Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Pyttawrx #116996 üzenetére
Semmi gond, hogy nem vetted észre korábban.
Köszönöm a linket. Lehet én vagyok értetlen, de ez nem semmit sem mond a windows licencekről. És most itt nem is téged szeretnélek piszkálni ezzel, csak jó lenne tisztán látni ezt az egészet. Ha a coa matrica sem licenc és a termékkulcs sem, akkor hogy lesz licencem? Én arra gondolok, hogy amikor elfogadod a telepítés elején a licenszerződést, akkor azt tudomásul vetted. Tehát külön licencet, mint olyat nem kapsz sehogyan, mert az egy szellemi "termék". De lehet rosszul gondolom.
-
sz.j
nagyúr
Levelezésre Thunderbird klienst használok win 10 oprendszeren.
Az mitől lehet, hogy amikor a tálcán lévő ikonnal a klienset megakartam nyitni valami olyasmit írt ki, hogy a progit nem lehet megnyitni, mert vagy törölve lett vagy át lett helyezve?
Ja és automatikusan törlődött az ikon ...Viszont ezt követően amikor a start menün keresztül indítottam el a levelezőklienst az minden gond nélkül elindult és azóta is hibátlanul működik.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Beni2360
félisten
válasz mefistofeles #116992 üzenetére
Amint visszakerestem már tavaly Jún-ban is kérdeztem és azóta sem jött válasz. Ez egy tartalék laptop tegnap vettem elő. Júniusban frissült 1903-ra és tegnap frissült vagy 2x.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Valaki tudja miért van a tálcán levő naptárnál a napok alatt kínai krik kraksz? Win 10 pro 1903
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #116987 üzenetére
Tudom, mi lesz a válaszod (vagy mi nem lesz ), de azért megkérdezem újra, mert mindig vannak újszülöttek, akinek minden vicc új. A "liszensz" az milyen formában érkezik egy digitális kulcshoz? Ráadásul mindegy számodra, hogy van-e hozzá liszensz, ugyanúgy leillegálisozod azt is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mefistofeles #116981 üzenetére
"Gyakorlatilag mindenkinek jól van ez így."
Pontosan így van. Nem véletlenül működik ez évek óta nagy volumenben, rengeteg nyílt platformon. De akinek nem tetszik, vegye meg nyugodtan listaáron a ms-tól, senki nem tartja vissza. Csak ne terjessze, mert nem igaz, hogy minden kulcs illegális, amelyik "olcsó" és nem közvetlenül a ms-tól van. A dolog ettől lényegesen összetettebb, és nem fekete-fehér, legalábbis az eu-ban. -
d@minator
addikt
válasz King Unique #116962 üzenetére
-
HARDVERAPRÓD
válasz mefistofeles #116981 üzenetére
Tudjuk már azt, hogy bárhonnan töltöd le az os-t, az az aktiválás pillanatában dől el, hogy legális marad vagy nem. Amúgy nem is érdemes töltögetni torrent oldalakról, hisz letölthető mct-vel is. Hogy miből látszik? Pl az hogy kapsz egy kulcsot licensz nélkül.
Ajánlom figyelmedbe:
[link]
Nem szeretnék ettől jobban belemenni. Meg kell érteni ez illegális és kész.
Mi meg azt értjük meg, hogy mindenki azt vesz amit szeretne.
Sokkal jobb úgy venni gépeket, amihez alapból van os az nem sokkal drágább úgy és legális. -
mefistofeles
addikt
válasz Pyttawrx #116980 üzenetére
Miről akarod "őket" meggyőzni? Hogy illegális? Az miből látszik? A kódok működnek akár többszöri újratelepítésnél is a hirdetők teljesen nyíltan árulják évek óta és senki nem tesz ellene semmit. Gyakorlatilag mindenkinek jól van ez így. A microsoft termékek pl. a magyar átlagkeresethez képest erősen túlárazottak és ha valaki teljes biztonsággal juthat egy kulcshoz mondjuk az ár 10%-ért akkor mit fog választani? Nyilván vannak a becsület felkent lovagjai is de ők vannak kevesebben. Az is biztos, hogy pl. vállalkozások nem kockáztatják meg. Otthoni használatra viszont nem tartom akkora bűnnek.
Ez még mindig 100x jobb mint a torrent oldalakon letölthető agyonhekkelt verziók. Az tényleg a legallja.....[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
pontyos
senior tag
válasz mefistofeles #116976 üzenetére
Köszi szépen, úgy néz ki meg is vettem!
-
HARDVERAPRÓD
válasz mefistofeles #116976 üzenetére
Szia. Esetleg árat tudsz írni?
-
King Unique
titán
válasz udna999 #116927 üzenetére
Megoldható az időzített leállítás a shutdown paranccsal, illetve a feladatütemező használatával, sőt akár X idejű tétlenség után ütemezve is, amit az alábbi leírás jól szemléltet.
-
pontyos
senior tag
válasz Cs1csó #116972 üzenetére
Szia, ezek megvoltak, és még jobban bizonytalan lettem! Mint egyik lehetséges opciót vettem számításba, hogy kapok ajánlatot itt. Pár napja kérdeztem, hogy ellenőrizhető e a licence kulcs eredetiség valahogyan. Most, hogy volt mire telepíteni, pákk - nem jó a kapott - még jó, hogy nem fizettem ki.... sucks. Nézek az aprón valakit!
Kellemes ünnepeket mindenkinek ! -
Cs1csó
félisten
válasz pontyos #116971 üzenetére
Figyelj, erről a témáról kb. OFF-ban már kismillió hozzászólás született amit ajánlok itt a keresőben - felül jobb felső sarok - írd be ezeket a szavakat - persze külön-külön csinálj rájuk egy-egy keresést - vásárolás, licenc, venni, olcsó stb. szavakra és lesz egy csomó találat. A lényeg van 3k-ért is licenc amit ha 3-5 év múlva esetleg lelőnek (nem fognak) akkor sem omlik össze a világ mert veszel egy másikat, és elmondhatod, hogy 3k-ért használtál egy oprendszert 3-5 évig.
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék Win10 Home op rendszert vásárolni, tud nekem valaki segíteni hol lehetne venni legolcsóbban?! Most raktam össze a gépet, és végeztem a telepítéssel. Nézegettem aprón, de valahogy nincs bizodalmam. Köszi! -
grizlisandor
veterán
válasz Pyttawrx #116963 üzenetére
Most laktam be a rendszert, nem akaródzok újra rakni.
Apróról vettem egy sok pozitív értékelésű eladótól.
Miért mondod ezt?(#116964) King Unique:
Köszi, nagy nehezen, de sikerült.
1. Megszivattam magam, mert a lépéseknél(katt) kihagytam a Microsoft bejelentkezős ablak kitöltését és újraindítás után a Hello minden áron Pin alapú jelszavat hozatott velem létre, na mire azt ki tudtam varázsolni, meg rájöttem, hogy kimaradt a Microsoft bejelentkezős ablak kitöltése. Ráadásul közben helyi fiókká is tettem a gépet, meg visszavarázsoltam MS fiókossá, de a végeredmény a fontos.2. O&O hagyom szerintem, de a Debloater Script-et kipróbálom.
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz Csupingo #116958 üzenetére
és (#116957) Máté94
Én valami OS szintű megoldásra gondoltam, nem csak képek, hanem bármilyen fájl típus megosztására. Az egy mappába másolgatás nem megoldható, a felhő alapú tárolás pedig kizárt, külön alkalmazást meg nem szeretnék ezért feltenni.
Pl. a Win 10-ben van egy olyan megoldás, hogy egy mappára jobb gomb -> Felvétel könyvtárba -> és itt kijelölöd, hogy melyik könyvtárba vegye fel az adott mappát, de ez csak a user mappákkal működik.
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
adika4444
addikt
válasz d@minator #116959 üzenetére
Hali!
Adj neki egy ilyet Realtek-UAD-generic egyenesen a GitHub-ról. Ehhez fel lehet rakni a Store-ból a Realtek Audio Console-t.
A linkelt oldalon van leírás, hogy kompatibilis-e, de 90% az lesz.
Nekem mondjuk egy Dell 5490-en nem viszi a kombó jack-et így a gép, de ha a gyári drivert rakom fel, akkor meg bár működik, de nagyon pocsék hangja van.
üdv, adika4444
-
törölt tag
Jó szokása szerint a windows update ismét kitett magáért az egyik gépemen és fejreállt, amit csak power off-al tudtam lezárni. A végén lefutott az update.
Amikor viszont a partíciókon a chkdsk-et futtattam, az egyik az alábbi eredményt produkálta: [link]Most ilyenkor mi van? Honnét tudhatom, hogy a partíción tárolt fájlok mindegyike meg van és sértetlen?
-
King Unique
titán
válasz grizlisandor #116961 üzenetére
1. Ha digitális licenc van a gépházban, akkor az összekapcsolható a Microsoft-fiókkal, az alábbi leírás is szemlélteti. Amihez nyilván szükség van Microsoft-fiókra és azzal történő bejelentkezésre, használatra. Ha esetedben nem megy, akkor valószínűleg nem megfelelően csináltad. Az pedig nem meglepő, hogy a Windows 10 indításánál a felhasználói fiókba be kell jelentkezni, ott normál jelszót, vagy képjelszót, vagy PIN-kódot megadni. Ha az automatikus bejelentkezés a cél jelszómegadás stb. nélkül, akkor akár az is beállítható.
Egyébként lehet a Windows 10-et helyi (offline) fiókkal is használni és telepíteni, de ugyanakkor a Microsoft-fiók használatának is megvannak a maga előnyei. Valamint ha hardvermódosítás történik, akkor ott az újraaktiválásnál is jól jöhet a Microsoft-fiókhoz kapcsolt licenc.2. Alapesetben nem szükséges ilyen-olyan spéci programokkal "optimalizálni" a Windows 10-et. Illetve az ilyenek, meg pl. az O&O Shtup10 használata is csak opcionális, valamint csak saját felelősségre javasolt, meg annak, aki tudja mit csinál, mit tilt le vele és nem összevissza, majd utána csodálkozik, ha nem úgy működik a rendszer, mint kellene. A OneDrive használata meg nem feltétlen kötelező, eleve megoldható a kikapcsolása, letiltása vagy eltávolítása.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz grizlisandor #116961 üzenetére
Szia.
Telepítsd újra offline, vagy tedd heliyfiókká a gépházban. Bár vannak módok, de sokkal jobb és lehet gyorsabb, ha net nélkül újrahúzod, és helyi fiókot hozol létre. Amúgy ha olcsó kulcsot vettél akkor jobb is ha ne kötöd hozzá -
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
1. Vásároltam egy Retail kucslot, amit beaktiváltam és szeretnék az MS fiókomhoz kapcsolni, de valahogy nem jött össze és minden bekapcsolásnál csak az MS fiókos bejelentkezés után tudom használni a gépet. Hol és hogy tudom én összekapcsolni a kettőt; hol tudom deaktiválni ezt a csodás bejelentkezési hercehurcát?2. Találkoztam az RP's Lair - Windows 10 Install Tutorial(katt)youtubealert videóval, egész érdekes volt, ajánlja Debloater Script-et és az O&O Shtup10. Ezekkel volt valakinek rossz tapasztalata? Szimpatizálok vele, mert itthon kb senki nem használja Onedrive és társaikat, meg kicsit mérgel, hogy állandóan ki szeretne menni a netre a sok program, de megfogja a Malwarebytes Windows Firewall Control. Ráadásul gőzöm sincs mik ezek, rágoogle-zva meg olvasom a sok panasz a neten, hogy fogja a gépet.
-
d@minator
addikt
A RtkNGUI64 ott van a Realtek mappában de nem indul el windowszal a tálca jobb oldalán nem jelenik meg...
-
d@minator
addikt
Sziasztok! A problémám az, hogy az alaplapgyártó oldaláról ha felteszem a friss Realtek hang drivert nincs HD hangkezelő vagy control panel EQ-val, ezért felraktam egy régebbit (2018) abban van. Viszont ha rányomok a Windows frissítésre a Gépházban akkor egyből lefrissíti a Realtek drivert és eltűnik a Control panel.
Ha meg kikapcsolom az eszköztelepítés beállításainál a frissítést akkor gondolom más drivert sem fog frissíteni. Laikusnak lesz a gép az kellene, hogy minden frissüljön kivéve a hangot. -
Yogi Bear
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megoldani, hogy a számítógépen 3 különböző meghajtón lévő "Fotók" mappában lévő fájlokat egy (virtuális) mappában szeretném látni akár a lokális gépen, akár hálózaton keresztül.
Tud valaki erre megoldást?
Köszi & Üdv, YB
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
bobalazs
nagyúr
válasz bobalazs #116954 üzenetére
Na, nem válaszolt senki utánanéztem:
as AMD subreddit user jaykresge points out, the setting merely allows for custom V-Sync settings to function in games that don't natively support it: titles sold on the Windows Store, to be specific.Engedélyezi a vrr funkciót abban a játékokban ahol nem támogatott, különösen windows store játékoknál.
-
bobalazs
nagyúr
Ez mi a rosseb, és mi köze vana freesynchez?
Meg milyen magyar ez? Változó frissítési gyakorisága? Nyelvtanilag szerintem nem jó.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz svgyula #116950 üzenetére
Semmi köze a szerver/nem szerver dologhoz, engedd el.
Firmware/BIOS jelszóról magyarázol?
(S3-ból felkeltésnél az se számít.)
Ha nem, akkor nem kell semmit pötyögni. Elindul a rendszer, a login screennél megáll. Eközben már boldogan be lehet lépni pl. RDP-vel anélkül hogy lokálisan bármit pötyögni kéne... -
Doky586
nagyúr
válasz svgyula #116950 üzenetére
Hát akkor valaki aki ért hozzá bemegy sárga teljes vegyvédelmi öltözékben gumikesztűvel gázálarcban.. Ha nem lövi le a bank bizonsági őre akkor beállítja:
- biosban áramszünet esetén ne maradjon kikapcsolva hanem induljon újra
- biosban WoL engedélyezése
- win energiagazdálkodásban elalvás tiltása (ha mégse működne vpn-en a wol) -
svgyula
addikt
Szia! A feltett kérdésből és a feltételes körülményekből adódóan az ott nem egy IT csapat! Sőt szinte biztosan nincs házi rendszergazdájuk sem. Az a gép amin dolgoznak nagy valószínűséggel egy "kinevezett" központi gép amit látnak a felhasználók otthonról. Ezért maradtak benne ilyen energiagazdálkodási "bakik". Vagyis ha leáll a rendszer egy áramszünet miatt akkor be kell menni és bepötyögni a belépéshez szükséges adatokat. Természetesen egy szervert a megfelelő jogosultsággal távolról is lehet vezérelni. Viszont szerintem ezt a gépet eddig soha nem használták még hasonló módon sem.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
mefistofeles
addikt
egyenlőre feladom. Újra oda jutottam ahonnan elindultam. Kéne a discord mert van egy csatornám de, hogy mi ez a szar...
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mefistofeles
addikt
válasz adika4444 #116944 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Így már sikerült a szemetet törölnöm és újra telepítenem. Most már minden rendben!
ÁÁÁÁ ezt nem hiszem el! Telepítettem, megnyitottam minden oké. Újra indítottam a gépet megnéztem oké. Bezártam (csak annyit módosítottam, hogy ne induljon automatikusan a windowsal) Erre már megint nem tudom megnyitni..... Azt írja, hogy a hely amire a parancsikon mutat megváltozott.... A fax kivan ezzel a cuccal.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz mefistofeles #116943 üzenetére
A feladatkezelőben lődd le a discord.exe-t.
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz mefistofeles #116938 üzenetére
Nyisd meg a futtatásból a resmon.exe-t, lépj a CPU lapra, a leíró keresésébe írd be a fájl nevét, enter, utána fogod látni mi használja.
üdv, adika4444
-
Zoz
őstag
válasz dethroner #116934 üzenetére
Milyen a VGA kártya benne? A prohardveres teszten szereplő példánynál Mobility Radeon HD 5430 volt.
Na én ilyen régebbi Radeonokkal több gépen is szenvedtem friss változatú Win10-re frissítésnél.
A bevált recept:
-csinálj MCT-vel egy friss telepítő pendrive-ot.
-töltsd le a VGA-hoz a legfrissebb drivert
-gépen szüntesd meg a net kapcsolatot
-töröld le a VGA drivert teljesen, eszközkezelőben csak szabványos VGA-nak lássa
-pendriveról indítani a frissítést SETUP.EXE-vel
-közben még mindig ne legyen neten a gép
-ha felment a frissítés, telepítsd az előre letöltött VGA drivert
-mehet netre a gép, letölteni a többi frissítést -
Geth
veterán
válasz mezis #116935 üzenetére
A gyorsabbat cáfolnám. Beírtam a keresőbe annyit, hogy "show hidden", máris bedobta a találatot
Használattól függően rövidebb keresési feltétel is elég lehet, nálam az "sh" is elég volt.(#116928) svgyula:
Ja fontos a távoli felébresztés csak akkor lehet ha a rendszer nem jelszóval védett
Természetesen ez nem igaz. -
mefistofeles
addikt
válasz Dévacsen #116937 üzenetére
Köszönöm srácok ez sikerült. Most egy olyan problémám van, hogy valami használja a discord egy fájlját és ezért nem tudom teljesen törölni, és gondolom ez akaszt be az újra telepítésnél is. Az a gáz, hogy fingom sincs mi használja. Újraindítás után, azonnal feljön egy discordos error ablak. Hogy tudom ezt a szart gyalulni teljesen, mindennel együtt?
-
Dévacsen
senior tag
-
mezis
félisten
válasz mefistofeles #116932 üzenetére
[link]
Ebből a GodMode mappából gyorsabban megtalálod a filekezelő beállításait. (Mint a Gépház - ....- "dizájjjjjn" vonalon.)[ Szerkesztve ]
mezis
-
dethroner
veterán
válasz King Unique #116906 üzenetére
Beüzemeltem a masinát. HP G62 a típus, P6100-as Intel proci és 4GB ram van benne, a vinyón 154GB szabad hely van, a névjegy szerint 1607-es pro verzió fut.
Ahogy már írtam nincs hibaüzenet, egyszerűen csak elfeketedik a kijelző és semmire nem reagál csak a power gomb segít. Újraindulás után a win update menüben csak annyi van hogy funkciófrissítés sikertelen volt.
Csak minimális piszkálást próbálnék meg, mert bnőm melós masinája, rajta pár spéci programmal, amit semmiképp nem letörölni. Ezért lenne az is elég ha végleg ki tudnám kapcsolni a frissítéseket, remélhetőleg pár hét múlva már nem ezen kell itthon dolgoznia. Csak addig bírja ki csendbenA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Hunattila
tag
Üdv! A Windows/System32/etc/hosts-ba szeretnék beírni. Mikor mentenék azt írja, hogy csak rendszergazda engedéllyel tehetem ezt meg. A gép az enyém. Akkor hogyan tudom saját magamnak az engedélyt mégis csak elővarázsolni? (nem vagyok PC guru, ezért kezdő szintű okosítást kérnék! Köszönöm.)
-
mefistofeles
addikt
Köszönöm a gyors infót. Új gyerekes problémám van. Most tértem vissza linuxról (legal win10 pro) és sok mindent elfelejtettem vagy megváltozott... A rejtett mappákat, hogy nyithatom meg? A neten két megoldást is találtam de egyik sem működik...
1. tálca keresőjébe mappák és ott kiválasztani a rejtett mappák és fájlok opciót. ...na most nekem ott nincs ilyen....
2. "A Speciális beállítások csoportban jelölje be a Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése választógombot" ...nos ez azt sem tudom hol van...Igazából egy egyszerűbb megoldás is lenne. A hibanapló szerint valahol van egy visszamaradt discord fájlom és ez miatt nem megy a telepítés.. Hogy lehet az alkalmazást minden cullangal együtt törölni, hogy nyoma se maradjon a rendszerben?
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz mefistofeles #116929 üzenetére
Nemrég telepítettem, de végül töröltem, mert nekem elég a böngészőből, amúgy gond nélkül futott.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
mefistofeles
addikt
Üdv Urak! A discord telepítésével vagy futtatásávál nincs gondja senkinek? (már aki használja) Nem tudom telepíteni, friss exe fájlból. Hibaüzivel kilép. lehet, hogy discord problem bár az oldaluk szerint nincs gond...
-
svgyula
addikt
válasz 7Sony7 #116907 üzenetére
Szia! Azon a benti gépen ki kell minden energiamegtakarítási funkciót kapcsolni. Vagyis valamilyen szinten serverként kellene működni. A vezérlőpult energiagazdálkodás-módosítás majd minden a maximumra az időzítéseket a "soha" állapotra állítani. A BIOS-ban tudsz olyan beállítás amivel a hálókártya is felébreszti a gépet. Ezt valami olyan címszó alatt találod "wake up" itt kiválasztod a LAN-t és elméletileg működik. Ezt távolról nem lehet beállítani csak a gép előtt akkor meg a feljebb leírtakat is be lehet állítani és a gépet "örökmozgó" üzemmódba állítani. Ja fontos a távoli felébresztés csak akkor lehet ha a rendszer nem jelszóval védett mert ott megáll és várakozik a "beírásra" viszont addig nincs rajta matatás
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
udna999
tag
Üdv,
van arra lehetőség win10 alatt (vagy valamilyen segédprogrammal), hogy adott idejű tétlenség után a pc ne hibernálja vagy alvó állapotba tegye magát, hanem teljesen álljon le?
Köszi
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Adott egy Asus ROG Strix asztali pc. Win 10 Home fut rajta, jogtiszta. Beállítottam az energiasémát kiegyensúlyozottra, 30perc után alvó módba lépéssel. (Este néha elalszom sorozatokat nézve... és ne rottyadjon egész éjjel a gép). Viszont valamiért ez a mocsok magához tér hajnalban....5-6-10 percekre aztán kikapcsol. Az ütemezett feladatokra való ébresztés is ki van kapcsolva.
Most vettem észre, hogy valamiért átvált teljesítménycentrikus sémára...de hogy miért azt nem tudom...mert sem játszani nem játszok rajta, sem egyéb más kemény terhelést nem kap a gép. Éjfél után kezdi a bulit. Az eseménynaplóban láttam. Átmenetileg megoldottam azzal (remélem) hogy a teljesítménycentrikus sémában is beállítottam ugyanazokat amik a kiegyensúlyozottnál vannak.
Van esetleg ötlet, hogy miért bolondul meg éjfélkor? És mit tehetnék érte hogy ne tegye?
Köszönettel,
Dani[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz King Unique #116906 üzenetére
Bocs, nem láttam, pont egyszerre írtuk őket azt hiszem
Valami régi HP laptopról van szó, bnőm munkahelyről kapta hogy azon dolgozzon most ebben a helyzetben. Azt hiszem kétmagos pentium van benne meg 4GB ram, de holnap megnézem pontosan. Nincs hibaüzenet. Letölti a fájlt, lemegy pár százalék a telepítési folyamatban, majd újraindul, folytatja egy ideig, eljut kb 30%-ig, majd elmegy minden a kijelzőről. Nem kapcsol ki, csak a kijelző sötétül el és nem is jön helyre. Persze letöltéssel együtt ez legalább 1 órát igénybe vesz Pro verzió van rajta ezt biztosan tudom. Pár hete már egyszer beállítottam valamit hogy ne frissítsen, ami tegnapig működött is, de valamiért újra keresni kezdte. Nem baj ha nem naprakész, csak ne lassítsa a munkát azzal hogy minden induláskor megy a szenvedés.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
vacs
veterán
pontosan!
(^)(>.<)(^)
-
VeryByte
őstag
-
vacs
veterán
King Unique és Pyttawrx:
Kikapcsoltam a routert, hogy ne kapjon netet és így már tovább engedett, mekkora egy ... ez!
Köszi a segítséget!(^)(>.<)(^)
-
King Unique
titán
Egy másik válaszban le van írva, hogyan lehet Windows 10-et offline fiókkal telepíteni, használni. Vagyis ha Windows 10 Home kiadással előtelepített az a laptop, akkor az egyik legegyszerűbb deaktiválni az internetkapcsolatot és utána menni fog a helyi (offline) fiók létrehozása is.
-
Pityu.
nagyúr
Ez milyen fájl?A vírusíró berakta találati listára C:\Windows\installer\6013d7.msi
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok.
Van egy win 10 es pc melóhelyen, itthol egy win 10 es, amiről a benti gépen lévő szoftveren dolgozik az illető. Ez a benti gé néha elmegy offlineba, nem tudjuk miért. Elvileg nem piszkálják.
-Van win 10 en valami beállítás, valami, ami ezt megakadályozza?
-Ha igen, ezt hol találom pontosan? Itthonról beállítanám.
-Ha valamiért mégis kikapcsolják, hogy tudom lanról felébreszteni?[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
King Unique
titán
válasz dethroner #116901 üzenetére
Ha 1-et visszaolvasol, akkor láthatod, hogy kaptál választ a kérdésedre. Ahol nem derült ki, hogy az az öreg laptop hardverügyileg rendben van-e, azaz van-e elég RAM, HDD/SSD oké-e, támogatott-e a CPU az újabb Windows 10-verzióknál. Aztán ha sikertelen a funkciófrissítés telepítése, akkor mi a hibaüzenet, az ezen leírásban javasolt módszerek ki lett-e próbálva, van-e a telepítéséhez elég szabad terület a C-n, stb. Ha MCT-vel stb. sem megy az upgrade, akkor másik lehetőség értelemszerűen a clean install, illetve ott is 1903/1909-es, vagy lassan már 2004-es verziót telepítve, mert a 1809 Home, Pro támogatása pár hónap múlva megszűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Kovbob #116904 üzenetére
Az erőforrás figyelőben: nyisd meg a feladatkezelőt (tálcán jobb egér klikk felugró menüben válaszd ki a feladatkezelőt) TELJESÍTMÉNY fül - alul - ERŐFORRÁS-FIGYELŐ
(ha a start menübe elkezded gépelni, hogy ERŐFORRÁS akkor egyből kiadja) és ott LEMEZAKTIVITÁS ott láthatod.A probléma - majd letesztelem - hogy ha ez a felület meg van nyitva akkor egyáltalán el tud e aludni a háttértár, de lehet lesz aki okosabb és tud jobbat ajánlani.
Akár külső program stb. -
-
Kovbob
senior tag
Sziasztok!
Belehet azt valahogy állítani windows 10-nél, hogy ha bizonyos idő után lekapcsolja a képernyőt és én felébresztem a gépet, akkor ne indítsa el állandóan a hdd-t is? Vagy annak eleve nem kéne ilyenkor automatikusan elindulnia, csak nálam bugol valami? Elég idegesítő, hogy ha felébresztem a gépet, akkor ha kell ha nem felpörög a hdd is, holott az utána úgyis lekapcsol megint a megadott idő után, ha nincs használva.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Hali!
[link] Erre tudnátok megoldást?
A frissítés neve valami Funkciófrissítés a Windows 10 1809 verziójára
Hetek óta szenved vele, minden alkalommal kb 1 órán keresztül próbálja telepíteni, majd lefagy.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest