Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tobias40 #110059 üzenetére

    Ezért is kérdeztem előzőleg, hogy biztosan megfelelően lett-e beállítva a séma. Ha GPT-UEFI beállítást használtál, akkor nem kell meglepődni, ha legacy/CSM módban nem lehet bootolni a pendrive-ról. Ahhoz vagy MBR-BIOS séma szerint írod ki, vagy átállítod a BIOS-ban a boot opciókat legacy/CSM-ről UEFI-re.

    A Macrium Reflect esetében meg csak annyi a gond, ami ír a screenshoton, vagyis nem támogatja az USB-s boot médián a GPT partíciós sémát. Azaz MBR szerint kell újraparticionálni, újraformázni vagy a Rufus használatával, vagy parancssorban.

    (#110058) petilaco:
    A Windows ISO-kat csak ISO képfájl módban lehet írni, ellenben DD képfájl módban nem, mint amit a képen látható Linux Mint pendrive lemezkép-író csinál. Azaz egyértelműen az utóbbi a gond. Ha Linux akarod kiírni a Windows 10 ISO-t pendrive-ra, akkor lásd egy másik válaszban leírtakat.

    (#110067) Oldman2: +1
    Igen, nyilván nem rontott el semmit a pendrive-on a Rufus, szóval felesleges ilyen totál fals információkat terjeszteni... Max. a GPT volt a gond, azt nem tudta kezelni a boot médián a Macrium, meg egyesek nincsenek tisztában a BIOS/MBR és az UEFI/GPT szerinti kiírással, botolással, telepítéssel, keverik a kettőt. Holott a programban is csak az erre vonatkozó részt kell kiválasztani a 2 lehetőség közül, meg az ISO-t betallózni, aztán a többit automatikusan elvégzi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák