Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenIT
tag
válasz bernel #66902 üzenetére
életveszélyes használni!
Mutass barkinek barmikor olyan esetet, amikor ilyenert egyetlen emberelet akar csak veszelyeztetve lett!
Az ilyen tipusu fenyegetesekert USA-ban jo par ugyved hulyere keresne magat, ezert csinaljak itt, mert itt legfeljebb a "fogyasztok megtevesztese" cimen indulna hatosagi eljaras, azok meg hivatalnokok.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Tudna valaki segiteni, hogy hol talalhato win7 eszkozkezeloben bluetooth es infrared, es milyen driver van hozza telepitve? Meg sose volt vele dolgom es most nem talalom, hol bujkalnak.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
válasz Doky586 #66824 üzenetére
.. teljesen egyformák a telepítők...
Akkor vagy hibas a telepites, vagy hw hiba, vagy csak azert nem mukodik, mert "csak".
Varok egy kicsit, ha valakinek van otlete, hogyan lehet logolni hatterben folyo folyamatokat es visszanezni, kiprobalom, ha nem, hetvegen megint lesz egy ujratelepitesi feladatom.
-
GreenIT
tag
válasz sfdrakex #66816 üzenetére
En arra tippelek, hogy varjuk meg a visszajelzeset.
Karacsony elott egy gepre virusirtot kellett telepitenem, hazavagta a bejelentkezesi reszt, F8-at inditva a win azonnal eszlelte a hibat es nekiallt helyreallitani es megtette.
Ha alapveto driverek serultek, akkor a win-nek ezt illene felismernie es megtennie.
Amugy pedig, ugye, ott a klasszikus megoldas, telepito cd/dvd/pendrive -rol bebutulva azonnal megvan az automatikus javitas.
-
GreenIT
tag
Igen, en is kezdek affele hajlani, hogy gepfuggo lehet, vagy esetleg valami kell a hatterben, de nem tudom, hogy mi.
Mindket gepre csak win7 SP1 volt/van telepitve, amikor ezt a kepet csinaltam win7 ult sp1 mellett semmi mas nem volt meg telepitve, se .net se directx se java, es persze egyetlen frissites se.Most ezen a gepen win7 pro sp1 van, .net 4.52 van meg telepitve, es ugyan ez a jelenseg, utolso kattintasig minden ugyan az, de amikor az eredmenyablak lathatova valik, ott nincs valtozas.
Hogyan lehet kinyomozni, hogy ilyenkor milyen folyamatok mennek a hatterben, es kideriteni, vajon mellik nem funkcional?
-
GreenIT
tag
Egy honapja telepitettem egy Core2-es gepre win ultimate-ot, mind a hat alapveto portable progit be tudtam tenni, igaz, egyesevel, es a pdf-et eloszor fel kelltt vetetni a listara:
Ez win7 Pro, de nem feltetelezem, hogy csak ultimate alatt lehetne ezt megcsinalni, eleg alapveto funkcionak tunik a kiterjesztesek tarsitasa.
A korlatozas annyi volt, hogy egyedul a FF-t lehetett beallitani, hogy alapertelmezett legyen, mert arra volt celprogramja.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
válasz sfdrakex #66812 üzenetére
Olvasd el 66811 - ez az, amit nem csinal!
Reszletesen a lenyeg:
Megnyilik az "Open with" ablak pl. kep eseten, benne paint es ms photo viewer.
Alul "browse"-ra kattintas, irfanview exe kivalasztasa, rakattintas.
Ablak eltunik, irfanview ikon - sot, semmilen mas portable progie se - nem kerul be az "open with" listaba.Ez a gond, hogy mi blokkolja a mukodest.
Lehet csinalni haromfelekeppen - kepfajl megnyitasaval, hogy masik programra alljon at, vagy iv elinditasaval, hogy o adja ki a win-nek a csoportos regisztralast, vagy kozvetlenul megnyitva a fajlistat egyesevel a kiterjesztes tipusoknal, a vegeredmeny ugyan az: nem fogadja el az uj exe-t.Nem ertem.
-
GreenIT
tag
Igen, pont ez az, ezt nem hajlando a win elfogadni.
Hiaba kattintunk ra, nem teszi be egyetlen mas program ikonjat a tobbi koze, csak az ott levo ms programokbol enged valasztani. -
GreenIT
tag
Adott egy frissen telepitett Win7 Pro SP1, semmi mas nincs telepitve.
Valamiert a beallitasoknal a win egyetlen portable programot se hajlando elfogadni, sot, hiaba inditom el pl. az Irfanview-t, a win akkor se tarsitja a kepfajlokat az infanview-hoz.
Hogyan lehet ravenni a win-t, hogy ne legyen mar ennyire fafeju?
-
GreenIT
tag
válasz stewe2 #66804 üzenetére
Ja, hogy F8-rol beszelsz, nem win hasznalatrol.
Lassan csak megfejtjuk, mit is akarsz valojaban, erdekes, hogy talalos kerdeseket adsz fel nekunk.Van tobb opcio is, fejbol nem tudom, kapasbol ott van az oprendszer helyreallitasa, ami a bejelentkezesi dolgokat teszi helyre, van user accout helyreallitas, es ott van a rendszervisszaallitas is az biztosan mukodik nalad, mert ha legalabb egyszer volt valami tlepites, akkor letrehozott egy rendszervisszaallitasi pontot.
-
GreenIT
tag
válasz OldMike #66798 üzenetére
Nem vagyok szakertoje a teruletnek, csak ket dolgot tudok biztosan:
1. Nezd meg az elerheto frissiteseken belul csak a biztonsagi frissiteseket, es azt, hogy nalad mik vannak telepitve. Jo par talalatod lesz, ami mutatja, hogy nincs telepitve, mert nincs IE. (Ha megnezel mas frissiteseket is, akkor csodalkozol, hogy ha pl. Office-od van telepitve, bizonyos frissitesek ahhoz se lesznek telepitve, mert nincs IE, stb.)
2. Nem az IE gyujt adatokat, hanem az oprendszer, es ezek egy reszet az IE teruleten tarolja, ez ellen semmit se tudsz tenni, esetenkent a temp-bol ki tudod kitorolni, ami nem tetszik, de lehetnek kellemetlen kovetkezmenyei a manualis beavatkozasoknak.
A szubjektiv velemenyem szerint az IE az egy olyan macska, amit - meg ha utalod is - el kell viselned, mert a kertedet a teruletenek tekinti es rendszeresen atjar rajta. Ha elkergeted, akkor idonkent visszajar es a csipos-buzos uruleket a kertedben fogja hagyni bizonyitekkent, hogy ott volt.
-
GreenIT
tag
Az amerikaiak azt mondanak, "ez hosszu tortenet...2
A lenyeg az, hogy az elso Ms elleni perek soran birosag kotelezte oket arra, hogy megszuntessek az IE egyeduli szerepet es engedjenek mas bongeszot is telepiteni es hasznalni.
Erre volt eyg technikai valaszuk, hogy a frissitesek es javitasok - foleg biztonsagi javitasok - egy resze az IE csomagokon keresztul telepulnek. Ezert az IE mar nem egy onallo program, hanem mas programok resze is, es amugy mast is csinal.
(ha erdekel, tegyel fel portable bongeszot, ami elvileg nem telepul es nem csinal semmit, majd bongeszes utan nezd meg, es lathatod, hogy az IE alatt ott vanak a bongeszesi logfajlok, mintha IE-vel bongesztel volna.Gyakorlatilag nem szabad eltavolitani az IE-t, turni kell, hogy frissuljon es foglalja a helyet, kulonben bizonyos biztonsagi resek es egyebek nem kerulnek telepitesre.
-
GreenIT
tag
válasz Doky586 #66739 üzenetére
En meg egy gyenge oregember, aki most kapta meg a tajekoztatast, hogy talan par het mulva mar nem kell tobbet bejonnie, es meg egy evtized munkaviszony kellene a minimalnyugdijig, de mar nem fog osszejonni.
Asszem, a nyuszinak ossze kell kapnia magat, ha bizniszelni akar velem. -
GreenIT
tag
Mitol fugg a win7 altal letrehozott pagefile.sys es hibernile.sys merete?
Egyik telepitesnel osszesen 3, masiknal 7 GB volt az indulo ertekuk. -
GreenIT
tag
Tovabbra is kerulod a lenyeges valaszt: a Ricoh driverek megtalalasat.
-
GreenIT
tag
válasz sfdrakex #66665 üzenetére
Drivereket nem guglival keresem. Nem vagyok politikus. Egyébként csak furcsáltam, hogy mindenhol kerestél drivert csak az eszköz és a chipset gyártó oldalán nem.
Leirtam, hogy ricoh drivert keresek es nem talaltam a ricoh weboldalan - tovabbra is varom a valaszod, hogy
1. bebizonyitsd, hogy nem politikusi kommukaciot folytatsz.
2. hol van a gyarto weboldalan a driver adatbazis, ahol lehet kozvetlenul keresni
3. altalanosan: hogyan lehet megtalalni a szukseges drivereket.Off:
Amugy az is erdekelne, hogy miert repult ra ezernyi weboldal driverek vadaszatara?
Nem hiszem, hogy ebbol penzt tudnanak csinalni, reklamot se generalnak, vagy megis?
Vagy ennek reven akarnak kemprogramokat telepiteni a gepre?
Miert eri meg nekik anyagilag? -
GreenIT
tag
válasz sfdrakex #66659 üzenetére
1. Az inteles drivernel leteremtettel, hogy a gyarto oldalan kell keresni. Intelnel meg lehet keresni, de en arra kertelek, hogy azt mutasd meg, hol van a RICOH oldalan letoltheto driver adatbazis.
Meg mindig erdekel a valasz. (fenymasolo nem erdekel.2. Irtam, hogy masik geprol van szo, tessek, itt van, service taggal bovitett szolgaltataskent ennyi az osszes driver, ami a dell szerint letoltheto hozza:
https://www.dell.com/support/home/uk/en/ukbsdt1/product-support/servicetag/g2cxd3j/drivers
Amugy a kommunikacios stilusod betanitott politikusokera emlekeztet, akik rugalmasan valtanak mindig mas temara, es ugy allitjak be, mintha az eredeti kerdesre valaszoltak volna...
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
válasz sfdrakex #66653 üzenetére
OK, varom a megoldasodat, itt egy masik pelda:
R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter
gyarto ricoh - megmondanad, hol van a http://www.ricoh.com/ weboldalon a letoltesi link?Mert nekem asus meg kismillio mas weboldal jon be, ahonnan azonnal az o exe-juket akarjak a nyakamba sozni a valodi driver helyett, ricoh weboldalra egyetlen talalat sincs masfel ora alatt.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Tudna valaki segiteni, honnan tudom ennek az intel videokartyanak a driveret letolteni?
VEN_8086&DEV_2A42&SUBSYS_02631028&REV_07Ket oras kereses utan feladtam, allandoan kemprogramokat akartak a nyakamba sozni, ugy latsziok, most ez az uj biznisz.
-
GreenIT
tag
válasz Sanya46 #66548 üzenetére
Alapveto info:
1. megnezni a hibauzenetekben, hogy mi a baja.Ha ezt meg sose csinaltad:
2. kivenni a pipat a "hiba eseten ujraindulas" opciobol.
3. kepernyorol leirni a hibauzenetet koddal egyutt.
4. weben megkeresni a megoldast
5. ha nem egyertelmu, beirni ide a reszletes hibaleirast koddal egyutt. -
GreenIT
tag
válasz Doky586 #66497 üzenetére
Azt hasznaltam, kiprobalhatod, szinte barmit akarsz letolteni, 220-240 MB-nal megszakad a letoltes.
Mindig elszorakozik, hogy 220 meglegyen, azutan elvagja a szalat.Szerk:
Barmi: Win7 Ultimate 64 vagy 32 bit biztosan volt, de mergemben mar Pro-t is probaltam.[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Win7 telepito iso letoltesere tud valaki megbizhato linket?
A hivatalos oldalrol a letoltes allandoan megszakad 230 MB kornyeken, akarmelyik verziot valasztom es ezt csinalja hetek ota.:-(
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest