- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
válasz
C4mp3r #132834 üzenetére
Van,ha legális licenc kell (mivel cég) akkor megveszed a megfelelö licencet (Létezik fizikai és virtuális géphez alkalmazható egyidejü használatot lehetövöé tévö licenc
Cégként érdemes az MS-t megkeresni mert egyedi ajánlatot tesznek,nem bohockodunk egyesével product keyekkel -
válasz
Doky586 #132845 üzenetére
Doky, nem.
Telepítésnél a helyi fiókot választottam, többször ki is írta hogy szerinte jobb lenne Microsoft fiókkal.
És most nem akarom végigvinni a Virtualbox telepítést hogy lefényképezzem neked hogy nem engedett továbblépni amíg nem adtam meg a helyi, lokális fiókhoz jelszót.
Rányomtam 5x a Továbbra és mindig kiírta hogy a jelszó nem lehet üres.
Ilyet életemben nem láttam, ezért kérdeztem itt.
King Unique,
Közbe beugrott hogy a jó öreg userpasswords2 eddig még sose hagyott cserben, és most is jól tette a dolgát, jelszókérés kihagyása megoldva.
A másik, a reflekorfény, köszönöm, sikerül.
Megmondom a frankót, mivel a melóhelyi gépek hálistennek jól működnek, meg az én 2 Winem is, kiesek a gyakorlatból ez ilyenek babrálása terén.
Telepíteni kb. 8 hónapja telepítettem Wint.
Nem a ToGo módszerel csináltam hanem Virtualboxba telepítettem egy VHD diszkre, konfigok után ezt áthúztam egy hordozható, cserélhető usb eszközre és bootképessé tettem.
Semmi ToGo meg Enterprise, mezei W10pro.
Az aktiválással bajba vagyok akkor, legfeljebb egyik gépen beaktiválom. és csak nem üti agyon a szoftverrendőrség a tulajt hogy nem 7 darab licenszet pazarolt el.
Köszi mindenkinek a tanácsokat. -
Cr00py
senior tag
Hali.
Lenne egy kis problémám.
Steamen vettem meg a Forza Horizon 4-t kb 1 órája. Letöltöttem hozzá az "Xbox app"-t (Katt ). Ami nem része az alap windowsnak.
Játszottam is, minden frankó, működik.Viszont:
Kilépés után jött egy notification, miszerint aktiváljam a windows-t.. ami fura, mert aktiválva van, jelzi is.Látom, hogy ismét azt jelzi, hogy " igazolnia kell a személyazonosságát " ( Ezt már rég meg tettem, mikor újra volt telepítve a win, hisz telepítés közben ms fiókkal lépek be, majd első indítás után igazolom is.)
Rákattintva viszont értelmezhetetlen karakterek jelennek meg, így ha akarnám se tudnám ÚJRA igazolni magam. Album
Mit tudok ezzel tenni? Ha lehet, nem tenném újra az egész windowst emiatt.
Köszi.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #132833 üzenetére
Erről is volt már szó itt számos alkalommal.
• How to Enable or Disable the Lock Screen in Windows 10
• How to Change Lock Screen Background to Windows Spotlight, Picture, or Slideshow in Windows 10• Sign-in Automatically to User Account in Windows 10 Version 2004
• How to Automatically Sign in to User Account at Startup in Windows 10
• How to Enable or Disable Passwordless Sign-in for Microsoft Accounts in Windows 10A Windows To Go meg ugye eredetileg nagyvállalati felhasználásra szánt enterprise fícsör, alapesetben a Windows 10 beépített eszközével is csak Enterprise kiadással (volt) használható, ahol nyilván rugalmasan megoldható ez esetben szervezeti szinten a licencelés, aktiválás.
A korábbi válaszban említett külső programokkal viszont más Windows 10-kiadásoknál (pl. Home/Pro/Education) is lehet WTG-t kreálni, ahol az aktiválás kb. ugyanúgy megy, mint a normál módon telepített Windows 10-nél. Vagyis ha hardverváltozás történik, akkor nem meglepő ha újraaktiválást kér a rendszer, ami ugye megoldható, pláne Retail licenc, termékkulcs esetén. Vagy ha van már az adott célhardvernél meglévő W10 Pro digitális licenc, akkor a WTG W10 Pro is automatikusan beaktiválódhat azzal. Vagy esetleg következő lehetőség a termékkulcs megadásának mellőzése, ha gyakran van több PC-hez csatlakoztatva a WTG, illetve technikailag anélkül is működhet a Windows 10 X ideig kisebb (pl. testreszabási) korlátozásokkal. -
norbmeator
csendes tag
válasz
King Unique #132841 üzenetére
Rendben, nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
válasz
tordaitibi #132843 üzenetére
Inkább azt mondanám hogy eltévedtél és MS fiókkal telepítettél, ahol nyilván egy internetes fióknak kell hogy legyen jelszava. A leírásomat követve helyi fiók kellett volna...
-
Pierre75
senior tag
ms helyi fiók képeit akarom törölni. régen itt megtaláltam:
C:\Users\FELHASZNÁLÓI NEVED\AppData\Roaming\Microsoft\ Windows\AccountPictures
most hiába van bejelölve a nézet: rejtett elemek, üresnek mutatja a mappáthova menti az ms?
-
-
King Unique
titán
válasz
norbmeator #132837 üzenetére
Miért ne lehetne újratelepíteni?
Nyilván megoldható és ez esetben mehet egyből a W10 telepítése, ami az itteni téma összefoglalóban + a frissítési kisokosban is világosan le van írva.Illetve ha már megvan a W10-nél a digitális licenc a hardverazonosító alapján, akkor ugyanazon kiadás (pl. Home/Pro) újratelepítésénél a (W8.1) termékkulcsot sem kell újra megadni, amit amúgy a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Ha hardvermódosítás történik, akkor pedig szintén megoldható az újraaktiválás, erről is volt szó itt számtalanszor. Ahogyan arról is, hogy emiatt még újratelepítés a 0-ról sem feltétlen szükséges. -
válasz
A régit is és az újat is rakd MS fiókba és ott át lehet rakni a régiről az újra a licenszet.
-
Cs1csó
titán
válasz
+1 Doky (az MS fiókos ügyködés ki is ment a fejemből)
-
válasz
tordaitibi #132836 üzenetére
-
norbmeator
csendes tag
Sziasztok!
Vettem új alaplap+memória+proci kombót a gépembe és újra szeretném rakni. Még anno frissítettem a gépem 8.1-ről 10-re és utánaolvastam, hogy az op rendszer csak ugyanazon hardveren használható és újratelepíthető. Így akkor nem tudnám újratelepíteni Windows 10 Media Creation Tool-lal pendrive segítségével? Vagy sikerülhet, csak nem lesz aktiválva a Win10?
Bocsi a bugyuta kérdésért.Előre is köszi a segítséget!
-
-
válasz
tordaitibi #132833 üzenetére
Ez is faék egyszerű: ha telepítéskor nem adsz meg jelszót akkor nem fog jelszót kérni indításkor se hanem egyből belép..
A licensz alaplaphoz kötődik nem adathordozóhoz.. Ha átdugod nyilvánvalóan elveszti aktiváltságát ezért fog panaszkodni. (Megoldás: nem aktiválod - így nem panaszkodik mert nincs mit elvesztenie)...
-
C4mp3r
addikt
válasz
King Unique #132819 üzenetére
kozben sikerult megoldani a media creation tool-lal, egy linux live usb programot irt inkompatibilisnek azt eltavolitva sikeresen frissitett. upgrade assistant 0xc190012e hibakodot irt, de most mar mindegy. koszi a segitseget
-
Nemrég kérdeztem pendrive W10 ügyben, a megoldás tökéletes, vhd lemez fájlba lett telepítve és várakozáson felül jól teljesít, a backup-restore meg valami hihetetlenül egyszerű, a vhd fájl másolásával klónozható, menthető. Nagyon jó így.
Deviszont.
Ez az új telepítő már a telepítésnél az agyamra ment, de ez felejthető.
Mindent leöltem szegénykén, Defendert, update, stb.
Egy teljesen zárt félipari alkalmazásra kell, netet a telepítés után sose fog látni, szerepe egyetlen egy célszoftver futtatása. Ez viszont az adott helyen több beépített folyamatvezérlő pc-n, ezért is kellett a hordozható kivitel.
Megoldottam volna valamilyen minimal Linuxszal de sajnos a célszoft csakis Winen fut.
Hogyan lehet ebből kiölni a csodás bejelentkező reflektorfényt, és ami még fontosabb, a jelszókérést?
Én nem találtam ilyet pedig végigbogarásztam a gpedit.msc-t.
És mégegy kérdés, ezt a vhd rendszert hogyan ehet/kell aktiválni, van pár pro licenszkulcs és mivel cég, ezt direkt kérték is.
Deviszont, csak azon a futtató hardveren aktivált amelyiken aktiváltam, a többibe bedugva és futtatva
"Ezen az eszközön módosult a hardver" hibát dob és kér egy másik licenszkulcsot.
Namost 7 eltérő pc, fizikai hely miatt nem fognak 11 licenszet elpazarolni, ez érthető.
Erre van megoldás? -
törölt tag
-
Egzee
őstag
válasz
King Unique #132827 üzenetére
köszi, nem pipáltam be egy rublikát a 20 lehetőség közül ami csak akkor jön elő, ha megfelelő dolgokat megteszek, tök egyszerű volt...
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Van egy Windows Store által készült mappám ami előző telepítésből maradt meg. Szeretnék D-re telepíteni a Storeból, de nem tudok. Át kéne állítanom, hogy az alkalmazások alapértelmezett helye a D legyen, de ott már van ez a mappa, megkérdezi törölje-e, de csak kapok egy hibaüzit. Megpróbáltam hozzáférést kérni, (teljes D-re) de nem kapom meg, mert kifejezetten a mappában lévő elemeknél a képen látható hibaüzenetet kapom:
-
HoTaZo
addikt
folyt.
Ma hazaértem és szétszedtem, kipucoltam a gépet, megigazítottam a csatlakozásokat... és elsőre elindult.
Fogalmam sincs, mi lehetett a hiba, semmi se volt olyan állapotban, ami magyarázhatná a hibajelenséget.Jelenleg is fut egy perfmon /report, ami 60mp helyett már egy órája fut, de eredményt még nem adott.
Mivel lehetne még a rendszert, összetevőket tesztelni? -
ETOM
addikt
Sziasztok!
Ebből másnál is igen sok bejegyzés van? (security auditing 5379) [kép] -
gerigő
tag
válasz
#86564352 #132814 üzenetére
Szintúgy nálam is...
+ érdekességként minden egyes újratelepítés (clean install) után a win update újra és újra felajánlja a választható driver frissítések között azt a BIOS frissítést, amit 5 hónapja egyszer már feltelepített a windows update...
Egyszer már (nem bírtam ki) kiváncsiságból na, mi lesz?...képes újra frissíteni a BIOS-t ugyan arra, vagy mi...?? "Kockáztattam", bejelöltem azt is frissítéskor, de nem erőltette (szerencsére)...eltűnt a BIOS frissítés a választható driver frissítések közül. Azóta clean install után csak rákattintok...eltűnik....nem bosszant tovább... -
King Unique
titán
válasz
C4mp3r #132809 üzenetére
Ha esetedben átmenetileg blokkolva van a funkciófrissítés, akkor az arra enged következtetni, hogy vsz érint a 2004 / 20H2 ismert hibák közül valamelyik, illetve lehet olyan driver / program van 1909-en, ami inkompatibilis az újabb verziókkal.
"ha pedig leszedem a win 10 update programot akkor letolti ugyan, de hibat dob es nem telepiti."
És mégis milyen hibát, vagy azt távolról kellene kitalálni?
Ha komoly, a frissítést akadályozó gond van, akkor azt és a teendőt az upgrade-nél általában kiírja a frissítési segéd, MCT, ISO-nál a telepítő stb. Példák: [link], [link]."mennyi bajom szarmazik ha nem frissitek a 2004-es verziora hanem maradok 1909-en?"
Mivel a 1909-es verzió támogatása a Home és Pro kiadásoknál májusban véget ér, ezért értelemszerűen javasolt újabb verzióra váltani, máskülönben nem kap további biztonsági és egyéb javításokat a rendszer.
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #132814 üzenetére
Mivel az Edge-t használod mi lesz ha rákattintasz a "restore recommended" amúgy lehet az a gond, hogy van olyan funkció - akár az említett Bing - Google csere - mint pl. a PDF-re dedikált programot használsz nem az Edge-et vagy valami hasonló ok.
Ha átállítod amit kér ki kell derülni, hogy mi az ami változott és az alapján kiderülhet mi v olt a gondja. -
HoTaZo
addikt
Futtatnék én tesztet, csak már a Windows fel se áll.
Az első itteni hibajelzésem után, annyi megoldotta, hogy kihúztam a tápkábelt a gépből, kis pihi, aztán ment rendesen.Persze, mindig páromnak adja be a kulcsot. Távgyógyítás meg még nem megy...
Mindegy, elviszem a szervizbe.Köszönöm a javaslatot!
-
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Két probléma fordul elő a windowson mostanában.
1. Az elsődleges megjlenítőn a felső ~30-50 pixeles sáv "eltűnik". Jellemzően Chrome-nál Adobe Readernél és Archicad-nél fordul elő és két gépen is tapasztalom a problémát. Chromenál és az adobe-nál megoldja a problémát ha teljesképernyős módba váltok majd vissza (F11 chromenál és ctrl+L adobenál), archicad-nél csak a program újraindítása segít.
A google nem igazán segített, főleg hogy leírni sem tudom a hiba magyarázatát "keresőbarátan"2. Nem lehet keresni a windows-ban.
Ezt már pár helyen megoldottam, de ezen az egy gépen, nem működik az, hogy újra bekapcsolom a language bar-t. Vagy be sem kapcsolja vagy ha igen, akkor is max egy restart után lesz hatása. Majd egy idő után (volt már pár nap, de pár óra is) újra visszaáll a hiba.Nem hiszem, hogy frissítésekhez lenne köze. Illetve az első hibánál én kizárnám a VGA/dGPU/kábel/monitor hibákat, mivel két gépen is előfordult a hiba.
Köszönöm, ha van valami tanácsotok!
-
C4mp3r
addikt
a taskbar ikonok megjelent az ertesites, hogy a 1909-es win verziomnak le fog jarni hamarosan a tamogatasa, viszont az istennek nem enged frissiteni a 2004-es verziora. a windows update-ban csak ennyit ir:
The Windows 10 May 2020 Update is on its way. Once it’s ready for your device, you’ll see the update available on this page.
ha pedig leszedem a win 10 update programot akkor letolti ugyan, de hibat dob es nem telepiti. ez a windows tobb, mint 1.5 eves megelt egy intel->amd->intel valtast tobb alaplappal, processzorral lehet, hogy valami veglegesen elcseszodott es ujra kellene telepitenem? mennyi bajom szarmazik ha nem frissitek a 2004-es verziora hanem maradok 1909-en? -
Zoz
őstag
-
VGYke
addikt
Aki keres, az talál
. Igaz át kellett nézni pár száz hozzászólást!
Tosee problémája, VGyke problémája.
twofatcat megoldása!
TRob1 megoldás magyarul.
Szóval így kell ki/bekapcsolni. -
HoTaZo
addikt
Erre akkor nincs ötletetek?
Esetleg másik topikot tudnátok ajánlani, ahol jobban helyén van a kérdésem? Lehet, hardver hiba? -
Ladislaoca
tag
válasz
King Unique #132802 üzenetére
Köszönöm!
Ki fogom próbálni! -
King Unique
titán
válasz
Ladislaoca #132801 üzenetére
Windows 10-nél az utólagos AHCI-re váltás egyszerűen megoldható a biztonságos rendszerindítással, amiről korábban blogbejegyzés is íródott itt. Legalábbis Intel-alapú hardvernél simán, AMD esetén viszont már problémásabb lehet, az utóbbinál szükség lehet az ezen leírásban szemléltetett registry tákolós módszerre.
+ Még az Legacy/CSM módban telepített W10 utólagos UEFI-re (ha támogatja a hardver) állítása is megoldható újratelepítés nélkül.
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy hogyan tudnám átváltani az IDE módban felrakott Windows 10-et, AHCII módba, újratelepítés nélkül?
Ha csak simán Biosban átváltom akkor kék halál és nem tölti be.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Diablo 3 Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest