Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoz

    őstag

    válasz acsati #113913 üzenetére

    Ha amúgy hibátlanul működik a rendszer, akkor én nem állnék neki nulláról mindent újra rakni. Túl rövid az élet, értelmesebb dolgokkal is el lehet tölteni az időt :)
    Én úgy szeretem csinálni, hogy készítek egy telepítő pendrive-ot, innen az eszköz letöltésével letöltöd az MCT-t (Media Creation Tool), azzal tudsz telepítő pendriveot vagy DVD-t készíteni, vagy csak pusztán ISO-t letölteni. (Én eleve félévente amikor kijön az aktuális Win10, csinálok egy pendrive-ot, és aztán azt használom mindig)
    Ha meg van a telepítő, SETUP.EXE-vel indítod és értelemszerűn mész tovább, hogy frissíteni akarsz, maradjanak meg az adatok és alkalmazások, stb. Ha esetleg valami inkompatibilis programot talál a rendszerben, akkor szól, hogy azt el fogja távolítani, vagy esetleg neked kell manuálisan uninstallálni a frissítés előtt.
    Egy SSD-s gépen max 1 óra alatt meg van a dolog.
    Be is fogja magát aktiválni a Win7 alapján. Ha esetleg, hmmm, nem teljesen legális volt a 7-esed, és észreveszi, akkor is működni fog, csak kiírja, hogy nincs aktiválva, ekkor veszel egy Win10 kulcsot, és beírod neki.

    Ha meg volt a driverek telepítése, meg a frissítések letöltése, után menj a lemezkarbantartóra, és ott a Rendszerfájlok törlése módban kitakarítani. Itt tudod törölni az elmentett Win7-et (WINDOWS.OLD-ba kerül a frissítés során), ha már nem akarsz visszaállni rá. Ahogy már korábban is említettem egy ilyen Win7-Win10 átállás kb 20 giga helymegtakarítást szokott hozni. (Egy csomó 60 gigás SSD-vel szerelt gépen jól jött ez már :) )
    Az említett AMD könyvtárat már most is nyugodt szívvel törölheted.

    Ha netán valami mégse működne megfelelően, még mindig neki lehet állni a tiszta telepítésnek. De ez elég ritka dolog, sőt inkább sokszor a már betegeskedő rendszerek is megjavulnak a frissítéskor.

    Pár száz gép frissítésén már túl vagyok (sokszor teljes hardver cserével egybekötve), én egyáltalán nem tartok tőle.

Új hozzászólás Aktív témák