Új hozzászólás Aktív témák

  • Sztlaci

    aktív tag

    válasz King Unique #37272 üzenetére

    Ne keverjük bele a vírusirtó és egyéb dogokat.
    Az XP-óta a szar a winek USB kezelése.

    Sajnos tízből hatszor nem engedi a leválasztást. Azóta, - vagy tíz éve - én is leszoktam a leválasztásról.

    SOHA NEM okozott problémát. Kivárom, hogy biztos ne legyen adatforgalom és kihúzom.
    Nem a felhasználót kell okolni és fikázni, mert szar a winfos.
    Igyekszem adatforgalmi leddel rendelkező USB-t venni de egyre ritkább, Win meg egyre szarabb.

    Más: Megjelenés óta használom a WIN 10-est. A legutóbbi frissítés óta megszűnt a képernyő kikapcsolása leállás előtt, talán tényleg leálláskor kapcsol ki. Viszont egyre lassabban indul. Telepítés után 18 másodperc volt a boot, most 56 másodperc.
    A belassulást a Win fennállása alatt nem tudták megoldani. "Ügyesek" Félévente ezt is újra kell pakolni, hogy ne lassuljon be.
    18 gigával foglal több helyt mint telepítés után, ez is maradt a régi, folyamatosan hízik, tele szemeteli magát, adatokat gyűjt amit a felhasználó nem lát. Linux alól kutakodva érdekes dolgokat lehet találni, rögzíti pld. a böngészési előzményeket és a rejtett helyekről nem lehet törölni, mert hivatalosan nem létezik. Gondolom az ilyen rejtett adatgyűjtés miatt hízik folyamatosan. Ha valaki azt hiszi törölt valamit, az csak akkor, ha mély formázta az adathordozó.

    Olyan mint az Office. Pakoljatok tele képekkel egy doksi, mentsétek, majd töröljetek képeket, a képek eltűnnek, de az állomány mérete marad. Nyisd meg Linux alól OpenOfficel, jé ott van minden törölt kép. Csak megcímkézi hogy törölt. Na ennyit a winről muszáj így elfogadni. ez van.

    Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

Új hozzászólás Aktív témák