- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Windows 11
- Windows 10
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kérdéseket vet fel, hogy adatközpontok épülnek az erőművek mellé
- DIGI internet
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- AliExpress tapasztalatok
- Béta iOS-t használók topikja
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok! A Windows nemrég frissítette magát, és eltűntek a hálózati adapterek tök random, nem tudtam netre csatlakozni. Újraindítottam a gépet, de a Windows többé már nem állt lábra, állandóan bootolásnál kékhalálozott, ezzel a BIOS-t is megőrjítette. Aztán elindult az Automatikus hibajavítás, ami nem tudta azonosítani és megoldani a hibát. Ezért egy régebbi biztonsági mentést tettem vissza a gépre. De azóta a BIOS teljesen meghülyült. A POST 200-300 másodpercig tart, van hogy el sem indul első bekapcsolásra a laptop.
Hardveres hibára nem gyanakszom, mert 2 RAM modult egyesével kipróbáltam, SSD-t is kiszedtem és helyére HDD-t raktam, illetve egyéb tesztet is elvégeztem. CMOS reset is volt, nem segített semmi.
Mi lehet a hiba? Mivel csak ez a 1 gépem van, a tanulásban is hátráltat.Szerk.: Még annyi, hogy a mentés sima Windows 10, nem a 1511-es update, de a tönkremenetel pillanatában már egy ideje 1511-es volt a Windows. Most viszont hiába megyek a Windows Update-be, nem találja, nem tudok 1511-re frissíteni. Csak pár frissítést töltött le, a szenvedés van ezzel is. Eddig nagyon elégedett voltam a Windows 10-el, de egyre nagyobb gyomoridegem van már miatta.
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
-
netpeti98
addikt
válasz Sátán44 #37106 üzenetére
2 lehetőséged van: vagy az Ezt az eszközt szeretném frissíteni opciót és ekkor magának azonosítja be, vagy letöltöd vele a megfelelő nyelvű és architektúrájú ISO (32 vagy 64 bit). A legfrissebb ISO-ban már benne van a Home és Pro változat is, frissítésnél magának kiválasztja, hogy melyik kell neki.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Úgy döntöttem, hogy kipróbálom a win10-et, de nem automatikusan szeretném frissíteni win7 Pro-ról win10 Pro-ra hanem az MS-en keresztül Media Creation Tool-al.
Kérdésem az lenne, hogy honnan lehet tudni hogy a lehetőségek/verziók közül melyik a win 10 Pro? Valami kódja van vagy ki van írva a Professional?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
alfa20
senior tag
ha emlékeim nem csalnak, akkor ha Pro-ról frissítesz, az lesz a W10 Pro ami mögött nincs semmi, azaz 'Windows 10', a többi az 'N'-es vagy 'Home' és asszem még talán 'Home N' van.
legalábbis nálam mintha így lett volna utoljára[ Szerkesztve ]
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
sz.j
nagyúr
válasz netpeti98 #37111 üzenetére
Srácok, mindnyájatoknak köszi az infót!
De lenne még egy kérdésem ...(megkérdezem bár szinte biztos vagyok benne hogy nem ...)
A win7 játékai között lévő sakkot (ChessTitans) át lehet valahogy menteni a win 10-re?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Pokesz007
senior tag
Örököltem sajnos egy gépet.....
Azt írja h a licenc lejàr màjusba.
Most pro verzió van rajta.
Miutan lejar a licenc feltudom rakni rà a win10home verziót?Gondolom buheralva van az os.
Vettünk egy eredeti win7homet.️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
westlake
félisten
Play nice!
-
Tesztelo.hu
senior tag
Live Mailben és Skype-ban is azt tapasztalom, hogyha egy képet szeretnék megnézni, akkor mindig előjön az az ablak, amiben megadható, hogy mi nyissa meg. Hiába jelölöm be alul, hogy mindig ez az app nyissa meg, akkor is.
Ha a fájlkezelőből vagy Total Commanderben nyomok egy jpg-re, akkor nem jön elő az ablak, hanem megnyílik a képnézegető.
A Live Mail és a Skype miért csinálhatja ezt? -
Popes
őstag
válasz westlake #37121 üzenetére
Nem kötekedni akartam csak jó tudni hogy honnan származik. Valóban nagy segítség egy megbízható forrásból származó integrált telepítő a felhasználóknak de nagyon sok ellenpélda is van. Csak azért kérdeztem hogy tudja aki használni akarja hogy honnan is származik.
Deus ex machina
-
Shaza
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak hogy a Windowsba a számok(néhány más karakter is) halványabban jelennek meg mint a betűk?
Próbáltam a Cleartype-al ,de csak még rosszabb lett.
Köszi! -
Odin89
csendes tag
Kérdésem lenne.
Win10 pro van az egyik gépemen, amin egy régebbi alkalmazás is fut. Fix méretű 800x600-as ablaka van, tehát nem méretezhető. Mióta 24" FHD monitort kapott a gép ez az alkalmazás még az 1/4 képernyőt sem fedi le, kicsik a betük.
Van arra lehetőség hogy csak egy alkalmazást nagyítsak fel? Miközben más alkalmazások nem változnak meg és marad az FHD képernyő felbontás? -
kukulec
őstag
helló, két problémám van: az egyik, hogy a gép 16 gb memóriából 6,95-re írja, hogy használható. a másik, hogy tegnap óta a kép körül vastag csík fut körbe, és hiába van full hd-ra állítva a kép, fekete keret van, és minden más összezsugorodott. ezeken hogyan lehetne segíteni?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
prolad
addikt
Miért javítja át a windows a szöveget, amit írok? Pl. lesz helyett less és ilyenek.Angol nyelvű a win, autocorrect ki van kapcsolva a typing résznél a beállításokban.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, tegnap előtt nyugodtan netegettem mikor hirtelen, egy érdekes de a gépemen nem új grafikai bug jelentkezett.. A kép kb középen ketté osztódott s a két oldal helyet cserélt... Ami viszont új az az, hogy ujraindulás után a login screen helyett egy zöld kpernő fogadott amivel semmit nem lehetett kezdeni... többszöri újraindítás után azt tapasztalam, hogy ez néha nem zöld hanem fekete... Újra akartam installálni a windowst de addig nem engedte, amiíg nem formáztam minden partíciót arról a hdd-ről.. Valami olyasmit írt, hogy azon a vinyón MBR tábla van és az UEFI rendszerek csak GPT partíciókra telepíthetőek... Na de azóta 2x is újratelepítettem a windowst s mind a 2x azt tapasztaltam, hogy x idő után ismét jelentkezik a zöl képernyő.. akkor is ha nem kapcsolom ki,... Először azt hittem, hogy a videókari ment el (legalábbs részben, ha lehet iyet) de az a helyzet hogy a biosban annyit ücsöröghetek amenyit akarok.. Valami ötlet?
"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
adamklein94
csendes tag
válasz kemkriszt98 #37131 üzenetére
driver
-
kemkriszt98
tag
válasz adamklein94 #37132 üzenetére
De nem tudok drivert telepíteni, ha a windows telepítés után 1-2 percel megjelenik a probléma.. egyik alkalommal ott hagytam a driver boostert, hogy csinálja adolgát s mire visszajöttem zöld volt
"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
*Ropi*
félisten
válasz westlake #37125 üzenetére
Én sem, de ha (régi) 32 Bites egy gép, akkor kénytelen az ember azt rátenni. Ha nincs rá időd és kevesebbet vesz igénybe, akkor megköszönném, ha PÜ-ben elküldenéd a "howto"-t: megcsinálom, hogy nem kelljen Téged terhelnem vele.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
ablack
senior tag
Üdv,
Miért van az hogy a Windows Áruház a tényleges sávszélességem kb 20%-val tölti le az alkalmazásokat?
Lehet valahogy ezen állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A Windows 10 mindig jelzi,hogy frissíteni kellene valamit az Asusnak.Frissítem is,de valami nem lehet okés ,mert mindig újra akarja tenni.Már ezt csinálja pár hete.
Mi lehet a gond?Köszi[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
kemkriszt98
tag
válasz adamklein94 #37132 üzenetére
Nos.. valahogy sikerűlt beimátkozni a gépet safe mode-ba s ott driver boosterrel frissítettem a drivereket ... ez nem segített, úgyhogy ugyan azzal a progival kitöröltem a drivert.. na most már lehet használni a gépet de nem enged csak nagyon kis gagyi felbontásban meg ilyenek.. viszont nem tudom feltelepíteni a drivert.. az eszközkezelőben valami Microsoft base video driver jelenik meg.. az amd sitejáról leszedtem ezt az autdetect cuccot de az azt írja nincs driver telepítve.. leszedtem manuálisan a catalystot, feltelepítem de nem történik semmi...
-
Popes
őstag
válasz kemkriszt98 #37137 üzenetére
Sokat segítene ha kitöltenéd az adatlapod hogy pontosan milyen gépről is beszélünk, a drivereket meg inkább a gyártó honlapjáról szedd le. Az is bekavarhat hogy ha régebbi (vagy nem megfelelő) drivert szed le a driver booster akkor a win ráfrissít ha szerinte van jobb. Ezzel lehet szelektálni a win driver frissítéseket LINK
Deus ex machina
-
Shaza
senior tag
Valakinek van valami ötlete a fenti problémámra?
Köszi -
Werkly
őstag
Csináltam MS fiókot!
Megoldható, hogy ne kérjen jelszót indítás után az oprendszer? -
Werkly
őstag
Ja azt nem is próbáltam, hogy a másik HDD-n W7 alól töröljem az tuti egyszerűbb lesz igaz már csak holnap. Ez a sz@r Quantum Break hozta létre biztosan de a H meghajtóra kellett raknom mert az 500 Gb kevésnek bizonyult a D-n. Legalábbis a Store szerint. Nem merek a H-ról az ottani mappákból kukázni mert hátha ugrik a játék vagy a fájljai. 42 gigát nem rántanék le szívesen mégegyszer 15M nettel.
-
jeni
félisten
Hello!
A laptop esetén amin eredeti Windows7 Home van, azt a Windows 10 -re való frissítés esetén 2017.Július 29-ig lehet halogatni? -
raidx
őstag
-
törölt tag
Sziasztok! Az alábbi ábrán látható hibára nem találok megoldást. Kérek szépen segítséget. Fontos lenne, mert nem kommunikál a nyomtatóval. A notim Asus X550LB.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest