Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #6712 üzenetére
Leszedtem en is a filmet. a rohej hogy aWMP nem tudta lejatszani, nyilvan kodekpack kell hozza, de en KMPlayert hasznalok es azt lejatszotta siman csak ugye a proci terheles 50% korul mozgott. Ati CCC 9.12 de a vezerlopult kilove. Azon mit ertesz hogy ATI Hotfix van meg egy Xrecode amit soha nem teszek fel es a filmlejatszasnas a PullDown Detection bevan pipalva.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Nem kotekedni akarok csak akkor nem kellene mindig beirni a kovetkezo xy gamer verziokat, legyunk mar akkor kovetkezetesek es megjegyzeskeppen nem linket adtak hanem eppen arrol szol a vita hogy azok akik fizetnek sokszor rosszabbul jarnak ez pedig nem azt jelenti hogy a warezt le is kell tolteni. De eppen nezzel vissza hogy kik szoktak nevetsegesseg targyava tenni kulonbozo buheralt verziokat, Tolem ilyen hsz-t meg nem lattal hogy valamilyen nevet irtam volna ki. Volt amihez hozzaszoltam de erdekessegkeppen epp a legutobb, de nem irtam hogy milyen a minosege mert nem erdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Direkt kipróbáltam és simán fut mialatt bármi mást csinálok. hat eppen ezert.
Akkor keszits Rendszermentest az is eltart egy ideig es addig ugye pl nem sakkozunk, vagy mast csinalunk mert magat a rendszermentest kesziti akar kulso progi akar a sajat rendszermentojevel, epp delutan probaltam ki mindkettot, Mivel eleg sokaig tart amig az Arnyek masolatbol elkesziti a lemezkepet, siman at megy Alvoba, en is mindig lokdostem az egeret hogy ne szunyaljon. Es mi van akkor ha Hibrid alvas-ra van beallitva az Energiagazdalkodas?
Arro nem is beszelve hogy az MS is beismerte mar hogy igen is kell az NTFS-re a toredezetsegmentesito regen jo marketing duma volt ma meg mar valosag. Megneznem hogy ha a MFT teljesen toredezett lesz milyen gyors lesz a geped.
Amugy fizetnenek liszenszet a DiskKeepernek? Toluk vettek at csak le van butitva.
A Lapozofajl pedig egyeni dontes abban igazad van hogy -szerintem - is keves a 250 Gb nalam 2 Gb fizikai mellett 1040 a lapozofajl merete. -
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #6663 üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztam, erre a linkre gondoltam.
Itt pedig koszonetet mondanak a cikk elkeszulteert.
Igy mar helyes a fogalmazasom vagy valamit meg kihagytam? -
Steelmanus
addikt
válasz Barthezz2 #6659 üzenetére
Rendszeresen frissitik az AID listat - lehet rosszul irom - ez az ami szamontartja a hamisitott verziokat. Nem olyan reg egy ujabb frissiteskor sokan ugyanigy jartak akkor egy Malware-re fogtak a dolgot azzal a magyarazattal hogy elenyeszo szamban fordult elo.
1 A malware nevet nem emlitettek pedig ott az MSE fejleszto reszlege
2 semilyen malware iro nem talalta. med az MSE sem.
Ezt a linket csak azert masolom be hogy lasd mikent magyaraznak el egy altaluk elkovetet hibat
Idezet:
A Microsoft jelezte, hogy fel volt készülve a határozatra, és megkezdte az „alig használt funkció” eltávolítását a Word 2007 és Office 2007 alkalmazásokból.
Hat ennyit errol. -
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #6648 üzenetére
Elolvastam a cikket es nem tudtam hogy ilyen szinten merultel bele
De ugye ez foleg az integraltakra vonatkozik a jelenlegi 4670 Full HD karim es a 9.12-es driver combo mar nem csinal ilyet igaz filmeket nem nezek csak ra akartam keresni a .. kill filmre de ugy latom hogy az egy torrentrol letoltheto valami igy lemondtam rola.
Remek cikket irtal gratula.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #6561 üzenetére
Ebben vitatkoznek veled, ha nem haragszol. mert az alaplapi integralt videochip vigan teljesit HD filmeknel. A mienken 3200-as van az ujabbakon 4200. Nekem most egy Zafir 4670 Ultimate van az alaplapban es jelenleg a 4000-es sorozat az amiben mar a driverben beletettek azt amit valoban az Nvidia hamarabb elkeszitett vagyis ki lehet hasznalni a GPU-t mint kulon nagy szamitasi feladatok vegzesere.
Amugy nem vagyok ATI fan csak nezem az ar/teljesitmeny aranyt e sami meg nalam fontos hogy ne melegedjen a kari, alapbol mar nem jatszom kiveve a sakkot es megragadtam a CoD 2-4 mellett. Az NVidia megalakulasa ota mindig olyan karikat hasznaltam csupan a 9800 Pro 256 Mb 256 bites karinal valtottam azota hasznalok ATI-t. Mivel az ATI miota fuzionalt azota jobb karikat keszit mivel kissebb csikszelesseggel dolgozik igy eleve kissebb a fogyasztas - itt nem a csucskarikra gondolok mert azok esznek boven es melegednek - hanem a kozepkataegoria meg altalaban megfizetheto karikra ertettem. -
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #6476 üzenetére
Bocs most latom hogy az alaplapunk egyforma am a videokarid NVidias. En az ATI driverekrol irtam igen a telepitoresze mar egyforma az Xp-nek es a W7-nek is mivel regen hasznaltam NVidia karit ott nem tudom a telepites menetet igaz mindenkit rabeszelek akkor csak termeszetesen ha egy ATI chipes laphoz amin van meg egy integralt ATI videochip "illik" Ati kartyat betenni a bekesseg miatt, es amugy is ma egy kicsit jobban muzsikalnak az ATI karik. Nem baj hetfon hoznak egy Inteles gepet es abban NVidia 8600GT van majd megnezem hogy mikent mukodik a telepitoje.
-
Steelmanus
addikt
válasz polonic #6472 üzenetére
A Utorrent nem volt op fuggo, csak gondolj bele a Vista idejeben is hasznaltak es nem a mai stabil valtozatokat hanem eppen a regebbi verziokat, en mindig kiprobaltam a Beta verziokat is, szerintem is valami mas van a hatterben raadasul ahogy olvastam meg be is lassul a gep, tehat az op. nem tudja felszabaditani a memoriat azt valami mas fogja.
Clemi elobb miert nem iszol egy jo KV-t vagy akkor megbosszusabb leszel?
Igazsagod vagyon.Mivel valaszt nem kaptam megyek es kiprobalom a Vuze csodat.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #6461 üzenetére
Azert a telepites elott le kell szedni a regit, de ma mar nem kell drivercleaner mert a Telepites Kezelo rendesen vegzi a dolgat, es mar az XP alatt is van Telepites Kezelo tehat mar ott sem kell. Elobb leszeded a W7 Eszkozkezelo / Programok eltavolitasa cuccal, az ugyis a TK-t hozza be az leszedi kapsz egy naplofajlt amibe ha akarsz belenezel majd felteszed a frisset az is letrehoz naplofajlt, de nalam meg nem volt benne hibara utalo jel.
A 9.12 eleg jora sikerult. XP-n es W7-en is az fut.Bocs' de megeloztek
Tenyleg hasznalja valaki vagy kiprobalta mar a Vuze progit a Utorrent kliens helyet? Mi a velemeny rola?
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz moonman #6300 üzenetére
Mar egyszer hasznaltam a beepitettet vagy valamit benezten vagyis rosszul csinaltam de C D E particio van es en az E-re kertem a mentest de nem engedte hogy mappaba mentsem.
Elcsesztem valamit?
Azert kerdem mert eppen most akarom megfertozni magam es ezert kell a mentes.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Szervusztok, ezek kozul a free backup programok kozul hasznal valaki olyat ami itt olvashato? Csak azert kerdem hogy ne szedegessem le mindet de ha nem hasznal senki akkor meglepem a Comodo-t azt nagyon szerettem meg XP-n mint tuzfalat. A beepitetben az nem tetszik hogy csak a gyokerbe ment ezert szeretnem kivaltani egy free progival.
-
Steelmanus
addikt
válasz Joe bácsi #6227 üzenetére
Nem kitorolni kell hanem letiltani, ugyis visszateszi, a Vista vonulat benne a W7-el mar nem tamogatja a regi gepek alaplapi vagy a hangkartyak gameportjat az a hosszukas sotetsarga port amire jatekvezerloket lehetett regebben dugni, az XP alatt meg mukodik de mar efolott nem.
-
Steelmanus
addikt
válasz moonman #5895 üzenetére
Jo rendben legyen igazad. Viszont van egy pendrive-om ami pontosan arra szolgal hogy mindennemu fertozes megtalalhato rajta, de a Kedvedert csak a Conficker egy kulonleges fajtajat hagyom rajta es megkernelek ha tudnalak hogy tedd be a gepedbe. Nincs Autorun.inf fajl rajta de hidd el mukodik es kivancsi lennek ra hogy mikent viselkedik majd az op.rendszered. En nem kerdojelezem meg a tudasodat sot sokra tartom de ne gondold azt hogy mas nem tud olyat amit nem kellene. Van akit tanitanak van akit kikepeznek.
Boldog Ujevet Neked is.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Felre a virosokkal, felre mindennel Koszonom a jokivansagot es En is
Nagyon Boldog Ujesztendot, Egeszseget es sikerekben gazdag Ujevet Kivanok Mindenkinek. -
Steelmanus
addikt
Halkan megjegyeznem hogy az MSE-on a Defenderrol ne is beszeljunk, a Conficker vagy mas neven Downadup, siman atjon. Es mint illik tudni, ma mar inkabb a weboldalakat fertozok mint magat a gepet ha egyszer bejon, akkor jon utanna a tobbi is. Aki ennyire bizik a W7-ben hogy az mindent megold es csak hasznalni kell az - szerintem - hibat kovet el tokeletes szoftver nincs meg akkor sem ha az maga az op.rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Gondolom elotelepitett W7-el kaptad a Lenovo S12 Ion netbookot es egy particion rajta vannak a megfelelo driverek. A Baratom is nemreg vett egy ilyet csak az nem Ion-os. A segedprogramok kozott szokott lenni erre egy kis progi, vagy az Fn + valamilyen valtogombal lehet valtogatni hogy mikent rakja ki a kepet a kijelzore. Ahogy olvastam 1240x800-as a kijelzo azert nem tudja megfeleloen kitenni mert a nativ az 1240x1024 lenne ez a szabvanyos ha ettol elterne, a kijelzo miatt torzulna a kep.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Akinek hianyzik a regi XP-s vagy egyenileg testreszabhato Halozatiikon az ora mellol annak itt egy link a neve Lan Lights
-
Steelmanus
addikt
Szervusztok.
Eszrevettem egy erdekes jelenseget. Visszatertem a 32 bites W7 verziohoz a lenyeg az hogy amikor telepitem a Nod32 4.0.468.0 verziot, a telepites vegen gyorsan atnezi a memoriat es a merevlemezt es akkor animal az ora mellett. Am a kovetkezo rendszerinditas utan mar nem animal, es nem is fog tobbet mert a 64 bites rendszernel is igy volt. Azon 64 bites volt a Nod32. Ez hogy lehet?[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz moonman #5566 üzenetére
Ertem es koszonom a valaszt, az igazsag az is egyben hogy eppen most rontott el egy Atomos Lenovo netbookot a Baratom. Windows Starter van rajta a T-Mobil adja ha csomagot valt az ember, es van benne egy opcio Onekey_Rcovery amivel szeretett volna csinalni egy rendszermentest de balszerencsejere idokozben abba hagyta, vagyis ranyomott a Megse gombra ami hiba volt mert innentol kezdve nem tud masikat csinalni.
Igy nez ki a a merevlemeze:
A D-n a driverek vannak, ujra formaztuk a Lenovo_Part particiot igy ujra csinalta a mentest, de visszaallitani mar nem lehet mert nem latja a rendszer, en pedig nem tudom hogy hova van bejegyezbe egy felbeszakadt elozo mentes. a gepben nincs optikai meghajto csak USB mas tanacsom nem maradt hogy vigye vissza a szervizbe hiszen elotelepitett rendszer van rajta. Gondolom koze lehet a Boot particionak a dologhoz. -
Steelmanus
addikt
válasz moonman #5556 üzenetére
Szervusz, azt lenne e kerdesem hogy ha egy sima szuz vincsire telepitem a W7-et akkor ugye letrejon az a 100 Mb-os particio, am igy nem lehet meg 3 Elsodleges particioat kesziteni, hanem csak kettot, a harmadikat mar csak Logikainak engedi. Ez miert van?
En ugy oldottam meg hogy XP alatt keszitettem a C:\-nek egy 40 Gb-os particiot az a W7 telepitesekor a biztonsag kedveert leformaztam es arra telepitettem az op.rendszer, igy mar lehetett C-D-E Elsodleges particiom viszont a Boot mappa igy a C:\-re kerult. Jo ez igy vagy torodjek bele hogy ha a telepito letrehozza a Boot particiot csak ket elsodleges lesz.
Mi az elonye mert ha van akkor siman ujratelepitem ha azt javaslod. -
Steelmanus
addikt
Egy kicsit finomitom a dolgot. Megnyitod az Eszkozok Nyomtatok-t az vezerlopultban es ott lesz a jelenleg nem mukodo. Felul ra katt a nyomtato hozzaadasara ekkor megjelenik egy ablak benne a HP nyomtatokkal. Gondolom ott sem lesz az amit keresel, ezert alul katt a Windows Update-re erre kimegy a netre es leszedi amit csak tud, eltart egy ideig es igy lesz ket opcio. Egy a regebbi HP a masik pedig a Hewlett Packard azt szedte le es abban keresgelj majd a tipusodhoz legkozelebbit valaszd ki. Nalam a 656c a 660c driverevel megy 64 bites W7 alatt ugy, hogy a nyomtato kezelopaneljat is megkaptam.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
De fog!! regebben adtal egy kinket ahol latni lehetett a sajat driveret egy tablazatba es mellette ugyancsak a tablazatban ott voltak az alternativ driverek, ami a legkozelebb all tipusszamban a nyomidhoz azt kell feltenni, megpedig ugy hogy rakerestetetl az W7-el a driverek utan de ne a sajatjat rakgd fel mert az nincs W7 ala hanem az alternativot.
Valahogy igy.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
Nem nem ir ki semmit, az igaz hogy letiltottam a Group Policy-ben hogy adatokat kuldjon de nem hiszem hogy ez lenne a hiba oka.
Amugy kozben letiltottam a netet (kabel) es frissitettem a naplot rogton bekerult a Time server hiba ez nem is lenne gond ha lehetne torolni szabalyosan de nem lehet, igy csak hizik. Peldaul miert kellene allandoan fent lennie a neten ha en azt nem akarom, viszont akkor meg szorja a hibajegyzeket, eszerint a logika szerint a gepnek allandoan kapcsolatban kell lennie a kulvilaggal. Az sem piskota a Nokia meg jo hogy "kompatibilis"
Amugy van meg egy gyanum, fent volt parnapig az AVG 9.0 de nagyon lelassitotta a gepet igy leszedtem am annyi szemetet hagyott maga utan a registry-ben hogy orom volt nezni.
En meg nem igen szeretem a felesleges szemetet igy nemsokarra inkabb ujrateszem az egesz cuccot, csak egy Lenovo-t varok mert mert egy kicsit segiteni kell a tulajnak, XP-s volt eddig.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz [CS]Blade2 #5108 üzenetére
Talan segit az elsokre az utolsora keress ra neten mert engem is zavar mar a Vistaban is benne volt ez a "hiba" .
Az utolso bejegyzes akkor is letrejon ha mint nalam nincs telepitve virusirto.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
A Cleartype ki-be kapcsolasnak szerintem nem sok koze lehet a dologhoz bar azert nem zarom ki, igaz en is allitgattam vagy kikapcsoltam de a rendszer stabil maradt, annal inkabb virusra gyanakszon megpedig a Confick vagy masneven Downadup-ra. Az unnepek elott kellet vennem egy csaladnak egy laptopot es feltelepiteni az XP-t es mas programokat amikor kesz voltam elmentem hozzajuk es elkertem az osszes USB-s taroloeszkozt, telo, fenykepezogep, kamera, pendrive, es mindegyik fertozott volt vagyis a memoriakartyakon ott volt egy Recycler mappa benne a virustterjeszto allomannyal, valamint egy AuroRun.inf a gyokerbe, vagyis hiaba lett volna tiszta az szuz laptop elsokorben megfertoztek volna a hordozhato mediakkal. A legujabb Nod32 fris adatbazissal mar tudja torolni ill. tisztitani, de van biztos nas program is a Defender-en es a MSE-on siman atjon.
Crytek Tosee mar valaszolt.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz kbalazsa #5079 üzenetére
Igen en kiprobaltam a teljes rendszervisszaallitast is mar csupan azert mikent mukodik, csinal mentest DVD-re vagy akar kulon particiora csak azert nem tetszik, mert csak a gyokerbe tud menteni es mappaba nem pl a C:-t az E:-re. Viszont a regebbi ghostolo programokat ellenorizni kell hogy Vista-W7 kompatibilisek mert pl a TrueImage regebbi verzioi nem tudnak W7-et menteni gondolom azota mar biztos tudnak de a beepitett is korrektul visszaallit ezen kis szepseg hibaja ellenere, akar DVD-rol akar particiorol.
-
Steelmanus
addikt
Ez ATI driver bug, mar benne volt az ATI 9.11-ben is es foleg az 5xxx szeria tulajok panaszkodtak ra, remeljuk a kovetkezo driverben javitjak. Nalam 4670-nel pedig az jon elo hogy bar az egermutato nem hizik de a nyil hegye piros vizszintes csikot huz azutan abba marad.
Link:[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Kell venni egy parhuzamos USB atalakitot es az Alternativ meghajtoval fog mukodni, most kaptam egy HP 659c nyomtatot mert vettek helyette masikat, kb 10 eves igaz ez mar USB-s de en is az alternativ HP 660-as driverrel mukodtettem ugy hogy megkaptam a kezelo feluletet is W7 alatt ugy hogy rakerestettem az op.rendszerrel driverfrisssitessel es megette a Vistas drivert.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Csak azert irok mert azt irtad hogy nem valaszolok.
Az RC kiadtak tesztelesre adtak hozza a kulcsokat, az RTM-et kiadtak tesztelesre azert mert azt irtak hogy a kulcsok nem jok az RTM-hez az egy iras attol meg ellehet fogadtatni ha ezt nem tudod akkor az a Te bajod azert mas meg tudhatja hogy mikent kell elfogadtatni es mivel az RTM is csak marciusig lesz ervenyben addig nekem is ervenyben lesz az RTM verziom. Tehat ezek tesztelesre kiadott verziok legalisak marcius utan mar nem. Errol ennyit. -
Steelmanus
addikt
válasz polonic #3769 üzenetére
Meg Te is, Ki a tokom lopta ha egyszer kint volt es legalis kulcsot adtak hozza kit erdekel hogy ki mit lop szarok bele en nem lopok!! Le lehetet szedni amugy meg gondolkozz egy kicsit az OEM-et loppjak ha erdekel.
Windows 7 Beta 32-bit Product Key:
6JKV2-QPB8H-RQ893-FW7TM-PBJ73
GG4MQ-MGK72-HVXFW-KHCRF-KW6KY
4HJRK-X6Q28-HWRFY-WDYHJ-K8HDH
TQ32R-WFBDM-GFHD2-QGVMH-3P9GC
Q3VMJ-TMJ3M-99RF9-CVPJ3-Q7VF3Windows 7 Beta 64-bit Product Key:
RFFTV-J6K7W-MHBQJ-XYMMJ-Q8DCH
7XRCQ-RPY28-YY9P8-R6HD8-84GH3
482XP-6J9WR-4JXT3-VBPP6-FQF4M
D9RHV-JG8XC-C77H2-3YF6D-RYRJ9
Ezek a liszensz kulcsok az RTM-hez aki pedig megszolal az leanyazom. -
Steelmanus
addikt
Kurvara egyetertetek azt mondhatom vazze de arra nem gondoltok hogy valaki dolgozik is a gepen? Ennyi eszement embert a vilag nem latott. Az en gepemen jelenleg egy robot szimulator fut XP alatt mert a gyarto nem fogja megcsinalni se Vistara, se W7-re mert nem fektetnek bele sok szazmilliot vazze mert ezzel kezelik azokat a gepsorokat amiken olyan injekciokat gyartanak amivel majd Titeket oltanak be vazze ha betegek lesztek. Ezt robotok allitjak elo es akkor mi van. Ki van a karom az egesz bagazsal.
-
Steelmanus
addikt
válasz polonic #3725 üzenetére
W 7 RTM Ultimate-et hasznalok mert amig nem jon ki az SP1 addig nem veszem meg.
Es csak ezt lehet, ill. ha jol tudom az Enterprise verziot lehet magyar nyelvre forditani, es ha eljon egy ismerosom hogy vett egy laptopot de nem erti akkor hiaba fogom angolul mondani neki azt nem erti. Holnap megyek venni egy ismerosnek laptopot, bongeszni nem tud nemhogy gepet kezelni, de a munkaja miatt kell neki szabvanyokat kell tanulnia es alkalmaznia szerte az orszagban mivel emelogep bevizsgalo. W7-le XP fel amig megtanulja majd nalam hogy a ketto kozott mi a kulonbseg. Nem mindenki otthon jatszik van aki dolgozik is.
Mas:
Esetleg valakit erdekelhet vagy jol johet kesobb.
W 7 Integralas[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #3720 üzenetére
Akkor jol olvastam, az ATI Cataliyst 9.12-be ez kerult bele marmint a Compute Shader tamogaras, tegnap tettem fel a 9.10 utan mert a 9.11 az meg bugos volt (sokaknak egerkurzor elhizas koverkezett be, nalam csak a kurzor hegye huzott viszintesen piroscsikot egy parszor - mert erezhetoen gyorsult a rendszer es szebb lett a kepe a HD filmeknek.
Az NVidianal pedig ez a PhysX ? -
Steelmanus
addikt
Azert valaszolok Neked mert Te irtal utoljara Nekem. En nem irtam listat hogy miket kell letiltani, de ha nem tudod hogy mik futnak a hatterben akkor az a Te bajod ha meg tudod magad is eltudod donteni hogy kell-e vagy sem. Minek a BitLocker titkositas ha nem hasznalja az ember a WMP egy mp3 fajl lejatszasakor talal a neten hozza leirast de az nagyobb mint 128 Kb akkor elcseszi az mp3 fajlt keress ra az MS oldalan SP1-ben javitjak, kozben olvasom a topicban egy valaki irja hogy hibasak lettek az mp3 fajlai es erdekes a WMP sem jatsza le. Pedig elotte jo volt. Pl ilyen minek kell?
Es ezek csak egy parak vannak meg boven. Es azt sem irtam hogy pl regbejegyzest modositson mert ott van a Grop Policy, az MS bune a szememben hogy legalabb az W 7 Prof-ba benne hagyhattak volna mert aki ert hozza annak nagyon jo.
Nem, ugy van jol ahogy van, nehogy mar hibatlan legyen ezert keszitik az SP1-et.
Nekem vannak rendszergazda ismeroseim tudok veluk kommunikalni, es megegyszer kihangsulyozom hogy nem listat irtam mert az engem nem erdekel azt a3d valami vackot sosem telepitettem a gepemre, nem jatszom tehat nem erdekelnek az FPS-ek meg semmi ilyen es vegul zarszonak akik itt vannak azok hasznaltak a Vistat es azt is istenitettek az ido pedig megadta a valaszt, az MS is szeretne mar elfelejteni azert mert nalad megy az nem jelenti azt hogy jo. Tudod 1 millio legy nem teved ami xar az xar. -
Steelmanus
addikt
Hat azert azt mar csak letiltom hogy az engedelyem nelkul adatot kuldjon a gepem konfigjarol a Felhasznaloi Elmeny fokozas celjabol, raadsyl utamezve van, egyaltalan Te peldaul vegig nezted azt az op.rendszert gpedit.msc, Feladatutemezo meg ilyenek, vagy nem mersz hozzanyulni. En nem ertem ezt a filozofiat, Sk8erPeter tudja hogy mirol beszelek hiszen ha jol tudom azt tanulja XP-s topicbol ismerjuk egymast nem egy kezdonek valaszoltam. Mi az isten ez az a W 7, himestojas. Aki nem ert hozza az ne piszkalja.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Sk8erPeter #3615 üzenetére
Hasznaltam egy ideig a W7 32 bites RTM op.rendszert 2 Gb RAM-al majd kiprobaltam a 64 bites W7 RTM-et termeszetesen a 2 Gb RAM-al, csupan azert hogy lassam a tomorites gyursulasat, vagy film kodolast, es ennel maradtam vagyis jelenleg a 64 bitest hasznalom.
Ime a memoria fogyasztasa akkor amikor "lecsendesul" a rendszer, vagyis indulaskor 700 Mb korul mozog ha hagyod hogy lefussanak az idozitett programok az op.rendszeren belul akkor ezt kapod, mivel nem vagy kezdo tudod hogy mit kell letiltani egy Ultimate verzioban.
Mint lathatod kb 7 perc kell neki, a 32 bites verzional is nagyjabol igy alakul.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Reggel benezek a topicba es mit latok egyesek utasitgatjak a masikat hogy vegye meg az op.rendszert. Mindenki szabad ember es azt tesz a penzevel ami akar. Majd ha az MS megoldja hogy a W7-et par perc alatt kekhalalba lehet donteni ugy hogy abbol semmi nem veszi ki, RTM verzio, akkor majd erdemes kiadni ra a penzt addig nem. Rohadtul idegesit az ha masoknak olyan dirigal aki nem ert annyira az op.rendszerhez hogy valojaban mit is kell nezni ahhoz hogy stabil maradjon, am amikor megmagyarazzak hogy miert tettek probakeppen annyi inteligenciaja nincs hogy elnezest kerjen azert amit kiirt nyivanos forumba.
Az ilyen ember az aki mindent megvesz filmet, mp3-at, programokat soha semmilyen torott programot nem hasznalt az eleteben, es termeszetesen nem latogat torrent oldalt. -
Steelmanus
addikt
válasz volvoguy #3501 üzenetére
AMD-s alaplapon nem kell allitani mert csak tiltani, vagy engedelyezni lehet az Intel-es gepeknel kell allitgatni 32-64 bit kozott, mivel jelenleg a 64 bites utasitaskeszletet ami a 32 bites kiterjesztese az AMD fejlesztette ki ezert alapbol nem kell es nem is lehet allitgatni a lapodnal. Az Intel is fejlesztett 64 bites utasitaskeszletet de az meg a jovo zeneje jelenleg az AMD-et hasznaljuk. Te is. Lehet hogy mas tipusu lapoknal van ra lehetoseg nalad nincs valasztas hagyd Enable-on.
-
Steelmanus
addikt
válasz volvoguy #3467 üzenetére
Hat igen szoktak mondani sok mindent, valoban az Azalia hangchipet ki lehet kapcsolni a BIOS-ban, akkor a fejlettebb modot kell hasznalni. vagyis amikor bent vagy mar a BIOS-ban, nyomni kell egy Ctrl+F1 bill. kombinaciot, es az addig latott beallitasi opciok kibovulnek egy tobblet sorral, azon belul ki lehet kapcsolni magat az Azalia hangchipet vagyis letiltani. Ez nem egyenlo azzal ami a natur BIOS beallitasanal az Integralt .... beallitasoknal ahol a halo, hang, es egyeb chipek engedelyezese / letiltasa alatt ertendo.
Ez nem Neked szol. Kezdem unni ezt a topikot olvasgatni mert itt sokan azt hiszik hogy egy egysoros valami semmitmondo valasszal el lehet intezni a dolgot de valojaban semmit nem mondanak csupan egyel no a a hsz szama. Ha nincs erdemi mondando akkor nem mondjon semmit ertve ezalatt hogy nem kell telefirkalni a topikot. Ha valaki itt kerdez, akkor itt kerdez es itt var segitseget aki nem tud az meg ne segitsen foleg nem olyan hsz-el ami nem mond semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #2817 üzenetére
Es csak a reklamot titottad vagy mast is? Mert Clemi nyillal jelezte hogy mit szeretne eltavolitani, en pedig keppel ilusztraltam hogy a progival mit kell kiloni. Igy hasznalom mar egy eve mert akkor tudtak csak rabeszelni hogy feltegyem, mert alternativakat kerestem de mindenki az MSN-re bukik az ismeroseim kozul. Pidgin, AMSN, Miranda stb de mindegyeikben volt valami ami miatt nem jott be. Nem kell a tobbit hasznalni amugy a Rezgeskuldes tiltasaval szokott kiakadni. Szoval a reklam titasa miatt meg stabil marad az MSN, es amikor valtozik a verzioszam az MSN-ek akkor jon ki ra ujabb patch tehat azt is frissiteni illik.
-
Steelmanus
addikt
A Messenger-re van megoldas, ilyet keress, A-Patch143b3_WLM9.exe amikor elinditod ne legyen kapcsolodva a Messenger magyarul ne fussun. En csak ennyit pipalok be nekem eleg.
A Scitec oldala nalam is 60-70% procit zabal (konfigom) pedig eppen ma frissitettem ezek szerint. Link:[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz volvoguy #2628 üzenetére
Menj el a lapod topicjaba, nekem is ilyen lapom van. es tedd fel az F2 vagy F4-es BIOS-t az javitja ki a recsegest. Nalam F5 van de nem kellene, nezz ra a configomra, sokban egyezunk csak lusta vagyok visszaallitani a regebbi F4-et lenyeg hogy ne az F1-es legyen.
-
Steelmanus
addikt
Ha errol a vincsirol van sszo ami 500 Gb-os megnezted a kepet amit a Sentinel mutatott mert azon csak a mechanikus tajakoztatas van viszont ha osszeadod a particiok meretet amit a kepen linkeltel
akkor 763,7 jon ki tehat nem biztos hogy a vincsi hibas hanem logikai hiba van rajta.
Azert kattan mert ha az elejet hasznalod akkor meg jo de az op.rendszer a FAT vagy a MFT szerint menne az 500 Gb fole de oda mar nem mehet. A BIOS hogy latja?[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz strebacom #2165 üzenetére
Tessek beallitani az Energiagazdalkodasi lehetosegek-nel mert alapesetben a proci hutese passzivra van allitva gondolom ezert nem engedi felemelni az orajelet, Kiegyensulyozott modban pedig a hutes aktiv. Szerintem az Energiatakarekos laptopokhoz van kalkulalva hogy minnel tovabb birjak szuflaval az akkumulatorok, viszont ha bealltod akkor majdnem ott vagy ahol a Kiegyensulyozott.
-
Steelmanus
addikt
Csak azt szeretnem kerdezni - mert gondolom vannak szomszedok - hogy azoknak is vannak hasonlo gondjaik? Kiprobaltad mas op.renszerrel is? Es itt jon a kepbe a logikus gondolkodas ha mar egyszer felepult a halozat es mukodik 20 percig az azt jelenti hogy a halozat fentartasaert mar tobbbszor volt kerelem es az teljesitve is lett igy a szolgaltato eleget tett mert tartotta a halot. Ha ritmikusan mindig azonos idoben tortenik a hiba akkor a klienst kell ellenorizni vagyis a gepedet fokent azert mert a sleep modbol valo visszateresert aztan mar tenyleg a kliens felel. Siman megy a gepbe a kabel vagy router van elotte?
-
Steelmanus
addikt
válasz Steelmanus #2125 üzenetére
Sajat magamnak csak ugy erdekessegkeppen hogy legyen min gondolkozni azoknak akik annyira istenitik az op.rendszert ahelyett hogy beleneznenek egy kicsit.
Ez vajon mit jelent?
El kellene gondolkozni a Felhasznaloi Elmeny Fokozasa ertelmezesen.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
En nem neheztelek Read de pont hogy kiirod a nevet kikopizzak es mar keresik is. Nemreg keresett valaki egy olyan osszeallitast ami rafer egy CD-re. Bar ismerem de nem irtam direkt, viszont megneztem mert egy korrekt lista van benne hogy mik vannak eltavolitva ill. letiltva.
Nem kell ezen csodalkozni, hiszen a Hirens BootCD v10.1 azonkivul hogy sok olyan diagnosztikai (memtest) ill. virusirto programot tartalmaz ami sokszor jol jon, tartalmaz egy XPMini-t. Persze "uldozendo" mert nemigen legalis de neha eletmento. Az a CD-s W7 verzio pedig pont egy ilyenhez hasonlo csak magasabb a kernel verzio. -
Steelmanus
addikt
válasz sfdrakex #1863 üzenetére
Igen a Totalcmd-re ertettem akkor megnyugodtam siman teszem a megszokott modon csak a 64 bites op.rendszer miatt kerdeztem, mert az ini fajlokban a C:\Program Files\Totalcmd mint utvonal megadva es nincs kedvem szerkesztgetni.
Mas: Feltettem a Java 64 bites verziot de ugy latom hogy felesleges volt mert az FF csak 32 bites, nem is latja a telepitett 64 bites Java-t, most szedhetem le es teszem a 32 bitest vissza mert a FF-nek -nalam - szuksege van a Java-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
De van ketto ini fajl, az egyik a Totalcmd sajat beallitasait tarolja a masik az FTP beallitasait tarolja telepiteskor lehet valasztani hogy hogy a TC hol tarolja ez azert fontos mert igy meglehet osztani ugy hogy masik felhasznalo is ugyanazon beallitasokkal hasznalja mint a rendszergazdai jogosultsaggal rendelkezo "Rendszergazda" vagyis en.
-
Steelmanus
addikt
Szervusztok!
Szeretnem feltenni a TC-t W7 64-re telepteskor kerdi hogy hova telepitse, regen mindig a Program Files mappaba telepitettem de most valasztas elott allok hiszen 32 bites progi magatol nem telepszik ertelemszeruen a Programfajlok (x86) mappaba pedig ugy gondolom ott lenne a helye, es regebben mindig a TC *.ini fajlainak a helyet a TC sajat program mappajat adtam telepitesnel amikor keszen voltam akkor az egesz Totalcmd mappat elmentettem majd ha ujonnan telepitettem a TC-t, felulirtam a mentessel hogy ne kelljen bajlodni a beallitasokkal. De most nem tehetem hiszen erzesem szerint mashova kell telepiteni, igy viszont az *.ini fajlok nem a helyes mappara fognak mutatni Ti ezt hogy oldjatok meg? Nem szeretnem ujrakonfigolni. -
Steelmanus
addikt
válasz StoneBridge #1458 üzenetére
Itt van az amit ongolnak nevezunk, ugyanis az XP mod miatt az rundll32.exe kikerult az UAC ellenorzese alol, - valahol olvastam rola cikket csak most nem talalom - igy hat finoman szolva is az UAC hatekonsaga megkerdojelezheto.
-
Steelmanus
addikt
Lehetséges, hogy attól válik másik partíció aktívvá, mert rendszer újratelepítéskor én nem simán formázom, hanem törlöm és újra létrehozom a partíciót?
Pontosan itt koveted el a hibat jol kovetkeztettel, mert amikor a torlod az XP telepitesekor az akkor meg aktiv C:\-t mint particiot, az op.rendszer a kovetkezo particiot aktiva teszi igy esetunkbe a D:\-t. Igy amikor letrehozod ujra mar ott van egy aktiv D: az sajnos mar eleg neki mert hule, igy a rendszerindito fajlokat oda teszi a tobbit pedig az ujra letrehozott C:-re.
Ezt ugy tudod kivedeni hogy vagy nem torlod a particiot csupan formazod, vagy egy kulso programmal elveszed a betujelet a masik particitol es Hidden-re vagyis rejtetre allitod. Idaz akkor viszont befog ekelodni a DVD olvaso D:\ re ezert amikor felall a rendszer elso az hogy atallitod a betujelet E:-re hogy legyen rend azon a vincsin, es ujbol a kulsoprogrammal az igy eldugott D:-rol leveszed a Hidden atributomot igy az XP a kovetkezo inditasnal oda adja neki a C: E: kozott levo D:-t igy helyre all a rend. -
Steelmanus
addikt
válasz volvoguy #1345 üzenetére
Nem kell semmi megnyitos uresen a Nerot, tehat ha ugy van beallitva hogy dobjon ablakot a megnyitaskor akkor azt zard be, es az ures Nero program Menujebol a kepen latjato opciot nyisd meg.
Meg annyit hogy en a RTM valtozatot 16x-os modban irtam es hibatlanul telepszik de itt voltak sokaknak problemaja es az MS is azt ajanlja hogy lehetoleg alacsony sebesseggel irjak fel az ISO-t ( csak tudnam miert ) de a lenyeg hogy eloszor probald meg 8x-an ha elindul a telepito akkor maradhat amig nem keszitesz particiot vagy nem kezded el a telepitest csak addig megy el a muveletben amig megkerdi hogy hova telepuljon addig siman kilephetsz belole kar nem er, de igy letudod tesztelni hogy jo lett-e a telepitolemez. -
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
válasz Morden24 #1043 üzenetére
Nem. Mint irtam regebben kiprobaltam a 32/64 bites W7 RTM-et IDE es AHCI modban is es a 32 bites alapbol csak a update miatt csinal, viszont ha kezileg akarok visszaallitasipontot kesziteni ugy hogy adok neki nevet pl Elso mentes, akkor ugyan vegig fut az indikatorcsik ki is irja hogy kesz, amikor viszont kiprobalom hogy visszalehet-e allitani vele a rendszert akkor azt irja hogy nem lehet. A Lemezterulet merete nalam 3 Gb-ra van allitva tehat az sem kavarhat be de itt olvastam jo par oldallal ezelott hogy a szervizekben kell kezzel allitani.
Ezt kellett Kezi-rol Automata-ra allitani.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Aha. Azert nem mindegyik es nem mindenhol, csak azokra vallalnak elettartam garanciat ami minosegi es alacsony idozitesi ertekekkel bir pl en ebben a Webshop lancban vettem tavasszal 2 db 1 Gb-os Kingston akkor 3900/db amin lathatod hogy csak 3 evet adtak, viszont ha igy nezed akkor lathatod hogy a minosegi azok hutessel birnak mert bar gyorsabbak de jobban melegednek is az elettartam gariban pedig nem hiszek mert csak marketingfogasnak tekintem hiszen ki tudja hogy milyen tipus, foglalat, meg minden lesz akar 3-5 ev mulva. Viszont a kereskedotol fugg hogy mikent akarja rad sozni a dragabbat. Itt legalabb nem kabitanak ilyennel.
A nagyker pedig azert mondta hogy siman eltudja adni mert az egyoldalas eleg ritka joszag de mint lathatod a lapod miatt biztos van ra meg igeny, de Te dontesz a penztarcadnak es a belatasodnak megfeleloen en nem akarlak befolyasolni.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Olyan sok valasztasod nem nagyon van, mert gondolj bele ha 2 db 2Gb-at veszel akkor meg ra kell fizetned es ha az egyik meghibasodik ugrik 2 Gb viszont a negy slotba amugy sem tehetsz csak egyoldalast na abbol viszont biztos hogy nem lesz olyan ami Neked kellene. Viszont mivel frissen vasaroltad az egyoldalast biztos van meg raktaron vagy nem tudom hogy mikent vetted, ha abbol elromlik egy akkor csak 1 Gb-ot veszitesz es mivel betudod tenni mind a negy slotba megmarad a Dual mod. Ha boltban vasaroltad akkor azert altalaban szoktak annyira segitokeszek lenni hogy becserelik a ketoldalast tessek söröket ajanlani hiszen azt altalban masik chipszettes lapokba siman vagy beteszik vagy eladjak. Nem mindenki hozzaerto es ismerem a boltosokat nagyvarosban lakom itt sok a bolt persze Tisztelet a kivetelnek de olyan nincs - szokta mondani a Baratom, persze egy kicsit azert vitatkozom vele.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
Csak javaslat, eloszor a regivel csinal azt hogy Sigle modban menjenek, vagyis tedd a lapod szerint ahogy neztem egymas melle ugy hogy az ujakat vedd ki es csak a regiek menjenek Single-modban. Azutan az frissen vasaroltakbol tegyel bele egyet es nezd meg hogy mikent viselkedik ha jol tedd be a masikat lehet igy jobban tud alkalmazkodni az egyik a masikhoz.
-
Steelmanus
addikt
Gondolj csak vissza egy kicsit az idoben es rajossz hogy a Win95 ala megirt altalanos OAK altal megirt mind a mai napig mukodo CD/DVD meghajto driver indul el addig amig a telepites zajlik eppen azert hogy nehogyma' ne lehessen feltenni az "Isteni" -nek nevezett op.rendszert, azutan pedig majd atveszi egy az MS altal irt vezerlo a helyet. Ezzel nem azt mondom hogy lehet hogy valoban a hardver kezd el halodni, de akkor mar telepiteskor is haldoklik, es mar nem egyszer feltette. Regebben legendasan rosszak volta a Sony CD olvasok ill. nem volt jo a wines driver mert mind a mai napig SCSI-nek kell hazudnia magat a rendszer fele, ezert volt regebben kulonbozo gyarto kulonbozo verzioszamu drivere.
Milyen tipusu az a DVD meghajto? -
Steelmanus
addikt
Le kell tolteni kulon, a Components menuban talalod.
-
Steelmanus
addikt
válasz Barthezz2 #847 üzenetére
Egyikse. Akkor inkabb valami free vagy MSE bar en mar leszedtem Nod32 van helyette.
Az AHCI driver pedig nagyon feltud bosszantani mert a W7 alapban tartalmaz drivert de az olyan mint amikor feltelepited es nem teszel fel videokari drivert. Lehet ugy is hasznalni hiszen latod a monitoron az Asztal-t viszont a lapod driverei kozott az AHCI ujabb mint a W7 beepitett megsem engedi hasznalni, pedig ha valaki akkor a gyarto az aki tudja mit tervezett es nem az MS. A masik a WMP, azt hittem hogy codecpack nelkul mar eluzemel adtam neki eselyt ( az elozoeknek nem) ha mar 12-es a verzioszam, viszont a beagyazott *.mov fajlokkal nem tudmit kezdeni legalabbis FF alatt, *.MP4-hez feliratot nem tud kitenni ezert lecsereltem es ezutan sosem adok eselyt neki, akar a 20 verzionak sem.
Aktív témák
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Asszociációs játék. :)
- Ózongenerátor a háztartásban
- Windows 10
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest