Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz kezdosql #67599 üzenetére
Attól, hogy elveszed a partíciótól a meghajtóbetűjelet, vagyis lényegében unmount történik, még nem lesz pl. RAW, hogy formázni akarja a Windows. Meg ha az elrejtés a cél, akkor akár rejtetté is lehet tenni (így / így) és úgy eleve nem kap meghajtóbetűjelet, nem fog megjelenni a fájlkezelőben sem.
De egyébként eredetileg sima leválasztásról (unmount) volt szó, viszont az elrejtés másik user elől már más dolog. Az utóbbi akkor lehet igazán hatékony, ha a másik user nem admin, meg kevésbé van képben. Ellenkező esetben viszont simán megnyit egy lemezkezelőt, vagy parancssort és újracsatolja a partíciót, hozzáfér annak a tartalmához. Az illetéktelen hozzáférés megakadályozásához meg amúgy is a jogosultságok korlátozása, vagy a titkosítás a megoldás.
-
King Unique
titán
válasz kezdosql #67588 üzenetére
Ha magát a lemezt akarod leválasztani, offline állapotba helyezni, akkor nyilván a lemez tulajdonságainál kell azt keresni és megtenni, nem a kötet (partíció) tulajdonságainál (bővebben). Vagy ha csak egy adott partíciót kell leválasztani a lemezen belül, akkor a meghajtóbetűjel elvételével, elrejtésével (bővebben).
-
quailstorm
nagyúr
válasz kezdosql #62344 üzenetére
OBS teljesen ingyenes, viszont gyenge/régi gépen nem biztos hogy ideális, attól függ mit csinálsz. 2D appot fel lehet venni 10 éves gépen is vele. Játékot kevésbé. Értsd, jó ha van QuickSync vagy NVENC, nem CPU-ból tolod, mert még egy Core2Quad is necces gameplayre csak CPU-ból.
Bandicam 10 perces ingyenes módja meg azért nagyjából mindenre elég, a logo se nem nagy se nem zavaró.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz kezdosql #62344 üzenetére
Nem tudom, egérmutató kiemelés alatt mit értesz, de már írták, OBS Studio. Ez ingyenes, cserébe tudnod kell, mit csinálsz (értsd: nem az a tipikus, Modern UI-os, összesen 3 gombos, hülyéknek tervezett program - nem félreérteni, ez nem azt jelenti, hogy aki ilyet használ, az mind hülye, csak azt, hogy nekik tervezték ). Ha kérdésed van, szívesen segítek, rengetegszer használtam már 2D és 3D rögzítésére is, akár 60 FPS-sel (a 3D-t is, ha a gép bírja, semmi akadálya - de igazából a videó tömörítése viszi az erőforrást, nem maga az OBS).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Doky586
nagyúr
válasz kezdosql #62280 üzenetére
"Van egy régi program, ami csak 16 bites környezetben működik ... a gyári Cinepack codecje 1995-ös"
Tudom ajánlani a Win98-at. Pendrivera telepíted vagy korabeli 1GB HDD-re.. de nagyon retro hangulatban kell lenned hozzá ha nem jó a VirtualBoX."Őszintén ennyire rossz felvevőt még életemben nem láttam"
-
quailstorm
nagyúr
válasz kezdosql #62280 üzenetére
Valószínűleg erre senki nem fog választ adni, ráadásul a programod se egy mainstream felvevő, pedig én aztán már elég sokkal dolgoztam, lévén ezekkel szerzem a bevételkiegészítést magamnak...
Ami az adott vason nem működik, azt nem kell erőltetni. Ha minden beállítási lehetőséget kipróbáltál és nem történt semmi, akkor mire vársz? Csodára?Na kipróbáltam a programot. Röviden: FOS.
Hosszabban, a gyári Cinepack codecje 1995-ös, WTF? Alkalmatlan bármire is. Értelmes frameratet és sebességet nem sikerült belőle kihoznom, menüje áttekinthetetlen és fordítva működik, vagy leginkább sehogy. CPU használat az van kilóra.
Őszintén ennyire rossz felvevőt még életemben nem láttam, pedig az FSCapture sem egy Framerate-huszár.[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
válasz kezdosql #62057 üzenetére
És annak a 2 gigás particiónak a lemez elején kell lennie, mert az MS-DOS még nem ismer LBA címzést.
Legegyszerűbben úgy lehet ezt megoldani, ha először megy fel a DOS, aztán a Win7, az megcsinálja a boot menüt is.
Kelő kitartással utólag is meg lehet csinálni, de nem egyszerű: hátra kell mozgatni a Win7-et, aztán a plusz partíció beszúrása miatt valószínűleg nem fog elindulni, boot javítás kell.
Aztán a DOS telepítés kinyírja a Windows boot-ot, újra boot javítás kell.Egyszerűbb lenne felrakni egy másik vinyóra a DOS-t (közben a Windows-os lehúzva), aztán BCDEDIT-tel hozzáadni a DOS-os vinyót a Win7 boot menüjéhez.
-
fordfairlane
veterán
válasz kezdosql #61486 üzenetére
Win 10 alatt csak így tudtam megoldani: (Talán Win7 alatt is megy)
regedit
1. HKCU > Control Panel > Input Method alatt létrehozol egy REG_SZ értéket EnableHexNumpad, 1-es értékkel.
2. logoff-logon
3. bal Alt lenyom +00a3 bal Alt elenged. Tehát plusz null null a három. plussz és számok a numpadon, az "a" értelemszerűen nem a numapdon.
4. profit: £x gon' give it to ya
-
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest