- Windows 11
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AI-alapú válaszokkal bővülnek a Google térképei
- SkyShowtime
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
unravel
őstag
-
valyogvisko
csendes tag
Sziasztok, könnyen lehet, hogy noob kérdések következnek, vagy olyanok, amik sokszor előfordultak már, de 20K hozzászólás kicsit sok:
Az alapszitu az, hogy frissítenék egy gépen win10-re. Leírom a konfigot, hátha az segít valamit a váalszban: legális win 8.1 Pro van rajta, ASROCK Z77 Extreme-4 alaplap, i5-3570 processzor, Samsung 850 EVO 250-es SSD, pár WD HDD, MSI Gaming GTX970 videókártya, DELL U2713HM monitor, ASUS Xonar U7 külső hangkártya, Razer egér, Mad Catz billentyűzet.
A kérdés egyik része az, hogy érdemes-e most frissíteni, vagy akad-e olyan alkatrész a gépben/hez, ami gondot okozhat és emiatt inkább várjak? Ha még ne frissítsek, meddig/mire várjak? (Egyéb szoftveres probléma valószínűleg nem lesz, csak sok helyen hallottam, hogy ilyen-olyan driver gondok vannak.) Ha érdemes, akkor használjam-e a felkínált Win10 frissítést, amit leszedett a Win Update (kb. 2,5GB) vagy inkább ne azt, hanem szedjem le újra külön (és ez esetben hogyan tudom azt a frissítést törölni)?
Előre is kösz!
HTC, LG
-
Colos1
őstag
válasz dokee78 #20839 üzenetére
Lehet jelszót beállítani, a gépház - fiókok beállításainál. Most nem vagyok otthon, nem tudom megnézni, de ott van valahol.Megelőztek.Nem, ez egyelőre ilyen ocsmány, de ha guglizol, van megoldás rá.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
nagyúr
válasz unravel #20884 üzenetére
Inkább a flash eszi meg ott a dolgokat.
Legalábbis nálam nincs adblock és mégis megeszik elég hamar 500MB simán.
Amugy egy gyengébb gépen ha a flash plugin fel van téve simán be is tud úgy lassulni hogy akad minden, ez saját tapasztalat (Core Duo + 2,5GB ram, Win10 32bit, Firefox), miközben pl az Edge simán fut gyorsan ugyanazon a gépen ugyanazon oldalakkal.
Sajnos a flash nagyon erőforrásigényes lett, ha nincs hw gyorsítás akkor CPU oldalon is... szerencsére már kihalóban van (és fog is hamar remélem).
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Döglött Róka
veterán
válasz dokee78 #20839 üzenetére
Helyi fioknal tudsz ugyanugy jelszot allitani netplwiz-el. Live account eseten meg a require sign in-t lehet allitani ha nem akarsz jelszavazni, igaz akko a boot-nal meg keri.
Feher keret alatt mit ertesz? Elso blikkre a shadows under windows-t kapcsolnam ki System - Advanced - Performance alatt.
@unravel: Nahat, most ujat irtal
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Colos1
őstag
válasz valyogvisko #20906 üzenetére
A zU7 -et lehet hekkelgetni kell, mert nincs hozzá Win10 -es driver.
Nekem Xonar DS -em van, ennél úgy lehet megoldani a problémát, hogy a Win8.1 -es driver elvileg tökéletes, gyakorlatilag viszont a CmSetx.dll. fájl ellenőrzi, hogy megfelelő oprendszerre akarod-e telepíteni, és letilt, hogy ez nem Win8.1.
Namost ha ezt a dll -t megnyitod szövegként, és a SupportOS=win8.1 -et átírod SupportOS=donotcare -ra, akkor nem fogj ellenőrizni a Win verziót.
Azonban azt nem tudom, hogy az USB -s hangkártyáknál is műkodik-e, olvasgass utána a topikjában.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
dokee78
félisten
válasz Döglött Róka #20913 üzenetére
Na sebaj.
-
GEPESZ66
veterán
http://pcworld.hu/szoftver/villog-a-windows-10-kepernyoje-de-vajon-miert.html
A Microsoft megtudta, miért villoghat egyes gépeken a Windows 10 asztala.
A redmondiak azt mondják, hogy a ludas a Norton Antivirus, az iCloud és az IDT Audio. Amennyiben valakinek fent van az egyik a háromból, és ilyen hibát tapasztal, akkor csökkentett módban tudja eltávolítani az alkalmazást. -
Clemi
veterán
A TC más tészta, egy évtizedes, állandóan frissített szoftverről beszélünk, és nem vonja kétségbe senki a hasznát, egyszerűen csak nem mindenkinek kell. Ismerek olyan embert, aki gyorsabban csinálja a fájlműveleteket intézőben, mint én TC-ben. Ő azt szokta meg.
Pont ez a lényeg, hogy a fájlműveletekre már a 8.1 óta nem is a TC-t használom, én sem, mert az intézővel sokszor tényleg gyorsabb és kényelmesebb. Van viszont elég sok dolog, amit szerintem azzal érdemes, sőt lehet hogy csak azzal lehet megoldani, az intézővel nem, mert nem arra van kitalálva. Aki tényleg csak legfeljebb fájlokat mozgat a saját gépén, annak főleg a jelenlegi intéző teljesen elegendő. De például olyan szintű és részletesen paraméterezhető csoportos átnevezést nem tudom mivel lehetne még megoldani (konkrétan itt akár egy sorozat össze-vissza című epizódjaira gondolok felirattal együtt) vagy FTP kapcsolatra mi más lenne alkalmasabb, vagy akár egy fájl atrributumainak az átírására milyen másik eszköz van? De nem kezdem el sorolni, mert mint írtam, a fájl mozgatási másolási műveletek azok amik az utolsók a sorban nálam amire használom.
-
akoska23
aktív tag
Teljesen felforrt az agyvizem: Telepítettem a TP Link Utilitys progit ami kompatibilitási problémák miatt csak félig települt és nem lehetett használni. Kilőtte a beépített wifim de a stickel sem tudott mit kezdeni. Sajnos törölni sem lehetett uninstall közben csak azt írta hogy a win ezen példányával nem működik együtt. Gondoltam sebaj csinálok egy rendszer visszaállítást de nem volt visszaállítási pontom. Akkor legyen egy alaphelyzetbe állítás. Ez megtörtént viszont most a win nincs aktiválva és csak azt a hibaüzenetet kapom hogy nem sikerült. Mikor frissített win 7 ről minden rendben volt. Akkor gondoltam egy merészet visszaállok win 7 re de sajnos már nem adja fel ezt a lehetőséget mint korábban . Az ideg megöl............
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
worxland
addikt
válasz Döglött Róka #20910 üzenetére
Live account-ra is jó a netplwiz. Az egyik Win10-es gépemen az van és működik az auto-logon.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
[CS]Blade2
addikt
Valaki össze tudott rakni egy fájlmegosztást windows 10 és windows 10 között, vagy ami még jobb lenne, ha menne 10 és 7 között, de jelszó nélküli fiókokkal.
Minden gépen 1 helyi fiók van jelszó nélkül. -
Colos1
őstag
válasz valyogvisko #20919 üzenetére
Nézd végig a hardvereid támogatás oldalait, amelyikhez van legalább Win8.1 driver, az menni fog.
Elméletileg...A Z77 chipset rendben lesz, az alaplaphoz adott progik már nem biztos. CPU/SSD/HDD/VGA/monitor tuti, az egér billentyűzet legrosszabb esetben csak alapként fog menni, ha a programja nem támogatja a Win10 -et.
Ökölszabály: ha megjelent jobbra lent a frissítswindows10re ikon, akkor a géped 100% -ban kompatibilis. Ha nincs ilyened, akkor valamivel gond lesz, nekem a hangkártya miatt volt csak, mert hivatalosan nem támogatott Win10 -en.
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
A driver-ek telepítésével van még mindig gondom. A már telepített eszközök kezelőit frissíti, pedig ki van kapcsolva az eszköztelepítés. Ez azért zavaró, mert a telefonomat most nem ismeri fel a gép. A touch padot is frissíti, minek köszönhetően nem lehet görgetni. A hangot is frissíti, aminek következtében nem működik a hang...
Ötletek??? Hogy kapcsoljam ki a meglévő eszközök frissítését? És hogy leheljek életet a telefon csatlakoztatásakor?
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
Colos1
őstag
válasz dajkapeter #20928 üzenetére
Na, nem emlékszem, de valahol olvastam, hogy ha kikapcsolod az eszköztelepítés, az csak az újonnan megismert eszközökre fog vonatkozni. Ahol olvastam ezt, oda volt linkelve egy MS hibamegoldó, amely segít megoldani ezt a hibát.
Megvan: http://dirtywindows.hu/2015/07/30/disable_w10_dri_update/
[ Szerkesztve ]
-
-
pusihusi
addikt
Sziaszttok még senkinek nincs magyar a10525-ön.
Üdv. Feri!!
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne a windows 10-el, hogy sok ablaknál fordul elő (pl:Edge böngésző és gépház), hogy jobb oldalt felül nincs ott a bezárás, teljes képernyő és a tálcára rakás ikonja. Viszont úgy vettem észre, hogy ez csak az alapból, a windows részeként fent lévő dolgoknál van, amit utólag telepítek, ott látszik rendesen. Ez mitől lehet?
Tehát a lényeg, hogy bár nem látszik, de ha a bezárás helyére kattintok, akkor bezárul az adott ablak.
-
halhatatlan
aktív tag
Üdv!
most van elsőnek fent a gépen a win10 és nem tudom hogy lehet kikapcsolni az állandó Windows update-t!
valaki tudja hogyan kell? köszönöm! -
Clemi
veterán
válasz [CS]Blade2 #20926 üzenetére
Nálam az otthoni hálózaton W10-W8,1-WXP-SmartTV-MediaPlayer látják osztják viszik oda vissza egymás megosztott tartalmát. A W8,1-en minden próbálkozás ellenére első alkalommal meg kellett adni a W10 alap jelszavát.
-
Döglött Róka
veterán
válasz dredjudge84 #20933 üzenetére
Milyen gep? VGA driver szorakozhat veled.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
halhatatlan
aktív tag
valaki?
-
raskolnikoff
őstag
válasz halhatatlan #20934 üzenetére
Elvileg sehogy, gyakorlatilag ha a services.msc-t buherálod.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
-
halhatatlan
aktív tag
válasz raskolnikoff #20938 üzenetére
megprobálom
-
dredjudge84
őstag
válasz Döglött Róka #20936 üzenetére
Egy hp pavilion g6-1211eh laptop. Radeon dual graphics (6470+6480g). A windows által leszedett catalyst driver van fenn.
-
Döglött Róka
veterán
válasz halhatatlan #20934 üzenetére
Miert akarod kikapcsolni?
-
Воланд
titán
válasz worxland #20945 üzenetére
"We use Bing Translator to automatically translate your feedback in our feedback database so that engineers in Redmond can understand your feedback (we keep the original feedback text as well since our engineers speak a variety of languages and often like to look at your original text). This enables our engineers to act on feedback that you provide us in your native language." [link]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
halhatatlan
aktív tag
válasz Döglött Róka #20943 üzenetére
mert most mobil netem van azt ne egye le a drága mb-at
-
t72killer
titán
válasz halhatatlan #20947 üzenetére
Ha pro-d van, akkor group policy, ha home akkor regedit.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Воланд
titán
válasz worxland #20948 üzenetére
mondjuk baszk nyelven valoszinuleg felesleges visszajelzest kuldeni, mert ahogy nezem azt nem tudja leforditani, de helyette lehet klingonul.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest