Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz tordaitibi #137498 üzenetére
Pedig de, próbáld ki. Én pont most próbáltam ki, ahgy kikapcsoltam a monitort, a pendrive is megszünt
-
svgyula
addikt
válasz tordaitibi #137498 üzenetére
Szia! és #137493 VGYke
A jel kommunikáció biztos, közvetlen a PC-vel ám a táp már nem! Lehet neked szerencséd volt de a HUB általában nem a hagyományos 500mA használja mert ugye pont az a lényege, hogy több eszköz egyszerre működjön. Egy szabványos tápellátást simán hazavághat több eszköz. Általában van az ilyen eszközöknek külöm tápellátása vagy csak nagyon csekély áramfelvételű eszközt képesek működtetni. A monitorban biztosan van saját tápellátás ami a kijelzővel együtt megy csicsikálni. Ilyenkor ugye az eszköznél is megszűnik a villany és az "is alszik ma már nem szakad tovább"
A gépre kell kötni egy ilyen kábellel és minden rendben lesz. Az érzékelőt közelebb kell elhelyezni az eszközhöz mert az akadás azt jelenti, hogy valamilyen más rádiójel is van a közelben és az zavarja a kapcsolatot. Még az emberi test is zavaró lehet mert rengeteg EM sugárzást képes elnyelni.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
tordaitibi
veterán
válasz Pyttawrx #137494 üzenetére
A monitor huboknak nincsen koze a monitor sajat tapegysegehez, legalabbis en nem talalkoztam meg ilyennel. A pc-bol kapja a tapot. Ami nem zarja ki hogy van ilyen megoldas de ertelmetlen lenne.
Kollega probalja ki, a mukodo rendszernel huzza ki a monitort a konnektorbol. Ha ilyenkor a hub el, pl. a beledugottnpendrive led vilagit tovabbra is akkor nem tapellatasi problema van hanem a monitorba epitett hub hibaja. Valami protokoll vagy standby gond.[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
válasz Vistaboy #137496 üzenetére
Ja, még annyit - nem tudom, olvastad-e a korábbi posztomat -, de abban megemlítettem, hogy ez a kékhalál-dolog nem csak MPC-HC alatt jön (jött) elő, hanem YouTube alatt is, vagyis nem lehet kimondottan a K-Lite Codec Pack hibája. Akkor azt hiszem, hogy próbáltam pár dolgot, hogy ezt megszüntessem, ami egy ideig sikerült is, de utána ismét előjött a hiba. Ekkor untam meg és telepítettem újra az egész Windows-t, és azóta megint nem volt semmi gond, egészen tegnapig.
Ezt csak azért írom, mert jelenleg mi csak a K-Lite Codec Pack-kal kapcsolatban beszélünk, és való igaz, hogy amíg fent volt a KB5005033 (komoly 20 percig), addig más nem fagyott le vele, viszont szerintem, ha akkor kipróbáltam volna, tuti lefagyott volna a YouTube is.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz King Unique #137488 üzenetére
Nem tudom, nekem eddig ez vált be az animékhez. A formázott feliratokat, amikkel általában nézzük az animéket, nálam ez adja le legjobban. Rengetegen szidják amúgy, nem te vagy az első, de nekem még nem volt vele gondom, pedig már évek óta használom. Például amikor bejött a 10-bites H.264, majd utána a H.265 (HEVC) kódolás, és sok anime így jelent meg, többen panaszkodtak képhibákra. Én is kipróbáltam akkor több lejátszót, de végül maradt a K-Lite, mert annál tapasztaltam a legkevesebb gondot.
Úgyhogy ennyi. Nekem eddig még nem volt vele gond, és ha ez a ***censored*** frissítés nem cseszte volna el, most sem lenne semmi. De mint írtam is, amint tudom, kipróbálom, amit javasoltál, mert én is kíváncsi vagyok, viszont csak hétvégén, most nincs időm szórakozni vele.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
-
VGYke
addikt
válasz Cs1csó #137491 üzenetére
Elképzelhető hogy USB2 és USB3-nak ilyen olyan verziója külön állítható a BIOS-ban?
A sima (kék) USB3, ami a ház előlapján van, kap áramot kikapcsolás után. A hátoldalon azonban kék nincs, csak sárga és piros...."A régi módszer miért nem jó?" : a monitor közelebb van a billentyűhöz mint a PC hátulja, olykor olykor (nem tudom megmondani mikor) voltak billentyű, egér akadások, késések.
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
ForRedGlory
félisten
válasz King Unique #137483 üzenetére
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Kicseréltem a vezeték nélküli Logitech MK250 billenytyű-egér párost egy Logitech MK295 párosra. Plusz a Logitech "vevő" egységet átdugtam PC USB2-ből USB3-ba, de úgy hogy PC USB3 a monitoromba épített HUB-al van összekötve, a Logitech "vevő" pedig a monitor USB-be van dugva.
Azóta, ha elalszik a win, billentyűvel, egérrel nem tudom felébreszteni, nem reagál semmire.
A monitor lehet az oka, mert ő is alszik (de attól az USB miért nem él ), vagy mit és hol kellene állítanom hogy ez ne így legyen?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
madagaszkar
tag
válasz King Unique #137487 üzenetére
Köszi a hivatkozásokat, így már tiszta.
-
-
King Unique
titán
válasz madagaszkar #137485 üzenetére
Mármint mi is a gond, talán nem tudod kiválasztani a pendrive-ról történő telepítésnél (+ infók), hogy melyik meghajtóra (SSD-re) történjen, vagy mi?
Az alaphelyzetbe állítás azt a fizikai meghajtót használja, azon telepíti újra a Windows 10-et, amire éppen telepítve van, ez nem újdonság.
Következő lehetőség a Windows 10 klónozása HDD-ről az SSD-re, mivel egy szimpla meghajtócsere miatt nem feltétlen kell újratelepíteni a 0-ról.[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
válasz King Unique #137484 üzenetére
Már jó régóta használom a K-Lite Codec Pack-ot, és eddig nem volt vele gond, ahogy most sem ő a ludas, hanem ez a KB5005033 nevű valami...
Mondjuk legközelebb megnézem, törlöm a K-Lite-ot is, ha megint így járok, de most egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy újra feltegyem, csak azért, hogy kipróbálhassam, mit szól hozzá ez a "drágaszág" KB5005033. Majd egy hónap múlva talán, addig jó van így is, most működik.
Az viszont jó hír akkor, miszerint addigra majdcsak csinálnak vele valamit, így mire odajutok, talán már a működő frissítést fogja telepíteni.
Köszi.
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. A gondom a következő: laptopba vásároltam egy 120 GB-os SSD-t és erre szeretném a Windows 10-et feltelepíteni. Az SSD-t beraktam a HDD helyére, a HDD-nek vettem egy DVD helyére berakható beépítő keretet. Újratelepítéskor mit csináljak, ha másik meghajtóra szeretnék új telepítést, nevezetesen az SSD-re.A gép alaphelyzetbe állítása esetén nem ajánlja fel a másik meghajtóra telepítés lehetőségét.
Köszi előre is a segítségeteket. -
King Unique
titán
válasz Vistaboy #137482 üzenetére
Na és ennek a K-Lite Codec Pack nevű izének az eltávolítását még nem próbáltad? A KB5005033 számú kumulatív frissítés nálam is telepítve van 21H1-re, használok MPC-HC (nightly), VLC stb. lejátszókat, de BSOD nem volt, igaz ez a K-Lite Codec Pack sincsen telepítve mert minek.
A 35 napos szüneteltetés utáni folytatásnál ha lefut először a keresés, akkora a Windows Update az éppen elérhető következő havi standard (nem preview) kumulatív frissítést fogja letölteni és telepíteni, nem a KB5005033-at.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ForRedGlory #137481 üzenetére
• How to Change Operating System Name in Boot Options at Startup in Windows 10
• How to Change Display Order of Boot Loader Entries on Boot Options Menu at Startup in WindowsIgen, lehet, lásd a linkelt útmutatókat. Már ha annyira fontos, mert ha egyiket / másikat választva ténylegesen a W10 és W11 Dev bootol külön, akkor nem mintha akkora nagy jelentősége lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Nemrég feltelepítette a rendszer a "KB5005033 August 2021" nevű frissítést, aminek eredményeképpen pár percen belül "DPC_Watchdog_Violation" kékhalál-képernyőt kaptam, amint elindítottam egy szimpla videó lejátszást MPC-HC alatt. K-Lite Codec Pack-ot használok, ezzel nézem az animéket, legalábbis addig nem volt semmi gond, míg a legújabb frissítést fel nem telepítette a gép.
Korábban is jártam már így, akkor is videó-lejátszáskor jött elő ez a probléma, ami azért roppant idegesítő számomra, mivel rengeteg anime torrentet futtatok. Ha beüt egy ilyen kékhalál, akkor mindig kiakassza a torrent klienst, így elkezdi őket újra ellenőrizgetni, és bőven akad közöttük 200 GB-nál nagyobb darab (Pl. a Sword Art Online Remux pár GB híján egy TB, és az csak egy torrent a sok közül).
Eltávolítottam a KB5005033 frissítést, és vele párhuzamosan felfüggesztettem a frissítések telepítését, de ez sajnos csak ideiglenes, mert csak egy hónapig engedte, utána mindenképp felrakja, én meg jó eséllyel megint kékhalált kapok tőle.
Valakinek ötlet, hogy mitől lehet ez? Mármint az tuti, hogy a frissítés okozza, de konkrétan mi nem tetszik neki? Adatlapomon a gép összetevői, eddig minden frissítés fel van téve (Kivéve persze a KB5005033), és a legfrissebb K-Lite Codec Pack van telepítve a gépre.
Másnál is előfordul, vagy csak én szívok vele?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
-
wwhy
veterán
válasz Sub-ZeRo #137477 üzenetére
Természetesen. Minden nyelv, amit használok, telepítve van az Office-ban.
Az "érdekes" az, hogy Office 2010 alatt nincs ilyen probléma, feltelepítem az örökölt kiosztásokat, hogy a más sw-ben ne legyen kérdőjel, Off alá a nyelveket/helyesírás-ellenőrzőket, és minden szép és jó. De a W10 + Office 2013+ nem jön össze :(
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
nagyúr
-
Core2duo6600
veterán
Sziasztok,
Hogy tudom megcsinálni távolról, hogy safe mode with networking be teszem a win 10 et (pro)
Egy file-t kell benne kicserélni, mert hibás (normál módban fogja)Ha a fenti nem vezet eredményre, egy reisntallt kell csinálni, ezt hogy lehet megoldani távolról, az alaphelyzetbe állítás is elég, csak érjem el a gépet utána.
tartományi környezetben van.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
jézusom
addikt
válasz Gargouille #137472 üzenetére
Na ez jó, köszi szépen!
De egy kicsit túl lett bonyolÍtva. Az aktuális rendszergazdai felhasználói user/passal nem engedett be. Parancsosrból próbáltam új jelszót kreálni, de 5ös hibát adott. Csináltam új usert, és azzal be tudtam lépni egyből
Egyszerűbb lett volna egyből usert csinálni, de persze ha nem írjátok le hogy nézzem meg, akkor csinálni se tudok. De érdekes, hogy amivel windózba belépek, azzal nem tudok megosztani, pedig rendszergazda...
-
wwhy
veterán
Egy nehéz kérdésben kérem a segítségeteket: W10, jogtiszta, legfrissebb stb. A munkám miatt több nyelvet kell használnom, amelyeket értelemszerűen telepítek. Más programok esetében viszont a mellékjeles karakterek egy részét nem tudom beírni, azaz kérdőjel jelenik meg a karakter helyett - ha a szabvány kiosztást telepítem. Ha az örökölt kiosztást telepítem, akkor megvannak/beírhatók a karakterek más programokba, de az Office/Word helyesírás-ellenőrzője nem ismeri fel az örökölt karakterekkel írt szavakat, és aláhúzza azokat.
Mi lehet a gubanc
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
jézusom
addikt
válasz Gargouille #137472 üzenetére
király ezt mentem!
-
Gargouille
őstag
válasz jézusom #137470 üzenetére
A következő parancssori parancs kilistázza az adott gépen található lokális felhasználókat:
net user
Ezek közül kell válassz és akit választottál azzal fogsz a másik gépről csatlakozni (tehát a mikor a másik gép elé ülsz és megpróbálod elérni a megosztott mappát, akkor ezt a felhasználót kell majd megadnod). Ha nem tudod a jelszavát, akkor a #137467 -ben leírt módon le tudod cserélni a jelszót.
Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy az adott gépen aktuálisan melyik felhasználóval vagy épp bejelentkezve akkor a következő parancs mondja meg:
whoami
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
King Unique
titán
válasz Csápájev #137466 üzenetére
• How to Connect To a Wireless Network in Windows 10
• A Wi-Fi problémák megoldása a WindowsbanAz persze még véletlenül sem derült ki, hogy pontosan mi a hibaüzenet, ha jelszó szükséges a csatlakozáshoz akkor az helyesen lett-e megadva, stb.
+ Legközelebb el kellene dönteni hogy vagy ott, vagy itt, majd megvárni amíg válaszolnak abban a topikban... -
Gargouille
őstag
válasz jézusom #137456 üzenetére
A gép: ezen a gépen megosztasz egy mappát.
B gép: ezzel szeretnél csatlakozni majd A géphez.A gépen lennie kell legalább egy olyan felhasználónak, akinek van minimum olvasási joga a megosztott mappához. Ezt a megosztott mappa tulajdonságok lapjának Biztonság fülén láthatod. Mondjuk itt látod, hogy van egy gipszjakab nevű felhasználó és neki van jogosultsága a mappába írni és olvasni, ez tehát oké. Ezek után a másik feltétele, hogy összejöjjön a móka, hogy gipszjakab felhasználónak lennie kell jelszavának. Ha ezt nem tudod, akkor könnyen lecserélheted, például nyitsz egy parancssort és
net user gipszjakab újjelszó
Ez után leülsz B gép elé, és megpróbálod felcsatolni az \\A gép\MegosztottMappa mappát. Ekkor feldob egy login ablakot, ahol a felhasználónévhez beírod, hogy gipszjakab, a jelszó mezőbe az újjelszó -t és meg is vagy.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Normális, hogy restart után az asztalról az utólag kirakott ikonok eltűntek?
-
-
Bodor
veterán
válasz King Unique #137460 üzenetére
A két reg fájl és a C:\Windows\SoftwareDistribution\Download mappa törlése megoldotta a gondot! Nagyon szépen köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz Bodor #137454 üzenetére
• How to Uninstall Windows 11 and Roll Back to Windows 10
• Az Insider-buildek fogadásának leállítása Windows 10-es eszközön
• How to Start or Stop Getting Insider Preview Builds on a Windows 10 PCLásd a linkelt útmutatókat, ahol a Windows 10 downgrade után szükség esetén törlöd a C:\Windows\SoftwareDistribution\Download mappa tartalmát.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Sziasztok! Én balga feliratkoztam , és ezért a Windows Update telepítette is a Windows 11 Insider Preview 10.0.22000.100 (co_release) frissítést. Persze nem tetszik, ezért eltávolítottam, ezek után mindenhol ahol csak tudtam töröltem a Windows Insider Program hozzáférésemet, kérelmemet, fiókot leválasztottam, WU-ban kipipáltam, hogy nem akarok előzeteseket már, ennek ellenére állandóan tölti le ezt az Insider Preview 10.0.22000.100 (co_release) -t, és nemcsak hogy tölti le, hanem automatikusan telepíti is, aztán meg jön a kéretlen frissítés és újraindítás...
Reset Windows Update Tool for Windows program sem segített. Tudnátok ebben a problémában segíteni?[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
WIn10-en csináltam smb megosztást. A beállÍtásoknál ott van, hogy mindenkinek szabad minden hozzáférés. Egy valami rohadtul nem tiszta. Más gépen megtalálom a gépet, ami oszt, de nem tudok belépni, mivel nem tudok felhasználói nevet A windows full eredeti a saját nevem/jelszó párossal lépek be bekapcsoláskor, ezt is próbáltam, de nem valami beállÍtott user/pass páros kéne? Honnan tudjam mivel kell belépni? -
King Unique
titán
válasz Teasüti #137449 üzenetére
Ha hosszú ideig áramtalanított állapotban van a flash-alapú meghajtó, az okozhat problémát és eltűnhetnek róla rossz esetben az adatok, lásd egy korábbi cikk végén megemlítve. Ha rendszeresen használva van, akkor viszont ez nyilván nem téma, meg pl. minőségibb SSD-knél akár 10 év is lehet ez az időtartam. Inkább az téma, hogy az előbbitől függetlenül lehet firmware hiba, vezérlő tönkremenetele stb., azaz amúgy is tönkremehet X év után az SSD, de pont ezért kell X évente megismételni a mentést, a régi már elhasználódott fizikai tárolóeszközöket szükség esetén újakra cserélni, stb. Az optikai lemez meg szép és jó, csak egyrészt ott sem mindegy milyen fajta amin pár évnél tövább megáll az adat, az M-Disc írásához meg ugye spéci optikai meghajtó is kell, ráadásul manapság egyre több modern asztali PC-ben és laptopban már optikai meghajtó sincsen.
-
Teasüti
nagyúr
A cellák elvesztik a töltést ennyi idő alatt, ha nincsenek újraírva. Hasonlóan a mágneses felület depolarizációjához. Mindkettőt tárgyalják bit rotting hívószavakkal. Flash alapú adathordozónál még érdekes az újraírások száma is, mivel minden íráskor degradálódik a cellák közti szigetelő, így idővel az elektron szivárgás felgyorsul. Persze mindennapi használatban ez nem számít. Ilyen formában egyedül az optikai lemez, amit eltehetsz a széf mélyére és 10 év múlva is meglesz az adat, ha jó minőségű nem organikus a lemez adathordozó rétege, ami lebomlana idővel. M-disc pl ilyen, ami nagyon ellenálló, mint a kő.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz svgyula #137441 üzenetére
Ha Te úgy tennél el 20 évre adatokat saját adathordozóra, hogy a 20 év alatt egyszer sem nyúlsz hozzájuk, nem migrálod át másik technológiára (amíg még van olvasó hozzá), akkor valóban inkább papirozzál .
Nem is tudtam hogy az új SSD-k ilyen gagyik, hogy elhasználódástól teljesen függetlenül 5-6 év és kuka
-
Aby_2014
aktív tag
válasz Gargouille #137416 üzenetére
Igen ezeken túl vagyok sőt a powershell-es újra telepítés is megvolt mégsem megy
A hibakód pedig egész pontosan 0x800704cf és nem 24....A vége az lesz, hogy az egész win-t újra kell húzzam...
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
zolee001
őstag
-
firfox
csendes tag
Szeretném megosztani cikküket a témába, remélem lesz aki talál benne haszonos dolgokat.
[Windows 10 gyorsítása] -
svgyula
addikt
válasz Teasüti #137412 üzenetére
Szia! Hát amit írsz a "mintha kőbe vésnéd az adatot" azt 20 év múlva hova fogod bedugni? Már most lehetetlen vállalkozás egy egy floppy disk meghajtót találni az akkori merevlemez adapterről már nem is teszek említést. DE az azért fontos, hogy rengeteg sd, kártya, HDD halt meg úgy, hogy állt a szekrényben aztán indítás után pár perc és vége is volt. A CD/DVD amiről az elején mindenki áradozott kiderült, hogy csak pár nagyon drága lassan megírt változat bír ki éveket. Az új SSD pedig max 5-6 év és mehet a kukába! Lásd a Tesla autók adathordozóit. Tehát a digitális adatmentés/védelem hát finoman szólva kutyagumi szint a papírhoz képest! Ja és ezeket az "új" eszközöket is ugyanolyan könnyű megsemmisíteni, még tűz sem kell sokszor elég ha rossz helyen fogod meg...... Tettem már statikus feltöltéssel rádiót, sd kártyát tönkre. Csak egy érintés és fuss...
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz King Unique #137439 üzenetére
Oh, értem, felfogtam. Hát igen, lehet értelmesebben kellett volna feltennem a kérdést mert eléggé sokféleképpen értelmeztétek. Akkor lehet megpróbálom megvalósítani a tervet, köszönöm a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz menyhartlevi #137438 üzenetére
Ott vsz arra ment a célzás, hogy ha csak magát a programokat telepíted a belső SSD helyett egy külső SSD-re, akkor az nem feltétlen fog működni másik Windows 10 alatt, max. ha pl. portable programok, ami állítás ilyen formában oké is. Ellenben ha egy komplett Windows 10 van a külső SSD-re telepítve és arra a programok, majd az hordozva és másik PC-n használva ahol USB-n csatlakoztatva jó esetben ugyanúgy elindulhat, akkor ott nyilván más a helyzet, ott ugyanúgy működhetnek az eleve a külső SSD-n lévő Windows 10-re telepített programok.
[ Szerkesztve ]
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz King Unique #137437 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer! Ez így teljesen használhatónak tűnik.
Csak #137407 Teasüti válasza zavart össze és bizonytalanított el afelől, hogy működhet, azért írtam ezt.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz menyhartlevi #137436 üzenetére
A megvalósítás módjára ez előbb lettek linkelve példák, milyen programmal és hogyan lehet, stb. Korlátozás annyi van, ami a Microsoft weboldalán fel van tüntetve, azaz WTG-nél alapesetben nem támogatott pl. a hibernálás, WinRE, alaphelyzetbe állítás, build upgrade (Enablement Package módszer működik), ellenben programokat nyilván lehet telepíteni és ilyen értelemben úgy használható mint egy belső meghajtóra telepített W10.
Az adatátviteli sebességre vonatkozóan pedig előzőleg már le lett írva világosan, hogy pl. egy SATA-s HDD/SSD meghajtónál szekvenciálisan nyilván gyorsabb egy M.2 PCIe NVMe SSD nemcsak a PC-be téve, hanem USB 3.1 Gen 2 alapon is, de az utóbbi nyilván nem gyorsabb a PC-ben a natív M.2 PCIe csatlakozásnál. De OS és programok futtatásánál amúgy sem feltétlen a szekvenciális maximumok, hanem inkább a random olvasás/írás és az elérési idők a lényegesek. -
menyhartlevi
aktív tag
válasz King Unique #137435 üzenetére
Ezt szerettem volna, a Windows To Go-t, elnézést ha férehérthetően fogalmaztam. Igazából ennyi lett volna a kérdésem, hogy ez akkor mennyire valósítható meg mindenféle programmal az SSD-n, és ha igen, milyen (akár sebességbeli) korlátozásokkal.
#137433tordaitibi: Köszönöm, megnézem!
-
King Unique
titán
válasz menyhartlevi #137432 üzenetére
Mi nem fog menni? Világosan le lett írva előzőleg, hogy adattárolásra, adathordozásra belső/külső HDD mellett használható akár külső SSD is, ami nyilván másik PC-hez is csatlakoztatható és elérhetők lesznek rajta az adatok ott is. Ha hordozható Windows 10-et akarsz és külső SSD-ről futtatni a W10-et + az arra telepített programokat, akkor meg azt kellene írni és akkor adott a Windows To Go szerinti telepítés és használat, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz CsabaSteel #137429 üzenetére
Szerintem elég világosan le lett írva és még linkelve is hogy mire vonatkozik a kérdés, az hogy Pro kiadáshoz való a termékkulcs és az lett aktiválva eddig is ismert információ volt...
-
tordaitibi
veterán
válasz menyhartlevi #137432 üzenetére
Ha van idod olvasd el a blogomba a Ventoy projektemet. Pontosan ezt szerettem volna, egy hordozhato os-t illetve os-eket+az osszes adatom a zsebemben. Mukodik Windowssal is es Linuxszal is. Win az VHD diszkrol kepes sok kornyezetben elstartolni.
-
Gargouille
őstag
válasz borg25 #137430 üzenetére
"A net use <meghajtó> /d nem sok sikerre vezet, lévén, hogy ugye ehhez először meg akarja keresni a meghajtót, hogy lecsatlakoztassa, s a parancs az idők végezetéig futna."
Pedig ez a jó megoldás, valójában az explorer.exe ami keresi a háttérben a nem létező kapcsolatot. Ha nincs elindítva az intéző, csak a parancssor akkor azonnal letörli, nem keresi.
De kipróbálhatod powershell-ből a Remove-SmbMapping parancsot is, ott van -force kapcsoló stb.
-
borg25
senior tag
Sziasztok!
Nem egy könnyű dologban szeretnék segítséget kérni.
Unom már, hogy a Windows belehal abba, ha egy hálózati meghajtó betűvel lett csatlakoztatva, és valamiért nem elérhető (Hálózat, VPN, bármi) ezt akkor is el tudja játszani, ha persistens network driverról van szó, s induláskor már felveszi, hogy itt lenne egy meghajtó, ami majd itt érhető el, de hát az nem mindig sikerül neki.
A neten nem sok sikerrel találtam rá megoldást, de nem hiszem, hogy az Ms szerint, törődj bele, hogy ez képes lefagyasztani a Windowst, az összes programot, ami lekérdezné a meghajtók listáját.
A net use <meghajtó> /d nem sok sikerre vezet, lévén, hogy ugye ehhez először meg akarja keresni a meghajtót, hogy lecsatlakoztassa, s a parancs az idők végezetéig futna.
Amit találtam még rá megoldást, az hogyha persistens driverról van szó, akkor töröld a registryből és kész.
Hallottam olyan megoldást is, hogy ilyenkor állítsd vissza a VPN-t, akkor látja a driveot, csatlakoztasd le, aztán bontsd a VPN-t. De ez nagyon workaround megoldás.
Tud valaki ennél jobb módszert? Van valahol valami timeout amivel normál értékre lehet hozni a hálózati meghajtóra való várakozás idejét, vagy tool, ami Windows API-n keresztül törli a meghalt hálózati mappákat?
A válaszokat előre is köszönöm. -
CsabaSteel
aktív tag
válasz King Unique #137426 üzenetére
Sima Pro volt a gépen és ahhoz megfelelő pro kulcsot illesztettem be.
Csé
-
Gargouille
őstag
válasz tlala #137418 üzenetére
Látni fogod, de nem azért mert ugyanazon a néven hoztad létre a usert, hanem amit King Unique írt.
A usernév mellett minden felhasználónak van egy úgynevezett SID-je (Security ID) ami egy hosszú számsor. Igazából ez alapján kezeli a felhasználót a rendszer, nem az olvasható név szerint. Ezt a SID-et a Windows generálja és újratelepítés után nem fog stimmelni, hiába hívják ugyanúgy a usert, ha a SID-je nem egyezik, akkor az egy másik felhasználó.
Parancssorból te is meg tudod nézni ezzel a paranccsal:
wmic useraccount get name,sid
-
-
King Unique
titán
válasz industrial #137423 üzenetére
A 1903-as verzió már egy ideje nem támogatott, vagyis már itt hibádzik a dolog és már rég újabb verzióra kellett volna upgrage-elni...
Aztán ez az "Ezeken a dolgokon már végig futottam" mit is jelent pontosan, ami le lett írva az mind ki lett próbálva, azaz eszközkezelő, lemezkezelő, gyorsindítás, 3rd party program (pl. KAV/KIS) beállítása / eltávolítása? Ha nem, akkor helytelen az állítás és amíg azok + előző (támogatott Windows 10-verzió) nincsen tisztázva, rendezve, addig nincs miről beszélni, ennyi. -
industrial
tag
válasz King Unique #137422 üzenetére
Win 10 Ver. 1903
Build: 18362.1016
Ezeken a dolgokon már végig futottam Azért érdeklődöm.
Bár lehet mégegyszer átfutok ezeken mert lehet valami elkerülte a figyelmem.
Kaspersky van fent mint vírus irtó.
Egyébként mikor csatlakoztatok egy pendrivot akkor hallom a hangjelzést csak a meghajtó nem jelenik meg.
Ha usb eszközt csatlakoztatok..egér, bármeilyen eszköz az siméán müködik.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz industrial #137420 üzenetére
Itt nem derült ki, hogy milyen Windows 10-verzióról van szó és az naprakészre van-e frissítve. Aztán az sem, hogy ez a "nem ismer fel másik meghajtót" pontosan mégis mit jelent, azaz mi a helyzet az eszközkezelőben és a lemezkezelőben, előbbinél nincs-e hibakód, másik USB-porthoz csatlakoztatva mi a helyzet, stb. Ahogyan az sem, hogy nincs-e esetleg olyan 3rd party program telepítve ami blokkolhatja az USB-s eszközök, meghajtók működését, lásd pl. Avast és társai esetek. Továbbá ha a "következő újraindításig" után működik, akkor a gyorsindítás kikapcsolása vagy a Shift + leállítás módszer alkalmazása is megérthet egy próbát.
-
HARDVERAPRÓD
válasz industrial #137420 üzenetére
Szia. Live linux alatt teszteld ha tudod. a ott is hiba van, akkor hardveres lesz. amúgy melyik verziójú win10 van fent? Melyik build?
-
industrial
tag
Van egy fura Win 10 hibám.
HP Elitebook 8470P
1 usb meghajtót tudok csatlakoztatni, a következő újraindításig nem ismer fel másik meghajtót. Viszont Usb eszközt tudok csatlakoztatni ami nem meghajtó.
Egy ideig nem használtam a gépet sűrűn így nem zavart, bár azt sem tudom melyik updattel romlott el valami.
Valakinek tipp?
Chipset, stb drivert próbáltam frissíteni. -
King Unique
titán
válasz tlala #137418 üzenetére
Ez nem így megy... Jó esetben rendszergazda megerősítés után menni fog a hozzáférés, vagy szükség esetén megfelelő hozzáférési engedélyeket beállítva az újonnan telepített W10-nél az új felhasználónak, ennyi. Másik opció nem csinálni új telepítést hanem megtartani a régit és akkor érteleszerűen a már meglévő felhasználói csoportok és hozzáférési engedélyek is megmaradnak. + 1 lehetőség pl. pendrive-ról bootolni egy WinPE vagy Linux Live rendszert, ott nem kell bajlódni az NTFS hozzáférési engedélyekkel.
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Elszállt az alaplapom.
Ha az új gépre feltett windowsban ugyanazt a usernevet (rendszergazda) állítom be ugyanazzal a jelszóval, akkor a rádugott előző vinyón látni fogom a Dokumentumok stb. mappák tartalmát? Rendben lesznek a "tulajdonosi jogok"? -
King Unique
titán
válasz darkhorse #137413 üzenetére
• How to Enable or Disable Real-time Protection for Microsoft Defender Antivirus in Windows 10
• How to Turn On or Off Microsoft Defender Antivirus in Windows 10
• Turn off Windows Defender in Windows 10 permanently
• Defender ControlEzt a "2.5 vagy 5 percig tart egy build" nem derült ki mégis hogyan kell érteni, de egyébként nem véletlenül van az a valós idejű védelem amit véglegesen nyilván nem javasolt kikapcsolni és tartósan mindenféle védelem nélkül használni a Windows 10-et, max. átmenetileg ami a Defender kezelőfelületén is megoldható... + Igény szerint telepíthető 3rd party antivírus szoftver is helyette és akkor a Defender normál esetben automatikusan kikapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
Aby_2014
aktív tag
Microsoft Store problémám egyszerűen nem tudom megoldani. Legfrissebb build, MS fiókba be tudok jelentkezni, de a store "nem kapcsolódik az internethez hibát dob (0x800704 kód), annak ellenére, hogy az app frissítéseket letölti az áruházból...
Van javaslata valakinek, hogy mit nézzek meg?
Fáradozásotok előre is köszönöm!
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Cs1csó
félisten
válasz darkhorse #137413 üzenetére
Nálam az vált be, hogy:
1. telepítek egy külső védelmet
2. nem az EDGE böngészőt használom - mellé "ajánlott" a smart screen és mivel én UWP appokat sem használok
3. után a biztonsági központban - tálca pajzs ikonkra kattintasz - ALKALMAZÁS - ÉS BÖNGÉSZŐVEZÉRLÉS menü, és a felső 3 kikapcsolása:Így már nem szól bele semmibe. Persze így is figyeli, hogy van e védelem mert ha nincs akkor szól hogy kapcsold vissza stb.
-
darkhorse
tag
Üdv!
Windows 10 Home-nál meg lehet szabadulni véglegesen a valós idejű védelemtől? Semmi szükségem rá, és baromira nem mindegy, hogy 2.5 vagy 5 percig tart egy build.
-
Teasüti
nagyúr
válasz tordaitibi #137411 üzenetére
A digitális technikával semmi gond. Az adathordozókkal van a probléma. A papírt amúgy könnyebb megsemmisíteni.
Ha meg ellenőrzött körülmények között tartod, akkor egy M-disc-et ahhoz hasonlítanak, mintha kőbe vésnéd az adatot.
Fizikailag is tartósabb a papírnál, elviseli a párát, az UV-t, a meleget.
A mágneses és elektronikus adathordozók, amik nem megbízhatók. Évente egyszer illő újraírni őket, ha vmi fontos van rajtuk. De paritásvédelemmel elég sok bithibát ki lehet küszöbölni még egy másolattal is.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz tknof1871 #137409 üzenetére
Én anno a laposom vásárlásakor csináltam CD-kre (összesen 5 kellett) biztonsági mentést, ha elszállna a merevlemez a gyártó által előtelepített win-el (és persze a recovery partícióval).
9 év elteltével elő akartam venni, az első lemezen volt 1 db kis karc...használhatatlan lett.Pár éve csináltam win telepítő 8GB pendriveot, direkt úgy mentem be az egyik PC boltba hogy erre a feladatra keresek egy állandó, legolcsóbb egyedet, tehát megbízható példányt kérek és olyat amiről tuti fel tudja telepíteni.
A másodikra szemponttal kapcsolatban kiderült hogy a PC boltos nem tudott arról hogy bizonyos esetekben a win nem tud feltelepülni USB 3.0 pendriveról, 2.0 kellett volna, pedig direkt mondtam neki hogy 2.0-át keresek.
Ezen kívül a fenti alkalommal, miután becsődöltem a CD-kkel, gondoltam ott a pendrive...jó nagyot néztem amikor a másfél évnyi polcon tárolás után azt mondta hogy nyeheheheee nem fogok feltelepülni mert megsérültek a fileok.
Kingston Datatraveler 100 G3-as egység.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
tknof1871
őstag
válasz King Unique #137208 üzenetére
Az meg szvsz alap, hogy egyrészt nyilván nem egy szutyok, konzumer pendrive-ra mentjük a lemezképfájlt
Kingston DataTraveler G4 16 GB USB 3.0. Szekrényben találtam. Gondoltam "Te meg ki vagy?". Árukeresőn 79 véleményből 4.5 csillag. "Ez egész jónak tűnik! Mit akartam veled?" Gyökérkönyvtárban ezek voltak:
Mappák: boot, efi, sources
Fájlok: bootmgr, bootmgr.efi, reagent.xml
2017-es mappák, fájlok. "Ja, erre akartam a rendszerről biztonsági mentést. Akkor az első mentés megvolt, jöhet a második."Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
V.Stryker
nagyúr
válasz King Unique #137402 üzenetére
Köszönöm. Sehogy nem lett jobb. Végül ésszerűbb volt újratelepíteni a rendszer.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz menyhartlevi #137403 üzenetére
Telepített program nem fog futni másik OS alatt. Portable verzió ha van az adott programból, az rendben van. Ha nem csak adatokat akarsz mozgatni a kettő között, hanem bedokkolnál egy komplett rendszert külső meghajtóról, afelől vannak kétségeim. Boot-olni tud róla, viszont a Windows szerintem hisztizne, hogy kirántották alóla a szőnyeget. Illetve a telepítős szoftverek se lesznek jók vendég OS-en, mert ugye se registry, se függőségek, se PATH, semmi se adott abban a konfigurációban a másik gépen, ahogy eredetileg fel lett telepítve.
-
King Unique
titán
válasz tordaitibi #137404 üzenetére
• How to Enable or Disable Require Sign-in after Specified Time when Display Turns Off in Windows 10
• How to Enable or Disable Screen Saver Password Protection in WindowsEgyébként gondolom csak egyéni hóbort ez a totális bejelentkezés és jelszó nélküli használat + egyéb dolgok erőltetett kigyomlálása, meg hogy az otthoni szinten reális Home és Pro kiadásoknál már nem támogatott Windows 10-verziót telepíteni és használni, mert nem is a Microsoft / egyéb szakértők javaslata az nyilvánvaló...
-
lck
senior tag
válasz tordaitibi #137404 üzenetére
Pegazus- akarom mondani Windows-nál ez így működik. Csak tárolódjanak a jelszavak valahol fölöttünk a felhőben. Ki tudja mire lesz jó még valakinek.
-
tordaitibi
veterán
1909, pár hetes telepítés.
Az indulásnál sikeresen kivettem mindent, a jelszót, a csodás reflektrorfényes képet.Viszont ha a képernyő kikapcsolása bekövetkezik a beállított 10 perc múlva, egyszerűen nem tudom elérni hogy vagy ne jelszót, vagy ne az az idióta képet adja és akkor kell kattingatni, hanem dobja visza az asztalt.
Pro verzió vagyis a gpedit-be minden erre vonatkozót kiöltem, letiltottam, a Gépházba a "Soha" van beállítva, regeditet buheráltam, minden a neten fellelhetőt megpróbáltam.
aztán felidegesített és töröltem a csodás Microsoft.LockApp-ot.
Ezzel eltűnt végre a lockscreen de azóta meg jelszót kér.
Mezei telepítés, se Hello, se Microsoft fiók, semmi.
Ennek ellenére jelszót kér ha visszajön a monitor.
Valaki magyarázza már el mit kéne még csinálnom vele hogy ne kérjen jelszót.[ Szerkesztve ]
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz King Unique #137400 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Ha nem ide tartozik, inkább offba rakom, csak a windows miatt erre gondoltam.
Szóval nem olyan komoly adatok tárolása lenne a cél, inkább csak programok, és azokhoz tartozó fájlok. Pl egyetemre (koliba), vagy munkába csak az SSD-t vinném magammal, begugnám és minden fájlom, programom ott lenne. Otthon meg a rajta lévő játékokkal tudnék mondjuk játszani. Most van külön asztali gépem amin igazából csak játszok, meg a laptop amin minden mást csinálok. Tehát ilyesmi felhasználásnál feltűnő a különbség, ha mondjuk USB Gen 2 van mindkettőn (belső SSD-khez képest)?
Ja és tordaitibi-nek is köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz V.Stryker #137401 üzenetére
A javítási, helyreállítási lehetőségekkel kapcsolatban lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol boot repair esetén az sem feltétlen mindegy, hogy legacy/CSM vagy UEFI szerinti telepítés. Egyébként van a neten számos jó leírás, csak a megfelelőre kell rákeresni és megfelelően alkalmazni, ennyi.
-
V.Stryker
nagyúr
Sikeresen tönkrevágtam a windowsom rendszer betöltőjét, linuxal való kísérletezessel.
Usb win 10 telepítő bent, fix mbr lefut, de fix boot nem, mert hozzáférés megtagadva.
Hogy tudnám helyreállítani? A neten csupa szemét van a témában.
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Letiltás - hogy is van ez?
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- iPhone topik
- Path of Exile 2
- Ukrajnai háború
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest