Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Doner #141849 üzenetére

    Mint azt a korábban linkelt útmutató is szemlélteti, Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc Windows 10 1607-es verziótól kezdve van, vagyis a Windows 8/8.1 esetében értelemszerűen nincsen... Az meg már le lett írva, hogy csak Microsoft-fiókkal kell bejelentkezni a Windows 10-be és akkor automatikusan hozzá lesz kapcsolva a digitális licenc, hardvermódosítás utáni újraaktiválásnál ilyenkor normál esetben a Microsoft-fiókba bejelentkezve kiválasztható és aktiválható a másik PC a már szintén linkelt útmutató alapján, stb., ami szvsz kellően világos és felesleges tovább ragozni.

    "Utana pedig az új gépen is bejelentkezes ugyanazzal a Microsoft fiókkal és már aktiválja is a Windows 10 home rendszert."

    Jó esetben igen, illetve szükség esetén a már linkelt útmutató alapján megoldva az újraaktiválást, vagy az előzőleg kiolvasott Windows 8 termékkulcsot manuálisan megadva az aktiválásnál (példa). Vagy rossz esetben nem, ha a BIOS OEM Key full az adott laptophoz kötődik, ami az előző válaszban szintén le lett írva.

    "Egyébként most kifújta az orromat a média creation tool. Azt írja a Windows 10 telepítése siketelen"

    Mivel nem derült ki mi miatt sikertelen, nem lett közölve konkrétum és hibakód, ezért ki tudja mi az oka... Általános javaslat, hogy legyen a C-n elegendő szabad terület az upgrade-hez, ne legyen olyan driver és/vagy 3rrd party program telepítve ami ütközést okoz, ha van akkor célszerű upgrade előtt eltávolítani pl. a 3rd party antivírus programot, stb.
    Vagy másik lehetőség a Windows 10 (Home) clean install, ami BIOS OEM Key esetében automatikusan aktiválódni fog, illetve a Windows 8-hoz tartozó OEM termékkulccsal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák