Új hozzászólás Aktív témák

  • AlyrArkhon

    senior tag

    válasz tpotyka #150740 üzenetére

    1) mint a korábban betett képeden is létszik "TrustedInstaller" a tulajdonosa a szóban forgó C meghajtódnak. Annyit lehet esetleg tenni, mint korábban is írtam, hogy a C-re a felhasználódnak odaadod a full jogosultságot - ettől még valószínüleg nem fogja szó nélkül hagyni a törölgetést, de a többi rendben kéne hogy legyen (írás/olvasás/másolás/létrehozás)
    2) "nem volt igényem a két gép efféle átfogó szinkronizálása, pláne programhasználatban nem...hovatovább: regisztrációhoz kötött elem nem is lett „duplahasználatosítva” a két gép közt" - ehhez képest AutoCad és Photoshop lett korábban felemlegetve, mindkettő eléggé szigoruan licences, és az idézett hibaüzik között is erre panaszkodót láttam...
    Maga a win már a fenti kettővel (főleg ha azok helyben mentett adatokat, template-eket, alkatrészkönyvtárakat stb is tartalmaznak) elérheti a korábban általad írt méretet, viszont tisztán, nélkülük nagyon simán el kellene férjenek egy 120-as SSD-n, kis önkorlátozással még egy 64 gigáson is kényelmesen, W7-től W11 ig bármi elketyeg úgy, hogy kb a fele üres.

    Visszatérve az alaphelyzetre, nem a mostani káosz megszüntetésére, hanem a későbbiekre nézve az én javaslatom:
    A - a rendszer _mindig_ külön partición van nálam, így ha az kakilja össze magát, csak azt kell ujra rakni
    B - a felhasználói programok megint csak külön lemezen-partición
    C - az adatok egy harmadikon. Tehát ha egy program ment valamit, azt se nem a rendszerparticióra, se nem a programra teszi. - ezt kell rendesen menteni/archiválni.

    Ha ez a felépítés amit használsz, akkor ilyen nagy átállásoknál (hardware és win csere is) simán működik az a módszer, hogy
    1) a rendszert felrakom (vagy ha már fent van, nem piszkálom! mint ahogy nálad ott volt az uj gépen a w11)
    2) feltelepítem a programokat, amiket használok - ez jellemzően max 8-10 programot jelent az alap kényelmieken kívül, ellenőrzöm a működésüket.
    3) átmásolom a régi adatokat az uj adatlemezre/particióra. ez akár hálózati, akár direkt kapcsolattal, akár wifin is történhet, nem feltétlen kell szétszedni semmit.

    Megjegyzem: az én saját rendszeremben még egy negyedik tárhely is szerepel, a játékokat mindezektől teljesen elkülönítve... sőt az adatoknál is külön particióm van a képekre és filmek/zenék tárolására, a mindennapi használatban lévők a gépben lévő HDD-n is, az összes pedig egy külső HDD-n.

    Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10

Új hozzászólás Aktív témák