- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Boldogabb állatok? A sertések érzelmeit figyeli az AI
- DIGI internet
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
Tudtok ajánlani valami profi file keresőt?
Ez a Windowsos egy kalap fos.
Amíg keres nem csinálhatok mást a gépen. -
hupee
csendes tag
Sziasztok!
Akad egy kisebb problémám a Win 10-el és már sok mindent próbáltam, de istenért se megy normálisan.
Windowsom random lefagy, de úgy, hogy csak kikapcsoló gombbal indul újra a gép. (nincs semmi hibakiírás, csak megáll minden)
Idáig csak játék közben találkoztam ezzel, mivel csak játékra használom gépet, Wow (lehet Windowsban is lefagyna, de még nem volt rá példa).
számitógépem perifériái, Sapphire R9 390 Nitro OC, Intel Xeon E3 1240 v2, Asus P8Z77-M,
Razer Naga egér, TP-Link TL-WN722N wifi, Hyperx Cloud IIValami ötletetek, vagy javaslatotok van, amit megpróbálhatnék?
(csak még eszembe jutott beírni egeret, meg headsetet hátha)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #36946 üzenetére
Nekem ezt nem kell bemutatnod, a régebbi alaplapommal a 8.1 az alvásból nem tudott felébredni, plusz voltak ezek a szaggatásos-megállós dolgok, amikre néhányan a 10-zel kapcsolatban panaszkodnak. Csak a 7-hez volt chipset driver, amit a 8-ra telepítve teljes fagyásokat eredményezett. Ha nincs driver, akkor nincs nagyon mit tenni. Viszont ha a gépet/alkatrészeket a gyártó úgy árulja, hogy 10-kompatibilis, akkor az működjön is.
B.Ricsike: Ahogy gondolod. Én a helyedben azért megpróbálnám előtte az alaphelyzetbe állítást, kb. 15 perc, felrakod a szükséges programokat és drivereket (vírusirtó nélkül), és kiderülne, hogy program vagy driver zavart be. Könnyen lehet, hogy nem a rendszerrel volt gond, akkor pedig felesleges a 8.1.
Hálózati gondokkal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, nekem az otthoni csoport sem működik soha, pedig semmi sem akadályozza. Hálózatról viszont gond nélkül telepítettem régebbi nyomtatót is.margithid: Mi a stick típusa? Sok TP-Linkes eszközhöz még nincs hivatalos 10-es driver.
hupee: Ha nem tiltottad le a lapozófájlt, akkor készült minidump, a BSOD View megmondja, hogy melyik fájl okozta a fagyást, onnan el lehet indulni. Esetleg nézz be az eseménynaplóba, hátha ír az is valami érdekeset.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
HVG-n olvastam, hogy megint frissült a pósta app.
Valóban. Az egyik újdonság, hogy végre nem erőlteti rá magát az emberre az outlook.com accountot, csak a gamil van fenn. Ez jó.
De a többi. Például csatolmány letöltése marhalassan, és csak néha sikerül...
Naptár még mindíg nem mutatja az összes google naptáramat. Érdekes, mert némelyik közös naptárat mutatja, de nem mindent.Ha törlök belőle egy levelet, azt még mindíg nem szinkronizálja vissza a google felé.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz B.Ricsike #36940 üzenetére
Szia, HP 8600 -al ugyan így jártam egy ismerősömnél a win 10 felismerte felrakta a drivert és ugyan így működött mint amiket írsz. A megoldás az volt hogy le kellet szedni a HP -tól a teljes telepítőt (Full Feature Software and Driver ) és azt felrakni a gépre. Utána minden jól működött. Ja és talán mivel a win 10 wsd -s nyomtatónak rakta be így + nyomtatóként jelent meg a HP -s driverel így azt kellet alapértelmezett nyomtatónak rakni.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
-
netpeti98
addikt
Na igen, a csatolt állományok letöltése komoly probléma, ez is az egyik ok, hogy nem váltottam. Az Outlook fiókommal próbálgattam, ott viszonylag rendben volt a szinkronizáció és az értesítések is rögtön ugrottak az új leveleknél, szóval a GMail szinkronizáció lehet a problémás.
Viszont 2 Gmailes címem is van amit aktívan használok, szóval lehet, hogy majd a Thunderbird-re vetek inkább egy pillantást, csak jobb lett volna, ha van élőcsempém.
-
vlevi
nagyúr
válasz netpeti98 #36962 üzenetére
Élőcsmepétmeg se néztem, de a korábbi tapasztalatok alapján inkább nem működik, minthogy igen. Marhavicces, amikor 3féleképpen néz ki a gmail.com-n megynitott webes felület, a posta app, és az előcsempe. Mert ilyen is van.
A naptár funkcióért is kár, mert én azt is sokat használom, de így, hogy jópár közös naotárat nem lát, így nem sokat ér.
Mivel csak egyetlen emil cimem van, ezért nekem marad az emclient. Thundernird valami miatt sose teccett, mailbird meg egyre pofatlanabbul reklámoz. -
vlevi
nagyúr
Múltkor írta valaki, hogy fejlődött a startmenü keresője, mert mostmár van egy gombsor, és lehet választani, hol keressen.
Hát, választani lehet, de kb 1 hónapja meglévő doksijaimat nem találja meg. Pedig ott van. De a majd 1 éveset, ami ugyanabban a könyvtárban van, azt felhozza.
Hulladék. Szerteszíjjelbarmolták, ami 6 éve már tökéletesen működött (W7 alatt). -
Archanon
őstag
Sziasztok,
Lenne egy kisebbfajta problémám, ami igazából elég nagy, mert kb. használhatatlan a rendszerem. Tudja-é valaki, mitől lehet 100%-os lemezhasználat, ahogy elindítom a Windows Intézőt és megnyitok egy olyan mappát, ahol mondjuk a nézet nem részletekben van, hanem nagy ikonokban? Ugye ilyenkor elkezdi betölteni a képeket, a gyorselérési sávon is elkezd szaladni a zöld... azazhát kezdene, vagy valami, mert sosem ér véget, befagy a rendszer, ha egyet kattintok bárhová is, míg nem tér magához (ami rendszerint perceket vesz igénybe), akkor a program nem válaszol, lefagy az egész explorer.exe, jó esetben újraindul magától, amúgy kínszenvedés, mire feladatkezelőből bármit is tudok intézni, annyira szétfagy a rendszer.
Feladatkezelő két dolgot mutat gyanúsnak.. egyik a Windos Intéző, aminél ilyenkor 40-70mb/s használtságot is ír, illetve valami Com Surrogate, ami szintén 25-30mb/s, mindeközben 100% lemezhasználat, és fagyás. Feladat befejezése mit sem számít, ha bezárom az intézőt, az explorer.exe újraindításig ugyanúgy halott marad. Mi lehet a gond? Egyik pillanatról a másikra kezdte el ezt csinálni, eddig sosem volt vele bajom...
Ezt megcsináltam már, de nem lett haszna, az intéző ugyanúgy halott.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Új telepítésnél nem indulnak el a frissítések, már többször volt újraindítva a rendszer. Ezt leszámítva minden szépen működik, csak "befagyott" a frissítés.
Ezeket végigpróbáltam a Microsoft Community tanácsát követvén, de nem oldotta meg a helyzetet.
Volna valami jó ötletetek?
-
TeebyKay
őstag
válasz King Unique #36299 üzenetére
Na mostanra jutott időm a tesztekre, a pendrivek időközben helyreálltak azokat normálisan látja a rendszer, egyedül a külső vinyót nem, a disk ejector látja, viszont nem tudja leállítani mert valami alkalmazás állítása szerint használja (teljesen üres a vinyó). Bármi egyéb ötlet, hogy miért gondolja a rendszer internal harddrivenak a külső vinyómat?
-
dokee78
félisten
Mostanában nem jön frissítés,már a nyári update pakkra koncentrálnak?
Van valami hivatalos hhír vagy lista miket terveznek benne?
Pl ebben jön az új intéző? -
addikt
válasz dokee78 #36973 üzenetére
Még, hogy nem-e? Most kapcsoltam be a gépet, és mi fogad:
Ettől tartottam már hetek óta, hogy az MS véget vet a 10240-es kegyelmi állapotnak, ahol minden atomstabilan működött eddig, és ittentől jó eséllyel jön a torkosborz effektus. Kb. jó fél óra múlva minden kiderül, lehet, hogy a mai nap sűrűn megfordulok itt a topikban.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
ROBERTOH
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm gépével olyan probléma van, hogy egy áramszünet óta nem indul be a windows 10. Az esetek többségében csak a kör alakú betöltés jelzőt lehetett látni, néha a háttérképes ablakig is eljutott, de nem reagált se kattintásra se gomb nyomásra. Windows telepítő cd-ről az indítási javítás nem segített, rendszer visszaállítást nem lehet csinálni. Ez alapján csináltam egy manuális rendszer vissza állítást, most már eljut odáig, hogy a háttérkép bejön, rákattintva be lehet írni a bejelentkező jelszót, és meg áll az egész az "Üdvözöljük!" feliratnál. (mellesleg csak pár másodpercig reagál a billentyűzetre vagy a kattintásra, utána már csak a kurzort lehet mozgatni és semmire nem reagál)
A számítógép kb 2 hetes, ezért kicsi az esély a hardver hibára. Tudtok esetleg valamilyen megoldást, amivel életet lehet lehelni ebbe a windowsba, vagy csak az újratelepítés segíthet?Előre is köszi a segítséget!
ez a kedvenc aláírásom
-
Borisz76
veterán
válasz ROBERTOH #36978 üzenetére
Pont az áramszünet vághatja haza a gépet...illetve pontosan az a pillanat mikor visszajön az áramszolgáltatás !
Lehet 2 hetes a gép, 2 hónapos vagy 2 éves ...nem használ neki.
Milyen táp van a gépben ?
( és nem a watt a lényeg... )Mert könnyen lehet, hogy elszállt az alaplapon valami, s mikor odaér a win , hogy betöltse a driver-t....akkor megáll a tudomány. De ez csak tipp.
Szaglászd meg a cuccokat ! Nem vicc !
Ha füstös égett szagot érzel akkor keress szemmel pörkölődött alkatrészeket.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ksanc
őstag
Üdv!
Érdekes dolgot vettem észre, ha már kitárgyalt téma, bocs'.
Szóval a Win10-es kulcsnak úgy tűnik, nem sok köze van a hardverid-hez. Úgy alakult, hogy két, külön-külön eredeti Windows 7-re aktivált Windows 10-es rendszert tartalmazó vinyót meg kellett cserélnem a két gépben.
Természetesen indítás után már nem volt aktivált a rendszer, kulcsot kért.
És itt jön az érdekes dolog: még a csere előtt kiolvastam mindkét gépről a Win10-es kulcsot és mindkettő ugyanaz volt. Furcsállottam is.
Mindkét gépen a csere után rákattintva az aktiválásra kiírta, hogy másik kulcs szükséges és kiírta az addigi kulcs végét, amik ugyanazok voltak, mégsem aktiválta magától, kért új kulcsot. Viszont mindkét gépen megadva ugyanezt a kulcsot, gond nélkül elvégezte az aktiválásokat.
Még egyszer: a két gépen különböző, eredeti kulccsal aktivált Win7 volt. Az egyetlen közös a két gépben a Win10 telepítő volt, amit a Media Creation Tool-al húztam le még fél éve, akkor is lettek feltelepítve.
Lehetséges, hogy a telepítőkészletekhez tartozik egy licenszkulcs és minden, ugyanezzel telepített win10-nek ugyanaz lesz a licenszkulcsa?ROBERTOH: szedd ki a gépből a vinyót, tedd be egy működőbe másodlagos vinyónak és futtass rajta egy chkdsk-t. Ha nincs másik gép, akkor a az indítási beállításokban kellene egy parancssor, de az előbbi a tuti, Valószínűleg olyan módon sérült a fájlrendszer, hogy nem tud elindulni.
Nekem többször volt már ilyen problémám az évek alatt és ez általában megoldotta.[ Szerkesztve ]
-
Popes
őstag
Semmi különös nincs ebben, amit kiolvasol kulcsot azzal amúgy nem tudsz új hardvere aktiválni.(minden 10-es kulcs ugyan az azért van hardver ID ,ott a hetes kulcsot kérte volna)
Annyi történt hogy mikor megadtad a kulcsokat újra ellenőrizte a hardver ID-t és az alapján látta hogy már valamikor aktivált rendszerről van szó és beaktiválta újra.[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
B.Ricsike
őstag
válasz #58000384 #36954 üzenetére
Szia.
Közben már a 8.1-en vagyok, persze, nem kis idegeskedés árán, ugyanis ez nem ismerte fel az eszközeimet, és így elég nehéz volt munkához látni. Éppen nem volt kéznél UTP kábel, szóval vennem kellett, és még így sem tökéletes, mert szinte csak Win10-es driverei vannak, aztán a Wireless adaptert nehezen ismerte fel.
Ami a nagyobb baj, hogy felismeri a wifi-met, de nem tudom bekapcsolni. Hardveres gomb nincs a gépen, a billentyű kombóval pedig csak a repülési üzemmódot kapcsolja ki-be! Már mindent próbáltam, de nem akarja az igazságot. Hogy tudom így bekapcsolni a wifimet?
-
ksanc
őstag
Jaja, gondoltam, hogy ilyesmiről van szó, köszi. Csak furcsa volt így elsőnek.
Viszont annak baromira örülök, hogy úgy tűnik, sikerült végre megoldani rendesen, hogy ha egy vinyót átteszek egy másik gépbe, akkor a rendszer azon is elindul legalább annyira, hogy az új hardverelemeket telepíteni lehessen. Eddig vagy mák volt, vagy varázsolni kellett, vagy újratelepíteni.
Az egyik vinyón ott figyel a Win7 is, azzal indítva simán folyamatos reboot van, a Win10 gond nélkül ment a másik hardveren is. -
GIJoe
addikt
Bár win10es a kérdésem, de offba teszem. Adott egy kis Win10 masina, home van rajta, tudok e én erre Win7home prémiumot tenni? (van egy rakat régi hardverem nem akar menni rajta, a forced driver sing off után sem...) Intel Z8300 Chipsetes vas...
-
Döglött Róka
veterán
-
Archanon
őstag
válasz Döglött Róka #36987 üzenetére
Na jó, de minden mappában?...
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
addikt
válasz UnSkilleD #36985 üzenetére
Örüljél neki, én se váltottam volna magamtól, ha a ma reggeli indításnál kérdezés nélkül nem kezdte volna el a frissítést, a TH2-re.
Szóval, túl vagyok a procedúrán, azt gondolom nem kell ecsetelni, hogy gond az van bőven, de erre azért felkészültem lelkileg. Az újraindítás után azt rögtön észrevettem, hogy a monitorom színe nem a megszokott volt, mert az EIZO monitorom vásárlásakor elvégzett kalibráció színprofilját, az istennek se volt hajlandó felismerni, pedig mindent végig csináltam újra, ahogy a nagy könyvben le van írva.
A nyomtatómat se volt hajlandó felismerni, igaz egy 8 éves cucc, na de akkor is.
Azután egyes weboldalak megnyitásakor folyamatosan ilyen hibaüzeneteket dobál, ezekkel se tudom még egyelőre, hogy mit kezdjek:Amiben viszont segítséget kérnék Tőled, vagy bárkitől, az az lenne, hogy csak 60 gigás SSD-m van, minden helyre szükségem van. A frissítés után lefuttattam többször a lemezkarbantartót, bejelölve a "Rendszerfájlok törlése" opciót is, ennek ellenére nem törölte se a Windowsold mappát, se a WindowsBT mappát, ezek meg több gigányi helyet foglalnak.
Kérdésem, manuálisan hozzámerjek-e nyúlni, hogy legyaluljam ezeket anélkül, hogy nagyobb gubanc lenne utána?
A Windowsold mappában pl. ennyi minden szirszar van:Előre is köszi a segítséget.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
ROBERTOH
őstag
válasz Borisz76 #36979 üzenetére
Akyga tápegység. Szétszedtem a gépet, nincs szaga, nincs elfüstölt alkatrész.
ksanc:
áttettem másik gépbe, lefuttattam rajta, de ugyanaz a helyzetKöszi mindkettőtöknek, maradt az újratelepítés, mert sürgős a dolog; remélhetőleg már nem fog elő jönni semmilyen probléma
ez a kedvenc aláírásom
-
King Unique
titán
válasz TeebyKay #36972 üzenetére
Csak azt tudom mondani, amiket korábban is linkeltem. Azokat kell végigzongorázni, eszközillesztőt újratelepíteni stb. Ha az említett program érzékeli, de nem tudja eltávolítani, akkor egy olyannal kéne megpróbálni, ami utóbbira is képes [link]. Ha ezzel sem megy, akkor komoly bugok vannak a rendszerben... + ezt erősíti, hogy a pendrive-ok is ezek szerint maguktól álltak helyre, csak úgy egyik pillanatról a másikra.
-
-
King Unique
titán
válasz pendre54 #36989 üzenetére
"bejelölve a "Rendszerfájlok törlése" opciót is, ennek ellenére nem törölte se a Windowsold mappát, se a WindowsBT mappát, ezek meg több gigányi helyet foglalnak."
Ilyenkor ugye lefuttatja még egyszer a keresést, de az ablakban manuálisan is be kell ám jelölni, hogy pontosan miket akarsz eltávolítani és utána leokézni, azaz törölni. Nálam simán működött és a 10586-ra való frissítés után több mint 20 GB tárhely szabadult fel és a $Windows.~BT | Windows.old mappa is eltűnt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz B.Ricsike #36982 üzenetére
Mondtam, hogy előbb a 10-et állítsd alaphelyzetbe Ha a 8 topikjában kérdezed, akkor talán többet tudnak mondani, innentől nem 10-es probléma. Most hirtelen ezeket nézd meg:
Az eszközkezelőben van-e hibaüzenet, a szolgáltatások között a WLAN Autoconfig fusson, a gépházban a hálózatok menüben a vezeték nélküli adapter legyen bekapcsolva, illetve futtasd a hálózati hibaelhárítót (a kábelt húzd ki addig). Utóbbi valószínűleg írja, hogy az eszköz nincs bekapcsolva, és megteszi. Ha azt kéri, hogy a gépen lévő gombbal kapcsold be, akkor vagy a driver nem jó, vagy hiányzik egy Dell-féle program hozzá, ami kezelné. Ha pedig már telepítettél ilyen programot, akkor nézd meg benne, hogy a funkciógomb mit csinál, hátha át lehet állítani.
Ha meggondolod magad, a 10-hez telepítőt ezzel tudsz készíteni. -
addikt
válasz King Unique #36993 üzenetére
Köszi, valóban ez a lépés kimaradt, de lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatosan. Elindítottam a lemezkarbantartót, és az általad leírtak szerint beraktam a pipákat, többek között a régi Windows telepítés elé is. Miután leokéztam, elkezdte lepucolni a cuccokat, és közben észrevettem, hogy a tálcán a hangrendszer ikonjánál, a külső USB-s DAC-om felírata eltűnt, mintha be se lenne kapcsolva, de bevolt. Tehát nekem úgy tűnt, mintha a DAC driverét is lepucolta volna a takarítás során. Gyorsan leállítottam az egészet a mégse gombbal, és utána egyből megjelent újra a DAC.
Létezhet az, hogy egy ilyen lemezkarbantartós művelet esetén, a régi Windows telepítés bejelölésénél, lepucolja egy aktív eszköz driverét? A gondom az, hogy ennek a DAC-nak nincs Win 10-es drivere, a tavaly augusztusi Win 7-ről 10-esre történő frissítés során is, lényegében átemelte a Win 7-ből a DAC driver teljes telepítési mappáját, mert az összes ezzel kapcsolatos dátum, még a 2014-es DAC driver telepítési dátumára utalt. Most attól tartok, ha leszedetem a lemezkarbantartóval a teljes korábbi telepítést, nem fogom tudni használni a DAC-ot, mert mint írtam, nincs hozzá Win 10-es driver. Tehát a korábbi 10240-es, meg a mostani is lényegében egy Win 7-ről frissített rendszer, tiszta telepítés még nem volt."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
King Unique
titán
válasz pendre54 #36995 üzenetére
Azért arra figyelni kell nyilván, hogy nem ész nélkül mindenhova berakni a pipát, hanem csak azt törölni, ami szükséges. Illetve írja is szövegesen, hogy egyik-másik törlésekor mire lehet számítani, ajánlott-e törölni, vagy sem. Elvileg akkora nagy problémát nem okozhat ez a lemezkarbantartó, de kisebb kellemetlenségek vsz előfordulhat, ha valami olyasmit is lepucol, amit nem kéne. Az említett jelenségbe én még nem futottam bele, így nem is tudok rá mit mondai, ha nincs hozzá Win10-es driver. A Win7-est nem lehet feltenni?
-
B.Ricsike
őstag
válasz #58000384 #36994 üzenetére
Közben egy BIOS frissítés megoldotta a problémát.
Egyelőre a tapasztalat az, hogy a nyomtatót normálisan felismerte, működik minden funkciója. Ez már pozitív.A többi dologról még nem beszélek 1 nap elteltével, de remélem, azok a problémáim is megszűnnek.
A wifi stabil, és akadozások sincsenek.Viszont ami nem szűnt meg, az a nyomtató Offline módba váltása, szóval ezt valószínűleg csak Fix IP megadásával lehet kiküszöbölni.
-
Sanyicucu
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy telepítve van a win10 prof.Frissített ma a rendszer de olyan volt a frissítés mint amikor win 7-röl frissített a 10-re.Normális ez a frissítés vagy én nem állítottam be valamit?Keletkezett ugyan úgy egy windows old mappám.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest