz, ha Windows 10 Home / Pro kiadással előtelepített a laptop és az UEFI-ben van tárolva a termékkulcs (UEFI OEM Key).
• Kiolvasni a termékkulcsot meg amúgy is felesleges, mert digitális licencnél csak az általános termékkulcsot lehet kiolvasni, ami csak telepítéshez használható, ellenben aktiváláshoz nem.
Kivétel max. az, ha a BIOS/UEFI-ben van tárolva Windows 10-zel előtelepített laptopnál az OEM termékkulcs, akkor lehet azt kiolvasni, lásd egy másik esetnél leírtakat. De igazából akkor is felesleges, mert akkor szintén automatikus aktiválás lesz ugyanazon Windows 10-kiadás újratelepítésénél az előző pontban leírtak értelmében.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #151484 üzenetére
A Windows 10-zel előtelepített laptopnál az OEM licenc alapesetben csak azon a laptopon használható, másik PC-n lévő Windows 10 aktiválásához értelemszerűen új licencet, új termékkulcsot kell vásárolni.
Viszont mióta digitális licenc van, Microsoft-fiókhoz kapcsolható digitális licenc, telefonos újraaktiválás, stb., azóta rugalmasan megoldható az újraaktiválás jelentős hardvermódosításnál, sőt akár OEM licenc esetén is. Tehát a felsoroltak valamelyikét ki lehetne próbálni, aztán kiderül, hogy működik-e vagy sem az asztali PC is az aktiválás.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz tibaimp #153027 üzenetére
Az idők folyamán változott az ajánlott mérete, sőt az indexe is.
Gondolom a migrációt nem tudták megírni minden létező csillagegyüttállásra (pl. további partíciók, nincs hely shrinkelni, stb.), előfordul.
Én inkább tipikus IT szituációként tekintek erre is (de megyek is vissza egy elbaltázott linux telepítést megkalapálni. Tipikus linux... ) -
R3nts
senior tag
válasz tibaimp #153027 üzenetére
Viszont a hiba felléptekor a user által kézzel megadott recovery partíció méretének növelése SEM orvosolta sok esetben a hibát - ez szintén benne van az angol nyelvű találatokban... szóval én úgy hagytam, és megvárom a hiba javítását a MS-tól. Nekem másodjára sem ment fel amúgy...
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #153525 üzenetére
Technikailag még működik és használható a beépített lemezkép létrehozó eszköz, de már évek óta nem fejleszti a Microsoft és inkább külső programot - pl. AOMEI Backupper, Macrium Reflect, stb. - javasolnak helyette, ami pl. ezen útmutató elején is le van írva.
"System Image Backup (SIB) Solution has been deprecated
Microsoft recommends that users use full-disk backup solutions from other vendors." -
Borisz76
veterán
válasz tibaimp #154652 üzenetére
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35
Netes frissítési lehetőség.
Figyelj a 2. képen látható BING-re....ha kell akkor OK.
Ha nem kell, akkor pipa ki !
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest