Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    válasz King Unique #118322 üzenetére

    Mentegetni szoktam, azt tudom, ismerem. Klónoztam is már -mint használt folyamat azért- hogy egy boot után már legyen lemezváltás is. De GPT-s OS-em most van először.
    Első bekezdésed esetleg egy Macriumos lemezkép másik lemezre való visszaállítását is engedi/sugalja?

    Második bekezdésre: Az az alap kérdésem, hogy ha van egy fizikai rendszermeghajtóm, akkor csak partició-pakolgatással/-méretezéssel átmenthetem-e egy másik fizikai meghajtóra -amin már van adat így partició(k)- úgy, hogy a második fizikai meghajtó bootolható legyen (az első már ilyenkor le is lehet véve, stb).
    Azért kérdés,hogy a célmeghajtó MBR vagy GPT, mert a win magának csinált 3-particiót, én a másikra 2-őt már, és ez a mennyiség már MBR limiten felül van.
    Eddig úgy csináltam, hogy a 2. fizikai lemezen lévő 2. particiót "beleképeztem" vagy csak "fájl-másoltam" az elsőbe, így belefértem a MBR particiókeretbe, de ha nem lényeg, meg a jövőbe nézve érdekelne, hogy GPD-vel miként megy.

    Harmadik bekezdésben: mindkét link 404-re fut. Emellett igen: a használható tárterületek a legózáshoz megfelelnek: SSD: C 56/100, meg a kicsik; HDD:710/799+119/131-es adatmennyiség/particióméret arányú. ezt meg a macruim már kezeli, nem bit-bit másolással.

    Amit azóta haladtam, az, hogy a bHDD>kHDD klón megvolt. Az SSD >bHDD mentésnél meg előjött pár probléma:
    Ha klónoznék -Ismételten: hogy legyen használható rendszerem- és a célmeghajtó (üresítés után lemezkezelőben állítva):
    -MBR, akkor a macrium dobott egy Error 8-at, amiről valami olyasmit fórumoztak ketten a progi fórumában, hogy partició méret zsugorítással majd növeléssel orvosolható;
    -GPT, és bootolnék róla, akkor nem indul a win, ha a célmeghajtó van a biosban kiválasztva nem talál bootmédiát, ha a a windows bootmanager, akkor meg csak kurzor villog, és ez leválasztott, korábbi forrásmeghajtó mellett értendő.

    Szóval aktuálisan sűrítve (a kettő két külön probléma):
    A: hogyan oldandó meg hogy a HDD-mről bootoljam az SSD-mről származó OS-t.
    B: GPT-t észben tartva hogyan pakolható egy rendszermeghajtó-particiópakk egy meglévő adatpartició pakk mellé, bootolhatóan?

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák