-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Armagedown #25682 üzenetére
Sebességgel nincs gond, ez egy i5-2430M, nem sok különbség van. Jól megy vele.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #25653 üzenetére
Egyelőre probakepp került csak fel, köszönöm a leírást és a linkeket.
Ma valahogy elémkerult ez a verzió, és egy régi Inteles HP laptopra tettem fel. ( 4530s Probook)
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv!
IoT LTSC 24H2-es van telepítve, nyelvet átállítottam, de nem igazán akar magyar lenni, pedig elvileg nyelvi pakk telepítve van.Van még valami trükk?
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Okos ismerősöm addig nyomkodta a helyi fiók jelszót, hogy kitiltotta a rendszer...
Nincs nálam még a masina , de valahogy be kéne lépnie... Ha túl warez, akkor törölje majd a topicgazda, de kéne valami megoldás hogy be tudjon lépni.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Van még opció helyi fiók használatára Win11 friss telepítéskor.
Eddig Rufus-t használtam erre, de most egy nagyon friss laptopnál nem működik a módszer, mert a telepítő el sem indul megfelelően
Szerk.: Más volt a hiba... SSD-s külső meghajtóról nem akart elindulni... Pendrive-ról meg már működik, érdekes hiba...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, létezhet hogy a képen látható frissites valamiért beakad? X százaleknál megáll, a gép ki és bekapcsolásakor türelemre int, de sosem végez...
Előbb 4, most 7 százaléknal..szerk, na most tovább megy , kíváncsi vagyok befrissul-e rendesen
( Hivatalos win, géppel együtt, probook masina.)
KB5040527
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #16519 üzenetére
Szerk, és bocsi mindenkitől, a hiba user eredetű...
Gyári töltővel használtam ,de aksi nélkül így ez a gép leveszi az órajeleket.
A probléma ebből fakadt. Valószínűleg W11-gyel sem lesz gond, ha nagyobb töltő lesz hozzá, a 65W-os kicsi volt neki
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #16533 üzenetére
Próbaképp bedobtam ugyanezt a W11-et tartalmazó SSD-t egy HP notiba, mindenféle driverek nélkül, és egy Pentium Gold procival sokszorosan gyorsabb volt, úgyhogy egyelőre elkönyvelem valami alaplap hibának a T450-es kapcsán.
Köszönöm a segítséget, máshol kell kutatnom tovább.
Téves volt a Win10 tempóérzésem sajnos... Nincs akkora eltérés, mint amit felvázoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Reagáltam mindkettőre. Áldás s békesség
"Ha meg váltani akarsz, akkor csengesd ki a HW követelményeknek megfelelő gépet."
De ez nem igazán tetszett benne, ha nem gond. Inkább megemlítem, nem a szőnyeg alá söpröm.
@King Unique: Ha lemegy a klónozás ( hardveres klónozó, mert tudom minden részlet számít), akkor majd jelzek mi a megfejtés.
Lehet nem a szoftver lesz a gond, de még egyelőre mint írtam, hibafeltárás van.
A beépített hardverelemek hibátlanok, tehát azok rendben vannak, maga a laptop is, BIOS/UEFI beállítások is azonosak.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Olvasd el miért "akarok" váltani. Fentebb , sőt szerintem pont ott leírtam.
Nem akarok semmit csengetni, van W11 kompatibilis gépem is, de azt most nem tervezem felborítani.
Jó lenne, ha ez nem az anyagi "személyes"kedésről szólna. Köszike.
Megértelek, nagyon szépen köszönöm a hasznos jótanácsot.Egyelőre hibafeltárás zajlik, hogy szoftver avagy hardver a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #16527 üzenetére
Most van a tapasztalat.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #16525 üzenetére
Miért nem elég egy-egy friss telepítés az SSD-re?
Miért kellene dual-boot-tal variálnom feltétlenül? ( Estére nem kezdenék bele most a dual-boot-ba)
De előbb írtam, a javaslatodra kicserélem a hardverelemeket
Sőt egy Linux mint-et is felrántok egy másik SSD-re, csak hogy legyen összehasonlítási alap.Mindent is kicserélek, remélem ezzel elégedett leszel.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #16520 üzenetére
- Mint mindig ( Nálam ez alap) csak hivatalos forrásból letöltött iso játszik.
- Ugyanerre az SSD-re telepítettem egy Win10-et, azzal nem volt sebességbéli gond.
- Nincs hardverhiba.Erőforrásokat megnéztem még azért.
Processzor 20%-on terhelve, memória 40%-on, lemez 1%-on.
Egyelőre még egy Firefox telepítése is gondot okozott.Így most javaslatodra lehet variálok egyet a hardverekkel, de nem tartom azokat problémásnak.
Kiveszek egy modult, átklónozok egy másik SSD-re, megnézem úgy.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Nem tudom mennyire "illő" a téma, ha nem oké lehet törölni.
Tudom, TPM meg minden, de telepítettem egy Win11-et egy régebbi laptopra, mondjuk úgy ismerkedés címszóval
i5-5300 - 16GB RAM - 192GB-os SSD Samsung.
Igazából már maga a telepítés is egy lassú folyamat volt, de utána a használat is inkább a döcögés kategória.
Létezhet, hogy a W11 van annyira okos, hogy korlátozza a teljesítményt egy ilyen hardveren is?
Csak mert ugyanez egy W10-zel álomszerűen hasít, de itt csak lassított felvétel minden egyes pillanat.
Itt sokáig vontatott minden, nem tölt be, lassú az ablakkezelés, párhuzamosan megnyitni semmit sem tudok...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #15500 üzenetére
Oks, akkor letisztázom, és megnyugszik mindenki.
Microsoft oldaláról letöltött Win11-et telepítettem pendrive-ról.
2-3 hónapja készült a telepítő, akkor nem volt ilyen gond vele.
Ez van, megoldódott. Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #15498 üzenetére
2x raktam újra, mindkét esetben jelentkezett, vezetékes kapcsolaton volt a gép, a fentebb linkelt videó megoldotta végül a problémát.
Mindkét esetben jelentkezett a probléma.
sfc /scannow
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealthMegoldotta.
Feleslegesen nem írtam volna.
Hivatalos, ezt írtam is fentebb. Nem tákolmány. Azzal nem jönnék ide kérdezni.
Ugyanezzel a telepítővel raktam fel egy ilyen notit 2 hónapja, azzal nem jött elő ez.De majd megnézem az ISO-t az lehet nem a legfrissebb volt, ez esetben én hibáztam.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Friss Win11 Pro telepítés, hivatalos egy HP notira, és 80248007 hibát dob az Update-ben.
( 2x újratelepítettem ,de a legutóbbi Win11 telepítésem egy másik notira nem dobott ilyen hibát )Letöltési és telepítési hibát is.
ERre van valami gyógymód? Ez esetleG? [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Platina besorolású tápcsaláddal bővült a be quiet! felhozatala
- PR-Telecom
- Milyen egeret válasszak?
- OTP Bank topic
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Formula-1
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest