Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
hattrickuser
aktív tag
Windows 7 Home verziónál mennyire működik a driverek automatikus telepítése? Van egy laptop, amin a win10 van alapból, a telepítés befejezését követően az összes drivert az első indulást követően feltelepíti. Vissza szeretnék térni win7-re, de a driverek összemazsolázásával nem szeretnék vesződni. A Wifi drivert leszedtem hozzá, esetleg már ennél a rendszernél is elég egy internetkapcsolat a driverezéshez?
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Windows billentyűkombinációra lenne szükségem. Hangerő csökkentésre, illetve növelésre meg tudja valaki mondani?
Választ előre is köszönöm!
-
hattrickuser
aktív tag
válasz krealon #33510 üzenetére
Az első verziót már természetesen megpróbáltam. Ma volt alkalmam a második lehetőséget (Microsoft oldalról, Rendszergazda-Parancssor...) is megpróbálni. Sajnos ez sem vezetett eredményre.
"A kért szolgáltatás már el van indítva" választ kapom a parancs kiadását követően.
Van még valami ötleted? Esetleg valaki másnak?
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Egy hibajelenséget szeretnék orvosolni, ebben kérném a segítségeteket. Nem működik az automatikus lejátszás. PenDrive, vagy fényképezőgép csatlakoztatásakor nem jön be az ablak, amelyben ki lehetne választani, hogy mivel szeretném megtekinteni a fájlokat. Windowsba ez van beállítva:
illetve próbáltam még minden formátumhoz beállítani a "Kérdés megjelenítése minden alkalommal" opciót, de a jelenség akkor sem javult meg. Természetesen a PenDrive, és a fényképező is tökéletesen üzemel, lehet másolni/lejátszani stb... róluk, azonban a behelyezéskor a felugró ablak nem jelenik meg.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Windows 7 alatt használható *.bat fájlra lenne szükségem, amivel 2 programot egyszerre tudok elindítani. Tudna valaki segíteni, hogy mi legyen a *.bat fájl tartalma?
-
hattrickuser
aktív tag
válasz Adoka120 #30625 üzenetére
Nálam is írt ki 1-et. Ez akkor fordult elő, mikor a monitor alapértelmezett elsődleges kijelzőként D-SUBon csatlakozott, és HDMI-n pedig egy TV másodlagos kijelzőként kiterjesztett módba. Mikor az "asztal megjelenítése csak itt: monitoron" opciót választottam, szóval csak az elsődleges D-SUB monitort engedélyeztem átmenetileg a teszt idejére, és újrafuttattam akkor már 6.8-at kapott.
Próbáld meg, hátha nálad is "megoldja".
-
hattrickuser
aktív tag
Nem elírás volt, feltehetően én értettem félre. A program indítása előtt futtattam a megadott sort, amiről azt hittem, hogy a program az indítást követően magas prioritással indul. Azonban a már elindított programot helyezi magasabb prioritásba.
Sajnos így nem jutottam közelebb a megoldáshoz, ugyanúgy ALT+TAB párossal ki kell lépnem minden alkalommal a játékból, így nagy különbség nincs ez, és a Feladatkezelőben megadott magas prioritás beállítása között.
Köszönöm az eddigi segítséget. Ha van még egyéb használható ötlet, azt szívesen fogadom
-
hattrickuser
aktív tag
Az a baj, hogy már elsőre se állítja át. Akkor elképzelhető, hogy ennél a programnál csak külső programmal tudom megoldani? Végülis az megoldja, de csak ezért "tartani" egy programot hogy egy másikat magas prioritással indítson. Mondjuk Freeware, tehát nem gond, de reménykedem hogy máshogy is meg tudom oldani.
-
hattrickuser
aktív tag
Köszönöm a választ! Bocsánat a késői reakcióért, de nem nekem címezted, és csak most vettem észre
Kipróbáltam, és nem működik.
Rendszergazdaként futtatva ez a sor:
wmic process where name="nfsw.exe" CALL setpriority 128Normál Prioritás marad rendszer újraindítás után is. Mi lehet a gond? Az eredeti probléma, hogy ne kelljen visszakeresni: [link]
-
hattrickuser
aktív tag
Köszönöm a választ! Gyors átfutottam a parancssorban "help start"-ot.
Sajnos a problémám nem olyan egyszerű mint gondoltam. Az említett program egy ingyenes internetes játék, az nfs world. A játékot közvetlenül az "nfsw.exe"-re kattintva nem lehet indítani, mert nem történik semmi. A játékot a "gamelauncher.exe" fájlal lehet indítani. A belépést és frissítések ellenőrzését/letöltését követően a gamelauncher.exe bezáródik és indítja az nfsw.exe-t (ebben a sorrendben jelenik meg a feladatkezelőben is). Tehát ha írnék egy BAT fájlt a gamelauncher.exe-re az az nfsw.exe-re nem vonatkozna (csak a gamelauncher.exe kapna magas prioritást), de az nfsw.exe-re meg hiába írnék BAT fájlt, az önállóan nem indul el.
Szerencsére sikerült találnom egy ingyenes programot, amivel a feladatkezelőben el lehet menteni az adott programhoz hozzárendelt prioritást, így elég egyszer beállítani, és mindig így fog indulni. Nem reklámozom, de hátha valakinek jól jön: [link]
Ha a fent említett problémára van valakinek kiegészítő program nélküli megoldása, az kérem jelezze.
-
hattrickuser
aktív tag
Be lehet úgy állítani egy feltelepített program indító *.exe fájlt, hogy automatikusan "magas" prioritással induljon?
-
hattrickuser
aktív tag
válasz PumpkinSeed #29965 üzenetére
Próbálkoztam 2 EXE konvertálóval, sajnos hasonló eredményt hozott (nem működött). [link] [link]
De már megoldódott. Érdekes módon, ha a BAT fájlba a parancsoknak elérési útvonalat adok, akkor működik. Tehát így:
c:\Windows\System32\taskkill -f -im SetPoint.exe
c:\Windows\System32\shutdown -f -s -t 0Számomra ez azért érdekes, mert ezek windows beépített parancsok.
[ Szerkesztve ]
-
hattrickuser
aktív tag
válasz PumpkinSeed #29963 üzenetére
A parancsikont a "klasszikus" módszerrel hoztam létre: jobb egérgomb a BAT fájlon, küldés - asztal (parancsikon létrehozása). Elvileg így a parancsikonnak a BAT fájlt kellene elindítania/futtatnia.
Igen, alapvetően az a probléma, hogy az asztalra másolt BAT fájlnál nincs ikoncsere lehetőség.
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Parancssoros segítségre lenne szükségem, de külön ilyen topicot nem találtam. A probléma az lenne, hogy van egy Logitech EX110 vezeték nélküli bill.+egér szettem. Feltelepítem a legfrissebb programot/drivert hozzá, hogy tudjam használni a médiabillentyűzetet OSD-vel, akkor a Win7 leállításánál "Várakozás a program bezárására" kisablak ugrik fel, amiben nincs program említve, majd kikapcsol a gép. Ezt a zavaró jelenséget egy BAT fájlal szeretném megoldani, aminek ez lenne a tartalma:
taskkill -f -im SetPoint.exe
shutdown -f -s -t 0A BAT fájlt az asztalra raktam, így tökéletesen működik. Azonban, ha csak parancsikont szeretnék neki az asztalra rakni (hogy tudjak neki ikont módosítani), akkor már nem működik.
Az alábbi képen látható a hiba (folyamatosan ismétlődve végtelenségig):
Segítő válaszokat előre is köszönöm!
-
hattrickuser
aktív tag
A kérdésemet feltettem a Skype topicban, de nem biztos hogy Skype hiba. Ha valaki találkozott hasonlóval, vagy van valami ötlete, kérem jelezze.
-
hattrickuser
aktív tag
Köszönöm a válaszodat!
Így már teljesen világos. Tegnapig csak asztali gépem volt, a szolgáltatótól nincs routerem, csak egy kábel a fali csatlakozóból ami közvetlenül a PC-be ment. Ezzel a megoldással amióta megvan a szerződésem betonstabilan kihasználtam a 80-as sebességet (az asztali gépen továbbra is betonstabil). Tegnap került hozzám a laptop, és így kénytelen voltam vásárolni és beiktatni ezt a wireless G routert. A dobozán valóban 54Mbps adat van, de a speedtest oldalon csak 20 fel és 20 le sebességet mér. A jelerősség maximális, azzal nincs gond. Azt viszont nem értem, hogy írhatják rá a dobozra az 54Mbps-t ha valójában 20 körül vége. Érdekes.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz Sub-ZeRo #28379 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sikerült megosztanom a teljes D partíciót.
Lenne még egy kérdésem. 80 Mbps-es internet előfizetésem van a Diginél. Az asztali géppel ezt ki is tudom használni (vezetékkel kapcsolódik a fent említett wireless g routerhez). A laptop viszont csak ~20 Mbps-os sebességgel képes letölteni. Feltehetően ez a vezeték nélküli kapcsolódás következménye. Az előbb említett fájlmegosztás során a laptopra az asztali gépről adatot másolni csak ~2000kbyte/mp sebességgel tudok (Total commander). Ez lenne a vezeték nélküli kapcsolatom maximális sebessége, vagy valamit elrontottam?
-
hattrickuser
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy asztali PC-m amin windows7 Home Premium van, és van egy laptopom amin windows8 van. A két gép nincs összekötve de a neten egy TP-Link TL-WR340G wireless g routerel osztoznak. Van lehetőség, hogy megosszam a 2 gép között a fájlokat? Mindkettő gépben 1 HDD van, 2 partícióval. Mindkettő gépen szeretném elérni a másik gép D partícióját.
Segítséget előre is köszönöm!
-
hattrickuser
aktív tag
válasz PumpkinSeed #26211 üzenetére
Tökéletes!
Köszönöm a segítséget!
-
hattrickuser
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
DIGI internet előfizetésem van, a gép indítása után csatlakoznom kell a hálózathoz. DIGI előtt UPC internetem volt, ott erre nem volt szükség. A lakásban se modem, se router, se wifi nincs, van egy kábel ami közvetlenül a PC-be megy.
Azt kellene megoldani, hogy ne kelljen csatlakozni a gép indítása után, hanem automatikusan legyen internet elérés. Arra gondoltam, hogy ezt egy BAT fájlal meg lehetne oldani, amit az indítópultba másolnék. Persze más megoldás is érdekel.
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest