-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
elodman #35019 üzenetére
A grub az fel felfogja ismerni a Windowsokat
Én is a virtuális XP-re szavaznék, de ha a Computer Management/Disk management-nál a partíció betűjelét kiszeded, akkor nem fogja látni a Windows alatt futó program a másik partíciót.
> "Ezen mondjuk segíthet a Win 7-en belüli XP mód, csak azt nem ismerem és félő, épp olyan lassú lenne, mint egy VirtualBox-os op.rendszer?"
Játszottam már ennél kisebb gépen is VBoxba, mert Win7 alatt már nem futott a játék. Mellesleg az XP mód nem gyorsabb mint a 7, mert a MS Virtual PCjét építették bele.
Szerk.: És ha a hardveres virtualizálást támogatja a proci, és bekapcsolod, akkor nem olyan lassú a VBox.[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz
elodman #34832 üzenetére
Sokat próbálkoztam nLite utódokkal, de igazából a 7-nél nincs szükség ilyesmire. Az egyedüli, amit bevetek, hogy a windows-szolgáltatások közül kiszedem a pipát a media center, a játékok és még 1-2 dolog elől, illetve bevetem az egyetlen normális tweak programot, amivel pár hasznos rendszerbeállítást személyreszabok; ez pedig a GIGATweaker. Még egy media playerhez kapcsolódó http servizt tiltok le, hogy tudjak saját http szervert futtatni a gépen a szokásos portokon. Ezzel ki is fújt a rendszerbeállítás. Sokkal egyelszerűbb, mint az XP szenvedés esetén.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
elodman #34826 üzenetére
Ezt nem tudom, mert nekem egyszerre van fenn a vistával és a 8-cal karöltve és még nem panaszkodott.
Mennyire régi gép? Nemrég szenvedtem fel egy i775-ös chipsetre a 7-est, az azért nem volt könnyű.(#34827) LonGleY: én a driver a gyártóra bízom, és ami marad, azt meg a Microsoftra.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz
elodman #34826 üzenetére
Azért érdemes előtte gyűjteni: driverpacks csomagok, vagy az alaplaphoz tartozó hivatalos driverek (már ha van win7-hez). Előfordulhat ugyanis, hogy a hálókártyát nem ismeri fel (régebbi gépen egész sokszor), és net nélkül kicsit nehézkes lenne az élet. Abban az esetben kitömöríted a megfelelő csomagot, és eszközkezelőből simán megkeresteted a drivert. Meg aztán a friss chipset- és videokártya driver sem árt a VGA-hoz, ezeket én jobb szeretem NEM a Widows Update-re bízni - de ezek besöprése már ráér telepítés után is, ha jó a net (és már tűzfal is felkerült).
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
elodman #34799 üzenetére
Tobb eszkoz? Termeszetesen. Az xp pl. nem kepes ahci modban beallitott hdd vezerlovel mukodni, csak a regebbi modban. Ssd-t hallomasbol sem ismeri, nincs benne trim parancsa, ezert akinek ilyen van, az semmikepp se hasznaljon xp-t. Alaplapra integralt halo, hang,satboobi vezerlokbol is sokkal tobbet ismer a hetes, de peladaul az usb3-hoz mar kell neki gyartoi driver. A nyolcas azt is felismerte kulon driver nelkul.
Es persze ott vannak az olyan hatterbeli dolgok is, hogy az xp teljesen mashogy (ha egyaltalan vaahogy) all hozza a tobbmagos processzorokhoz, es az elmult 12 evben megjelent osszes hardverbeli fejlodeshez. Az egy dolog ugyanis, hogy elindul, de hogy optimalisan hasznalja-e, az mas kerdes. Xp eseten nem erdemes 64 bitesverziorol beszelni, marpedig manapsag a 4-8 giga memoriak altalanosnak mondhatoak, igencsak szukseg lenne a 64 bites oprendszerre.
Ma mar eszembe nem jutna xp telepito cd-t elovenni, es a nyolcas helyett is csak azert a hetest hasznalom, mert a nyolcasnak van nehany olyan hulyesege, amivel ne, birok kibekulni. -
zoltanz
nagyúr
válasz
elodman #27228 üzenetére
Valamivel kevesebbet pörgeti a merevlemezt a 7-es (ha nem SSD-ről nyomod persze.), meg szebb, kevesebb klikkeléssel elérhetők dolgok, de XP partíciókat könnyebben kezeled Linux alól sztem. (a Win7 -nél a felhasználók jogosultságai szigorúbbak, csak bonyolultan kezelhetők sztem más rendszerről)
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz
elodman #24657 üzenetére
Úgy értettem, hogy a virtuális gépet akarod megvédeni a vírusoktól, de most már egyértelműbb, mit szeretnél. Az emulátorokat, amit lehet, futtass a fizikai gépen, WinUAE, DoxBox fut remekül Win7x64-en is, így jóval gyorsabbak. A virtuális gép pl. arra jó, hogy a rendszerre potenciálisan veszélyes, és jó eséllyel vírust tartalmazó programot ott teszdeld, esetleg használd. A NAT ilyenkor azt jelenti, hogy úgy működik a fizikai gép, a virtuális számára, mintha router lenne, ő lesz az átjáró, oszt neki saját tartományú IP-t, stb., és kívülről csak az a kapcsolat juthat be, amit külön engedélyezel (portforward), egyébként elérhetetlen a virtuális gép kívülről.
Az XP mód, emulátorokra pont nem jó, lassú, csak 1 mag..., nem javaslom, VirtualBox, vagy WMware, változó, hogy mire melyik a jobb. -
vlevi
nagyúr
válasz
elodman #24657 üzenetére
XP mód csak Win7 prof-ban van és a másik, hogy emlékeim szerint pont, hogy hardveres virtualizációt támogató proci kell neki. Ezen kívül az XP mód nem jelent egy teljesen elkülönített gépet, csak egy XP-re nagyon hasonító futtatási környezet.
Szóval marad a virtualbox. Vagy a VMware. A Player ebből is ingyenes, és nekem, ez én gépemen, az énáltalam használt OS-ekkel mintha az utóbbi időben jobban működne, mint a virtualbox.
De sebességben nem lesz egy bajnok, ezt azért jó előre tudni. Hardveres virtualizáció nélkül pedig végképp nem. Csak akkor érdemes használni, ha
- valamilyen progi végképp nem fut
- a userek állandóan összegányolják a gépet, és nem akarod a sajátodat újratelepíteni állandóan
- vagy pedig, mint nálunk a cégnél, a rengeteg ügyfél VPN kapcsolat felépítése megoldhatatlan feladat egyetlen harderen, mert egymással össze nem egyeztethető hardverek, titkosító szoftverek, satöbbik kellenek 1-1 kapcsolat felépítéséhez. RÁadásul egyszerre többet is szeretnénk használni. Ilyenkor egy fizikai vason futhat 8-10 virtuál gép, távoli asztal bejelentkezéssel, és arra lépek fel, amelyikre épp szükségem van.[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
elodman #24657 üzenetére
Nem akarok beleszólni a beszélgetésetekbe, de vírusvédelem miatt nem érdemes virtualizálni.
1. Nagyon visszafogja a gépet és egyszerűen nem éri meg az, hogy pár vírus miatt most napokat várjunk a munkamenetünk befejezésére.
2. Vírus védelem ellen még régebben kitalálták a két particiós megoldást. Egyiken a rendszer másikon az adatok.
3. A virtualizáció esetlegesen nagyobb (kisebb irodai, vagy annál nagyobb) hálózatoknál ajánlott csinálni, ami által a felhasználókat bezárjuk a maguk kis user space - be, ezáltal nem tehetnek kárt a tényleges rendszerbe.
4. Azért, hogybiztonság miatt otthon saját user space-t alakítsunk ki virtualizációból, felesleges megcsinálni, mert első pont + időigényesebb a kezelése elérése. Most képzeld el egy ismerősöd Teamvieweren akar csatlakozni, mert problémád volt a gépeddel, de nem tud mert a virtuális gép számára logikailag nagyon nehezen elérhető.
5. Saját véleményem az, hogy csak legvégső esetben használd ezt.
-
brd
nagyúr
válasz
elodman #24643 üzenetére
Ha a virtuális gép számára a hálózatnak (kell egyáltalán hálózat?) elég a NAT (ilyenkor a kívülről indított kérések alapból nem jutnak el a gépig, csak a bentről indítottak jutnak ki), akkor a biztonsági kérdés nem kérdés. Ilyen, 16 bites emulálásra bármelyik mai, 3GHz-en futó CPU megfelelő (mai alatt azt értem, hogy van benne VT-x/AMD-V, és legalább 2 magos).
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- 7 Days to Die
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brave
- No Man's Sky (PS4,PC, Xbox One)
- Trollok komolyan
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- DCS World modulok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest