Új hozzászólás Aktív témák

  • tpotyka

    junior tag

    válasz King Unique #150609 üzenetére

    Köszi, King Unique, nekiültem mostanra az itt sorolt instrukcióknak.
    „Az esetlegesen sérült rendszerfájlok ellenőrzéséhez és javításához ott vannak a szokásos SFC és DISM parancsok, a fájlrendszer ellenőrzéséhez és javításához pedig a CHKDSK.
    Valamint ha az előbbiek nem oldják meg, akkor szintén javítási céllal a Windows 10 alól futtatott repair install in-place upgrade-del”

    - Nem próbáltam végig az összes felsorolt SFC ill. DISM opciót, de az ajánlottakat igen, és valójában itt is jogosultságok hiánya okán nem enged tovább. Ami rejtélyes, vagyis a jogosultsági gubanc primér gondnak tűnik. De íme, ez látható:

    SFC , Windows PowerShell:

    SFC , parancssorból:

    DISM, Windows PowerShell:

    DISM, parancssorból:

    CHKDSK:
    Ellenőrzés elvégezve, és semmi hibát nem jelzett. (Magyar a Win10, és ott Tulajdonságok/Eszközök/Ellenőrzés úton van ez, nem vágtam elsőre, hogy a Checkdisk nem egy külön, netán spéci parancs… Közben az is leesett, hogy ezt az Ellenőrzés parancsot olykor csekkoltam eddig is, főleg, amikor zavart, hogy a frissen felszabadított nem kevés GB helyek érthetetlenül eltűntek. Ám korábban sem jelzett hibát, ez sem, a lemezkarbantartós sem.

    Egyéb: a Pre-boot System Assessment
    Ez is végig lett futtatva, a hosszabb Diagnosztikával egyetemben. Eredmény: hiba nincs, „All test passed.” Zöld pipa, amerre csak lát az ember. Nincs is jelentősége printscreenelni.

    Repair-install
    No, mégha ki is hagynám az SFC és DSIM fordulót (amit nem akarnék, ezek után), akkor sem ugranék neki repair install-nak. Vagy szakfelügyelet mellett merném :) , és esetleg normális, licenszes Win10 beszerzése után, ami nem tudom, okozhat-e további bonyodalmakat a meglévő Win10-zel, amely vagy sérült, vagy hiányzó rendszerfile-okkal küszködik.

    Két fő problémakör látszik:
    A) jogosultságok hiányoznak (vagy látensek)
    B) rendszerfile-ok hiányoznak (vagy sérültek)

Új hozzászólás Aktív témák