Új hozzászólás Aktív témák

  • #73959936

    törölt tag

    Sziasztok. 1 kicsit hosszú lesz...borzasztóan remélem kapok választ/válaszokat.

    Asztali pc-n 32 bites win10 pro működik. A gépben 2 ssd is van, ezekből az egyik osztott és azon van a op rendszer is. A másik partícióján jelenleg letöltések találhatóak. Mondanom sem kell, hogy régi, hagyományos telepítés (mbr)

    A lap 1 asus h87 pro. Azért írom, mert ha jól olvasgattam közel sem lesz egyszerű végre valahára 64 bites win10 pro gpt-re felvarázsolni. Vagyis: először is az alaplapon ki kell kapcsolnom a secure boot-ot, ami úgy megy, hogy először is lementem azt a bizonyos 4 fájlt perdrive-ra, amiről ugyanazt helyre lehet állítani, majd törlöm a talán pk. fájlt, így a secure boot tiltható lesz és kiválasztható az egyéb os.

    A telepítő készen van (gpt-s) rufussal csináltam. Gondok: jól gondolom azt is, hogy ugye a fenn említett, rendszerrel közös partíción lévő letöltéseket elfelejthetem, mert amikor telepítem a rendszert a gpt miatt az simán ugyan fel nem megy az mbr miatt, és akkor szükséges a két partíció megszüntetése és a lemez konvertálása gpt-re ?

    Ms fiók van a gépen. Ha jól csinálok mindent és belépek abba, akkor semmilyen aktiválás nem kell neki ugye ? Ugyancsak kérdésként merül fel az outlook postafiók beállításai is. Mert azt tudom, hogy hogyan lehet exportálni és importálni a leveleket, de azt ,hogy a postafiókhoz újból be kell-e pötyögni bármit is, azt nem tudom....bár ez is az ms fiókhoz van kötve.

    Ha valami nem érthető az én hibám, kérdezzetek nyugodtan. Még a héten szeretném megoldani, már eldőlt bennem...

    :R

    Ja igen: miután kész a telepítés a gpt-s lemezt is meg tudom osztani ugye, hogy a nagyobb részt másra használjam ? :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák